Всім привіт)
Ірина 08:51
Доброго ранку! Підкажіть будь ласка чи можна через електронний портал пенсійного фонду подати заявку на отримання допомоги на поховання? Дякую.
Оксана1 08:52
Доброго ранку. Підкажіть: якщо працівник іде у відпустку 03.07, відпускні виплачую в ЗП у червні. Чи включати червень у розрахунок? Заплуталася...
Ірина 08:54
Оксана1, так, включати.
Ольга 08:55
Доброго ранку. Чи отримував хтось з бюджетних установ компенсацію роботодавцю за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю від фонду зайнятості?
Наталія 08:58
Добрий день! Поділіться будь ласка карткою обліку зарплати по кожному працівнику, або як ви ведете зарплату. Новичок . Дякую
Оксана 08:59
Ольга, доброго ранку. Так
we 08:59
Ірина, можна
ФСН 09:01
Ірина, так
EVGENIY 09:07
Доброго ранку, всім гарного дня
EVGENIY 09:09
Наталія, я ж вам давав посилання на форум там є ексель, і я вам казав що ніхто в картках зарплату не веде , нараховують в відомостях, розрахунково п. латіжних відомостях. А ви продовжуєте питати як і питали
ФСН 09:10
Ірина, додаток 3 плюс скан копія свідоцтва про смерть, також паспорт того, хто отримуватиме допомогу
Ольга 09:10
Оксана, підкажіть будьласка всю процедуру
Наталія 09:14
EVGENIY: вибачте, але я вперше задаю тут питання. і тоді якщо вам не важко можна мені посилання!!
Ольга 09:30
EVGENIY, у відомостях розрахунок мабуть за кожний місяць, а вона хоче щоб були всі місяці,щоб все було в одній картці
Ольга 09:32
Наталія, Зробіть в собі в іксель самі
EVGENIY 09:33
Наталія,
Ольга 09:37
EVGENIY, зайшла і я поглянути,але нічого не бачу крім переписки :((
Наталія 09:38
EVGENIY: Дякую. Не відкривається. Буду робити сама.:))
Ольга 09:38
Наталія, Відкривається,але там нічого немає
Наталія 09:40
Ольга:Дякую. Бачила Тому скористаюсь вашою порадою. Нажаль дуже мало часу!!!!
Ольга 09:40
EVGENIY, чи не могли б ви зкинути сюди де всі наші бланки?
Ольга 09:42
Наталія, Мій варіант кращий мабуть,так ви все будете бачити в картці,тобто всі нарахування помісячно...а там мабуть лише за кожний окремо.Я не бачила,але думаю що так
Ольга 09:43
Наталія, Зробите одну,а інші зкопіюєте...нічого важкого
Наталія 09:45
Ольга:Я маю надію,що так !!!!
EVGENIY 09:47
Наталія, на форумі треба зареєструватися, це безкоштовно і не боляче
EVGENIY 09:48
Там же на форумі можна ділитися своїми варіантами в екселі
Наталія 09:48
EVGENIY ОК.Дякую
Ольга 09:52
О! У чаті дві Ольги! Надайте мені будьласка відповідь на 8:55 та 9:10
Оксана 10:10
Ольга, наберіть ваш центр зайнітості, вони вам все пояснять. Постанова №893 від 22.08.2023р. перечитайте там все написано
Ірина 10:10
Підкажіть, чи надається відпустка ЧАЕС за внутрішнім сумісництвом???
керр 10:19
Ірина, фінансування такої "відпустки" передбачено лише за основним місцем роботи і лише раз на рік...
Вова 10:25
Доброго дня, звільняється працівниця і має 130 днів невикористаної відпустки за 2021 -2024 рокуи ,як нарахувати компенсацію за 20121-2022
Світлана 10:28
Доброго дня! Підкажіть,будь ласка,якщо людину взяли на роботу з першого дня в простій, як розрахувати відпускні?
Ольга 10:29
Доброго дня! Підскажіть,будь ласка, матеріальна допомога на оздоровлення включається до розрахунку середньоденної при обчисленні відпустки?
Вова 10:30
Ольга, ні , не включається
керр 10:33
Вова,за набуті до 31.12.2023 з виплат за 2023 р
керр 10:34
Світлана, простій як оплачений середній чи частково зп?
