Добрий ранок. Працівниця прийнята 02.05.24, звільняється 01.08.24. Як розрахувати компенсацію? Розрахунковий період червень-липень?
Тоня 08:45
Доброго ранку. Всім гарного і легкого дня. Підкажіть антифріз це - ПММ.
світлана 08:54
де знайти ?накази про облікову політику та організацію бухобліку
керр 09:07
Оксана, червень-липень
Оксана 09:08
керр, дякую
Ольга 09:13
Доброго ранку! ОМС закупив квадроцикли для передачі військовій частині.Підскажіть будьласка, які будуть проводки?
Поля 09:20
Ольга, Доброго ранку. Підкажіть відповідно до яких нормативних документів провели закупівлю? По якій програмі, 8240?
EVGENIY 09:27
світлана, ось тут
Ольга 09:28
Поля, доброго ранку! Відповідно програми щодо підтримки вч ЗСУ, процедури закупівлі.По програмі 8240
Поля 09:32
Ольга, а як же п.22 .5 розділу VI Прикінцевих положень БКУ?
EVGENIY 09:34
Поля,
Ольга 09:36
Євгеній, доброго ранку! знайшли на сайті вашу відповідь на таке ж саме запитання2313 7011 отримали асигнування 1815 6211 отримали квадрокоптер 6211 2313 сплатили за квадрокоптер 8511 1815 передали у ВЧ
Ольга 09:37
Підскажіть будьласка, а чому не на основні засоби?
EVGENIY 09:37
Ольга, почитайте в плані рахунків про 1815
Поля 09:38
EVGENIY, тобто на БКУ не звертаємо увагу? До нас також надійшло звернення на придбання обладнання і в мене виникають деякі сумніви.
EVGENIY 09:38
І почитайте стандарт 121 що визначається ОЗ, це те що буде використано в установі перш за все а ви купили не собі тому для вас не ОЗ
EVGENIY 09:39
Поля, ще ось і стара стаття є
Ольга 09:39
Євгеній, щиро дякую!
Інна 09:47
Для основних засобів використовувати П9С0БО 121 чи П9С)БО 7?
Інна 09:47
П(С)БО
EVGENIY 09:49
Інна,
EVGENIY 09:50
Інна, в бюджетник установах нацстарти бухобліку в держсекторі всі вони ось тут
Поля 09:51
EVGENIY, передача можлива лише майна, яке знаходить у комунальній власності. проект Закону №9559-д , відповідно до картки проходженя процедури ще не підписаний Президентом
EVGENIY 09:51
Поля, я за цим не слідкую я лише бачив новини чим і поділився
Поля 09:53
EVGENIY, дякую.
Тетяна 09:53
Доброго дня. Питання. Бюджетна організація, держслужба. Працівник знаходиться за кордоном, кожного місяцу пишить заяву на відпустку за власний рахунок, без вказівки причини. Має вона право на додаткову відпустку за вислугу років? Щорічну відпустку ,я думаю, вона не має, тому що не має відпрацьованих днів.
Оксана 09:59
Добрий день Питання. Бюджетна установа, держслужба. Відсутні кошторисні призначення на відрядження. Що написати в наказі про відрядження, щоб себе застрахувати?
EVGENIY 10:01
Оксана, направлення працівника у відрядження без видачі йому авансу на відрядження це порушення трудового законодавства, щоб ви там не писали
789 10:04
Підскажіть є дата працює? неможу здійснити вхід. помилку видає
Вікторія 10:13
Інна, ви бюджетна установа?
Елена ТЦ 10:21
Доброго ранку, які прогнози по проплатам 3 черги? В когось є якісь новини?
****** 10:29
Елена ТЦ, лікарняні мали б сьогодні
EVGENIY 10:31
Елена ТЦ, не буде траншів не буде проплат, будуть транші будуть проплати, тут все просто
Елена ТЦ 10:32
EVGENIY, а по траншам позитивних новин теж немає?
EVGENIY 10:42
Елена ТЦ, я ще не бачив ніякої інформації по траншам
Світлана 10:46
Пройшли лікарняні!
