Облік харчування у ДНЗ

Oxana_ubr
Новачок
Новачок
Повідомлень: 4
З нами з: 01 жовтня 2012, 15:28
Регіон: Ровенская Область
Звідки: Ровно
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Oxana_ubr »

Підскажіть, будь-ласка, як правильно проводити списання продуктів харчування у днз: списувати по середній ціні чи по тій, яка вказана у щоденному меню

Аватар користувача
Джулианна
Квартирант
Квартирант
Повідомлень: 93
З нами з: 26 жовтня 2011, 17:21
Регіон: Винницкая Область
Звідки: Винница
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Джулианна »

Я списую по середній ціні - адже ціна на продукти змінюється постійно. Як правило залишки на 1 число по одній ціні залишаються, а купуються на протязі місяця вже по дорожчій.

user
Мешканець
Мешканець
Повідомлень: 475
З нами з: 15 березня 2012, 11:34
Регіон: Полтавская Область
Звідки: Полтава
Дякував (ла): 46 разів
Подякували: 39 разів

Повідомлення user »

43. Відпуск запасів у використання, виробництво, продаж або
інше вибуття здійснюється за балансовою вартістю або за методом
середньозваженої собівартості.
44. Середньозважена собівартість визначається за кожним видом
подібних запасів шляхом ділення сумарної вартості залишку запасів
на початок звітного періоду та вартості одержаних у звітному
місяці запасів на сумарну кількість запасів на початок звітного
періоду та одержаних у звітному періоді запасів.
Метод середньозваженої собівартості застосовується у разі
наявності в установі значної кількості однотипних запасів,
придбаних за різними цінами. Обчислюється на періодичній основі
або при кожній отриманій партії запасів.

І так і так буде правильно.

Zika
Мандрівник
Мандрівник
Повідомлень: 26
З нами з: 24 жовтня 2012, 15:43
Регіон: Киев
Звідки: Киев

Повідомлення Zika »

Подскажите, под каким кодом в новом классификаторе смородина?

Аватар користувача
Джулианна
Квартирант
Квартирант
Повідомлень: 93
З нами з: 26 жовтня 2011, 17:21
Регіон: Винницкая Область
Звідки: Винница
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Джулианна »

А хто як списує і обліковує маринацію: в дитячому садку закупили овочів на засолку, а коли і як списати їх - тоді як фактично будуть використовуватися - зимою, чи при купівлі восени?

Natashadnz12
Квартирант
Квартирант
Повідомлень: 58
З нами з: 27 січня 2012, 17:22
Регіон: Хмельницкая Область
Звідки: Шепетовка

Повідомлення Natashadnz12 »

Джулианна, В нас у заладі ми акту оприходуємо консервацію, для цього списуємо овочі, цукор, сіль і т.д. вираховуємо вартість 1 л або 1 бан., і вже взимку коли видаємо списуємо.

Pittrice13
Мандрівник
Мандрівник
Повідомлень: 47
З нами з: 23 травня 2013, 06:28
Регіон: Харьковская Область
Звідки: Харьков

Повідомлення Pittrice13 »

Чи можна оприходувати продукти харчування, цінити , які приносять наприклад батьки , та який порядок, якщо можна?  Заранше дякую .

Ivanka
Квартирант
Квартирант
Повідомлень: 60
З нами з: 25 травня 2012, 16:15
Регіон: Тернопольская область
Подякували: 1 раз

Повідомлення Ivanka »

Pittrice13, я приходую по акті комісією, розцінюю нижче риночних, потім в ДКУ довідкою касові благодійні спецфонд.

Pittrice13
Мандрівник
Мандрівник
Повідомлень: 47
З нами з: 23 травня 2013, 06:28
Регіон: Харьковская Область
Звідки: Харьков

Повідомлення Pittrice13 »

Ivanka, дякую,
а як з приводу сертифікатів якості чи що там ...  ?

