Всім привіт)
школа 08:24
Доброго ранку! Гарного дня!
Таїсія 08:41
Доброго ранку!
Таїсія 08:45
Як відправити Повідомлення про виплату коштів до ПФУ? Може є десь роз яснення ? Наше ПФУ нічого не знають, вже їм телефонували(((
Оксана 08:49
Доброго дня! Комусь прийшла 2 квитанція по звіту?
Ксю 08:50
Доброго ранку! В казні не іде баланс стр1030 з стр 1450) в головній книзі Дт-1312 Кт-6211 ІНМА я пам'ятаю шо вже піднімали тут цю тему , як ви вишли з цього положення ?????
Таїсія 08:53
У мене не прийшла 2 квитанція((( Звіт відправила ще 06.01.23 У пенсійному відповіли що це по всій Україні так
Світлана 08:56
Добрий ранок!
Світлана 08:56
Таїсія, колеги вже писали, що в ПФ не підтягується нова форма звіту.
ВІК 09:02
Ксю, в нас було так само.Ми зробили, як хоче казна. Ввели в експлуатацію. З р.1030 забрали, поставили в р.1001. Пасив не міняли. Не збільшували внесений капітал і не нараховували 50% зносу. Зробимо ці проводки в цьому році. Баланс прийнятий
Марина 09:09
ВІК, А як можно було вводити в експлуатацію МНМА і не нараховувати 50% зносу?
Ірина 09:12
Добрий ранок, колеги, підскажіть як краще вчинити.. в установі є генератор, але паливо по КЕКВ 2275 для нього не купували. В установі є 4 автівки, пальне в талонах є. Хочемо декілька талонів запрвити в каністри для генератора. Які мають бути проведення, розпорядчі документи?
EVGENIY 09:16
Доброго ранку, всім гарного дня
ВІК 09:17
Марина, зна.ю, що не можна, але "зробили свідому помилку"
Марина 09:18
ВІК, А відповідати вам за неправильне ведення бух обліку...
Новачок 09:19
Добрий ранок! Підскажіть, звіт ЄСВ у 2023 році так і здаємо щоквартально, чи вже щомісячно?
Юлія 09:19
Доброго ранку! підкажіть, якщо утримую з/п за 1 день грудня і нараховую лікарняні за рах. фонду, чи необхідно повертати утримані кошти в дохід бюджета?
ВІК 09:20
Марина, так, звичайно...
Марина 09:21
ВІК, чому погоджуєтесь?
Лана 09:23
Доброго ранку! В когось працює СДО?
ВІК 09:24
Марина, щоб не вступати в конфлікт з казною, собі ж легше
Ірина 09:25
Лана, так, працює
Юлія 09:31
Підкажіть, не приходить 2 квитанція по звіту ЄСВ (подала 17.01. Чи у всіх так?
Ксю 09:31
Марина, ВІК, дякую що відгукнулись на запитання! саме цікаво шо в мене не видає помилку)))) отже Дт сальдо по 1312 на кінець року можливий ?????щоб не чіпати фінансовий результат
ВІК 09:32
Ксю, сальдо може бути. В нас теж не видавало помилку, але наша казна хоче так...
Ксю 09:34
ВІК, дякую, дякую)
EVGENIY 09:34
Можна ввести в експлуатацію і не робити другу проводку 5411 5111, її зробити після пролати
Юлія 09:35
Доброго ранку! підкажіть, якщо утримую з/п за 1 день грудня і нараховую лікарняні за рах. фонду, чи необхідно повертати утримані кошти в дохід бюджета?
Ксю 09:37
EVGENIY, а не порве баланс ст-1001 з 1400 ?
юлія 09:41
Ксю, дивно що ви взагалі опираєтесь на поради з чату. Ви ж не сюди будете звіт подавати. Проконсультуйтесь з казначейством.
EVGENIY 09:41
Ксю, в пасиві буде кредиторка а не 1400
EVGENIY 09:43
юлія, а не дивно що казначеї взагалі не мають відношення до бухобліку вашого? Їм в принципі до одного місця що там у вас в обліку, це не їх компетенція надавати консультації до вашого бухобліку
юлія 09:45
EVGENIY, може і не їх. Але звіти саме вони чомусь приймають. І якщо їх не влаштовує мій бухоблік, мені доведеться зробити так, щоб їх влаштувало.
