Сторінка 1 з 1

Меню вимога на видачу продуктів

Додано: 03 жовтня 2014, 10:00
dea24dl
Як правельно вести меню вимогу, як виводить ціну та суму по продуктам, та чи менюшка повина співпадати з оборотною відомістю?
Якщо хтось має меню вимогу в EXEL вигляді скиньте будь ласка?

Меню вимога на видачу продуктів

Додано: 03 жовтня 2014, 14:06
Animone
dea24dl писав:Як правельно вести меню вимогу


dea24dl, на многих предприятиях с этой целью давно использую программные обеспечения, поскольку основой составления меню являются калькуляционные карточки блюд или же справочники, в которых определены нормы расхода/закладки продуктов питания на 1 порцию и выход блюда, а также их каллораж. Обычно составлением меню занимается медсестра по диетпитанию или же шеф-повар/повар. В двух словах объяснить порядок заполнения меню-требования слишком проблематично. К тому же формы таких меню на практике слишком разнятся.
dea24dl писав:чи менюшка повина співпадати з оборотною відомістю?


Конечно. Согласно п.20 Положения № 947
Цитата писав:20. Аналітичний облік продуктів харчування у бухгалтерській службі установи ведеться за найменуваннями, кількістю, вартістю та матеріально відповідальними особами в оборотних відомостях. Записи в оборотні відомості вносяться на підставі даних накопичувальних відомостей з надходження та витрачання продуктів харчування. В оборотних відомостях щомісяця підраховуються обороти і визначаються залишки на початок місяця.

Меню вимога на видачу продуктів

Додано: 04 жовтня 2014, 00:38
tinamar
dea24dl писав:Якщо хтось має меню вимогу в EXEL вигляді скиньте будь ласка?

Меню вимога на видачу продуктів

Додано: 06 жовтня 2014, 09:12
dea24dl
Animone Дякую за відповідь. Коли я прийшла на роботу мені попередній бухгалтер розповів, що в  оборотній відомісті повина виводитися середня сума (зал на початок сума +надходження сума / зал на поч кіл-сть+ надходж кіл-сть), я так і виводила, а меню рахувалось по цінам з накладних, як мені тепер виправить мої помилки?

Добавлено (06.10.2014, 09:12)
---------------------------------------------
tinamar писав:Прикрепления: 3179735.xls(25Kb) · -____3-4.xls(28Kb)
Дякую

Меню вимога на видачу продуктів

Додано: 06 жовтня 2014, 09:33
eMelya
dea24dl, на меню не звертайте увагу. Повинна бути Вимога за якою видають продукти зі складу. В ній вказується кількість виданних продуктів без зазаначення ціни та вартості. Кількість виданих продуктів повинна співпадати зі зведеною відомістю (оборотною). В зведеній відомості Ви ведети кількісний облік та розраховуєте середню ціну і за нею суму, як Ви і робили. У меню-розкладці йде кількість по нетто з картки-розкладки, вирахувати Ви можете вартість продукту та блюда, але для оборотки ці дані не підходять, тому що вказані дані можуть бути менші ніж брутто списано зі складу.

Меню вимога на видачу продуктів

Додано: 06 жовтня 2014, 09:47
eMelya
Відомості з програми, тому формули в них не закладені.

Меню вимога на видачу продуктів

Додано: 06 жовтня 2014, 10:04
dea24dl
eMelya писав:Прикрепления: 9238181.xls(42Kb) · 1312798.doc(38Kb) · 4823233.doc(54Kb) · 3337258.xls(64Kb)
Дякую

Меню вимога на видачу продуктів

Додано: 04 березня 2015, 14:53
oksana9837
eMelya писав:Прикрепления: 9238181.xls(42Kb) · 1312798.doc(38Kb) · 4823233.doc(54Kb) · 3337258.xls(64Kb)
Не використовуйте для харчування в ДНЗ спред та масло рослинне, а тільки масло вешкове.

Меню вимога на видачу продуктів

Додано: 04 березня 2015, 17:34
eMelya
oksana9837, я не дієтсестра, я програміст, я пишу программу, а вони закуповують продукти і готують блюда. Якщо в картці-розкладки закладено масло рослинне програма ніяк не видасть масло вершкове у вимозі для приготування. На дієтах я не розуміюся, але побажання передам