Лана 10:38
Доброго дня! Чи всі отримали аванс?
Ольга 10:41
Оксана, центр зайнятості сам пропонує, але сам не знає як правильно. Ви відкривали окремий рахунок для зарахування коштів?
Вова 10:45
Кер: дякую
Ольга 10:49
Матеріальна допомога, що має систематичний характер,надана всім або більшості працівників є складовою частиною зарплати.Оздоровчі включаються у розрахунок на рівні з іншими складовими.Виходить,що повинна включатись у розрахунок
Світлана 10:57
керр: оплачено 2/3!
керр 11:04
Світлана, тоді з окладу або мінзп *12/366
керр 11:05
Ольга, є така "теорія", але ж Порядок 100 каже - ні
EVGENIY 11:05
Ольга, в порядку 100 чітко написано що не включається в розрахунок і в переліку є матеріальна дпомога а про якийсьт систематичний характер там ні слова не вірте всьому що пишуть
EVGENIY 11:06
Ольга, автор цього вислову якогось дідькя приліпив до всього цього інструкцію по статистиці 5 і вважає себе розумником хоча порядок сто сам регулює все і ніяким боком не посилається на цю інструкцію
Ольга 11:07
Дякую)
керр 11:08
інструкція по статистиці 5 має застереження, що не застосовується для обрахунку середнього заробітку)
керр 11:09
...для виплат встановлених законодавством
Світлана 11:13
керр, дякую!
Оксана 11:14
Ольга, ні не відкривали, кошти зарахувуються на рахунок з якого робилася проплата.
Ольга 11:15
Оксана, з загального (не може бути)? Чи спеціального?
Таня 11:18
Чи потрібно друкувати казначейські документи з СДО (реєстри) і бухгалтерські документи з бухгалт.програми?
Таня 11:19
Бо директор і завгосп сваряться з бухгалтерією, що ми багато паперу використовуємо, і заправки картриджів та друкуємо забагато всього
Оксана 11:19
Ольга, ми робили з загального
Таня 11:20
Директор на нараді запитує "Дя чого вам в бухгалтерії програма за яку ми оплачуємо, якшо ви різні паперові документи і так збираєте?"
EVGENIY 11:29
Таня, відповідальність за організацію ведення бухобліку перш за все лежить на керівнику, бухоблік це процес накопичення інформації, дайте їм Закон про бухоблік почитати
Таня 11:33
EVGENIY, але він не розуміє для чого ми друкуємо реєстри і мемор.ордери якщо все є в електронному вигляді в програмах (в СДО та в бухгалт.програмі)
Л.л 11:33
прошу Вашої допомоги.педпрацівник зарахований 12,09,23р звільняється 30,06,24.компенсація невикористаної відпустки 54 к.д. ЯК Я маю розбити на дні 2023 та 2024 роки окремо.
Таня 11:34
EVGENIY, каже, що не довзолить проплачувати за програму і щоб на папері все вели (якщо і так багато паперових документів оформлюємо)
777 11:38
Таня, туго працювати з людьми які лізуть не в розуміючи куди з своїми порадами
EVGENIY 11:39
Таня, ну тоді не друкуйте нічого, мені б такого керівника ))) Вимоги в законодавстві що друкується за вимогою перевірячих
EVGENIY 11:39
Таня, Коли прийде перевірка вони ж не будуть програму дивитись вони скажуть роздрукуйте нам те і те, і все одно прийдеться друкувати, може не все
керр 11:45
Л.л, розраховуємо к-сть кал днів з 12.09.23 по 31.12.23 і відповідно скільки днів відпустки припадає на такий період, і так з іншим періодом, 56/366*к.д)
Ольга 11:52
Оксана, Дякую за інформацію
Світлана 11:54
керр-"тоді з окладу або мінзп *12/366" - з окладу цілого чи з 2/3, чи з 8000???
керр 11:55
Л.л, педагог, з 5,6 за 12.09 по 31.12.23 виходить 20 к.д
керр 11:56
Світлана, оклад цілий якщо за умовами має працювати на "ставку" або відповідно 8000
Світлана 11:58
керр- працівник на 0,75 . отримує в простої - 2763,5 ( це 2/3) із чого саме рахувать підкажіть, будь ласка?