Аватар користувача
tinamar
Мешканець
Мешканець
Повідомлень: 459
З нами з: 06 жовтня 2011, 10:39
Регіон: Полтавская область
Звідки: Полтавська область
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення tinamar »

Згідно Інструкції з організації харчувування дітей у дошкільних навчальних закладах:
п.1.24. Щодня необхідно залишати добові проби кожної страви раціону. Проби відбирають в об'ємі порцій для дітей молодшої вікової групи (від 1 до 3 років), зберігають на харчоблоці у холодильнику при температурі +4 - +8 град.С із зазначенням дати та часу відбирання. Проби страв кожного прийому їжі зберігаються протягом доби до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня, наприклад сніданок до закінчення сніданку наступного дня, обід до закінчення обіду наступного дня тощо. Добові проби, а також проби, які відбираються при здійсненні бракеражу, не оплачуються особою, яка проводила зняття проб.
Підкажіть, будь-ласка, як правильно списувати продукти харчування які використані на  пробну порцію? Де не шукала ніякої інформації не знайшла. Наприклад: дитсадок відвідало 25 діток, а порцій приготували 26 з пробною, продукти списувалися по нормах на 26 порцій, і так щодня, як тоді ці порції враховувати при розрахунку вартості харчування: включати чи ні?

Animone
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 704
З нами з: 30 червня 2012, 22:03
Регіон: Cortés
Звідки: Tegucigalpita
Подякували: 5 разів

Повідомлення Animone »

tinamar писав:Підкажіть, будь-ласка, як правильно списувати продукти харчування які використані на  пробну порцію?

Как правильно - на законодательном уровне не установлено. Логичнее было бы этот порядок отразить в учетной политике предприятия.

ИМХО, при наличии 25 человек, производить списание продуктов питания "на 26 порций", у вас нет оснований.

Аватар користувача
tinamar
Мешканець
Мешканець
Повідомлень: 459
З нами з: 06 жовтня 2011, 10:39
Регіон: Полтавская область
Звідки: Полтавська область
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 6 разів

Повідомлення tinamar »

Animone писав:ИМХО, при наличии 25 человек, производить списание продуктов питания "на 26 порций", у вас нет оснований.
Animone, я розумію, що не має підстав, тому і запитую, як роблять інші. Ви пропонуєте прописати в обліковій політиці списання продуктів на ці пробні порції, і не враховувати їх при розрахунку вартості харчування, я правильно Вас зрозуміла?

Animone
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 704
З нами з: 30 червня 2012, 22:03
Регіон: Cortés
Звідки: Tegucigalpita
Подякували: 5 разів

Повідомлення Animone »

Ну, как сказать? У нас, например, 306 коек. В меню-раскладку согласно сведениям медрегистратора закладываются так же 306. И так же, как у вас берутся пробы и делаются записи в бракеражный журнал. Но ни у кого никогда не возникали подобного рода сомнения и требования поставить на питание левого "халявщика". 
Работники пищеблока как-то выкручиваются между СЭС (по блакеражу) и КРУ (по обоснованному расходу продуктов питания).

chabanu
Новачок
Новачок
Повідомлень: 1
З нами з: 21 січня 2016, 09:40
Регіон: Хмельницкая область

Повідомлення chabanu »

Картотека страв дошкільного навчального закдаду

Завантажити

Кірєєв
Новачок
Новачок
Повідомлень: 3
З нами з: 19 листопада 2016, 17:19
Регіон: Полтавская область

Повідомлення Кірєєв »

Підскажіть пожалуйста яка програма краща для ведення харчування в бухгалтерії та нарахування батьківської плати. Бо нам поставили "Парус" ,а вона зовсім не для цього.

Аватар користувача
musia2010
Квартирант
Квартирант
Повідомлень: 59
З нами з: 04 лютого 2014, 11:02
Регіон: Ровенская Область
Звідки: Ровно
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 4 рази

Повідомлення musia2010 »

Кірєєв писав:Підскажіть пожалуйста яка програма краща для ведення харчування в бухгалтерії та нарахування батьківської плати. Бо нам поставили "Парус" ,а вона зовсім не для цього.
Ой і мене це дуже цікавить. Є садочки які ведуть в 1С?

