треба йти до тих, хто реєстрував цей договір. за запитом мають надати або його копію, або його суттєві положення.vg1605@ukr.net писав:Доброго дня шановні. В мене виникло таке питання, я придбав у 2018 році автомобіль за договором купівлі-продажу з перереєстрацією на нового власника (тобто на себе). Договір був поданий до ТСЦ (копію договору не зберіг), вартість вказану у договорі точно не пам'ятаю вже. Тепер не знаю, що писати у майбутній декларації у полі вартість авто. Не підскажете, що робити в такому випадку.
П.С. Контактних даних попереднього власника не маю (щоб запитати чи є у нього примірник договору купівлі-продажу)
транспортні засоби
-
Козиренко Віталій
- Місцевий

- Регіон: Луганська область
- Дякував (ла): 29 разів
- Подякували: 211 разів
-
Дмитро О
- Новачок

- Регіон: Луганская область
- Дякував (ла): 1 раз
-
Козиренко Віталій
- Місцевий

писати пояснення НАЗК про відсутність інформації щодо відчуження авто, фактично те, що написано у поставленому питанні. Скоріше за все судом порушення буде встановлено з накладенням адмін відповідальності, але, без звільнення, що у даному питанні найважливіше.Дмитро О писав:Добрий вечір. Є така ситуація. У 2013 році взяв у брата в борг гроші і купив авто, та зареєстровав на себе. В 2017 не міг віддати борг та змушений був відати йому машину і написав на нього доручення з правом продажу. Відносини між нами були дуже погані та через це він мені не повідомив що продав її в 2017році. Що авто продане я дізнався в середині 2018р. Між тим я в декларації за 2017 я його вказував як такий що передбачає у моїй власності. Цього року при поданні декларації за 2018р я не знав що з цим робити і показав що надалі перебуває у моїй власності. На сьогоднішній день "захисники від корупції" моєї організації передали матеріали до НАЗК. У кого є і які думки по цьому випадку? Дякую!
-
nve
- Новачок

- Регіон: Одесская область
А в мене інша ситуація. Автомобіль був викрадений. Наша нова поліція його звичайно не знайшла. Шо робити з декларацією?
Юридично власником авто я залишаюсь й досі. Фактично авто не можу користуватись в зв'язку з його викраденням.
Дякую.
-
Козиренко Віталій
- Місцевий

-
Aln12
- Новачок

- Регіон: Луганская область
-
Taxman
- Новачок

- Регіон: Донецкая область
- Дякував (ла): 2 рази
-
Анна 28
- Новачок

- Регіон: Одесская область
1. Муж купил в США автомобиль в 2019 году и в этом же году его продал. Что и где указывать в ежегодной декларации?
2. Муж купил в США 2 автомобиль в 2019 году, на данный момент авто находиться на ремонте. Будет поставлен на учет в конце февраля 2020 года на учет. Опять вопрос, что и где мне указывать в ежегодной декларации?
Заранее спасибо за ответы!!!
-
Козиренко Віталій
- Місцевий

Анна 28 писав:Здравствуйте. Помогите, пожалуйста, в заполнении декларации (декларант я). Такая вот ситуация.
1. Муж купил в США автомобиль в 2019 году и в этом же году его продал. Что и где указывать в ежегодной декларации?
якщо не подавалися повідомлення про суттєві зміни, значить суми і купівлі, і продажу менші за 50пм (?!), тому декларуватися буде лише дохід від продажу авто у розділі доходів
2. Муж купил в США 2 автомобиль в 2019 году, на данный момент авто находиться на ремонте. Будет поставлен на учет в конце февраля 2020 года на учет. Опять вопрос, что и где мне указывать в ежегодной декларации?
якщо не подавалися повідомлення про суттєві зміни, значить сума купівлі менша за 50пм (?!), тому декларуватися буде лише автомобіль у розділі транспортних засобів. а ось щодо власності - не зрозуміло. якщо вже купив і є підтверджуючі документи, то як власник, якщо ж гроші віддав а воно ще на комусь, то як право користування, наприклад. дивіться у документи.
-
millena
- Новачок

- Регіон: Сумская область
[font="Noto Sans", sans-serif]В декларації за 2019 рік я показую тільки доходи 40 т. за продаж від покупців. У видатках і правочинах я нічого взагалі не показую, оскільки менше 50 п.м. і видатки і правочини членів сім'ї не зазначаються в декларації. [/font]
[font="Noto Sans", sans-serif]Виходить, що в транспортних засобах змінюється назва авто тільки? Дякую[/font]
-
Козиренко Віталій
- Місцевий

