Доброго ранку
Люда Кошікна 08:16
ПФУ знову не дає зайти, капець
Лена ЗОШ 08:22
Доброго ранку! СДО у всіх не працює?
Оксана 08:22
Лена ЗОШ, не працює
Люда Кошікна 08:26
в ПФУ хтось заходить, чи це тільки мені "пощастило"?
Оксана 08:28
Люда Кошікна, я заходила о 8,00 нормально працювало
Анна 08:29
Люда Кошікна, я пробую 10 хвилин,не можу зайти
Люда Кошікна 08:30
Анна, я уже 20 хв:)
ОМС 08:34
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!!))))
ФСН 08:37
Доброго ранку всім! Вдалого дня !!!
Тат_яна 08:48
Доброе утро!
EVGENIY 08:55
Доброго ранку! Гарного всім дня ))
ОМС 08:57
Люда Кошікна, тільки заходила на сайт ПФ, нормально, з першого разу)
Таня 09:01
Доброго ранку! Гарного тижня!
Марья 09:59
Доброго дня. Хтось знає як реєструвати Договір в казніна очікувану вартість на 2022 р.,якщо відкриті торги відбудуться в кінці грудня?
Олена 10:07
Марья, оприлюднюєте за правилами прозоро, реєструєте в казні впродовж 7 днів з дня реєстрації кошторису.
Інга 10:08
У нас людина працювала за сумісництвом на 0.25 ст. Потім ми її прийняли додадтово на іншу посаду на 0.125 ст. теж за сумісництвом. Через 4міс. її звільнили із цієї посади. У звіті ЄСВ коли вона працювала на двох посадах за сумісництвом її показували одним рядком. Тепер звільнилася і у Центра зайнятості виникли питання чому був один рядок. Що робити
Діна 10:13
Добрий ранок. Підкажіть, чи оплачується лікарняний під час відпустки без збереження з/п?
ОМС 10:15
Діна, ні
Діна 10:29
ОМС, дякую) а якщо відпустка без збереження з/п по 10 листопада, а лікарняний з 5 по 16... то оплачувати ці дні 3 11 по 16???
Тоня 10:30
Шановні колеги, доброго всім понеділка. Допоможіть, будь ласка, вперше стикаюся з такою ситуацією. Працівник відпрацював за місяць 1 день, а далі взяв відпустку без збереження зарплати до кінця місяця. Мені необхідно по ЄСВ робити доплату до мінімальної? Це: 6000 * 22% = 1320 грн?
fyy 10:30
Діна, переробіть наказ
fyy 10:30
Тоня, да
Інна 10:30
Тоня, так
Наташа 10:31
Підскажіть,премія до професійного свята зверху МЗП,чи входе в мінімалку
Світлана 10:31
Добрий день, підкажіть де завантажити сертифікат ключа від казначейстіва, пошук не дає результатів
fyy 10:31
Наташа, зверху
Тат_яна 10:31
Наташа, сверху
Наташа 10:33
fyy, а якщо не прописано в кол.договорі?
марі 10:34
отримано кошти по субвенції на придбання авто.Чи можу я вже оголошувати тендер. Зміни до кошторису на затвердженні у вищестоячої
Тат_яна 10:34
Наташа, а в колдоговоре и не пишут, что входит в минимальную зарплату
1nata 10:34
Світлана,
ОМС 10:40
Діна, так
Марія 10:42
Які інвентарні номери будуть мати рахунок 1113.наприклад :111300000
Світлана 10:43
1nata, дякую
EVGENIY 10:46
Марія,
Любов 10:53
Доброго дня, колеги. Підкажіть що ви робите з помилково виписаними е-лікарняними. Лікар зазначив, що він помилковий, але система його дає як "готово до сплати". Я так розумію, лікар його після цього вже не зміне? І ми ж не можемо його проігнорувати?