Аватар користувача
VOV
Коронована особа
Коронована особа
Повідомлень: 1113
З нами з: 11 січня 2016, 18:51
Регіон: Полтавская область
Дякував (ла): 26 разів
Подякували: 207 разів

Повідомлення VOV »

Кірєєв писав:Підскажіть пожалуйста яка програма краща для ведення харчування в бухгалтерії та нарахування батьківської плати. Бо нам поставили "Парус" ,а вона зовсім не для цього.
Для ведення харчування спеціально був допрацьований модуль обліку активів програми РБюджет. Зараз успішно використовується для обліку харчування в закладах дошкільної освіти та загальноосвітніх шкіл (централізованою бухгалтерією - відділом освіти). Облік постійно удосконалюється згідно побажань користувачів. Основні принципи обліку показані тут: 
http://budget.factor.ua/viewtopic.php?f=158&t=7415
Даний механізм також допомагає у нарахуванні батьківської плати (розраховує вартість дітоднів при закупці продуктів з різних джерел: загального, спеціальних фондів), а також у модулі бухгалтерського обліку є можливість вести 15 ордер в розрізі установ (для централізованих бухгалтерій) груп дитсадків та конкретно дітей з контролем дебітьрської та кредиторської заборгованості.
Кому цікаво, відповім на всі технічні питання та питання практичного використання.
Програма РБюджет
Скачати версію 18.1.1 можна за посиланням
http://rbudjet.com.ua/obnov/RBudjet_18.1.1_Setup.zip

Аватар користувача
VOV
Коронована особа
Коронована особа
Повідомлень: 1113
З нами з: 11 січня 2016, 18:51
Регіон: Полтавская область
Дякував (ла): 26 разів
Подякували: 207 разів

Повідомлення VOV »

musia2010 писав:
Кірєєв писав:Підскажіть пожалуйста яка програма краща для ведення харчування в бухгалтерії та нарахування батьківської плати. Бо нам поставили "Парус" ,а вона зовсім не для цього.
Ой і мене це дуже цікавить. Є садочки які ведуть в 1С?
1С та Парус мають достатньо складний механізм обліку і оправдані при наявності достатнього штату квалвфікованих спеціалістів. В "РБюджет" основна увага приділялася простоті обліку, наскільки це можливо, щоб забезпечити потрібну функціональність. Тому за допомогою цієї програми однаково просто можна вести облік як в окремому навчальному закладі так і в централізованій бухгалтерії з кількома десітками закладів.
Програма РБюджет
Скачати версію 18.1.1 можна за посиланням
http://rbudjet.com.ua/obnov/RBudjet_18.1.1_Setup.zip

майстер
Квартирант
Квартирант
Повідомлень: 77
З нами з: 28 лютого 2013, 15:31
Регіон: Львовская область
Звідки: Самбор
Дякував (ла): 27 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення майстер »

Допоможіть як визначити вихід квашеної капусти (заквашуємо самі) при списанні капусти свіжої, моркви і солі.

Yulia_Andrey
Новачок
Новачок
Повідомлень: 7
З нами з: 08 червня 2017, 11:04
Регіон: Полтавская область

Повідомлення Yulia_Andrey »

Підскажіть, будь ласка, якими проводками оформити бухгалтерську довідку при передач продуктів харчування від однієї школи до іншої?
Востаннє редагувалось 04 липня 2017, 11:18 користувачем Yulia_Andrey, всього редагувалось 1 раз.

Аватар користувача
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Повідомлень: 8743
З нами з: 29 липня 2010, 01:27
Регіон: Харьковская область
Звідки: Харків
Дякував (ла): 114 разів
Подякували: 1186 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Юлия Корзун писав:Підскажіть, будь ласка, якими проводками оформити бухгалтерську довідку при передач продуктів харчування від однієї школи до іншої?
Тут треба розбиратися! У вас у кожної школи власні рахунки? Хто у вас головний розпорядник? І власне що це за благодійсніть, чому ви передаєте продукти??? В залежності від цього треба дивитись, якщо у вас власні рахунки то чому кошти не віділили той школі а виділили вам? в такому випадку треба і касові видатки переносити! Варіантів безліч!

