Архів чату за 29.01.2025 ср (125)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина: 07:32
Всім привіт)

Оксана: 08:19
Доброго ранку! Допомога за яким КЕКВ проводити видатки на придбання пального для генератора. Казна відмовила по 2275 мотивуючи тим що якщо установа запланувала та придбавала ПММ за КЕКВ 2210 предмети, матеріали та ін., то і для генератора такі видатки треба здійснювати за цим КЕКВ.

Олена: 08:36
Доброгу ранку. Вчитель звільняется 03.02.2025. Як розрахувати компексацію відпустки по поставнові 1286 (1300/31)

Аллуся: 08:38
Оксана, а в розрахунках до кошторису у вас є заплановано по КЕКВ 2275 пальне для генератора? Ми плануємо і фіксуємо у розрахунках по КЕКВ 2210 для ТЗ, а по КЕКВ 2275 0 для генератора, ніколи не виникало з цим проблем

Олександра: 08:38
Доброго ранку. Про ПММ казна писала в журналі Казна України №5 за 2024 рік ст.9-10. Наші казначеї теж кажуть 2210

Світлана: 08:40
Олександра, а у Вас є цей номер?

Олександра: 08:40
Світлана, так

Світлана: 08:42
Олександра, а як можна з Вами зв"язатися? Може по e-mail?

Олександра: 08:43
Світлана, тут в чаті можна написати пошту?

Віталій: 08:43
Доброго ранку колеги! Всім щастя!

Світлана: 08:43
Олександра, так

Олена: 08:43
Доброго ранку!

Олександра: 08:43
Світлана, amalisheva@meta.ua

керр: 08:45
Олена, якщо загальний розрахунковий період 1 місяць, тоді так... якщо ж 12 місяців, то "дуже щедро")

Оксана: 08:55
Цей текст переписан з журналу Казна України і більш немає ні де роз`яснень "якщо установа запланувала та придбавала ПММ за КЕКВ 2210 предмети, матеріали та ін., то і для генератора такі видатки треба здійснювати за цим КЕКВ". по всіх інформаційних виданнях пишуть ТЗ 2210 генератор 2275

Оксана: 08:58
Олександра, ви з якої області ? наша Одеська

Світлана: 09:00
Оксана, славнозвісний журнал, у нас по "відповіді" з цього журналу змушують придбавати комп"ютерну та оргтехніку до 20000,00 по 3110,

Олександра: 09:00
Оксана, Миколаївська

EVGENIY: 09:03
да якийсь не вдалий випуск вийшов журналу )))

Олена: 09:03
керр Я беру зплату за рік лютий-січень по державному бюджету . Я просто не понімаю як бути з 1300

керр: 09:10
Олена, максимально допустима СЗП за 1 к д. це враховані усі виплати за розрахунковий період, якщо ж відносно однієї виплати застосувати період часу її здійснення, це призведе до завищення розміру СЗП за 1 к.д....

Ірина: 09:12
Олександра, Доброго дня.. можна Вас попросити і на наш e-mail скинути статтю Казни про придбання оргтехніки.. irina.egunkova@gmail.com

Олександра: 09:15
Ірина, добрий день. Надіслала

Олена: 09:16
Доброго дня. Підкажіть будь ласка чи треба писати наказ на встановлення доплати 1300 педагогам?

Олена: 09:17
Наказ зробили по відділу освіти ,ще 08.11.2024 як вишла постанова

керр: 09:20
Олена, теоретично має бути адже постанова не встановлює конкретний розмір, а передбачає здійснення "визначення"...

EVGENIY: 09:46
Ірина, не читайте ту статтю , вже мінфін після тієї статті дав своє роз'яснення яке повністю викреслює ту статтю

Галина: 09:59
Доброго ранку.Допоможіть . будь-ласка на який рахунок оприбуткувати набір акумуляторів LXT-вартістю 32499,51грн , отриманих .як благодійна допомога разом з інструментами (акумуляторна повітродувка,акумуляторна дриль та інші.).

Ірина: 10:01
EVGENIY, можна посилання на роз'яснення..

Марина: 10:02
Ірина, https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... ta-obliku/

Світлана: 10:19
EVGENIY, наша казна так і керується цією статтею. Роз"яснення МФу не бере до уваги.

EVGENIY: 10:20
Світлана, це не дуже розумно, адже накази по кекв і бухобліку пише мінфін а не казначейство

Світлана: 10:21
EVGENIY, я з Вами на 100% згодна.

