ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!))))
Міла 08:20
Доброго ранку!
Н.А 08:22
ОМС, доброго ранку!!! Як ви?
AV 08:27
ОМС 08:33
Н.А, нормально, все "пучком"))) Бувало і гірше)))
++ 08:40
Підскажіть, працівник прийшов на роботу у вересні цього року, чи може зараз піти у відпустку з матеріальною допомогою?
Людмила 08:43
Доброго ранку. Працівник - інвалід, у жовтні відпрацював лише 1 роб.день, всі інші - без збереження, дохід становить 526 грн. Як правильно нарахувати ЄСВ - на фактичний дохід чи на мінімальний?
ОМС 08:45
++, ми принципово, щоб не було таких "хитроумних" даєм допомогу тільки при оформленні відпустки не менше 14 днів. Так установили і все. Хоча кажуть, що можна і до 1 дня. Але вибачте, де фонду набратися, вони місяць пропрацювали, все забрали і звільняюься.
++ 08:47
ОМС, в тому то і проблема, фонд є, матеріалку хоче взяти В.О. гол.бухгалтера вона взагалі в.о. на період лікарняного головного
EVGENIY 08:47
Доброго ранку! Всім гарного дня!
ОМС 08:50
++, мені здається, що законодавчо це не заборонено. Може ще хтось тут свою думку вислове. Тріщки підождіть, народ підтянеться і будуть дебати
GalinaS 08:53
++, если проработал меньше 6 мес отпуск пропорционально отработанному времени по согласованию с администрацией(есть исключения см.Закон про отпуска)Матпомощь к любой части если позволяет фонд, но опять на усмотрение администрации
EVGENIY 08:56
в мене було положення про преміювання і виплату матеріальних допомог і ось там було написано що якщо пропрацював меньше 6 місяців то не платиться, від 6 до 9, то 50%, від 9 до року 75 % більше року 100%
Вопрос 08:59
если уповноважена особа на майданчике е-тендер подписывала ключем,открытым через приват-24-этим ключем можно будет подписывать после 7 ноября или нужно покупать и оформлять на защищенном токене электронную подпись?
EVGENIY 09:01
Вопрос, почему именно 7 ноября? Что будет в є
EVGENIY 09:01
тот день
EVGENIY 09:02
Вопрос, читайте
Вопрос 09:08
меня больше интересует вопрос по уповноваженой особе -у нее оформлен ключ для подписи на майданчике е-тендер через приват 24. Она им и дальше может пользоваться?
EVGENIY 09:14
Вопрос, та вы почитайте статью то, там же и ответ есть
oksana 09:30
++, ні, він же не матиме права на відпустку ще на 14кал.днів до кінця року.
oksana 09:31
Доброго ранку всім!
oksana 09:32
++, а головний хіба не брав матеріалку?
oksana 09:35
Людмила, при нарах.з/п працівнику з інвалідністю єсв сплачується з фактичної бази
Олена 09:42
Робимо інвентаризацію,в нас є печатку,яку купували за свій кошт, її треба десь показувати?
Анна 09:43
Які бух.проводки по обліку поштових конвертів?
EVGENIY 09:48
Анна,
GalinaS 09:51
Олена, якщо посадили на позабаланс то показувати в окремому описі
Олена 09:52
GalinaS, поки нікуди не посадили...чесно кажучи, справи зпозабалансовими рахунками на мала
EVGENIY 09:55
Олена, треба оформити як дарунок і на облік взяти
GalinaS 09:57
Печатку як дарунок?! Виникає багато питань...
Олена 09:57
EVGENIY, підкажіть, будь ласка, як?
EVGENIY 09:58
Олена, що пыдказати?
EVGENIY 10:00
Так, на суму виявлених лишків необхідно подати до органів Держказначейської служби Довідку про надходження в натуральній форміПодробиці:
Олена 10:02
EVGENIY, яким документом оформити взяття печатки на позабалансовий рахунок, і де відображаються позабалвнсові рахунки, якусь картку заводити?
Ганна 10:03
скільки часу дійсна довідка про підтвердження надходжень до спецфонду?
Ганна 10:04
EVGENIY, чи потрібно на прозорро подавати дод.угоди на комунальні??
GalinaS 10:04
EVGENIY, у нас "не любят" недостач и излишков.Надо вы кручиваться без них.
