Архів чату за 03.01.2023 (176)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1396 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина 07:44
Всім привіт)

*-* 08:12
Доброго ранку. СДО ще не працює чи вже?((

Танюшка 08:14
Не розумію. У мене є перерахунок лікарняних за вересень 2022р. Фсс у грудні повернула і каже несіть в січні в ПФУ. Звіт про виплату лікарняних за грудень не приймається. Добре піду в ПФУ. Але яка форма бланків? І якщо честно не зрозуміло де і як на сайті вносити такі дані.

Юлька 08:23
*-*, хвилин 10 тому працювало...

Галина 08:24
Добрий ранок! Підскажіть, будь ласка, де набирати повідомлення про виплату коштів по лікарняним?

ЛюдКа 08:29
Всім привіт!!!Наближаємо перемогу!!!!

Юлька 08:29
Галина, думаю,що за профінансовані ФСС суми лікарняних і звітувати треба їм, тобто відправляти повідмлення в медку. А ПФУ можливо взагалі цю функцію відмінить? ))

Оксана 08:42
Юлька, І я так думаю, що треба на ФСС звітувати. Але повідомлення в дорозі ще з 28.12. Вже 2 рази скидала одне і теж,але статус не змінюється.

ЦНСП 08:54
Доброго дня. Не працює електронний кабінет платника податків? Як скинути звіт ЄСВ?

EVGENIY 08:57
Доброго ранку, всім гарного дня

Юлька 09:03
Оксана, теж саме. Але з минулого досвіду - статус "в дорозі", якщо в момент відправлення повідомлення чи заявки у ФСС не працює програма. Я зазвичай дзвоню до їхнього працівника, якщо працює програма, то відправляю. Інакше зависає "в дорозі". Вони його не бачать. Тоді треба копіювати і відправляти знову

Новенька 09:05
Доброго ранку всім) Скажіть будь ласка, чи є якісь зміни в звіті ПДФО та ЄСВ?

EVGENIY 09:18
Новенька, да, але вони вас скоріш за все не стосуються

EVGENIY 09:18
Новенька, https://buhgalter.com.ua/news/zvitnist/ ... u-formoyu/

Юлька 09:22
EVGENIY, добрий день! чи можна буде тут у нас на сайті згодом почитати Роз’яснення Держстату від 31.10.2022 року № 19.1.2-12/44-22 Щодо показників форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці"?І 1-ПВ місячна також

EVGENIY 09:27
Юлька, звичайно ж можна буде

EVGENIY 09:38
Юлька, оновість сторінку і дивіться в свіжих оновленнях, приємного читання

Новенька 09:46
EVGENIY, дякую))

Марія 09:54
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка який ТПКВК для суспільно корисних робіт

Новачок 10:01
Доброго ранку! Усіх з Новим Роком!!! Підскажіть, в цьому роціотримали по акту передачі основні засоби, знос на ці засоби в акті не вказан. Зараз при складанні річної звітності, чи можемо самі нарахувати знос за декілька років на ці ОЗ, та відобразити в звітності?

Світлана 10:07
EVGENIY, в розділі "Бланки" є форма звіту 1 ПВ квартальна, починаєм здавати з 1 кварталу 2023 року. Але там невірне посилання на нормативний документ Держстату. Ця форма затверджена наказом від 12.05.2022 № 87.

EVGENIY 10:09
Світлана, дякую, зараз перевірю

ната 10:15
Підкажіть будь-ласка хочу відправити заяву розрахунок чи зараз перевіряється пенсійним фондом чи ні?

EVGENIY 10:15
Світлана, ще раз дякую, бланк оновив, там до нього листопаді ще зміни вносили

Світлана 10:18
EVGENIY, дякую Вам.

Юлька 10:19
EVGENIY, дякую за щоденну допомогу і оперативність!

EVGENIY 10:19
ната, https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-s ... pfu-shcho/

ната, https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-s ... shcho-tse/

Юлька,

ната 10:20
EVGENIY:Дякую.