EVGENIY: 10:23
Світлана, і до речі те що ви поставите на рахунок 1014 принтер дешевше 20000 хоча в обліковій у вас 20000 межа про це напишуть порушення аудитори, а не казначейство

NeProzorro: 10:28
Що там вже Мінфін вигадав ? З десяток нових форм щомісячної звітності ?

Світлана: 10:30
EVGENIY, так в тому то і справа, мені припишуть нецільове використання бюджетних коштів.

Світлана: 10:32
EVGENIY, а головний розпорядник в вайбері шле повідомлення. як "правильно" працювати відповідно до цієї статті. Я читаю закони, а вони статті.

Ірина: 10:38
Доброго дня. Підскажіть, при введенні в експлуатацію малоцінних необоротних матеріальних активів чи потрібно робити наказ про введення МНМА?

*: 10:44
Допоможіть, новачок. Перший раз реєструюся на НПІ. Яким ключем?. Договір перше на прозорро, а потім на НПІ

Лариса: 10:53
Світлана, повідомлення з вайберу потім нікуди не покажеш. Нехай дають офіційне письмове розпорядження

Лариса: 10:55
ті всі їхні журнали то просто мотлох. Сама теорія, а практичних пояснень жодних

Таня: 10:57
Лариса, нас заставляють передплачувати Казну України за власні кошти і ще й квтанції їм показувати

Vado: 10:58
Підкажіть, коли юр зобовяз. ставите в казну по електричній енергії , в примітках пишите якийсь закон? чи просто 2273

Світлана: 11:02
Лариса, згодна. Від головного розпорядника - нуль, від казни теж. Йду іншим шляхом.

Наталя: 11:11
EVGENIY, а куди пропала з сайту стаття про Неприбутковий звіт 2025 ? Тільки зібралася робити звіт і перечитати уважно , а її вже десь немає :(

EVGENIY: 11:12
Наталя, вона на сайті, опустилась вниз, шукайте не в новинах а в статтях

EVGENIY: 11:13
Наталя, https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... oviy-zvit/

Ліля: 11:17
Чи по неприбутковому звіту треба робити перевірку показників ? Надходження+ Залишок на початок - Видатки = залишок коштів на кінець року ?

Ліля: 11:18
Якщо не показую отриманий і перерахований залишок то виходять розбіжності

Марина: 11:21
Ліля, я взагалі не розумію для чого бюджетникм складати цей неприбутковий звіт? Можна ж просто подати на Податкову деякі бюджетні форми (№2, №4) і форму 3-дс. Там всі цифри які цікавлять податкову є.

Галина: 11:25
Таня, ніж витрачати кошти на журнал Казна України, я краще передплачу Бюджетну бухгатерію

EVGENIY: 11:27
Марина, я вам більше скажу, самі податківці не знають навіщо той звіт від бюджетників, вони нічого з ним не роблять

EVGENIY: 11:27
Галина, 👍

Ольга: 11:44
Колеги Чи має вчитель, який прийнятий по договору ЦПХ корекційні заняття спецстаж (додаток 6)?

Галина: 11:46
По напрямку бюджетних установ в Мінфін і всілякі метод. ради з бухг.обліку треба такого практика як EVGENIY

EVGENIY: 11:48
Галина, закон і нормативні пишуть юридичною мовою, я б теж не зміг , я би міг давати поради тому зто пише )))

Марина: 11:48
а треба писати звичайною)))))))))))

Галина: 11:49
EVGENIY, перед тим як щось писати їм треба спершу читати що вигадали і дивитися з практичної позиції

Таня: 11:50
Скасування плану рахунків, скасування всіх типових і примірних форм обліку, більшої частини непотріних звітних форм - оце буде шлях в Європу

EVGENIY: 11:52
Таня, уявляю яка буде каша в бюджетних установах, особливо в сільській місцевості

Таня: 11:54
EVGENIY, навпаки, самі собі визначать як і що і де вести. ЧИ вручну в своїх власних розроблених таблицях, чи в екселі, чи ще якось. Але саме так як їм зручно, а не як хочеться якимось "письменникам" з інстанцій

Таня: 11:57
якщо ім не треба на практиці для роботи різних карток аналітичного обліку, реєстрів і меморіальних ордерів, а тільки якихось дві-три таблички в екселі

Таня: 11:58
оця вся регламентація бо букви і до коми - все постановами, інструкціями, наказами- це ж все "радянщина" і пережитки планової економіки

Таня: 12:02
Треба провести масштабну декомунізацію і дерадянизаціюбухгалтерського обліку :))

Юлія: 12:26
Добрий день, підкажіть в кого було повернення з/п за минулий рік? Які є варіанти для виплати повернутої суми працівнику? Відновленню не підлягає, або коригувати на доходи, або кидати на депоненти?