Віктор 12:21
Таня, Запропонуйте ввести електронний документообіг на підприємстві і всі доки зберігайте в електронному вигляді, в захищеному сховищі. А паперові друкуйте на вимогу.
Таня 12:25
Віктор, так це ж напевно на електронний документообіг треба якусь окрему програму.
керр 12:25
Світлана, по штатному і у наказі про прийняття на роботу має працювати на "ставку" 40 год на тиждень, беремо посадовий оклад розмір якого вказаний у штатному
Таня 12:25
і ЕЦП працівникам чи як
Таня 12:27
777, директор цікавився у інших подібних закладів. То майже всі без програми бухгалтерської працюють. Ведуть паперове все (журнали, реєстри, книги обліку і т п). Тому і почав цікавитися чому ми і програму маємо -платимо за неї. І ще й паперу багато тратимо
Віктор 12:32
Таня, так. Все ж давно юридично готове. ЗУ "Про електр. докумето обіг", ЗУ "Про ЕЦП...". Ні, всі бояться як в 37 році: без "бумажки" ти відомо хто, а с "Бумажко" человек. Я знаю, що одна міжн. трансп. компанія в Україні ще в 2019 році прописувала в договорі на послуги, 200 грн за видруківку на папері рахунку і акту вик. робіт. Курс був 24-27
Віктор 12:35
В мене на роботі коли про це кажеш, то роблять круглі очі і запитують з якої я планети прибув на українську замлю...
Раїса 12:37
Доброго дня. Хто платник ПДВ подавали податкові на реєстрацію своєчано проходить реєєстрація чи як? Дякую всім хто відповість. Скорішої Перемоги всім
NeProzorro 12:37
Віктор, ви хорошоі речі кажете. Бо дійсно на кожному кроці хвалиться Мінцифри про "цифровізацію, діджіталізацію" і paperless
Віктор 12:37
Оце наше все "То майже всі без програми бухгалтерської працюють. Ведуть паперове все"
просто таня 12:38
Таня, звільняйтеся.хай шукає хто будке в екселі все вести.дебіл(вибачте)
Оскана 12:39
Таня, Віктор, ми маэмо програму (не буду казати яку) але що з того? Коли немаэ доступних інструкцій, а за кожну годину консультацій треба платити по 900 гривень
Оскана 12:39
Що можемо ведемо, а решат все-рівно доводиться в ручному, паперовому режимі робити
Віктор 12:42
NeProzorro, Ви знаєте цифровізації бухгалтери бояться навіть в бізнесі, прикладів з особистого досвіду багато. Прийшов до висновку, що тільки адмін. шляхом держави, example: адміністрування ПДВ. В цьому плані бюджет в кінці 80-х. Спротив чогось нового (наприклад сучасне бух. ПО) просто шалений. Пічалька.
Оксана 12:42
Консультанти такі недоступні, що складається враження, ніби собі додому щось від них просиш
Валентина 12:42
От якби зобов'язали керівників придбати програмне забезпечення і вести бух.облік лише в них...тоді б був порядок.Тільки купити це одно, а на супровід потрібні кошти.На це ніхто коштів не виділяє.
просто таня 12:43
Віктор,а то шо іноді програмки злітають і на ній 0000.то тоді як?у мене пропало все якось.добре що програмист який нас обслуговувю мав копію піврічної давнини,і я заново вносила 6 міс.,а так би все феніта ля комедія.а так на бумажках хоть є.оце про ті платіжні юридичні і тощо на бумажці то я також проти(все ж є в сдо),але друкую.
Віктор 12:43
А Євгену і його команді окремий респект за розвиток "Fitбюджет"!
Оксана 12:43
Валентина, ми (подібні заклади) пропонували обслуговуючій фірмі провести якесь спільне навчання по нашій програмі, по типових питаннях), але ж ні. Їм краще з кожним окремо парцювати за 900 гривень за годину
Віктор 12:44
просто таня, взагалі нормальний сис. адмін робить копію конфігурації щодобово, щоб уникнути таких випадків.