Ира 11:01
Тоня, додаткова база 22 % , коли працівник був за свій рахунок або звільнився або прийнявся в цьому ж місяці і зарплата менше 6000 грн. не береться
Ира 11:03
Любов, лікар повинен виписати бумажняний лікарняний
Любов 11:07
Ира, проблема в тому, що цей лікарняний взагалі не потрібно було виписувати. Бо не було випадку. Він ще й виписаний на вихідний день
Марина 11:08
Любов, странно а каким же образом и почему его открыли??????
Марина 11:08
Любов, и раз готовый до сплаты то и закрыли уже...
Алла 11:09
Добрий день,хто знає за яке число фінансує ФСС
Ольга 11:11
Алла, Вінницька обл. 27.09
Ольга 11:12
Любов, Комісією розглядаєте і видхиляєте від оплати.
Алла 11:15
Ольга, дякую
Тат_яна 11:15
Ольга, а по какой причине отклонять? Откуда известно, что не было оснований для его открытия?
EVGENIY 11:16
Алла,
Марина 11:16
Тат_яна, согласна... может запрос написать, больница даст ответ и будет основание.
Алла 11:18
EVGENIY, спасибо!!!
Любов 11:18
Ольга, дякую.
Любов 11:19
Тат_яна, от теж думаю. Може попросити у лікаря якусь довідку з цього приводу. Це ж його помилка. Але сумніваюся, що він її надасть
Тат_яна 11:19
Марина, ага, типа "у нас доктор тупой, (или запил в выходные...) сам не знал, что творил"?
Любов 11:19
Тат_яна,
Марина 11:19
Любов, зачем просить? комиссия имеет право писать запрос
Марина 11:20
Тат_яна,
Марина 11:20
Любов, вы откуда взяли что больничный недействительный?
Любов 11:20
Марина, у мене комісія "ти да я да ми з тобою" ))
Марина 11:21
Любов, ну и что... права у вас те же.... пишите официальный запрос на проверку больничного
Тат_яна 11:22
Указан в БЛ номер случая нетрудоспособности, значит, имело место быть... Разве что на другого человека нужно было формировать, тогда ошибку могут признать
Любов 11:22
Марина, Зі слів працівника. На порталі знайшла. Уточнила у працівника, він у лікаря і вияснилося. Лікар працівнику сказав, що анулював його. Але він так і висить без змін. Думаю після статусу "готовий до сплати" лікар йому вже нічого зробити не може
Марина 11:23
Любов, его проблема. На ваш запрос они обязаны дать официальный ответ.
Марина 11:23
тогда комиссия позаседала и приняла решение отказать в оплате в связи с ошибочно выписанным больничным. подтверждение ответ больницы.
Любов 11:24
Марина, так, думаю робити запит. Отак хтось помиляється, а хтось вигрібає в папірцях ((
Тат_яна 11:24
Любов, ну тогда больница ответит. Вроде в течение 7 дней от "готово до сплати" доктор может внести изменения. А как на самом деле - будут на наших нервах шлифовать
Марина 11:25
я конечно в шоке... как это врач выписал просто так больничный? без наличия больного??????
Тат_яна 11:26
Там тоже врачу счастье превеликое с этими БЛ. Система виснет, ноутбуки тормозят, интернет - зашибись...
Любов 11:26
Марина, от і я про що ... з цими е-лікарняними стільки всього цікавого )
Тат_яна 11:30
А если ещё доктору скажем так 60+++, то тушите свет, сушите вёсла и прячьтесь по углам. Их тоже поставили перед фактом: через месяц (или там сколько) - только электронные. И программа тогда ещё разрабатывалась, да и сейчас сыровата
тата 11:53
Доброго дня, підскажіть процедуру призначення матеріально- відповідальної особи. Що договір складати потрібно -це зрозуміло, а як оформити підставу для договору?
Люда Кошкіна 12:29
Доброго дня. Підкажіть, будь-ласка, як у табелі позначати відсторонення "ІН" чи "І" ?
Вадим 12:41
Всім привіт! Який строк експлуатаціїї сміттєвоза з боковим навантаженням?