Тамара 10:22
Скажіть будь ласка є обновленіє Мережі

!! 10:22
Заява-розрахунок в ПФУ: Введення паперових лікарняних не передбачено, імпорту електронних (особливо коли сотні лікарняних) не передбачено, кількість днів не позволяє редагувати.

Новачок 10:23
Будь ласка!!! Питання 10,01!!!

EVGENIY 10:27
Тамара, ще не має

EVGENIY 10:33
!!, з ким ви розмовляєте?

Оксанка 10:34
Доброго дня! Підкажіть чи потрібно затверджувати штатний розпис на 01.01.2023 і чи потрібно попереджувати про призупинення індексації?

EVGENIY 10:34
Новачок, а чому вам так кортить за декілька років а не просто за ті які він у вас? Наіщо лізти в ті часи коли у вас його не було?

EVGENIY 10:35
Оксанка, https://buhgalter.com.ua/articles/indek ... 023-rotsi/

Тамара 10:36
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, які мої дії в такій ситуації: 28.12.22р по КЕКВ 2240 пройшла оплата послуг тобто Акт виконаних робіт оплатили. 02.01.2023 р. ці кошти повертаються банком на КЕКВ 0000, в зв'язку з невідповідністю реквізитів отримувача ??

Юлія 10:37
Добрий ранок! Підкажіть, працівниця захворіла 30.12.22 р. Що робити із з/п за грудень? Читала, що потрібно повертати в дохідбюджету. Може у когось вже була подібна ситуація, підкажіть як правильно оформити?

!! 10:37
EVGENIY: Хотілося б розмовляти з ПФУ, але не знаю як.

EVGENIY 10:41
!!, ну у нас тут не ПФУ, і навряд чи вони нас читають )))

Оксанка 10:42
EVGENIY, дякую

Оксанка 10:42
а штатний розпис затверджувати на 01.01.2023?

EVGENIY 10:43
Тамара, уточнити реквізити і відправити прям з нульових кекв на нові реквізити, якщо казна таке дозволить, це буде самий нормальний вихід

EVGENIY 10:43
Оксанка, він кожен рік здається затверджується

Юлія 10:44
Оксанка, я звісно дуже вибачаюсь, АЛЕ. Навіщо ви на сайті задаєте такі питання? У вас що немає головних розпорядників, щоб запитати, чи ви вчора почали працювати в бюджеті???

Юлія 10:46
Доброго ранку) підкажіть, а то щось "тупанула") якщо були зняті фінансові та юридичні 2210, але платіжка не робилася (слава Богу), то в 6-му МО я просто ставлю Дт 1812 Кт 6211 з мінусом?

EVGENIY 10:48
Юлія, може і почала вона працювати нещодавно, нічого страшного в таких питаннях не має

марія 10:48
чи ставиться печатка на наказах установи про особовому складі?

Юлія 10:49
EVGENIY, я розумію, але доходять до абсурду деякі запитання.

EVGENIY 10:49
Юлія, 1812 6211 це проводка отримання МШП від постачальників, якщо ви їм повернули МШП то робиться проводка навпаки а не з мінусом

Світлана 10:49
марія, ні

EVGENIY 10:49
марія, ні

Тамара 10:50
EVGENIY: Дуже дякую!

Оксанка 10:59
EVGENIY, дякую. Просто все забуваю останнім часом, це мабуть щось із мозком.

Оксанка 11:01
Юлія, побажаю Вам добра і терпіння! Я головний розпорядник і працюю не один рік, але буває таке, що забуваюсь елементарні речі. В таких умовах я думаю це нормально. Ви ж не знаєте які в мене умови, правда? Допобачення.

Юлія 11:03
Оксанка, ми всі працюємо в складних умовах. Думаю наступне ваше запитання буде "Чи потрібно здавати річну звітність?"...До побачення.