Оксана 10:47
EVGENIY, Дякую. Знала це, але хотіла ще від когось це почути)
Наталія 11:32
Доброго дня.Допоможіть! Відділ освіти,кошти по КЕКВ 2240 на протипожеж. обробку деревини даху ;(загальна сума більше 1млн.), роботи будуть проводитись за 10 адресами шкіл,по одному ДК. Можу я проводити ці договори без тендерної процедури, якщо замовник один і той(Відділ освіти)? я думаю що ні, але кажуть що можно. якою ст. Закону мені керуватись?
we 11:33
Доброго дня. Підкажіть хто купував мультимедійне обладнання за кодом ДК 32320000-2 (Телевізійне й аудіовізуальне обладнання), чи робили повідомлення про укладений договір на сайті Мінцифри?
натли 11:35
EVGENIY, на початку липня отримали 2,2 млрд,ГЕТЬМАНЦЕВ глаголить*** Наступний транш від МВФ очікуємо у вересні, це $1,1 млрд. Впевнено дивимося на перспективи його отримання, бо насправді для успішного перегляду залишилося виконати не так багато внесених до Меморандуму зобов’язань.***
натли 11:35
а 2,2 млрд закінчилися так і не почавшись
EVGENIY 11:42
натли, 2.2 пішли на закриття боргів другого кварталу купа була не проплачених платежів в кінці кварталу, тепер третю чергу, мабуть до кінця вересня не проплатять, а може вже і до кінця року
Галя 11:43
СДО працює у когось?
Лариса 11:44
we, відповідно до наказу Мінцифри від 29.03.2023 № 34, цей код входить до переліку кодів, який підлягає повідомленню (до 500 тис), або погодженню (більше 500 тис.)
Ольга 11:46
Скажіть будь ласка за ІІ кв.Обєднаний звіт нові коди по допомозі, якщо бюджетна установа нічого не видає ... але ж цю допомогу отримують лічно з фондів .... ми нічого не показуєм?
we 11:52
Лариса, але до цього коду є зноска, в якій зазначено, що застосовується у разі закупівлі по коду 32323500-8 (Системи відеоспостереження). Якщо деталізувати код мультимедійного обладнання, то буде 32322000-6 (Мультимедійне обладнання). Ось тому і виникає питання.
натли 11:54
EVGENIY, 2,2 млрд.ще і травень закрили 3тю чергу,бо у мене заборговагість була аж 240 грн.ну от які постачальники будуть з бюджетом працівати,кому цікаво місяцями чекати проплату
Вікторія 11:54
Наталія, на період воєнного стану керуємось закупівельною постановою № 1178. Без тендеру можете закупити послуги, наведені в п. 13. здається, для Вас в цбому пунктівинятків немає
Дар'я 11:55
Вітаю! Підскажіть будь ласка, при придбанні товарів(кап інв чи запасів) мво необхідно складати прибуткову накладну відповідно до накладної магазинної?
Вікторія 11:56
Наталія, оскільки сума більше 1 млн - відкритих торгів не уникнути, укладаєте 1 договір, в якому розписуєте адреси шкіл
EVGENIY 12:06
Дар'я, по перше де ви бачили такий документ? Є прибутковий ордер . По друге накладана це і є первинний документ ніякого іншого не треба складати
Андрій 12:07
Наталія, поточний ремонт? пкд окремо на кожну адресу?
Дар'я 12:15
EVGENIY, у нас чомусь так роками заведено. аргумент(коллеги) що то типу складський облік і начальник складу має складати свою прибуткову накладну. Тому і перепитую, бо бентежать ці подвійні папери. Однак не можу найтипідтверження чим це регулюється
Оксана 12:18
Якими документами оформити факт того, що старі дерева не придатні навіть на дрова? Треба зрізати, але не хочеться робити оприбуткування дров і складати довідки змін і про натуралку
EVGENIY 12:18
Дар'я,
Леся 12:19
Якщо МШП (відра) зберігаємо на складі, то при видачі тех.працівниці в користування їх треба списувати чи можна не списувати ?
EVGENIY 12:20
Леся, списати з організацією КІЛЬКІСНОГО обліку
Леся 12:22
EVGENIY, але чи одразу списати буде добре? Адже відра довго використовуються. Кількісний облік має вести склад чи тех.працівниця ?
