Всім привіт)
просто таня 08:51
привіт.всі заклопотані.))))
ФСН 08:52
Доброго ранку! Мирного неба!!!
ФСН 08:53
ЛЛМ 09:02
Гарного дня всім!
EVGENIY 09:09
Доброго ранку, гврного всім дня
Галя 09:22
Доброго ранку!
Марина 09:31
Добові зараз 320,00?
EVGENIY 09:34
Марина,
ФСН 09:36
Марина, 300
Галина 10:06
чи подаєте в казну звіт про процедуру закупівлі по кожному договору до 50000грн
Tatiana 10:11
Галина, Наше казначейство не вимагає.
Інна 10:11
Галина, наша теж
Олена 10:14
Добрий день!EVGENIY,кожний місяць за користування сайтом автоматично списувалось 30 грн.В цьому місяці 30 грн. не було списано.А зараз- передплата 40 грн.?
Оксанка 10:16
Добрий день всім! Гарного дня!)
EVGENIY 10:22
Олена, а чому не було списано? Для тих хто не відмовлявся так і буде продовжувати списувати 30 грн, тільки якщо відмовились від підписки а потім заново то вже буде 40
Ірина 10:24
Доброго дня! Цього місяця знову списано передплату автоматично, але матеріали сайту я не можу читати?...!!Номер Вашого замовлення: 1558553 Період передплати: 02.09.2022 - 02.10.2022 Тепер Ви зможете читати всі матеріали сайту buhgalter.com.ua без обмежень та без реклами!
EVGENIY 10:29
Ірина, ось тут на сторінці є чат
EVGENIY 10:30
Ірина, зверніться там в чат вам обов'язково допоможуть
Олена 10:37
EVGENIY, Ні, я не відмовлялася, але чомусь списання не відбулось.Завжди користувалася.Чекаю списання 30 грн.
EVGENIY 10:38
Олена, ви ж зараз читаєте новини статті нормально? Може ще не час
EVGENIY 10:39
Олена, а може просто не було сповіщення від банку
Олена 10:41
EVGENIY, Так, зараз вже читаю статті нормально.Але поки що сповіщення від банку не було.Дякую!
Оксана 11:01
Олена, Державний Приватбанк поінформував клієнтів про зупинення надсилання сповіщень про операції за картками у ViberBot починаючи з 30 серпня
Олена 11:07
Оксана, дякую!
Оксана 11:07
Доброго дня! Підскажіть : благодійна допомога (бюджетна установа) проводки по рах.1812
Надя 11:12
Добрий день! Виникло таке питання з якого бюджету місцевого чи субвенсії оплачується гурткова робота педагогів.
Світлана 11:16
Добрий день! Якою постановою прийнято МЗП на рівні 6700, я не можу її знайти?
Петро 11:34
Світлана, це Закон про Держбюджет на 2022 рік
Наталія 11:39
Добрий день! Підкажіть, будь ласка, чи доплачуємо за перевірку зошитів з ін.мови в 1-4 класах
EVGENIY 12:00
Оксана,
Ксю 12:02
Наталія, так доплачуємо.15% від навантаження
Марина 12:16
Шановні бухгалтери підскажіть, як оподатковувати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань? Вона в нас прописана в кол.договорі в межах існуючого фонду оплати праці, надаємо всім працівникам за їх заявою. Чи можу я її прирівняти до зар.плати і нарахувати усі податки як до зп?
Ксю 12:19
Підкажіть!!! При передачі книжкового фонду від однієї установи до іншої необхідно зробити акт-приймання передачі основних засобів? Немає ж типових актів приймання-передачі інших необоротних активів?
Вікторія 12:25
Ксю, Акт приймання-передачі потрібно робити обовя*ково. І це не залежить від того, які цінності ви передаєте.Так, типової форми немає. Складайте за довільною формою
Галина 12:30
Підкажіть чорнобильську відпустку включать у звітність статистки?
Ксю 12:41
Вікторія, я думала зробити акт прийм-передачі ОЗ, у ньому прописати загальну вартість книг, а до цього акту зробити додатком перелік, в якому перерахувати всі книги окремо.
Юлія 12:46
В нас змінився директор. Нового директора потрібно внести в реєстр в ЦНАПІ там потрібно заплатити 740 грн. Цікавить чи може людина заплатити сама готівкою і для неї потім повернути ці кошти? Це повернення буде проводитися як відрядження по КЕКВ 2250?
Наталя 12:48
Юлія, може сплатити сам, а потім скласти авансовий звіт за КЕКВ 2800, але не забувайте, що кошти повинні бути передбачені у кошторису
Наталя т-ц 12:49
Юлія, а при чому тут відрядження. по КЕКВ 2800 ПО АВАНСОВОМУ ЗВІТУ
Наталя т-ц 12:51
і подивіться чи є цей видаток в постанові 590
Н 12:53
В мене знову питання щодо зростання мінімалки з першого жовтня до 6700 грн. Воно буде чи ні? Бо в держбюджеті воно закладено, в вас на сайті також пише що буде, а вчора на прес-конференції Шмигаль сказав, що зростання буде в грудні. З ДСНС також написали, що мінімалка зростатиме, але не посадові оклади.