EVGENIY 11:04

Оксанка 11:04
Юлія, Ви мене вибачте, але з якої Ви області? От просто з цікавості питаю. І якщо Ви давно на цьому сайті, то помітили б що я тут не тільки питання задаю, але і інколи допомагаю людям вирішити їхні. Будьте добрішими.

EVGENIY 11:05
Давайте не сперечатися, таке тут рідкість, завжди всі доброзичливі

Ю 11:06
підкажіть будь ласка чи показувати в обєднаному звіті мобілізованого працівника без збереження середнього заробітку? і чи потрібно показати мобілізацію в таблиці 5?

Оксанка 11:07
EVGENIY, я теж за це, але коли людина мене ображає, не можу стерпіти. Це як мінімум образливо. І в такий час агресивно так писати негарно. Я ж нікого не ображала а просто запитала те що мене цікавить. Всім хорошого дня.

EVGENIY 11:08
Оксанка,

Оксанка 11:08
EVGENIY,

Юлія 11:13
Добрий ранок! Підкажіть, пороги закупівель підвищились для всіх закупівельників до 100 000? Бентежить фраза "Особливості закупівель"

777 11:19
підкажіть як заповнити звіт по заборгованості. на кінець року зареєстровані фінансові зобов'язання. в колонку кредитрська на початок року ставлю суму і тоді незнаю куди чи в термін оплати якої не настав чи прострочена. бо накладна була листопадом. а там 30 днів вже пройшло.

Юлія 11:30
777, а чому на початок року, я так розумію, що на початок буде коди будемо в лютому за січень звітуватись

Анатолій 11:33
Доброго дня. Хто знає, як подивитись залишки освітньої субвенції по ОТГ (і чи взагалі така інформація є доступною)

Оксана 11:41
777, я подзвонила в своє казначейство і вони мені сказали в які колонки проставити які суми.так сказати звірилася з ними по кредиторській заборгованості)))))

Марина 11:43
777, не може бути термін оплати якої не настав.

777 11:47
Оксана, і в які ви ставили?

Лілія 11:47
Підкажіть, якщо уклали договір на матеріали, зареєстрували в Казначействі, але не дали фінансування і є кредиторка на кінець року. На прихід ті матеріали ставити?

Лілія 11:48
Чи можна зробити цього року дод.угоду і не оприбутковувати їх? Вкінці року не встигли зняти фінансові і юридичні бо обіцяли фінансування

Юлія 11:49
підкажіть, будь ласка, що робити якщо поперідній бухгалтер не відобразив у річній звітності нараховану амортизацію?

Оксана 11:49
777, на початок звітного року - це сума кредиторки, яка могла у вас бути на поч.2022 року,колонка 9 усього -кредиторська на 01.01.2023.Колонка 10 прострочена - уточніть в казні. Термін оплати не настав- тут має бути 0.

Оксана 11:51
777, колонка 9 може не дорівнювати 10

Юлія 11:52
Оксана, може не дорівнювати, якщо к вас немає простроченої

777 11:53
Оксана, я читала, що прострочена це рахувати 30 днів від накладної. Чи не так?

Лілія 11:54
777, краще звіряйтеся з Казною

Лілія 11:55
7Бо фактично форма №7 по заг фонду- це безтолковий звіт. Казна по ньомі має всі дані і без нас

Оксана 11:55
777, так. Але я рекомендую звіритися,бо у них в казні все це видно, а потім щоб вам не переробляти, бо це марна трата часу щось доводить казначейству)))))

NeProzorro 11:58
От ПрозоРРо йде назустріч учасникам закупівель через відсутність електроенергії. А чому не йти назустріч замовникам? Для публікації плану закупівлі дати не 3 дні, а хоча б 10 днів

Юлія 12:00
NeProzorro, а можна у вас запитати? Ви використовуєте нові пороги для закупівель згідно Постанови 1178?