Валентина 12:44
Оксана, До кожної програми є матеріали,було б бажання
Оксана 12:45
Валентина, не буду озвучувати назву нашої програми (щоб не було реклами) але якби ви бачили які там посібники користувача- то нічого б на практиці не зробили по них
Віктор 12:47
Оксана, відеопосібники є? Це часом не М.....?
Світлана 12:47
Оксана, щось таке знайоме 900 грн. за годину консультацій. Часом не УБС ?
Валентина 12:48
Оксана, Згідна з Вами.Я працювала на 2 програмах за всю мою трудову практику і пока їх під себе не налаштуєш,багато нервів потрібно
NeProzorro 12:50
Віктор, починати треба з верхів. Але ж немає цифовізації фактичної. І кошториси
NeProzorro 12:51
і довідки змін, і штатні розписи все треба на папері робити і носити туди-сюди на "живі" підписи
NeProzorro 12:52
От знає ДКСУ про кошторис і про зміни. Навіщо їм ще ті довідки сканувати і надсилати по СДО ?
Віктор 12:56
NeProzorro, Ви маєте на увазі "живі" підписи в межах своєї організації?
NeProzorro 12:58
Віктор, ні. Кажу про "живі" підписи вищестоящих на паперових кошторисах, довідках.
NeProzorro 12:59
І носиш туди-сюди ті довідки, а потім скануєш для СДО, хоча ДКСУ від вищестоящого знає і так про затверджені показники і зміни
Віктор 12:59
Ну тут да, "непрогляд мгла".
просто таня 13:01
Віктор,на 12,44 який системний адмін.
Віктор 13:03
Доречі, недавно бачив інтернеті скан наказу якогось кацапського міністра і і знаєте як він був підписаний? ЕЦП... Ми ж до останнього у них все копіювали. І адмін. ПДВ. Так у них уже давно один здається первинний документ, що підтверджує витрати-"електронная счёт-фактура".
Віктор 13:04
просто таня, А прога яка, хоч перша буква?
NeProzorro 13:05
По закупівлях така сама сумна ситуація. Люди друкують гори макулатури (протоколи, рішення, затвердження і т п). Але питання навіщо того? Адже в системі Прозорро і так все видно (рішення і час навіть коли прийнято)
Галина 13:07
NeProzorro, ага, і обгрунтування підстави (сканкопія з підписом керівника). НІби керівник не може ЕЦП накласти на документ на майданчику
Віктор 13:10
EVGENIY, Так, біда... А що з цього приводу думає EVGENIY? Як він бачить вихід з ситуації з цифовізацією в бюджетній сфері і чи є переспективи розвитку в цьому напрямку у бюджетників?
Світлана 13:11
підскажіть, будь ласка, а якщо люди в простої третій рік, то з чого нараховуються відпускні?
Валентина 13:12
Віктор, Я б для бюджетників безкоштовно програми роздавала:)))
NeProzorro 13:16
Валентина, хороша думка. ЦЗО може закуповувати програму (надійну, перевірену, сертифіковану)для всіх установ громади, і контролювати їх якість, консультування і т .п.
Віктор 13:17
Валентина, Я вибачаюсь, а з яких коштів ІТівцям з/п платити від 700$ (джуніора) до ... (CЕО)?
Валентина 13:20
Віктор, ...а з тих,що і депутам
777 13:20
Валентина,
Віктор 13:22
На мою думку створювати ПО для бух. обліку в бюджетній сфері треба було починати років 20 назад. Причому на базі тіх же бюдж. організацій. у Нас є наприклад бюдж. організація, що опікується проблемами штучного інтелекту
Валентина 13:24
777, мені вже байдуже...організація маленька...ексель в поміч...не парюсь
Віктор 13:29
Валентина, А "піратку" UA-бюджет качнуть, назло ворогу, і спробувать користуватись. Можливо Ви відкриєте інші обрії і світи. З неї все можна в Ексель також переводити і зберігати.
Валентина 13:31
Віктор, я свого часу працювала в "парусі" та 1-С...все вимагало коштів,на даний момент у нас навіть на зв'язок коштів немає
Віктор 13:32
Валентина, Ех,
Віктор 13:34
Валентина, Так я ж кажу за UA-бюджет "умовно-ліцензійний", за нього платити не треба.