EVGENIY 10:04
Ганна, а яка різниця? Довідка потрібна для внесення змін до кошторису, не хочете не вносьте
EVGENIY 10:05
GalinaS, так я одразу сказав оформити як дарунок
Ганна 10:05
ну щоб затвердити кошторис потрібно додати довідку а вона в мене за 29 вересня і думаю чи переробити чи може бути нічого не змінювалось
GalinaS 10:06
EVGENIY, но подарить печать?Как Вы себе представляете? Она же изготавливается по заказу учреждения
GalinaS 10:08
Предлагаю вариант получения подарка не от работника, а от фирмы, которая изготавливала печать
EVGENIY 10:10
Ганна, не має значення коли довідка можете в грудні робити зміни по довідці від 29 вересня
EVGENIY 10:11
GalinaS, т.е. купить за свой счет можно а подарить нельзя??? Что сделано то сделано, и по факту єто и есть подарок со всеми вітекающими!
Олена 10:12
EVGENIY, птобто працівник, який купив печатку, дарує її установі??яким документом?
EVGENIY 10:15
Олена, Основні засоби, отримані безоплатно у вигляді безповоротної допомоги, дарунка, приймаються комісією, створеною наказом керівника суб'єкта державного сектору, до складу якої обов'язково входить працівник бухгалтерської служби.
Ганна 10:16
EVGENIY, дякую
EVGENIY 10:16
Ганна, Протягом бюджетного періоду розпорядники бюджетних коштів вносять зміни до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями на підставі довідки про підтвердження надходжень до спеціального фонду Державного бюджету України (додаток 7),
EVGENIY 10:17
Ганна, протягом бюджетного періоду тобто протягом РОКУ, тому довідка може бути від січня а змни до кошорису хоч груднем робіть
GalinaS 10:18
Олена, акт приймання -передачы ОЗ наказ818
Олена 10:29
GalinaS, а проводки є якісь?
Олена 10:30
дек обліковуються ОЗ на позабалансовому рахунку?
EVGENIY 10:31
Олена,
GalinaS 10:42
Олена, Ви спочатку зробіть зміни до кошторису,зведення показників СФ та дод.26, зареєструйте все в казі, а потім садіть на облік
Олена 10:42
а якщо ми купили ще в березні, і не поставили?зараз пізно?
GalinaS 10:42
Олена, вибачаюсь, в казні
Олена 10:43
GalinaS, які зміни до кошторису????
GalinaS 10:43
Олена, ого-го, виправляйтеся до початку інвентарізації скоріше
GalinaS 10:44
Олена, У Вас є затверджений кошторис? Робите до нього зміни в колонці СФ
Олена 10:44
GalinaS, то в мене нічого немає на спецфонді...
GalinaS 10:44
Олена, тепер буде на суму дарунків
EVGENIY 10:45
GalinaS, тільки хотів написати "тепер буде" ви мене випередили
GalinaS 10:46
EVGENIY,
Олена 10:46
а цене пізно?якщо накладна березнем??
GalinaS 10:46
Олена, сховайте цю накладну у кишеню
Олена 10:46
))))))))))
Олена 10:47
то ми ж печаткою користуємося з березня...
GalinaS 10:48
Олена, тоді поставьте на 021, а в листопаді оформіть дарунок, бо до інвентарізації якщо на 01.11.2020 не встигнете
GalinaS 10:49
GalinaS, при чому посадіть на 021 в березні якщо є така можливість
Олена 10:49
021 десь обліковується,відображається?
GalinaS 10:49
Олена, м/о№16 та в окремий зошит
Олена 10:49
а печатка не може там і сидіть, в 021?
Анна 10:49
Підкажіть будь-ласка. В якому меморіальному ордері відобразити довгострокову дебіторську заборгованість по позиці.Дт 2012 Кт 6013?
GalinaS 10:50
Олена, ?
Олена 10:51
я березнем занесу на 021, і все, нехай там і буде?обов'язково оформлювати як подарунок?
GalinaS 10:53
Олена, бажано оформити дарунком-це по суті ж не ваша річ, а установи, це як тимчасовий варіант бо дод.26 робиться до кінця місяця, в якому отриман дарунок
EVGENIY 10:54
Анна, 17
Олена 10:58
GalinaS, велике порушення, якщо не оформлено подарунком?
GalinaS 11:00
Олена, "сделайте финт ушами", а потом приведите в порядок-мол разобралась и все поставила куда надо.Других вариантов не подскажу.Может кто-то подскажет доугой вариант.Я бы поступила так
Н.А 11:01
Олена, почитайте, що відноситься до цього рахунку = там йде мова про речі на відповідальному зберіганні і оформляється договором обов"язково.
Олена 11:02
Н.А, яким договором?
Олена 11:03
просто чесно,вперше з цими позабалансовими...