NeProzorro 12:09
так, хоча 100 тисяч , наприклад, для комунальних (електроенергія) це замало

NeProzorro 12:09
і знову доводиться робити торги

NeProzorro 12:10
Ну і планування залишили- зайва робота

натли 12:11
вітаю.підкажіть будь ласка,першийраз таке.залишився один неоплочений платіж по спецфонду.відображати в 7ф?

777 12:16
Оксана, подзвоню. Але ще прочитала, що якщо рахувати, що договір до 31 грудня. (тобто 31 грудня останній термін оплати товару) то прострочена буде рахуватись з 31 січня.(тобто 30 днів після закінчення терміну обов'язкового платежу). чи то я вже нафантазувала.

777 12:18
Оксана, поки писала попереднє повідомлення в казні сказали ставити термін оплати якої не настав.

Марина 12:19
777, правильно, прострочена саме так і рахується

NeProzorro 12:30
В Казні свої нюанси. Хоча б з кредиторкою- для них це все що повязане з реєстрацією, і часто є розбіжності з бух.обілком по сумі кредиторки .

Лілія 12:35
EVGENIY, що порадите в такій ситуації (11:47) ?

Оксана 12:39
777, а мені навпаки сказали,щоб в колонці 11 нічого не було

Марина 12:39
І нам сказали ні 10 ні 11 колонки

Марина 12:40
Лілія, якщо реєстрували і фінансові то звісно ставити.. ви отримали все але не заплатили.. кредиторка і оприбутковувать

Тетяна 12:43
Добрий день, яка кореспонденція депонованих лікарняних та зарплати? Дякую

777 12:57
Оксана, Марина, я вже незнаю що робити.

Юлія 13:02
NeProzorro, а не знаєте, якщо більше 100 тис. то спрощені не проводяться, відразу відкриті торги тепер?

NeProzorro 13:07
Юлія, відкриті торги з особливостями.

NeProzorro 13:08
https://prozakupki.prom.ua/yak-opubliku ... yvostyamy/

Юлія 13:09
NeProzorro, тобто спрощених вже не може бути згідно Закону? а якщо у нас капремонт на 500 тис. що проводити? раніше були б спрощені, а зараз вже заплуталась

Лілія 13:09
Марина, але товару фактично в наявності немає. Чи оприбуткувати зараз для звіту а потім розірвати договір і зробити щось на зразок повернення товару?

Валерія 13:14
Добрий день. Підскажіть, будь ласка, що я маю поставити у формі 5дс, в Розділі ІІІ "Капітальні інвестиції" за рік (4 стовпчик)? Д-т мінус К-т рахунку 13?

Марина 13:14
Лілія, в бюджеті якщо ви реєструєте зобов'язання то рахується що ви все вже отримали, бо ви в казні зареєстрували накладну. Без товара можлива тільки попередня оплата і за умови що це прописано в угоді.

Марина 13:15
Лілія, а чому повернення? буде кредиторка, дадуть кошти, оплатите і отримаєте...

Лілія 13:15
Марина, ціни ростуть, магазин не зоче чекати поки будуть кошти

Марина 13:15
Лілія, чи ви вже не бажаєте отримувати і платити?

Лілія 13:16
Як все робиться в бюджеті "на папері" і "для галочки" (тільки типу оплата по факту) знають всі.

Марина 13:16
Лілія, тоді оприбутковуйте і робіть повернення. тому що якщо вже реєстрували в казні накладну то значить все отримали.

Лілія 13:17
Марина, зрозуміло, дякую! Але повернення вже напевно цього року треба бо не зняли зоовязання в казні

Марина 13:17
Лілія, ну звісно що цього, бо оплата могла і 31 грудня пройти...

Танюшка 13:19
ВЕТМЕДИЦИНА лікарні. Як до Вас прийшли документи на ліквідацію з Києва? У нас не зшиті. Чекаємо зшиті документи з Києва.

Галина 13:25
Чи може бути два документи на одну господарську операцію? Наприклад, дві накладні на один і той самий товар. Одна- попередня-для проплати, інша -по факту отримання

Марина 13:26
Галина, хіба таке можливо??? першою накладною ви підтверджуєте що порушуєте бюджетне законодавство і платите без отримання товара...