Валентина 13:35
Віктор, можно і глянути...де взяти?
Віктор 13:38
Валентина, Хм, делікатне питання, я думаю простори інтернету Вам підкажуть, в дарк нет заходити непотрібно.
Марина 13:38
Віктор,
Марина 13:40
Віктор, так 20 років назад вже і були програми для бюдж обліку.
Віктор 13:40
Марина, Наприклад.
EVGENIY 13:41
Нічого собі пообідав а тепер пів дня чат перечитувати ви тут понаписували без мене
EVGENIY 13:41
Віктор, УА Бюджет це 1с зі всіма наслідками
Віктор 13:42
EVGENIY, Кіт із двору, миші в пляс!
Марина 13:42
Віктор, це не реклама а інформація))) наприклад ІСПРО
EVGENIY 13:42
Марина, да 20 років наш ринок монополізував парус і 1с і це все не наше ПЗ тепер ми наздожинаємо
EVGENIY 13:43
Те що описує Оксана (про 90 грн годину) сто відсотків про перекрашений Парус вони і тоді так працювали і зараз нічого не змінилось
Віктор 13:43
EVGENIY, Для Вас буде новиною. в Києві десятки бюдж. організацій купляють "для виду" якусь нашу прогу, а на практиці використовують вороже ПО?
Марина 13:44
EVGENIY, багато писали про російське ПЗ бля обліку. Але "віз і нині там". Офіційно не заборонили жодної з підозрілих програм. Навіть військові частини такими програмами активно користуються (на Prozorro купа закупівель таких)
EVGENIY 13:44
Віктор, для мене це не секрет і ще багато чого не секрет
Валентина 13:44
Віктор, точно
EVGENIY 13:45
Марина, УА Бюджет офіційно внесено в санкційний список після чого вони перекрасились в КБС а парус в Афіну а потім коли Афіну включили то в УБС і ще багато клонів
Марина 13:47
EVGENIY, це ви мені???? а все, побачила))) ще одна Марина)
Віктор 13:47
В мене взагалі роздвоєння особистості, я одну й ту саму роботу роблю в 2-х прогах: одна зайняла призове місце в 1989 році присовдепії, друга поки що викоритовується для ознайомлення та наповнення бази. Уявляєте трагізм ситуації, і що як бути бідному бухгалтеру?
Лілія 13:49
Віктор, це ж стільки вашого робочого часу на це витрачається.
Віктор 13:51
Лілія, Дякую, а ще ж консультації по новій прозі для тих у кого ярлик браузера підписаний "Тут є інтернет"...
Лілія 13:51
Віктор, у вас великий штат бухгалтерів у підпорядкувані? Ви якась вищестояща ?
EVGENIY 13:52
1989 року насмішили, тоді ще дискет не було точніше були але великі не вірю що прога працює зараз на віндовс якого тоді теж ще не було. У вас там не Адельгейм випадково?
Віктор 13:53
Лілія, Ні ми нижчестояща. Колег у мене 8. Я рядовий бух. А шо?
Марина 13:54
Віктор, ого 8!!!!!!!
Тетяна 13:57
Добрий день підкажіть будь ласка чи правильно розраховую денну з/п для відрядження
Валентина 13:57
Віктор, кожний на одному якомусь участку сидить...знайомо
Віктор 13:57
EVGENIY, Зараз цю прогу запускаємо так: З Win11 на WinXP, там віртуалка запускає Win98 і і там вантажим "призове" ПО. Кому показать не повірять. А і в ході роботи застосовуються дискети 2,5".
Віктор 13:58
EVGENIY, Дискети, 2024 році!
Тетяна 13:59
Працівник був один день у відпустки в поточному місяці чи включати це до розрахунку денної з/п для розрах.у відрядженні
Лана 14:00
хто-небудь знає: чому досі немає авансу деяким підприємствам?
EVGENIY 14:00
Віктор, Адельгейм?
EVGENIY 14:00
Лана, тому що коштів у держави не має, в цьому місяці не було жодного траншу
Лілія 14:01
Віктор, ну то у вас ще бухгалтерський рай. Бо по інших установах на 1,5 ставки бухгалтерї вся робота (закупівлі, планова, суто бухгалтерська, звітність і т п)
Лілія 14:01
А може ви не простий бухгалтер, а "інженер-програміст" при відділі бухгалтері ї ?