ОЗ: 12:33
Добрий день. Начальник сказав навести порядок з інвентарем. Виявилось багато меблів та іншого, що не є на обліку. Яким чином поставити на облік? Обов'язково вказувати суму?

Юлічка: 12:36
ОЗ, вартість має бути обов'язково!

ОЗ: 12:38
Юлічка, вартість взяти з потолка, "на око "?

Юлічка: 12:44
ОЗ, ну в мене в наказі в обов'язках комісії на оприбуткування є обов'язок при отриманні мат.цінностей без ціни визначати первісну вартість на рівні справедливої вартості на дату отримання.

Юлічка: 12:45
ОЗ, буває батьки дарують школі старі муз.інструменти, то заходимо на різні сайти продаж і робимо скріни цін, і встановлюємо мінімальну

Олена: 12:48
Ми також комісією визначаємо справедливу ціну, беремо кілька схожих позицій і рахуємо середню ціну

керр: 12:48
Ольга, загалом надання послуг за таким договором не передбачає виконання роботи за посадою, за якою передбачено право на отримання пенсійного забезпечення на особливих умовах...

Оля: 13:00
ОЗ, для чого вам зайвий клопіт з оприбуткуванням? Немає на обліку- значить нема. Вибивайте кошти для прибдання

Оля: 13:00
ОЗ, як поясните чому воно було не на обліку досі?

Наталя: 13:06
Оля, Так, теж питання будуть,бо лишки теж не є добре, як і нестачі.

цнсп: 13:08
Галина, Казну України ми передплачуємо добровільно примусово

Галина: 13:12
цнсп, та якби і тому журналі ще щось корисне було. А то тексту багато , а практичної користі немає ніякої. Пишуть хто як собі вважає за потрібне, а потім виявляється що не так

Галина: 13:12
Дивно чому ДКСУ свої бачення і розяснення не узгоджує з позицією МФУ

Лариса: 13:14
Казна каже одне, мінфін друге, а головний розпорядник- третє.

Анна: 13:22
Добрий день, підкажіть будь ласка, працівник після відрядження не надав авансовий звіт, чи оплачувати йому відрядження?

Марина: 13:45
Зарядна станція це перша чи четверта група рах 1014?

Марина: 14:13
четверта нідочого.....

EVGENIY: 14:17
Анна, направлення працівника у відрядження без авансу на відрядження порушення законодавства

Анна: 14:21
EVGENIY, Дякую.

EVGENIY: 14:23
Анна, і про це все треба ознайомлювати працівника перед відрядженням в тому числі і про те що він зобов'язаний подати звіт

Анна: 14:51
EVGENIY, просто всі затрати взяла на себе друга сторона (квитки, харчування, проживання) але все рівно треба відшкодувати добові 2 доби у розмірі 210 гривень.

EVGENIY: 14:53
Анна, так а чому перед відрядженням не видали добаові??

EVGENIY: 14:54
Анна, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... adzhennya/

EVGENIY: 14:54
була цікава стаття

Анна: 14:56
EVGENIY, Дякую.

EVGENIY: 14:57
Анна, https://buhgalter.com.ua/articles/shpar ... prikladah/

Ірина: 15:02
EVGENIY, яка правильна форма Зведення по спецфонду має бути? Як додаток 15 до Порядку №938 (підпис керівника вгорі) чи як додаток з Наказу №57 (підпис керівника внизу) ?

ПРОВІДНИЙ БУХГАЛТЕР: 15:08
Доброго дня! В грудні 2024 року здійснила перерахунок ВЗ за відпускні грудня, які були нараховані в листопаді в розмірі 5%. Як їх вірно відобразити в 4ДФ? Розділити відпускні (хоча були нараховані в листопаді) на листопад і грудень?

EVGENIY: 15:10
Ірина, це різні форми і обидві їх надають в казначейство, в 938 це головні розпорядники ЗВОДЯТЬ в одну форму, а в 57 це одна форма по одному розпоряднику

EVGENIY: 15:11
ПРОВІДНИЙ БУХГАЛТЕР, https://buhgalter.com.ua/news/zvitnist/ ... ani-v-4df/

EVGENIY: 15:11
ПРОВІДНИЙ БУХГАЛТЕР, не треба нічого ділити

ПРОВІДНИЙ БУХГАЛТЕР: 15:27
EVGENIY, В Сонаті б'є Помилку, якщо перемножити дохід грудня на 5%.