GalinaS 11:03
Олена, выдповыдального зберыгання,
Марія 11:03
Олена, загугліть, договір відповідального зберігання
Н.А 11:04
Олена, ми оформляли дарунок накладна якого була давно, але прийшлося через казну зробити, як потрібно і будете спокійно рахувати на 1113. Печатка це серйозна річ, то краще зараз зробити все. Вам так усі підказують.
Н.А 11:05
Олена, договір на відповідальне зберігання власної речі, але печатка не серйозно.
Олена 11:07
EVGENIY, GalinaS, Н.А, дякую всім!оце то наробила....буду виправляти!перезвоню в казну спитаю(
EVGENIY 11:08
Олена, казна тут ніяким боком, це ваш бухоблік вони до нього відношення не мають
тата 11:09
GalinaS, провидите печать через авансовій отчет. Работнику вернете деньги ,а себе поставите на баланс.
ЛюдКа 11:12
Всім привіт!!!!!!Гарного дня та позитиву!!!!!
тата 11:13
Ситуация бывает и по хуже. Когда печати лет 5 , а она на балансе не числится. Вот задача так задача.
Н.А 11:15
тата, та ж сама ситуація, виправити ніколи не пізно
GalinaS 11:16
тата, це не я
тата 11:28
Н.А. , я уже третий бухгалтер послетого как их преобрели,и где искать первичку (была ли она?) не знаю. Наверное, только у меня возник этот вопрос,если до меня ее не поставили на баланс
Н.А 11:33
тата, бывает и такое, но выход есть всегда = значит вы бухгалтер! Успехов вам! Будет порядок.
*** 11:33
СДО работает???
Галина 11:33
Підкажіть будьласка де можна взяти бланк реєстраційної картки в казначейство
Саша 11:34
***, Запоріжжя працює
Саша 11:34
Галина,
Саша 11:36
Галина 11:49
Саша,дякую .
Оксана М 12:20
Доброго дня.Що з СДО, не можу зайти, крутить і все.
* 12:26
Оксана М, криптосервер не работает,а на аниконекте - очень долго подключается
А 12:28
Всім привіт
А 12:29
Підскажіть,якщо бюджетна установа приєднується до іншої в результаті реорганізації,чи виплачується вихідна допомога?
Оксана М 12:30
*, сил вже немає з цим СДО, кінець місяця і кому докажеш що не робить,потрібно провести і все...!!!!
ольга 12:35
А: звісно виплачується в розмірі середньомісячної заробітної плати
ольга 12:36
ст 44 кзпп вихідні допомоги, ст.40 кзпп розірвання трудового договору
А 12:39
Дякую,Ольга,
А 12:43
У когось працює СДО?Не має доступу до сторінки
ольга 12:44
до 12.00 чудо все робило
ольга 12:44
зараз теж робить
Оксана М 12:50
А, Не знаю чи правда,але кажуть, що ведуться технічні роб.до 15.00
Галя 13:38
Доброго дня! Підскажіть будь-ласка,встановили світильники для освітлення приміщення школи, на якому рах. їх обліковувати 1113 чи 1812?
Світлана 13:44
В нас також не було печаті на обліку. Придбали нову, а та так і залишилася, знищити- не знищили, а от які дії потрібно було робити, як бухгалтеру, не знаю... Хоча розумію, що це все не правильно.
тата 14:02
Світлана, ось і я вже рік над цім міркую. Був варіант при інвінтарізації- тоді по якій ціні? Так і користуємось.
Марія 14:04
Всім доброго дня.Підкажіть на який субрахунок оприбуткувати спортивний майданчик
GalinaS 14:16
Світлана, а мы стараемся лишнего ничего не держать, все списываем по мере необходимости.Мой совет-спишите старую печать комиссией по списанию и забудьте о ней
GalinaS 14:18
Марія, 1013-споруди
тата 14:27
GalinaS. печатку так можно списувати,як що вона була на балансі. Я вже над цим варіантом думала (списання як товар в роботу) не дай Боже треба буде комусь пояснювати чого не стоїть на балансі. Благо що було до мене.
GalinaS 14:30
тата, не было печати-нечего и списывать!
Ольга 14:46
Колеги можна Вашої консультації по такому питанню: маємо котельню та по штату 3 кочегари, працюють вони по сутках 24 години згідно графіка змінності але в управлінні праці кажуть що вони мають працювати тільки по 12 годин. Як правильно їм показувати і їм робити ??? ( ходити вони по 12 год. не хотять)
Енгрібьорд 14:47
тата, ось Вам ще одна ідея. "Внєзапно" виявляєте печатку під час щорічної інвентаризації і тут же "внєзапно" виявляєте що вона не підлягає подальшому використанню та має бути списана.