Люсія 12:44
Добрий день! Підкажіть будь ласка чи піднімається зп по тарифікаційним розрядам
просто таня 12:45
добрый день.уже 3 раз задаю этот вопрос,возможно кто-то и отвечал,но пред.2раза небыло возможности просмотреть ответ.вопрос в том,что на 1113 счете есть тонометр (измер.давления)120 грн,купили к нему манжет(родной износился)на какой счет его оприходовать и как списать?спасибо.
Іра 13:06
Просто таня: его можно поставить как запчасть на 1515, а потом списать как установленный вместо старого. Это не будет считатся модернизацией.
Анна 13:06
просто таня, уже СВІ в курсі про ваш тонометр
Анна 13:06
просто таня, тобто ВСІ
Н.А 13:10
Вадим, запитуйте у виробника!
EVGENIY 13:16
просто таня, є архів чату і там можна подивитись, я вам відповідав
таня 13:16
EVGENIY. можна скинути ссилку на розрахунок лікарняних в екселі. дуже потрібно. дякую!!! в
EVGENIY 13:17
таня,
тата 13:30
А що порадите по матеріально відповідальній особі, питання 11,53. Будь ласка
Н.А 13:46
тата, Договір про повну матеріальну відповідальність можна укладати у письмовій формі тільки з працівниками визначених категорій. Є перелік - погугліть і визначтесь хто у вас МВО. Ми не знаємо деталей для конкр.відповді
просто таня 13:58
Анна, на 13,06 согласна.
просто таня 13:58
EVGENIY, на 13,16 спасибо.увидела,что появилась вкладочка *архів чату*
просто таня 13:59
Іра,на 13,06.спасибо.
Інна 14:14
Чи захисні маски видавати всім працівникам чи тільки тим які обслуговують громадян?
Наталя т-ц 14:24
Інна, відсторонюють від роботи усіх, от і маски видавати всім)))
тата 14:26
Н.А. дякую. Ми управління ОМС ( 9 од.) .,завхоза немає тільки спеціалісти. Нам ппередають майно приєдненого відділу, ось на спеціаліста цього відділу і хочемо покласти мат відпов.
просто таня 14:31
Інна, всем.
Н.А 14:36
тата, у нас така ж ситуація, то в договорах вказано за матеріальні цінності, які за ними значаться. Договори з усіма спеціалістами із зберіганням переданих йому мат. цінностей
Люда Кошкіна 14:53
підкажіть , будь-ласка, якщо працівника відсторонено, а йому прийшла повістка за військові збори - ми ( відділ освіти) йому ж нічого не повинні нараховувати?
Валентина 14:56
Добрий день! Підкажіть, будь ласка, при оформленні актів інвентаризації чи слід керуватися ДСТУ 4163:2020?
EVGENIY 14:59
Валентина, ні
ОМС 14:59
Н.А, у нас також
натли 15:11
бухгалтера соцзахиста-скажите єто всех вас заставляют проходить медосмотр каждый год?
Наталя т-ц 15:11
натли, да,наши соцработники каждій год проходят медосмотр
Наталя т-ц 15:12
пока это было бесплатно,но со следующего года поликлиника уже берет плату.на сегодня это у нас в Одессе 520грн с человека
Інга 15:13
У нас людина працювала на двох різних посадах за сумісництво одночасно (сумісництво було на обох посадах, основне місце роботи в іншій установі). У звіті ЄСВ її зарплату показували однією стрічкою. Чи так можна було чи потрібно виправити на дві стрічки (кожну посаду окрему)?
Інна 15:17
Наталя т-ц, а списки соц.робітників на медоглядтреба подати до 1 грудня?
натли 15:18
Наталя т-ц, соцработники это обязательно,понятноЭ,а бухгалтер дорлжен каждый год проходить?
Любов 15:18
Я все про той злосчасний лікарняний. Працівниця надіслала скрін повідомлення ще від 13.11 з Хелсі, що він все ж скасований. Але на порталі жодних змін по ньому...
натли 15:19
Наталя т-ц,на 15,12 установа будет оплачивать?или каждый за себя?
ОМС 15:20
Любов, а ФСС видит или у них нет доступа?
