Сторінка 1 з 1
природний убуток
Додано: 17 березня 2014, 15:43
LINAS
Чи має право бюджетна установа (інтернат) списати картоплю за нормами природного убутку за осінньо- зимовий період. Якщо має таке право, то за якими нормативно- правовими документами, та яким чином - помісячно, чи за весь осінньо-зимовий період навесні. Картопля була закуплена і частково вирощена підсобним господарством інтернату. Зберігається картопля в погрібах.
Re: природний убуток
Додано: 24 квітня 2014, 14:32
Станкус Тетяна
При визначенні норм продуктів харчування психоневрологічні інтернати мають керуватись посатновою КМУ "Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики" від 13.03.2002 р. № 324. Але, цим нормативним документом, нажаль, не визначені норми природного убутку продуктів харчування.
Окремого нормативного документа, що визначає норми природного убутку продуктів харчування, конкретно для психоневрологічних інтернатів не існує.
В звязку з цим ваажаємо, що ви можете скористатись наказом Міністесртва торгівлі СРСР "Про затвердження норм природного убутку продовольчих товарів у торгівлі та інструкцій з їх застосування" від 02.04.87 р. № 88.
До речі, фахівці Держфініспекції при визначенні результатів інвентаризації та меж природного убутку продуктів харчування користуються саме цим наказом (див. "Бюджетна бухгалтерія", 2008, № 39, с.23).
Ці норми визначають природний убуток овочів по порам року - літо, осінь, зима, весна.