EVGENIY 09:47
юлія, вони не завжди праві і взагалі ще раз кажу до бухобліку вони відношення не мають, все що вони можуть перевірити написано в наказі про ув'язку форм звітності це все що вони вправі перевірити
EVGENIY 09:48
і тим більше консультувати вас по вашому бухобліку вони не те що не мають права в більшості своїй вони і не розуміють його, для того щоб консультувати треба хоча б знати
фк 10:09
EVGENIY,
Анатолій 10:12
Всім Доброго Дня.
Анатолій 10:13
Це тіль у мене не обновлюються дані на РАХУНКАХ по СДО? Чи можливо необхідно виконати якусь дію?
Іннуся 10:31
Анатолій, у мене оновились
Марина 10:36
EVGENIY, якби це казні хтось довів..... в нас ситуація трохи краща... але майже така сама.. в них область не приймає, вони в нас не приймають... і всі мовчать.... а вони користуються тупо своїми формулами. і все.. А те що господарська ситуація так склалась їм пофіг, А бухгалтери повинні вести достовірний облік.
Марина 10:36
А не робити те що казні зручно..
Ася 10:37
Доброго дня! Підкажіть в звіті неприбуткових установ, отримана благодійна допомога у натуральній формі відображаеться в видатках, чи тільки в доходах? дякую!
Наталія 10:44
СДО працює ????
Галина 10:47
Доброго дня! Скиньте будь-ласка протоколи на лікарняні.
Іннуся 10:49
Наталія, працює
ВІКА 10:59
Добрий день. Будь ласка,якщо хтось має розяснення коли в балансі капітальні інвестиції не співпадають із цільовим фінансуванням скиньте на ел.пошту [email скрыт]
EVGENIY 11:01
ВІКА, не має такого роз'яснення це чистий бухоблік, всім коме не проплатили в кінці року ОЗ з цим зіштовхнулися і це нормально що в активі 1311 а в пасиві 6211 ось вам роз'яснення А=П це і є бухоблік а не вимоги казначея
EVGENIY 11:01
а казначеї дивляться на квартальний звіт там таке буде коли кошти на рахунку і тоді рівняння іде а в річному такого не буде і в них вже штопор а подумати головою не можна
ВІКА 11:02
Я теж те їм довожу,але вони не хочуть приймати баланс.
школа 11:03
Хто як ставив заборгованість (що утворилась в кінці 2022) по фопам в податковому розрахунку (обєднана звітність додаток 4дф). Нараховано, але не виплачено, так?
EVGENIY 11:03
ВІКА, а як вони хочуть щоб як було?
ВІКА 11:04
Хочуть,щоб дорівнювали рядку,а інші форми їх не цікавлять
EVGENIY 11:05
ВІКА, а як воно буде дорівнювати якщо вони кошти з рахунку самі ж зняли і тепер у вас не має 5411, ви не можете поставити те чого у вас не має
EVGENIY 11:05
ВІКА, вони хочуть щоб 1311=5411?
ВІКА 11:06
Так
EVGENIY 11:07
ВІКА, вони 100% не праві це ще раз доказує їх некомпетентність в питаннях бухобліку, про які взагалі консультаці\ може йти мова
ВІКА 11:07
я доводжу це ,що із цільового зняли в кінці року,тобто в4-3 ії не має
Ксю 11:12
ВІКА, так само і в мене( і що робити
ВІКА 11:13
Не знаю,сьогодні крайній термін здачі звіту
Марина 11:13
Ксю, я б вже на гарячу лінію дзвонила...
Марина 11:14
Нехай офіційно повідомлять про причину неприняття звітності....
Ксю 11:16
Марина, так воно мабуть і буде.....через офіційне повідомлення
Марина 11:18
Хотілось би почути офіційний коментар казни України стосовно їх функцій при прийнятті звітності...
EVGENIY 12:08
ось роз'яснення
наталі 12:12
EVGENIY, 100%
Марина 12:25
EVGENIY,
МАША 12:27
Марина, у пояснювальній записці , поясніть причину розбіжністі
ВІКА 12:30
МАША, Та ми пишемо в пояснювальній про розбіжність.але і так не приймають
Марина 12:31
МАША, та в мене немає такої ситуації. І щодо пояснювальної.. з якого дива я в додатку 10 який стосується бюджетної звітності буду розписувати фінансову????