Yulia_Andrey
Новачок
Новачок
Повідомлень: 7
З нами з: 08 червня 2017, 11:04
Регіон: Полтавская область

Повідомлення Yulia_Andrey »

EVGENIY писав:
Юлия Корзун писав:Підскажіть, будь ласка, якими проводками оформити бухгалтерську довідку при передач продуктів харчування від однієї школи до іншої?
Тут треба розбиратися! У вас у кожної школи власні рахунки? Хто у вас головний розпорядник? І власне що це за благодійсніть, чому ви передаєте продукти??? В залежності від цього треба дивитись, якщо у вас власні рахунки то чому кошти не віділили той школі а виділили вам? в такому випадку треба і касові видатки переносити! Варіантів безліч!
В школах в літній період оздоровчі табори, і в одній із шкіл епідемія вітряної оспи і на кінець року залишилось багато продуктів харчування, тих, які швидко псуюються і їх вирішили передати в одну з шкіл, в яких проводять табори. Тепер це все треба якось оформити, а як правильно?

Аватар користувача
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Повідомлень: 8743
З нами з: 29 липня 2010, 01:27
Регіон: Харьковская область
Звідки: Харків
Дякував (ла): 114 разів
Подякували: 1186 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Юлия Корзун писав:
EVGENIY писав:
Юлия Корзун писав:Підскажіть, будь ласка, якими проводками оформити бухгалтерську довідку при передач продуктів харчування від однієї школи до іншої?
Тут треба розбиратися! У вас у кожної школи власні рахунки? Хто у вас головний розпорядник? І власне що це за благодійсніть, чому ви передаєте продукти??? В залежності від цього треба дивитись, якщо у вас власні рахунки то чому кошти не віділили той школі а виділили вам? в такому випадку треба і касові видатки переносити! Варіантів безліч!
В школах в літній період оздоровчі табори, і в одній із шкіл епідемія вітряної оспи і на кінець року залишилось багато продуктів харчування, тих, які швидко псуюються і їх вирішили передати в одну з шкіл, в яких проводять табори. Тепер це все треба якось оформити, а як правильно?
Я взнгалі б то радив порадитись у відділі освіти, ви про рахунки не сказали? За вас відділ освіти плате? Чи на кожній школі свої відкриті рахунки в казначействі і ві підпорядковуєтесь кому? Хто вас фінансує? Якщо рахунки у кожного свої то я вважаю тут треба касові видатки переносити і звичайним актом передавати, ви тоді все сторнуєте у себе, а вони все вішають! Це моя думка!

Yulia_Andrey
Новачок
Новачок
Повідомлень: 7
З нами з: 08 червня 2017, 11:04
Регіон: Полтавская область

Повідомлення Yulia_Andrey »

EVGENIY писав:
Юлия Корзун писав:
EVGENIY писав:
Юлия Корзун писав:Підскажіть, будь ласка, якими проводками оформити бухгалтерську довідку при передач продуктів харчування від однієї школи до іншої?
Тут треба розбиратися! У вас у кожної школи власні рахунки? Хто у вас головний розпорядник? І власне що це за благодійсніть, чому ви передаєте продукти??? В залежності від цього треба дивитись, якщо у вас власні рахунки то чому кошти не віділили той школі а виділили вам? в такому випадку треба і касові видатки переносити! Варіантів безліч!
В школах в літній період оздоровчі табори, і в одній із шкіл епідемія вітряної оспи і на кінець року залишилось багато продуктів харчування, тих, які швидко псуюються і їх вирішили передати в одну з шкіл, в яких проводять табори. Тепер це все треба якось оформити, а як правильно?
Я взнгалі б то радив порадитись у відділі освіти, ви про рахунки не сказали? За вас відділ освіти плате? Чи на кожній школі свої відкриті рахунки в казначействі і ві підпорядковуєтесь кому? Хто вас фінансує? Якщо рахунки у кожного свої то я вважаю тут треба касові видатки переносити і звичайним актом передавати, ви тоді все сторнуєте у себе, а вони все вішають! Це моя думка!
Ми і є відділ освіти. Рахунок один на всі школи. Офотрмили все бухгалтерською довідкою і суми передачі відобразили по МО

