Проведення ви зробили правильно, але я не впевнена, чи має субрахунок 1312 вестися у розрізі МВО... Я вбачала, що він має ввестися у розрізі обєктів.Людмила87 писав:У нас є накладна від постачальника, яку підписала МВО (комірник) і вона відповідає за цей товар допоки він буде лежати на складі. Тому при оприбуткуванні я роблю проводку Дт1312 Кт6211 і ставлю цей кондиціонер їй на баланс під рахунком 1312. А тепер хочу передати його до іншої МВО, яка буде вводити в експлуатацію. З вашого повідомлення розумію, що зробила невірно. Будь ласка підкажіть як правильно відобразити такі операції, якими первинними документами і в яких облікових регістрах?Jellyfishka писав:На рахунку 1312 ведеться облік витрат. Там не може бути кондиціонера. Коли ви визнаєте обєкт інвестицій основним засобом - переносите його до складу ОЗ (на 1014) на певну МВО. У вас на 1312 є МВО???Людмила87 писав:Доброго дня! яким первинним документом передати кондиціонер, ще не введений в експлуатацію і який обліковується на рахунку 1312, від однієї МВО до іншої? чи підійде накладна-вимога?
Кондиціонер поки що лежить на складі? Ви будете ще платити за його встановлення? Якщо так, то цю суму теж необхідно зарахувати на субрахунок 1312 на цей обєкт. Коли його вже встановлять, вводите його в експлуатацію (Акт введення в експлуатацію, наказ мінфіну № 818 від 13.09.16, підписується комісією), проведення 1014-1312, 54-51.