Галя 14:54
Хтось може підказати, будь-ласка,встановили LED-світильники для освітлення приміщення школи, на якому рах. їх обліковувати 1113 чи 1812?
Olga 15:05
Які дії секретаря ОТГ після звільнення та на які виплати можна розраховувати
GalinaS 15:05
Енгрібьорд, не соглашусь с Вами,тогда ее нужно оприходовать как излишки(с заморочками по оприходованию как натура), а только потом списать.Я бы за нее "забыла", как говорится "померла так померла"
Світлана 15:06
GalinaS, дякую, таки треба буде це зробити. Добре, що вже нова на балансі, все прокрутила, аби кошти на це виділили.
Світлана 15:07
Доречі, колеги, що чути з приводу РЦ СССДМ?
Галя 15:16
Ніхто не відповість на питання в 13:38, 14:54?
ТОП 15:27
Підскажіть будь ласка, якщо в структурі тільки один бухгалтер він може бути уповноваженим по закупівлям прозоро?
GalinaS 15:33
ТОП, а почему и нет?
EVGENIY 15:34
Галя, всім вжко сказати тому що вони бувають різні і можливо вам взагалі їх не треба оприбутковувати ситуації теж різні а з вашого питання нічого не зрозуміло
тата 15:34
ТОП ,он же бухгалтер,он же економіст,он же УО,он же может отвечать и за кадры
GalinaS 15:35
Галя, знать бы какие они.Есдли как лампочки-1812 и списать при установке, а если как люстры-1113 и висеть до посинения
Світлана 15:36
тата, ще юрист, програміст
ЛюдКа 15:37
он же Жора, он же Гоша, он же Игорь и т.д.
GalinaS 15:42
ЛюдКа, он же ответственный за работу техники, дезинсекцию и дератизацию, за работу сигнализации, за замену замков.Кто больше?
Галя 15:43
EVGENIY, GalinaS, це довгі потолочні світильники в які вставляються люмісцентні лампи
GalinaS 15:44
лампи-1812, светильники-1113,если их не устанавливали строители при ремонте
Ганна 15:45
що з сдо
Галя 15:45
GalinaS, щиро дякую
Віка 15:46
Скажіть СДО працює
А 15:47
СДО працює
EVGENIY 15:51
Галя, а раніше на їх місці що було?
Св 15:53
Всім доброг дня печатка де обліковуємо я маю на увазі на якому рахунку
Світлана 15:54
GalinaS, (15:42), ого нівроку! фуууууух...хоч з цим мені пощастило.
Віка 16:00
що з СДО Луганська область
Галя 16:05
EVGENIY, старі вийшла з ладу і міняли на нові) старі обліковували на рах.1113, а зараз засумнівалися
EVGENIY 16:06
Галя, якщо обліковувались на 1113 то і зараз ставте на 1113, хоча я ввжаю що вони повинні у вартості будівлі бути!
Галя 16:08
EVGENIY, дякую
GalinaS 16:10
Св, 1113
ОМС 16:10
Світлана, ЛюдКа, GalinaS, тата, Радуйтесь, что нам всем оказывают такое ДОВЕРИЕ
GalinaS 16:10
ОМС, з/пл не радует
ОМС 16:13
GalinaS, не будьте так меркантильны!!! Чем не пожертвуешь ради во благо РАБОТЫ))))
ОМС 16:14
GalinaS, надеюсь, что вы понимаете, что шучу)))
GalinaS 16:15
ОМС,
Н.А. 16:20
Галя, 1812
Соня 16:23
Доброго вечора. Держслужбовець, працюю з 01.04.20р. З 04.01.21р йду на лікарняний по вагітності та пологам. Скільки максимально можна взяти планової відпустки?
ЛюдКа 16:25
Працюємо як розумні, а платять як .....................
ЛюдКа 16:26
Соня можна брати відпустку повної тривалості
Соня 16:28
Дякую, а законом яким можна підвердити?
ЛюдКа 16:28
законом про відпустки
Соня 16:29
Дякую
А 16:33
Підскажіть,працівник використав відпустку повністю у цьому році, але до 31.12.20 ще залишається відпустка не використана 8 кал.днів,установа ліквідується,чи може він використати її зараз щоб не платити компенсацію (хоч і складає відпустка менше 14 кал.днів першої частини)?
Людмила П 16:36
А, може
А 16:39
Людмила П,дуже дякую
ЛюдКа 16:40
А не може а треба