EVGENIY 12:23
Леся, облік веде бухгалтерська служба все інше регулюється внутрішніми документами, яка різниця що у вас на складі відро по 150 грн 10 штук чи відрі просто 10 штук? без сум
EVGENIY 12:25
Леся, я не знаю вашої специфіки у нас у прибиральниці є коморка вона там зберігає відра то чому просто на ній не повісити в обліку відро?
Леся 12:27
Незрозуміло для чого їх списувати, якщо вони по факту є (ті відра). А якщо вважати що вони на складі постійно ? (видаються в корис тування і повертаються потім назад на склад)
EVGENIY 12:29
Леся, тому що вони МАЛОЦІННІ навіщо вони вам в балансі? Вам зробили як краще а ви все одно хочете вести бюрократію
EVGENIY 12:31
Леся, у вас тоді потрібне це врегулювати в вашій обліковій політиці, рух на складі як оформлювати і все інше, нічого зі складом не буде якщо там буде кільісний облік таких речей
Наталія 12:32
Андрій, так поточний ремонт, виконавець зробив ПКД на кожну адресу
Леся 12:34
EVGENIY, а токени (на рахунку 1812) теж треба одразу списати ?
Дар'я 12:37
EVGENIY, дуже дякую!
вова: 12:45
Добрий день, а коли планують підвищити військовий збір до 5%
Вікторія 12:49
Наталія, Ви ж запитували не про поточний ремонт, і про ПКД нічого не писали. То мабуть у Вас свої шифри))
Наталія 12:57
Вікторія, протипожежна обробка деревини проходить як поточний ремонт,мало символів,може тому хотіла більше описати,але не все ввійшло.зараз не до шифрів
Тетяна Ярославівна 12:58
Головний бухгалтер під час тижневої відпустки виїхала закордон. Її обовязки не покладали ні на кого. Тепер хоче звільнятися, заяву надіслала поштою. Можна її звільнити? Як бути з прийомом-передачею справ?
Тетяна Ярославівна 12:59
Чи може вищестояща не погодити її звільнення ?
789 13:21
Підскажіть будь ласка який код дк на відшкодування експлуатаційних послуг (прибирання та вивіз сміттята ін)
Світлана 13:26
789, договора відшкодування не підпадають під Закон про закупівлю. Ви ж не зкуповуєте послуги, а відшкодовуєте. Це різні речі.
Андрій 13:50
Наталія, якщо поточний ремонт замовник має право укласти прямий договір вартістю до 200 000 грн, на закупівлю послуг з поточного ремонту, якщо ремонту підлягає будь-яке приміщення (будинок, будівля, або їх частина)
Андрій 13:51
кожний договір окремо в кошторисах і впредметі бажано адресу
Андрій 13:52
порадьтесь з казною, щоб не було не потрібнихпитань
ГАЛЯ 14:01
Працівникові -зовнішньому суміснику платимо надбавку за науковий ступінь,чи потрібно ще платити надбавку за вчене звання ,установа пзф
EVGENIY 14:10
Леся, а чому ні? Вони ж будуть в обліку тільки в кількісному
Леся 14:12
EVGENIY, інвентаризувати той кількісний облік МШП не треба ?
Віка 14:14
Доброго дня, чи можливо по Пост.№590 проплатити запчастини для комп'ютера?
Надія 14:15
Віка: так,- придбання витратних та інших матеріалів до комп'ютерної техніки
Віка 14:17
Надія, тобто і монітор можна проплатити і вінчестер?
EVGENIY 14:18
Леся, це цікаве питання, в порядку інвентаризації про це не написали, але думаю можна і їх включити в опис окремий
Іра 14:21
Надія, комплектуючі і запчастини до ПК це хіба витратні матеріали ?
****** 14:27
Принесла пташка що сьогодні 3 черга за червень
Наталія 14:32
Андрій, так по кожній адресі окремий договір,окремий пакет документів,окремий предмет закупівлі(різні адреси), але ж ДК закупівель одне? як обгрунтувати закупівлю без використання ЄСЗ?
Наталія 14:38
Андрій, казна каже що можливо, ссилається на предмет закупівлі, але ДК?!!одне! або я не можу зрозуміти. чим мені користуватись постановою 1178, чи наказом 708?