Наталя т-ц 15:21
оплачивает за медосмотр установа!!
Наталя т-ц 15:21
бухгалтера у нас не проходят осмотр, обойдуться
натли 15:23
Наталя т-ц, ого.у вас *гарне фінансування*
Наталя т-ц 15:25
неееее, у нас його ще поки немає. це ми вперше повинні будемо платити на 2022рік. але кинулись про це подумати в жовтні,а бюджетний запит здавали ще в серпні.тож кошти не передбачені. будемо просити на початку року
натли 15:28
Інна: 15:17 Наталя т-ц, а списки соц.робітників на медоглядтреба подати до 1 грудня?а на єтот ответ,можно?
123 15:54
натли,
Марина 15:57
Девочки подскажите... е больничный открыли по уходу за ребенком. Потом дважды продлевали. Зачем? почему первоначальный больничный закрыт а потом идут продления? притом дважды... и теперь получается нам три заявки делать по одной скажем так болезни....
ОМС 15:59
Марина, каждое посещение врача идет, как больничный. Да, заявок куча
Наталя т-ц 16:00
натли, про це нічого не знаю. у нас цим має займатися інспектор з охорони праці
ОМС 16:02
Марина, у нас в октябре 3 чел болели- 11 листов, в ноябре 3- уже 10
Тетяна 16:05
Марина, для прискорення виплати за лікарняним листом. Таке пояснення находила на сайті фсс
Тат_яна 16:09
Марина, и на один день есть, и на два дня. чесслово, такое впечатление, что врачи с каждым приёмом в ожидании: а не отправится ли пациент в лучший из миров? А он взял, и снова даже не позвонил, а припёрся
Тат_яна 16:10
А представьте, что будет, когда втопчут в одну структуру пенсионный и соцстрах. Вот это будет ускорение!
Тат_яна 16:12
Девочки, кто ещё помнит, как делили на фонды и удержание из ЗП, и начисления?... Теперь что, новое (как всегда) это хорошо забытое старое. Ну и скреативить, обозвав реформой
Марина 16:15
Тат_яна, Тетяна, ОМС, кошмар что происходит....
натли 16:16
Тат_яна,да ладно с теми больничными,вы(бухгалтер) проходите ежегодно медосмотр для работы?
Тат_яна 16:17
натли, да. Платит организация
ОМС 16:22
Тат_яна, трындец! Бухгалтера отнесли к обязательному медосмотру? Я понимаю, сварщик, или водитель, но бухгалтер?....Да, работа вредная, но(((((
ОМС 16:23
Тат_яна, для самого себя может это и хорошо. Хотя я представляю, как они внимательно "осматривают"
Наталя т-ц 16:24
а где написано,что бухгалтер тоже должен осмотр пройти.???вроде только те, у кого шкидливи умови
Тат_яна 16:24
ОМС, во-первых, так решил руководитель. А во-вторых, "на чипирование" обязательное загонят всех, не спрашивая бухгалтер или уборщица...
ОМС 16:25
Тат_яна, это да, нас не спросят
ОМС 16:26
Тат_яна, и нарколога проходите?
натли 16:26
Тат_яна, и вам на это денюшки выделяют ежегодно?
Тат_яна 16:27
ОМС, нет. У нас водителя нету.
ОМС 16:27
Тат_яна, я имею ввиду бухгалтера
Тат_яна 16:27
натли, выделяли до сих пор.
натли 16:28
ОМС, на 16,27 обязательно,а вдруг
ОМС 16:28
Тат_яна, хотела сказать, что по пятницам тебя в свою "компанию" не бере, а то не пройдешь)м
Тат_яна 16:31
ОМС, у меня старая закалка, нарколог против меня - пацан (или пацанка)
натли 16:31
Тат_яна, на 16,27 проходят все штатные еденицы?это 2240?
Тат_яна 16:32
натли, да.
ОМС 16:34
Тат_яна,
Тат_яна 16:40
ОМС, "Ты не поверишь, конфетка с ликёром попалась"