Лана 14:02
EVGENIY, але ж більшості ж дали
EVGENIY 14:04
Лілія, ви сказали ПІДПРИЄМСТВО а дали УСТАНОВАМ ви Комунальне підприємство? У вас навіть кекв 2610 а не 2111, думаю дали по 2111 а 2610 ще не дали
Лана 14:06
EVGENIY, так, все вірно. Але ж чому не дали? Грошей немає?
Марина 14:06
Лана, 2610 це не захищення стаття
керр 14:07
Тетяна, розрахунок проводите з робочих днів, день відпустки ніяк не потрапить до розрахунку
Віктор 14:07
Лілія, Ні-ні, бух.
EVGENIY 14:12
Лана, да грошей не має, причина одна
школа_1 14:14
Добрий день. Комунальні у когось проплатились?
Віка 14:18
школа_1, з 14 висять всі платежі захищені та незахищені. З авансом встигли отримати 13 числа
EVGENIY 14:19
школа_1, є комунальні установи а є підприємства ви краще уточнюйте
школа_1 14:20
Ліцей-бюджетна установа, з14 теж платежі всі висять, пропустили лише аванс...
Вова 14:24
Людина звільняється, має 130 днів невикористаної відпустки, як бути з ПСП?
Світлана 19 14:41
Доброго дня, підкажіть будь ласка, чи може працівниця у цьому році забрати невикористані дні соцвідпустки як одинока мати за попередні три роки. Дитині вже 19 років.
Юлія 14:42
Світлана 19, звичайно
Світлана 19 14:55
Юлія: Дякую!!!!
Олена 15:03
Добрий день підкажіть будь ласка які проводки і М/О для списання осн.засобів які отримані як благодійка і передані ВЧ
EVGENIY 15:04
Олена, питаєте про списання і тут же пишете що буде передача
Олена 15:05
так передача, а як списати з балансу?
EVGENIY 15:13
Олена, передача це не списання
EVGENIY 15:13
Олена, яка первісна вартість і знос об'єкта?
Олена 15:26
EVGENIY, генератор 41004грн
Олена 15:28
певісна вартість41004грн, отриманий як благодійка в березні, знос не нараховувався
Олена 15:28
в експлуатацію не вводився
EVGENIY 15:29
Олена, ну тоді так і передавайте 5111 1014
Юлія 15:37
Доброго дня.
Юлія 15:38
Чи може керівник підписувати фінансові документи під час знаходження на лікарняному?
Наталія 15:41
Юлія, на лікарняному так, у відпустці ні
Олена 15:43
EVGENIY, знайшла на форумі ваші проводки, може краще так списати? 2313 7011 отримали асигнування 1815 6211 отримали квадрокоптер 6211 2313 сплатили за квадрокоптер 8511 1815 передали у ВЧ
Олена 15:45
EVGENIY, там теж було питання по КЕКВ 3110 тільки квадрокоптер
Юлія 15:47
Наталія а можна підтвердження на постанову?
керр 15:54
Юлія, не має такої постанови, це все теорія) і відпустка, і лікарняне це встановлені законодавством випадки коли працівник не виконує свою трудову функцію...п.с. буває таке лікарняне що особа може бути і недієздатною)
EVGENIY 16:02
Олена, це проводки по отриманню
Наталія 16:04
Юлія, такої постанови немає. В цьому випадку слід обґрунтовувати тим, що постанови забороняючої це робити немає (але треба все робити в рамках здорового глузду)
Наталія. 16:20
Підкажіть при виплаті нагороди переможцю шкільних змагань у розмірі 10000,00грн. треба відрахувати усі податки?
Олена 16:58
EVGENIY, 8511 1815 це ж списання не отримання
EVGENIY 17:33
Олена, це списання але це не ОЗ як у вас
Олена 17:38
EVGENIY, так по ваших проводках на форумі по квадрокоптеру 8511 1815 він теж ОЗ?
EVGENIY 17:40
Олена, 1815 не для обліку ОЗ а для обліку активів для передачі у вашому питанні ви ні слова не сказали на якому рахунку обліковуєте