Марина 13:27
якщо потім іншою датою буде друга накладна на оприбуткування...

ФСН 13:30
Марина, а по бензину хіба не так? У нас дві накладні. Для оплати і отримано після оплати із номерами талонів.

Галина 13:35
Марина, а зведена накладна молже бути ? Наприклад, по продуктах одна на заг суму за тиждень. А саме оприбуткування (отримання) продуктів йде проятгом тижня поокремих накладних

Галина 13:36
ну і для казначейства щоб вкластися в термін 7 днів для реєстрації

Вікторія 13:39
Валерія, Д-т мінус К-т рахунку 13 це буде сальдо рахунку 13 (графа 5). А до графи 4 - обороти за Д-т рахунку 13

NeProzorro 13:43
Марина, Галина, на жаль, у нас в країні в бюджеті все робиться не так як треба. Не по-європейськи. То ніби тільки оплата по факту по вимогах, а насправді такого майже немає. То з реєстраціями , для яких доводиться переробляти документи потрібною датою...

Валерія 13:43
Вікторія, дякую.

спорт 13:57
може хто підказити,як у звіті ЄСВ відображати середній заробіток по теробороні з кодом 75 і як відкорегувати за минулий період ?

Марія 14:02
Доброго дня! Підскажіть будь ласка. У минулому році зареєстрували в Казні передплату періодичних видань і оприбуткували їх як дебіторку. Дт2911Кт6211, але видатки не пройшли і в кінці року Казна зняла дебіторку і кредиторку. Як правильно відобразити в обліку?

EVGENIY 14:15
Лілія, читайте історію чата за вчора

EVGENIY 14:16
Марія, ця проводка до оприбуткування не має відношення

Б 14:18
Доброго дня. Хтось сьогодні спромігся подати заяву-розрахунок через ПФУ? Вчора помер працівник, потрібно подавати заяву на допомогу, але її не дає сформувати, а також немає можливості ввести паперовий лікарняний?Підкажіть хто щось може знає

Андрій 14:20
Як і куди по МЕДОК зараз відправити повідомлення про виплату лікарняних за грудень?

віка 14:20
Андрій, я вже 4 рази відправляла в Медок але крам доставлено нічого не приходить

Андрій 14:22
віка, Ви на ФСС надсилали?

віка 14:28
Андрій, так

катя 14:34
натли, обов'язково

ГАННА 14:35
Доброго дня, чи є архів яату за вчорашнє число??

Світлана 14:39
ГАННА, ця колонка, зверху "Архів чату".

дд 14:50
Доброго дня! хтось пробував заповнити заяву в ПФУ ?

дд 14:51
чи видає в вас попередження "Заповніть поля: в тому числі за пільгою постраждалим на ЧАЕС - Дні та Суми." хоча ця особо не є такою

таня 14:56
доброго дня, ми проводили капітальний ремонт системи опалення, куди віднести цю вартість? до первісної вартості будівлв

Марія 15:02
EVGENIY, я можливо не правильно запитала. В мене вийшов залишок по передплаті на 01.01. по Дт 2911 і по Кт 6211

Марія 15:03
А тепер потрібно його якось зняти. Чи буде правильно проводка Дт2911Кт6211 і сума з мінусом?

Марія 15:06
дд, відправила 2 заявки прийняті, але не можу відправити заяву по суміснику

EVGENIY 15:09
Марія, а навіщо ви взагалі робили цю проводку, передплата періодики це 2111 2313 коли сплачуєте, потім в кінці року 2911 2111 дебіторка відноситься на витрати майбутніх періодів, якщо я нічого не плутаю

дд 15:09
Марія, дякую

EVGENIY 15:13
Марія, у вас не має фінансових в казні на скільки я зрозумів? Просто не робіть цю проводку ви її і не повинні були робити

таня 15:25
EVGENIY, доброго дня, ми проводили капітальний ремонт системи опалення, куди віднести цю вартість? до первісної вартості будівлі,оплачували по КЕКВ 3132?