Юлія 12:42
Підкажіть як бухгалтеру повернути зайво виплачену з/п за грудень у звязку з нарахуванням лікарняного? Які проводки? Працівник повинен повернути кошти в касу?
Юлія 12:46
Підкажіть, який термін реєстрації в казні минулорічної кредиторської заборгованості. До останнього надіялися, що проплатиться, кошти в бюджеті на 2023 рік не закладені. потрібно вносити зміни
Марина 12:49
Юлія, на кредиторську повинні додатково дати. В кошторисі ні у кого немає коштів на кредиторську.
школа 12:51
хто як робив? 11:03
Марина 12:53
Наша казна приймає такі звіти. Я для когось із чату запитувала в наших казначеїв.
Юлія 12:54
Марина, треба ж чекати сесію, а який термін її реєстрації в казні, нам кажуть треба зареєструвати до 1.02
Марина 13:00
Юлія, так вона ж зареєстрована...
ALLA 13:23
Ми вчора відправили Заяву-розрахунок в Казну, а сьогодні уже є кошти на рахунку)))
ALLA 13:24
вибачаюсь в ПФУ по лікарняним
Марина 13:24
ALLA, так ПФУ дають миттєво кошти. Ми вже 4 лікарняних сплатили.
ALLA 13:26
Марина: Неожидано)))
Марина 13:26
ALLA, ага) звикли чекати місяцямі)))
ВІК 13:26
школа, я так ставила: нараховано, але не виплачено. Коли оплатите, то буде навпаки - не нараховано, але виплачено
Юлія 13:48
Марина, а як вам нараховували лікарняні, якщо ще не прийнята об'єднана звітність за 4 квартал
Марина 13:49
Юлія, без проблем. питань ніяких не виникло....
Марина 13:49
Юлія, ПФУ лікарняні не нараховує.
Марина 13:50
Юлія, вони як ФСС перевірили заявку і профінансували
Юлія 13:50
Юлія, так і нам повернув фонд лікарняні, без даних за 4 квартал.
Юлія 13:50
Марина, не так виразилась, як перевірили
Марина 13:51
Юлія, Ну а ФСС як перевіряло коли не було здано звітності за будб який квартал... фінансування не зупиняли...
Юлія 13:51
Юлія, скоріше за все, перевірятимуть нарахування зарплатипри перевірках.
Юлія 13:51
Марина, ми подавали довідкові
Марина 13:51
Юлія, мабуть, все так як і з ФСС було...
Марина 13:52
Юлія, ми ні разу не подавали....
Юлія 13:52
Марина, з нас вимагали
Юлія 13:53
Раніше потрібно було подавати до ФСУ довідкові звіти. Пенсійний відшкодовує лікарняні і без довідкових звітів, і без даних за 4 квартал. Я телефонувала їм.
Надія 14:07
Підкажіть а в когось зависла заява-розрахунок по лікарняним за грудень по ФСС? В ПФУ зверталася, вони її не бачать, а ФСС говорить звертатися до ПФУ.
Надія 14:08
Не профінансували ФСС в грудні
Наталія 14:15
Марина, ви оплатили 4 лікарняних, а Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам як і куди тепер подавати?
Наталія 14:18
Ми теж виплатили, а як повідомити ПФУ про це
Ася 14:22
Наталія, ми телефонували в ПФУ, сказали чекати змін на сайті, термінами подання повідомлення поки не обмежили.
Наталія 14:22
Ася, дякую.
123 14:22
Марина, Марина, ВІКА
Оксанка 14:23
В якому кабінеті відправляти до ПФУ заяву-розрахунок, керівника?
123 14:23
Марина, підкажіть. В мене 16 січня закрили лікарняний. Рахую 8 днів від дати закриття і тоді рішення уповноваженого?
Марина 14:41
Підскажіть, чи правильно буде списати з рахунку 1113 флешки і картридж, які були так невірно поставлені на облік минулим бухгалтером? Чи вистачить тільки акта списання комісії, в якому розписати що картридж і флешки вже не працюють і т.і.
2Натка 14:43
Доброго дня всім! Повернули 5-дс, сказали заповнити позабалансові 031 "укладені договори",це що мається на увазі? Раніше ми такого не заповнювали?