Надія 14:48
Віка:монітор - ні,там інше призначення,читайте постанову
Надія 14:49
Віка: монітор - придбання комп'ютерноїтехніки
Віка 14:58
Надія, дякую
натли 14:58
5 ноутів(по кекв 3110)номер інвентарний буде один для всіх чи на кожного окремий/)думки поділилися.
EVGENIY 15:05
натли, це ОЗ значить для кожного свій номер, це тільки в ІНМА один можна
EVGENIY 15:06
натли, і кекв в бухобліку не має ніякого значення, все з точністю навпаки залежно від вартості буде визначаитсь кекв а не навпаки
we 15:07
Наталія, послуги поточного ремонту по кожній будівлі є окремими предметами закупівель. Порівняння з вартісною межею здійснюється за кожною будівлею окремо.
натли 15:08
EVGENIY, оооо.Євгеній,дякую я так само кажу що у ОЗ моє бути у кожного свій номер,а у ІНМА мож
натли 15:08
е бути один на групу
EVGENIY 15:09
натли, яка вартість одного ноута? Може ви не вірно визначили КЕКВ? І який у вас вартісний критерій в обліковій політиці
натли 15:12
25500 кекв вірний
натли 15:13
критерій 20000
натли 15:14
мене цікавило питання саме чи може бути один інв.номер у групи ОЗ.ДЯКУЮ
Наталія 15:16
we, я це розумію, але платник-замовник по цім адресам, по предметам закупівель Один, хіба код ДК-021:2015 по якому здійснюються закупівлі не сумуються?
Юля 15:19
Добрий день. Чи можна суміснику платити премію ?
просто таня 15:28
Наталія,почитайте уважно.вроде як поточка по обєктам йде окремо а не по коду +
просто таня 15:29
******, на 14,27 ооооо.було би прекрасно.
Наталія 15:30
просто таня, ми всією бухгалтерією шукаємо, але нічого не знайшли. підштовхніть де ще шукати?
вікторія 15:33
Добрий день! Підскажіть будь ласка, на який віднести рахунок контейнер для сміття
вікторія 15:33
вартість 7000
цнсп 15:35
в когось медогляд працівників проплачується?
просто таня 15:35
цнсп,вам дають на то кошти? ого
EVGENIY 15:39
вікторія, 1113
EVGENIY 15:39
вікторія, у вас є ваша облікова політика там є вартісний критерій нам він не відомий це тільки ви можете знати
просто таня 15:41
Наталія,
Наталія 15:41
просто таня, на Прозорро в особистому кабінеті замовника, сумуються закупівлі за звітний рік згідно коду ДК-021:2015, незалежно від предмету закупівлі.
просто таня 15:45
Наталія,в вайбер є група ЗакупівліON,спробуйте знайти ,там багато спілкування.
we 15:48
Наталія, перегляньте лист Мінекономіки №3302-01/38216-06 від 25.11.2016. Він посилається на неактуальну нормативку, але суть залишається та ж сама.
Наталія 16:00
просто таня, запитували в вайбері- нічого
Наталія 16:03
we, мене знов кидає на розяснення предмету договору, але питання про ДК-021:2015, я розумію що предмет договору буде різний. На Прозорро в особистому кабінеті замовника, сумуються закупівлі за звітний рік згідно коду ДК-021:2015, незалежно від предмету закупівлі.
Наталія 16:08
так кожен договір надання послуг поточного ремонту буде вартистю до 200тис., але по установі ДК-021:2015 буде більше 1млн. і в прозорро це видно, ось що мене хвилює і ніде я не прочитала про цей код ДК.
we 16:09
Наталія, предмет закупівлі послуг з поточного ремонту має свої особливості. Ви нічого не порушите, якщо укладете прямі договори по кожному об'єкту ремонту.
we 16:11
Наталія, в Прозорро це видно, але ж предмет закупівель - послуги поточного ремонту і тут діють інші правила.
просто таня 16:21
Наталія, Наказом Мінекономіки № 708 передбачено, зокрема, визначення предмета закупівлі послуг з поточного ремонту, а саме предмет закупівлі визначається за кожним окремим будинком, будівлею, спорудою, лінійним об’єктом інженерно-транспортної інфраструктури
Наталія 16:49
просто таня, Дякую, ось тут вже видно що до чого, велике спасибі! побачили)))
Елена ТЦ 16:57
третя черга оплатилась за червень, липень висить