Люсія писав:Було розпорядження на відрядження працівнику і виплачено аванс на відрядження 720,00 грн., але працівнику відмінили відрядження. Як тепер бути з виплаченою сумую авансу на відрядження.
А сорі, я вас не вірно зрозумів! Працівник повинен повернути, а ви відновити касові видатки!
Так працівник прострочив термін повернення коштів 5 роб. днів, тепер і ПДФО і ВЗ нараховувати зверху за 5 днів(якщо вніс 30.01)? Відрядження з 21.01., значить термін подачі авансового звіту 5 роб. днів і з 26,01 по день оплати нараховувати податки?
Люсія писав:Було розпорядження на відрядження працівнику і виплачено аванс на відрядження 720,00 грн., але працівнику відмінили відрядження. Як тепер бути з виплаченою сумую авансу на відрядження.
А сорі, я вас не вірно зрозумів! Працівник повинен повернути, а ви відновити касові видатки!
Так працівник прострочив термін повернення коштів 5 роб. днів, тепер і ПДФО і ВЗ нараховувати зверху за 5 днів(якщо вніс 30.01)? Відрядження з 21.01., значить термін подачі авансового звіту 5 роб. днів і з 26,01 по день оплати нараховувати податки?
У разі неповернення працівником протягом трьох банківських днів авансу на відрядження сума таких коштів включається до оподатковуваного доходу такого працівника.
Добрый день, подскажите: работник был на учебе (курсы повышения квалификации), но экзамены не сдал!!! Перед выездом получил аванс на командировку. Обязан ли работник вернуть сумму аванса?? Спасибо за помощь.
Доброго дня скажіть будь ласка,як вірно здійснити виплати по відрядженню та з/п працівнику.
Прийнято працівника 01.02.2019 року, 21 він відбуває у відрядження по 25 лютого,
скільки я повинна нарахувати з/п ,та скільки відрядження,вперше стикаюсь не знаю як вірно все оплатити і оформити?
оклад 4073,00 вислуга 814,60 і суміщення 0,5ст 2036,50 за місяць.
Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, в мене така ситуація, начальник відділу розпорядженням направлений у відрядження за рахунок приймаючої сторони, а саме проїзд, проживання, і всі інші витрати. Ми - бюджетна установа нічого їй не виплачуємо. Як буди з оплатою праці? А в табелі ставити 8?
НСемак писав:Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, в мене така ситуація, начальник відділу розпорядженням направлений у відрядження за рахунок приймаючої сторони, а саме проїзд, проживання, і всі інші витрати. Ми - бюджетна установа нічого їй не виплачуємо. Як буди з оплатою праці? А в табелі ставити 8?
Працівнику, який направлений у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється за всі робочі дні тижня за графіком, установленим за місцем постійної роботи, та відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку. Державному службовцю, який направлений у службове відрядження, заробітна плата за весь період відрядження виплачується відповідно до Закону України "Про державну службу".
Доброго дня! Я працюю бухгалтером музичної школи. З вересня бухгалтерія школи буде оплачувати участь учнів в конкурсах. Я знайшла загальний нормативний документ: Постанову Кабінету Міністрів України №82 від 20.01.2010 року «Про норми відшкодування витрат, пов'язаних з направленням вихованців, учнів, студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів для участі у заходах, що проводяться в Україні та за кордоном». Знайшла в інтернеті наказ Міністерства молоді і спорту України №617 від 09.02.2018 "Про затвердження Положення про порядок організації і проведення офіційних спортивних змагань і навчально-тренувальних зборів та порядок матеріального забезпечення їх учасників". Підкажіть, будь ласка, чи є галузевий наказ? Якщо керуватись загальним, виходить шо учням школи під час участі в конкурсах треба крім витрат на дорогу і проживання оплачувати і добові?
Працівнику, який направлений на курси з 15,09 по 15. 11 т.е більше 2 місяців , то оплачувати добови за перші 30 календарних днів, неважливо,що це жовтень і вересень
rayrada писав:Чи можна відшкодовувати туристичний збір, користування госп. двором ? Дані суми вказані разом в рахунку за проживання. Дякую.
На скільки я пам'ятаю туристичний збір не платять ті хто у відрядженні!! Треба було показати наказ про відрядження і вони не мали стягувати туристичний збір!
В зв'язку зі змінами до Інструкції 59 як зараз треба розписувати джерело фінансування в наказі про відрядження? Писати що надати аванс,або аванс не надається?
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
зміни на сьогодні ще не набрали чинності , але коли наберуть то так треба буде все вказувати! Джерело фінансування це наприклад, "витрати на відрядження відшкодувати за рахунок загального фонду кошторису по КПК 3504010", або за рахунок спецфонду
В абазці що ви навели, про аванс ні слова!! Аванс як був так і залишився
4. Підприємство, що відряджає працівника, забезпечує його коштами для здійснення поточних витрат під час службового відрядження (авансом). Аванс перераховується на поточний рахунок працівника, операції за яким можуть здійснюватися з використанням платіжних карток, або рахунок підприємства, що направляє працівника у відрядження, операції за яким можуть здійснюватися з використанням корпоративних платіжних карток.