ALLA 14:46
2Натка: ставили суму укладених договорів в 2022 році
ТАНЯ 14:47
Доброго дня Надія у мене була така ситуація треба по новому подати до ПФ і вони ії побачать
Віталія 14:48
Працівника прийнято 18.10, з 01.02 вона бере соціальну відпустку 10 днів, який період брати для розрахунку?
Марина 14:49
2Натка, але не забудьте якщо є кредиторка то вона повинна бути в останній колонці - залишок зобов'язань.
Яна 14:56
Доброго дня. Скажіть будь ласка, хто небудь вже отримав другу квітанцію з ЄСВ?
2Натка 14:57
Щиро дякую за відповіді, ми трохи в шоці, бо в нас обороти під мдрд, раніше не вимагали такого, тепер поробуй звести всі КПК
Марина 14:59
2Натка, казна це провіряє так - ваші касові (роздрукуйте із АІС місцеві бюджети звіт) і відніміть КЕКВ які без договорів, 2111, 2120, 2250, 2800, трансферти, що у вас там ще є.. ось це і буде вибуття. Якщо немає кредиторки то інша колонка та сама цифра
Марина 15:00
2Натка, колонка перед вибуттям, не пам'ятаю як називається, 4 здається
керр 15:03
Віталія, 01.11.22-31.01.23
віка 15:03
як показуєте сумісника який на лікарняому у табелі, якщо з 1 січня оплата лікарняного або за основним або за сумсництвом
Віталія 15:07
керр, а якщо виплачувати будем у аванс за січень, то все одно січень враховуємо?
керр 15:10
віка, ТН 26
керр 15:11
Віталія, початок 01.02. ,розр період складається з місяців , що передують місяцю у якому надається відпустка
керр 15:12
віка, фактично уже таке може бути НН 27
віка 15:12
керр, але ж ми не оплачуємо його. треба якесь пояснення писати до цього?
керр 15:13
віка, тоді ставте НН 27, і усе, раз згідно закону не оплачується) є ж документ який посвідчує причини відсутності на роботі, немає про що ще писати
Маша 15:14
Марина, ми використовуєм поясн. записку для пояснення не тільки бюджетної але і фінансової звіт., Ви може написати , що кред. заборг. ви підобр. в 7 і звязати ще з поясненням про фінансову
Марина 15:16
Маша, я не розписую фінансову звітність в бюджетній) і не буду)
2Натка 15:21
Марина, тобто надходження мінус вибуття дорівнює кредиторській заборг? А юридичні по зарплаті,стипендіїї не враховувати, я вірно зрозуміла?
Юлія 15:24
підкажіть будь ласка, звіт ЄСВ за 4 квартал 2022подається до 21.01.23?
Віталія 15:28
Юлія, до 09.02.2023
Наталія 15:41
Доброгодня. колеги.Підкажіть будь ласка:працівник у відпустці по догляду за дитиною до 3х років.Заява про соц.побутову допомогу.Який період брати для розрахунку? 2 роки вона у цій відпустці
Юлія 15:44
Добрий день, виникло питання, допоможіть, будь ласка, робітник знаходиться на стажування за кордоном, чи може він бути направлений у відрядження від нашої установи?
Надія 15:44
ТАНЯ, дякую за відповідь. А якщо даний лікарняний вже прострочений по періоду реєстрації. Я подала його на ФСС 29.12.22р., це був 8 день?
керр 15:46
Наталія, останні два місяці, що передують місяцю виплати, з посадового окладу, якщо оклад менше мінзп тоді з розміру мінзп
керр 15:49
Надія, він не "прострочений", загальний строк для оплати 6 місяців з дня відновлення працездатності
Надія 15:52
керр, вибачаюся, можливо я не коректно виразилася. Я мала на увазі, що він не був розглянутий уповноваженою особою в термін 10 робочих днів і не була подана заявка в терміни.
керр 15:57
Надія, таке "порушення" не впливає на право застрахованої особи отримати допомогу, і "пропущення" такого строку не є підставою для відмови у фінансуванні
ТАНЯ 16:05
Скажіть будь ласка хто отримав другу квитанцію по ЄСВ
EVGENIY 16:20
ТАНЯ, ви ж знаєте що форми оновлились? Ви Відправляли звіт з ось такою назвою форми J0500108 чи з J0500107?
ТАНЯ 16:41
я відправляла за новою формою J0500108
ТАНЯ 16:43
Відправляла ще 11.01 і нічого немає
EVGENIY 17:09