Доброго дня шановні бухгалтера соціальної сфери.
Давайте обговорим тему постанови 1750.
Як хто,що думає.
1)що таке граничні показники розмірів посадових окладів?
2)які саме посади підпадають під 2,5?
3)в межах фонду ,передбаченого кошторисом????
4)РЕКОМЕНДУВАТИ органам ОМС????
ПОСТАНОВА 1750 підвищення посадових окаладів на 2,5
-
tatyanaw1@ukr.net
- Мешканець

- Регіон: Житомирская область
- Дякував (ла): 53 рази
- Подякували: 31 раз
-
NadinSmail
- Новачок

- Регіон: Київська область
- Дякував (ла): 4 рази
Все)) святкування Нового року закінчилося))) починаємо рогрібати незрозумілі закони. Висловлю свою думку просто:
1) граничні показники розмірів посадових окладів-як на мене це максимум який не можна перестрибнути: наприклад 10т.р. максимум 15788 грн. Але питання яку суму ставити в штатку,якщо бюджетний запит подавався БЕЗ такого підвищення? відповідно кошторисних призначень немає на такий оклад, а це ще на цей оклад +всі надбавки...от і питання??? ЯК???
2) всі ті що в додатку 2!!! Керівник є, а заступник керівника??? є? немає. Головного бухгалтера чи бухгалтера там теж немає... і от далі що?)) а далі виходить що соціальний робітник може отримувати більше бухгалтера))) КЛАС!!!!
3) отож так і є) тобто якщо я в кошторис це не заклала, бо в нашій державі все як завжди через одне місце, , то і грошей немає для того щоб платити більше.
4) рекомендувати це НЕ ВИМАГАТИ))) немає НЕ платіть. Та от тільки вже всі працівники начиталися цих статтей і мозок від сьогодні мені виїдать скільки ж то вони будуть мати заробітної плати у зв'язку з покращенням!!!!!
АААААААААААА!!!! Рятуйте

1) граничні показники розмірів посадових окладів-як на мене це максимум який не можна перестрибнути: наприклад 10т.р. максимум 15788 грн. Але питання яку суму ставити в штатку,якщо бюджетний запит подавався БЕЗ такого підвищення? відповідно кошторисних призначень немає на такий оклад, а це ще на цей оклад +всі надбавки...от і питання??? ЯК???
2) всі ті що в додатку 2!!! Керівник є, а заступник керівника??? є? немає. Головного бухгалтера чи бухгалтера там теж немає... і от далі що?)) а далі виходить що соціальний робітник може отримувати більше бухгалтера))) КЛАС!!!!
3) отож так і є) тобто якщо я в кошторис це не заклала, бо в нашій державі все як завжди через одне місце, , то і грошей немає для того щоб платити більше.
4) рекомендувати це НЕ ВИМАГАТИ))) немає НЕ платіть. Та от тільки вже всі працівники начиталися цих статтей і мозок від сьогодні мені виїдать скільки ж то вони будуть мати заробітної плати у зв'язку з покращенням!!!!!
АААААААААААА!!!! Рятуйте
-
Наталія Терцентр
- Новачок

- Регіон: Кіровоградський
на даний час всіх хвилює питання які посади підпадають і різні у всіх бачення а яке правильне.
-
tatyanaw1@ukr.net
- Мешканець

незовсім згодна з п.1.вашоі думки,в постанові написано граничні розміри саме посадових окладів,а не максимального доходу(нарахованої зп)NadinSmail писав: ↑02 січня 2026, 12:43Все)) святкування Нового року закінчилося))) починаємо рогрібати незрозумілі закони. Висловлю свою думку просто:
АААААААААААА!!!! Рятуйте![]()
![]()
![]()
Так,зі штаткою повна нерозберриха,прораховувала,оклад*2,5*15% підвищення=новий оклад*вислугу від 10-30 %,там нашого фонду вистачить,аж,аж.........
Також щодо п.2,головний бухгалтер по наказу 308/519 як і раніше буде мати оклад від окладу керівника на 10-30 менше,а от щодо інших посад,кого вони саме мали на увазі під працівниками надавачів соціальних послуг,то щось НЕЗРОЗУМІЛЕ.
-
NadinSmail
- Новачок

- Регіон: Київська область
- Дякував (ла): 4 рази
"незовсім згодна з п.1.вашоі думки,в постанові написано граничні розміри саме посадових окладів,а не максимального доходу(нарахованої зп)"
я саме це і мала на увазі, що це максимальний оклад, а надбавки зверху.
а відносно главбуха, то так трохи серце заспокоїлося...та все ж треба штатку формувати і мене цікавить думка інших, хто і як це буде робити, бо бюджетний запит подавався без врахування цієї Постанови, і якщо почати її виконувати, то кошторисних призначень вистачить не надовго. А ще може вийти так, що в одній громаді оклад 10000 для ФСР, а в іншій 15000, а ще в іншій 7000... бо конкретики немає, є min і max і кожна громада буде розраховувати відповідно до своїх фінансових можливостей....чииии я щось не вірно розумію???

я саме це і мала на увазі, що це максимальний оклад, а надбавки зверху.
-
tatyanaw1@ukr.net
- Мешканець

Вірно розумієте,судячи по п.3 постанови,бо там головне слово РЕКОМЕНДУВАТИ...а от як це все в шатний вноситися буде,чесно ,не розумію.NadinSmail писав: ↑05 січня 2026, 10:07"незовсім згодна з п.1.вашоі думки,в постанові написано граничні розміри саме посадових окладів,а не максимального доходу(нарахованої зп)"
я саме це і мала на увазі, що це максимальний оклад, а надбавки зверху.а відносно главбуха, то так трохи серце заспокоїлося...та все ж треба штатку формувати і мене цікавить думка інших, хто і як це буде робити, бо бюджетний запит подавався без врахування цієї Постанови, і якщо почати її виконувати, то кошторисних призначень вистачить не надовго. А ще може вийти так, що в одній громаді оклад 10000 для ФСР, а в іншій 15000, а ще в іншій 7000... бо конкретики немає, є min і max і кожна громада буде розраховувати відповідно до своїх фінансових можливостей....чииии я щось не вірно розумію???
![]()
Бухгалтера, чи є в когось вже роз'яснення стосовно підвищень окладів. Може чийсь Фінвідділ дав хоч якесь пояснення.