Аватар користувача
VOV
Коронована особа
Коронована особа
Повідомлень: 1113
З нами з: 11 січня 2016, 18:51
Регіон: Полтавская область
Дякував (ла): 26 разів
Подякували: 207 разів

Повідомлення VOV »

Якщо Ви централізована бухгалтерія то і розподіляєте по школам для власної зручності, тому і передавати можете між школами продукти бідь якими внутрішніми документами, наприклад накладними. Все одно це для Вашого внутрішнього розподілу і на загальний облік ніяк не впливатиме.
Програма РБюджет
Скачати версію 18.1.1 можна за посиланням
http://rbudjet.com.ua/obnov/RBudjet_18.1.1_Setup.zip

OleksandrM
Новачок
Новачок
Повідомлень: 1
З нами з: 19 травня 2017, 09:12
Регіон: Винницкая область

Повідомлення OleksandrM »

майстер писав:Допоможіть як визначити вихід квашеної капусти (заквашуємо самі) при списанні капусти свіжої, моркви і солі.
Добрий день! То як Ви розібрались з квашеною капустою? В мене виникли питання з проводками. Як списати витрачені продукти і оприбуткувати готову продукцію.
Буду вдячний за допомогу.

Надія Думка
Мандрівник
Мандрівник
Повідомлень: 21
З нами з: 16 лютого 2017, 14:11
Регіон: Львовская область
Дякував (ла): 4 рази

Повідомлення Надія Думка »

Теж питання з проводками по квашеній капусті. Як списати витрачені продукти і оприбуткувати готову продукцію. Допоможіть. Дуже треба. Дякую.

Аватар користувача
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Повідомлень: 8743
З нами з: 29 липня 2010, 01:27
Регіон: Харьковская область
Звідки: Харків
Дякував (ла): 114 разів
Подякували: 1186 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Надія Думка писав:Теж питання з проводками по квашеній капусті.  Як списати витрачені продукти і оприбуткувати готову продукцію. Допоможіть. Дуже треба. Дякую.
9.3 Передача матеріалів і продуктів харчування в переробку 
Дт
8113 (8123) "Матеріальні витрати" 
Кр
15 "Виробничі запаси" 
Дт
16 "Виробництво" 
Кр
8113 (8123) "Матеріальні витрати"

Подробиці: https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/buhgalterskiy-oblik/tipova-koresp-subrahubkiv/
9.5 Оприбуткування готових виробів і продукції, переданих з виробництва на склад 1811 (1821) "Готова продукція" 16 "Виробництво"

Подробиці: https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/buhgalterskiy-oblik/tipova-koresp-subrahubkiv/

У вашому випадку замість 1811 ставте 15 (продукти харчування), ну якщо ви не на реалізацію!

Костюк Таня
Новачок
Новачок
Повідомлень: 2
З нами з: 12 липня 2017, 16:45
Звідки: Ukraine, Akkerman

Повідомлення Костюк Таня »

Девочки подскажите стоимость новогодних подарков входит в стоимость родительской платы

Владислав Станкус
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 619
З нами з: 24 липня 2015, 10:58
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 4 рази
Подякували: 44 рази

Повідомлення Владислав Станкус »

Костюк Таня писав:Девочки подскажите стоимость новогодних подарков входит в стоимость родительской платы
Доброго дня!
Батьківська плата в ДНЗ передбачає часткову плату батьків за харчування дітей. Новорічні подарунки в цю плату не входять.
Розмір частини батьківської плати залежить від прийнятого місцевою радою рішення.

Відповісти

Повернутись до “Освіта”