виходить так.millena писав:[font="Noto Sans", sans-serif]Чоловік суб'єкта декларування в квітні 2019 продав автомобіль за 40 тис. грн (автомобіль був записаний на чоловіка), в 2019 за кордоном купив авто,видатків заплатив 60 т.грн.[/font]
[font="Noto Sans", sans-serif]В декларації за 2019 рік я показую тільки доходи 40 т. за продаж від покупців. У видатках і правочинах я нічого взагалі не показую, оскільки менше 50 п.м. і видатки і правочини членів сім'ї не зазначаються в декларації. [/font]
[font="Noto Sans", sans-serif]Виходить, що в транспортних засобах змінюється назва авто тільки? Дякую[/font]
-
Алиса44
- Новачок

- Регіон: Харьковская область
- Дякував (ла): 4 рази
-
Козиренко Віталій
- Місцевий

лише в доходах від продажу авто - 55 тис. грнАлиса44 писав:Добрый день. Помогите, пожалуйста, с решением вопроса. Я госслужащий, подаю ежегодную декларацию за 2019год.Мой супруг в октябре 2019 купил, а в ноябре 2019 продал авто за 55тыс грн. В каких разделах декларации мне нужно эти изменения указывать? (Уточню, что в предыдущие разы его доходы указывала как невидоми)
-
Taxman
- Новачок

- Регіон: Донецкая область
-
Козиренко Віталій
- Місцевий

ні.milka7 писав:Доброго дня! Підкажіть будь-ласка, я декларант, чоловік продав авто у 2019 році, чи потрібно у декларації ще відображати це авто?
але дохід від продажу - так.
-
Козиренко Віталій
- Місцевий

Taxman писав:Подскажите, пожалуйста, я - декларант, владела авто по ген. доверенности.
- ні, не володіли, а лише користувалися.
В ноябре продаю авто мужу за условную цену, ниже 50ПМ.
- ні, продає авто його справжній володілець за посередництва держателя гендовіреності члену сім’ї декларанта. Тому дохід формально також справжнього володільця...
В каких разделах декларации правильно отобразить все? Особенно интересуют "Правочини и Видатки"?
- у декларанта не було ні придбання, ні видатку, ні доходу. А у члена сім’ї з’являється авто у власності, що й декларується у розділі транспортних засобів.
-
Декларант777
- Новачок

- Регіон: Волынская область
-
Козиренко Віталій
- Місцевий

аби "сусід" не порахував:)Декларант777 писав:Якщо власником авто є третя особа, а я їздив нею , але не можу точно порахувати 183 дні чи менше. Ніякого доручення, договору та ін офіційних документів на мене немає. Таке авто потрібно вказувати?
норма "половини" діє з 01.01.2020. Як я розумію питання в контексті декларації за 2019. У такому разі діє норма володіння/користування на 31.12.2019.
-
Козиренко Віталій
- Місцевий