* 15:28
Чи є обновлення РМ казна?

школа 15:32
Поточний ремонт ноутбуку заміна матриці. Чи потрібно цю матриицю брати на облік чи можна одразу списувати ?

EVGENIY 15:46
таня, всі ремонти відносяться на витрати

EVGENIY 15:47
*, поки що не має, раджу фіт бюджет там все те саме і безкоштовно і без цих питаннь

EVGENIY 15:47
школа, хто робе ремонт? Ваш працівник? Матрицю ви купили по 2210? Чи просто за ремонт поплатили по 2240?

школа 15:48
Просто проплатили за ремонт по 2240

Світлана 15:49
Добрий день! Скажіть, будь ласка, надбавка за високі досягнення у праці начальнику окремого юридичного відділу встановлюється один раз при прийнятті на роботу чи щорічно видається розпорядження про встановлення такої надбавки?

EVGENIY 15:51
школа, ну так в чому питання навіщо вам матрицю оприбутковувати якщо ви її не купляли, заплатли за ремонт 6211 2313 і списали на витрати 8013 6211

школа 15:52
EVGENIY, дякую

EVGENIY 15:52
Світлана, щорічно адже все залежить від кошторису, а вона не є обов'язковою виплатою, може бути а може і не бути

Світлана 15:54
Дякую!!!

* 15:56
Дякую

Ася 15:57
Доброго дня! Отримано ОЗ, а оплата не пройшла, казною повернуто залишки ст.57. Заплуталась в проводках, на власний капітал відносимо?

EVGENIY 15:58
Ася, ввели в екслуатацію? Чи висить на 1311? Буквально вчора в чаті про це розмовляли

Ася 15:58
EVGENIY, так

Юлія 16:04
Ася, на власний капітал Дт 54 Кт 51, а у вас Дт 54 повернуто ст 57....мабуть краще залишити на 1311...

EVGENIY 16:08
Ася, якщо не оплатили то краще би не вводити в експлуатацію а тримати на 1311, тоді в активі буде на 1311 а в пасиві на кредиторці

Lana 16:11
Підкажіть на якому субрахунку обліковується пристрій безперебійного живлення?

віка 16:11
Lana, я ставила на 1014 підгрупа 1

EVGENIY 16:12
Lana, 1113 або 1014 в залежності від вартості

Ася 16:12
EVGENIY,дякую

Lana 16:12
6500

EVGENIY 16:14
Lana, у вас в обілковій політиці повинен бути визначений вартісний критерій ось на нього треба оріжнтуватись

777 16:20
Світлана, ми пишемо кожного року нове.

Світлана 16:24
Підскажіть будь ласка по такому моменту. Придбали матеріал для сборки меблів. Яка правильна схема дій: на який рахунок кинути спочатку матеріал, потім списати їх, оприбуткувати меблі? Де можна почитати?

Світлана 16:28
Меблі збираємо самі.

Ігор 16:28
Доброго дня. Ч и буде оновлено Payments Фіндокументи на 2023 рік

EVGENIY 16:55
Ігор, мабуть же буде, фіт бюджет дає те саме що і мережа, чому ним не користуєтесь? Там на багато зручніше

EVGENIY 17:06
Світлана, оприбутковуєте запаси , потім можна їх або через вирбинцтво або одразу віднести їх на капінвестиції, тобто все накопичується на капінвестиціях конкретного об'єку обліку, а потім вводиться в експлуатацію, це так якщо поверхнемо

Віра:21:32
На початку лютого у підприємства ТОВ "ТАТНЄФТЬ-АЗС-УКРАЇНА" були придбані талони на д/паливо. У червні талони повернуті. Як правильно відобразити дебіторку у звіті?

Олена:21:40
Віра, як вам вдалось повернути талони? нам не вдалось і листа писали... вони вам грощі виплатили?

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”