Просимо надати роз’яснення, щодо застосування постанови КМУ від 21.03.2022 року №345 «Деякі питання відшкодування витрат на відрядження в межах України державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, в умовах воєнного стану», в частині відшкодування витрат на оплату ПДВ, а саме правильне трактування тексту: «без урахування витрат на оплату ПДВ».
Приклад:
Особа сплатила за проживання за 1 добу 2500,00 грн., у тому числі ПДВ 175,00 грн. (ставка 7%).
За якою схемою потрібно проводити відшкодування витрат на оплату ПДВ:
1 варіант: відшкодовуємо 1926,00 грн., у тому числі 1800,00 грн. максимальна сума відшкодування проживання та витрати ПДВ 126,00 грн.?
2 варіант: відшкодовуємо 1975,00 грн., у тому числі 1800,00 грн. максимальна сума відшкодування проживання та вся сума витрати ПДВ 175,00 грн., що була сплачена особою?
Дякуємо за відповідь.
відшкодування витрат на найм житла більше граничної норми
Тобто Ви вважаєте, що сума відшкодування ПДВ не залежить від максимально можливої суми відшкодування за проживання, згідно постанови № 345.
Підкажіть, як при перевірці, таке відшкодування обгрунтувати?
Підкажіть, як при перевірці, таке відшкодування обгрунтувати?
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Регіон: Харьковская область
- Дякував (ла): 148 разів
- Подякували: 1392 рази
- Контактна інформація:
Напишіть офіційне звернення в кабмін або в мінфін і вам нададуть відповідь, все інше будуть лише думки і точки зору, на які перевірка не дивиться, мої слова це лише моя особиста думка як би я її не обґрунтував, це не влаштує перевірку, тому що я не офіційний орган. Тому якщо вам потрібна офіційна позиція то звертайтеся за нею, вони зараз дають відповіді протягом місяця. Заодно і з нами поділитесь щоб ми знали.