так ось НАЗК наводить Приклад:Чулковська Ольга писав:Добрий день. При заповненні декларації у мене виникло питання, як заповнити в декларації авто в фінансовому лізингу. В 6 розділі. Цінне рухоме майно. Зазначила авто - інше право користування. Інший тип- користування авто. Власник- ПриватБанк. В розділі 13 фінансові зобов'язання- вид зобов'язання- зобов'язання за договором лізингу. Розмір. В якому розмірі мені треба вказати залишок кредиту на 31.12.2019 та ще відсотки по кредиту. Буду дуже вдячна за відповідь.
Кредитний договір укладено в 2015 році та в тому ж році отримано всю суму кредиту – 500 000 грн. Протягом 2015 – 2018 років сплачено 300 000 грн. Протягом 2019 року (звітного періоду) сплачено коштів у рахунок: основної суми кредиту – 160 000 грн, процентів за кредитом – 20 000 грн.
.
У розділі 13 «Фінансові зобов’язання» декларації за 2019 рік зазначаються наступні відомості: «Розмір зобов’язання» – 200 000 грн;
«Розмір сплачених коштів у рахунок основної суми позики (кредиту)» – 160 000 грн;
«Розмір сплачених коштів у рахунок процентів за позикою (кредитом)» – 20 000 грн;
«Залишок позики (кредиту) станом на кінець звітного періоду» – 40 000 грн.
.
У декларації за 2020 рік відомості про зазначене фінансове зобов’язання не зазначатимуться у наступному році, оскільки розмір фінансового зобов’язання буде меншим, ніж 50 ПМ.
.
тобто залишок за кредитом зазначається без відсотків.
Моя дружина особисто оплатила Інвойс (там зазначено лише він код автомобіля, марка і рік) за лот аукціону "Копарт" (американський аукціон розбитих і вживаних авто). В самому аукціоні ставки ставила компанія посередник. Майно ймовірно ще знаходиться в США, яким чином буде доправлятися в Україну не відомо, так як ми цим не займаємося та нічого з цього приводу не підписували. Ціна перевищує 50 ПМ. Грошові кошти були сплачені дружиною особисто із спільного нажитого майна вказаного в декларації. Документів на авто наразі не має так як це аукціон і договір купівлі-продажу не оформлювався, є лише чек сплати по інвойсу (платник-дружина) і інвойс сплати за лот аукціону.
Як тільки автомобіль буде доставлений до України, його розмитнення буде здійснено на мене (суб'єкта декларування, тоді будуть і перші документи), і його попередня вартість більша 50 ПМ. Після певного проміжку часу, (десь місяць) даний автомобіль буде поставлений на облік у сервісному центрі на моє ім'я. Даним автомобілем буду користуватися я та моя дружина.
1. Чи потрібно мені як суб'єкту декларування вносити відомості про суттєві зміни в майновому стані, щодо сплати за лот аукціона (більше 50 ПМ), враховуючи що це спільні кошти?
2. З якого моменту необхідно вказувати у декларації відомості про транспортний засіб? з моменту розмитнення або з моменту поставлення на облік у сервісному центрі? Чи можливо з іншого часу?
3. Чи вважається це даруванням майна мені моєю дружиною, враховуючи те, що я знав про оплату? Якщо так, яким чином це відображати?-
Козиренко Віталій
- Місцевий

realsell писав:Я суб'єкт декларування. Моя дружина ні.Моя дружина особисто оплатила Інвойс (там зазначено лише він код автомобіля, марка і рік) за лот аукціону "Копарт" (американський аукціон розбитих і вживаних авто). В самому аукціоні ставки ставила компанія посередник. Майно ймовірно ще знаходиться в США, яким чином буде доправлятися в Україну не відомо, так як ми цим не займаємося та нічого з цього приводу не підписували. Ціна перевищує 50 ПМ. Грошові кошти були сплачені дружиною особисто із спільного нажитого майна вказаного в декларації. Документів на авто наразі не має так як це аукціон і договір купівлі-продажу не оформлювався, є лише чек сплати по інвойсу (платник-дружина) і інвойс сплати за лот аукціону.
Як тільки автомобіль буде доставлений до України, його розмитнення буде здійснено на мене (суб'єкта декларування, тоді будуть і перші документи), і його попередня вартість більша 50 ПМ. Після певного проміжку часу, (десь місяць) даний автомобіль буде поставлений на облік у сервісному центрі на моє ім'я. Даним автомобілем буду користуватися я та моя дружина.
1. Чи потрібно мені як суб'єкту декларування вносити відомості про суттєві зміни в майновому стані, щодо сплати за лот аукціона (більше 50 ПМ), враховуючи що це спільні кошти?
- ні, бо дивимося на документи, у яких записана дружина - не су’єкт.
2. З якого моменту необхідно вказувати у декларації відомості про транспортний засіб? з моменту розмитнення або з моменту поставлення на облік у сервісному центрі? Чи можливо з іншого часу?
3. Чи вважається це даруванням майна мені моєю дружиною, враховуючи те, що я знав про оплату? Якщо так, яким чином це відображати?
- можна дунути на холодне й вписати це як дарунок від дружини виключно в межах цієї декларації:
по-перше у 10-денний термін - повідомлення про суттєві зміни;
по-друге у конкретній черговій декларації.
-
olik_gvozd
- Новачок

- Регіон: Львівський
-
NataliNatali
- Новачок

- Регіон: Івано-Франківсь
Якщо вартість цього автомобіля перевищує 50 н.м.д.г.
-
Natalia Puh
- Новачок

- Регіон: Kyiv