EVGENIY: 15:30
ПРОВІДНИЙ БУХГАЛТЕР, не має такої перевірки в цьому звіті податкова його прийме навіть якщо буде не 5% і ніколи там такої перевірки не було

Ірина: 16:00
EVGENIY, ми простий розпорядник (рівень-3). То якими наказами ми маємо керуватис я?

Світлана: 16:01
Повернуто кошти минулого періоду (переплату за навчання студенту) в казначействі не йде увязка по 2 ДС на цю суму, зробили таку проводку 2113 - 2313, яка ще потрібна проводка?

Лілія: 16:03
Світлана, то буде перерахований залишок. З ним завжди морока

EVGENIY: 16:04
Ірина, 57

EVGENIY: 16:05
Світлана, яка така ув'язка? шо з чим не йде і шо з чим ув'язуєте? Проводка яку ви навели не має відношення до 2-дс

Лілія: 16:09
EVGENIY, фін результат напевно їм не йде. Вони хочуть проводку через 5512, а вона зроблена через 2113. Як завжди з цими "перерахованими залишками" минулих періодів

Лілія: 16:09
Казна якось перевіряє доходи, кредиторку і фін результат. І вимагає щоб все "сходилося" незважаючи на облік

EVGENIY: 16:12
Лілія, не має ніякої ув'язки фінрезультатів

Лілія: 16:13
EVGENIY, алеКазна щось по своєму пеервіряє і вимагає щоб було так як вони кажуть

EVGENIY: 16:14
Лілія, значить хай увімкнуть мозок і додадуть до своєї формули такий випадок, хоча і це не спрацює так як в різних випадках може чіпати фінрезльтат а може не чіпати

EVGENIY: 16:21
Світлана, чому не 6414 використовуєте , тут треба дивитись які проводки ви робили по нарахуванню чи ставили цю переплату на доходи майбутніх періодів це ж по суті вони і є

Наталія: 16:22
колеги, у кого є в закладі освіти інтерн? Педагогу - наставнику платиться доплата , якщо інтерн взяв відпустку без збереження на цілий місяць?

Лілія: 16:23
EVGENIY, а як вам таки варіант ? повернуто переплату по батьківській платі минулого року. Робимо Дт 5512 Кт 2313 (перерахований залишок) -як хоче казна. І одночасно робимо Дт 6414 Кт 7111 ?

Лілія: 16:23
потім на ту суму по 5512 (після закриття доходів) буде і по дебету і по кредиту і ні на що не вплине

EVGENIY: 16:26
Лілія, так фінрезультат теж не зміниться яка різниця від цих маніпуляцій? Типу зменшуєте дохід? І впливаєте на 5511 і мабуть вони на цей фінрезультат дивляться? Чи що?

Лілія: 16:27
EVGENIY, так, щоб для казни було добре з тим перерахованим залишком (як вони хочуть) і по 6414 теж сальдо буде вірне

Лілія: 16:27
ну і фін результат не буде перекручений

Лілія: 16:28
а нарахований дохід казна не має з чим звірити. І всім добре :))))

EVGENIY: 16:30
Лілія, я думаю що треба було відносити на доходи майбутніх періодів і зараз їх зменшувати на цю суму, але це все треба малювати я так не можу сказати багато маніпуляцій

Лілія: 16:37
EVGENIY, це не ви б мали схеми малювати і думати як вірно. А Мінфін в типовій кореспонденції з урахуванням особливостей бюджетного обліку мав би такі проводки розписати

EVGENIY: 16:39
Лілія, перерахований залишок це не поняття бухобліку, це лише бюджетний облік, тому нічого по ньому в кореспонденції бути не може, як наприклад і по касовим видаткам

Юля: 16:44
EVGENIY, допоможіть будь ласка. Державний службовець з вислугою 25 років хоче взяти додаткову відпустку за стаж. Коли настає право?

керр: 16:45
Юля, по простому) не раніше дня коли настане чергова річниця служби (приведена дата)...

Юля: 16:47
Я маю на увазі додаткова відпустка за стаж, а не основна .

керр: 16:53
Юля, про це й мова) обчисліть його дату чергової річниці служби... малоймовірно, що вона співпаде з днем початку робочого року для основної відпустки...

Юля: 16:55
керр, гарно дякую, я також так думаю.

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”