Вікторія 12:56
Ксю, так. згодна. До речі, назвіть його просто акт приймання-передачі. Якщо Вас так засмучує в назві цього документу згадка про ОЗ
керр 13:10
Н, є ж норма діючого закону про бюджет 2022 там ж чітко зазначено 6700 грн. з 01 жовтня 2022 р., норма не скасована
керр 13:12
Н, якщо передбачається зупинити дію ЗУ про індексацію грошових доходів на 2023 р існує сумнів що підвищать оклади
Полінка 13:12
Добрий день
Полінка 13:14
Підкажіть будь ласка як правильно відобразити в бух.обліку (проводки) отримані кошти з державного бюджету для компенсанції за розміщення ВПО у фізичних осіб?
Юлія 13:26
Наталя, грошей по 2800 по кошторису не має, будемо просити зробити перекидку з 2240
Юлія 13:49
Доброго дня, підкажіть, будь ласка, змінюються вартість в договорі на електроенергію, робимо дод угоду, чи треба її подавати в казначейство, сума договору не міняється.
Дніпро 13:55
Юлія, змінюється кількість кіловат, у нас казна вимагає новий розрахунок по новій ціні і ДУ несемо до казни на реєстрацію
Юлія 13:56
Дніпро, Дякую.
Марина 14:10
Шановні бухгалтери. Дуже потрібна ваша думка!Підскажіть, як оподатковувати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань? Вона в нас прописана в кол.договорі в межах існуючого фонду оплати праці, надаємо всім працівникам за їх заявою. Чи можу я її прирівняти до зар.плати і нарахувати усі податки як до зп?
Марина 14:22
Марина, а як по-іншому?
EVGENIY 14:24
Марина, це і є зарплата, ніяк її окремо не виділяють ні в звіті з ЄСВ ні 4дф
Марина 14:27
EVGENIY, Марина, читаю різні статті. Наприклад, сума матеріальної допомоги разового характеру, що надається підприємством окремим працівникам за їх заявою у зв'язку із сімейними обставинами (соціально-побутовими, на лікуваання, народження дитини), не є базою нарахування єдиного внеску. І з ПДФО і Віск.збором там по іншому
EVGENIY 14:28
Марина, ви чітко написали що платиться всім і пропсана в колдоговорі, це зовсім інша справа
Марина 14:29
EVGENIY, я в тому році так і робила. А зараз читаю, що допомога на оздоровлення носить системний характер, а допомога на вирішення соц.поб. питань несистемний. Вони по різному оподатковуються
Марина 14:30
EVGENIY, дякую. Я більш до цього прихильна, але думаю, може щось не так робила
EVGENIY 14:44
Марина, читайте уважніше ви самі собі протирічите навіть у текстах що тут написали
тата 14:50
Матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань має такі особливості:це необов’язкова виплата та обмежується фондом оплати праці установи, який передбачений кошторисом установи. Допомогу можна виплатити лише, якщо є ресурси на виплату зарплати, у т.ч. посадових окладів, надбавок за ранг, усіх інших надбавок і доплати. Сума допомоги м
тата 14:50
вона не входить до зарплати, що впливає на її оподаткування та відображення у звітності, зокрема у статистичному Звіті з праці (п. 3.4 та п. 3.31 Інструкції № 5) та об’єднаному Зарплатному звіті з ЄСВ;
EVGENIY 15:05
тата, і шр тут можна зрозуміти?
EVGENIY 15:06
"що впливає на її оподаткування" а як впливає ви самі здогадайтесь
EVGENIY 15:10
матеріалка що платиться всім працівникам оподатковується так само як і зарплата, це наприклад допомога на поховання не оподатковується або там зі своїми нюансами
Тетяна 15:13
Який розмір індексації зарплати рахувати на 2023 рік?
керр 15:21
Тетяна, мабуть ніякий, проектом бюджету у прикінцевих положеннях пропонується зупинити дію закону про індексацію
Юлія 15:23
Чи можна оплатити сплату адміністративного збору відповідно до постанови 590?
EVGENIY 15:38
по перше у нас в чаті заборонені посилання на інші сайти, по друге це ще один доказ що не треба читати той сайт, я дуже багато разів бачив у них помилки як і в бухобліку в статтях, і бачу про матеріалку те саме
EVGENIY 15:40
Юлія, в бюджет можна платити все
EVGENIY 15:54
ось про матеріалку і хоча там написано що на соцпобутову не оподатковується але тільки та що платиться коремим працівникам при їх особистих обставинах
наталі 16:13
доброго дня! чи має право працівник на псп (2дітей), якщо його дружина перебуває у відпустці по догляду до 3років за другою дитиною?
EVGENIY 16:15
наталі, а чому ні?
Юлія 17:11
EVGENIY, працівник буде платити адміністративний збір сам готівкою, а ми йому по КЕКВ 2800 на основі авансового звіту будемо повертати чи так пропускає постанова 590?
EVGENIY 17:14
Юлія, це сама по собі стрьомна маніпуляція, а ще і к 590 постанові прив'язати, вам ніхто не скаже, я відношусь до тих людей які вважать оплату по авансовому не дуже нормальним явищем