Архів чату за 05.02.2025 ср (93)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Юлька: 08:24

Юлька: 08:25
❄❄❄❄❄

Inna: 08:30
Доброго ранку! Допоможіть будь ласка!! Де в Неприбутковому звіті показати перерахований залишок коштів? А саме перераховано зайво сплачена батьківська плата за навчання в музичній школі

EVGENIY: 08:33
Доброго ранку, всім гарного дня

EVGENIY: 08:34
Inna, зараз зліва на сайті висить стаття і там здається є відповідь на ваше питання

Inna: 08:41
EVGENIY, Я вже її перечитала, я так думаю що ніде не ставити, бо там ставляться видатки лише передбачені кошторисом. Є ще один варіант зменшити доходи по спецфонду. Як ви гадаєте?

Inna: 08:43
EVGENIY, Але це доходи були в 2022 році, висіла Кт заборгованість і ми її повернули

Олена: 08:45
Добрий ранок!

EVGENIY: 08:50
Inna, була попередня стаття і там здається в коментах це було, я точно бачив відповідь

Марина: 08:57
Добрий день. Підскажіть, будь-ласка, як правильно показти в квартальному звіті суму за відпуску. У листопаді працівнику нараховану 3 д. відпустки, в грудні зроблено корегування в менший бік, оскільки неправильно в програмі підтягнуло одну суму. Показую в грудні суму за листопад з мінусом чи корегую в жовтні на ту суму?

we: 09:01
Марина, в грудні з мінусом за листопад

Міра: 09:06
Хто здає неприбутковий звіт через електронний кабінет? Підкажіть які символи у формах.

Валентина: 09:08
Якщо у людини інвалідіність пожиттєво а виходить на заслужену пенсію, то нараховувати ЄСВ 8/41 чи 22%

керр: 09:15
Валентина, перехід на інший вид пенсії не позбавляє статусу особи з інвалідністю, в такому випадку)

Валентина: 09:16
керр, ДЯКУЮ

Марина: 09:29
we, дякую

Вікторія: 09:48
Inna, не ставите ні вякому рядку

Наташа: 11:13
Міра, J0101911 - звіт, на J0903 починаються форми фін.звітності

Інна: 11:16
Добрий день. А маршрутизатор по постанові 590 можна закупити в 2й черзі? раніше був пункт "закупівля засобів зв'язку", його прибрали ?0_0

******: 11:42
Інна, так.....тільки 3 черга

Міра: 12:23
Наташа. А не змінилось на S?

Ліля: 12:33
Inna, якщо підходити до неприбуткового звіту логічно то він має відповідати даним форми 3-дс про рух грошових коштів. Доходи мінус Витрати мали би бути рівні залишку коштів на рахунках на цінець року

Ліля: 12:34
Inna, а що так було то треба в ньому показати всі надходження і всі вилатки. Перерахований залишок включіть до Доходів спецфонду з мінусом

Христина: 12:37
EVGENIY, якщо благодійники хочуть терміново внести кошти на рахунок як благодійну, а я ще не встигаю підготувати зміни кошторису то можуть вносити?

Христина: 12:38
чи казначейство не зарахує ті кошти поки не буде змін кошторису по інших джерелах ?

Олена: 12:46
Добрий день підкажіть новорічні подарунки (програми Омс) дітям громади який ко д в 4Дф?

Марія: 13:00
Доброго дня ! Підкажіть , будь ласка , за яким КЕКВ придбавати лампи для кварцування приміщень закладу ? Дякую

EVGENIY: 13:32
Христина, да можуть звичайно ж, казначейство зарахує, ви просто витратити не зможете без кошторису

EVGENIY: 13:33
Марія, якщо не медичного закладу, то 2210

EVGENIY: 13:34
Марія, ну або 3110 якщо дорогі, питання у вас з багатьма невідомими

Христина: 13:42
EVGENIY, дякую!!! Заспокоїли мене, бо вони щось собі вигадали і спішать. А я нічого нге встигаю. Ще звітність доробляю

Леся: 13:47
Підкажіть як правильно має оплачуватися оплата за харчування працівників в ДНЗ? На спецфонд чи на заг фонд? І чи треба робити відновлення касових видатків по таких надходженнях? І де про це можна детально почитати?

EVGENIY: 13:49
Леся, а продукти ви купуєте по якому фонду?

Леся: 13:51
EVGENIY, і по загальному і по спец.

Леся: 13:52
але я так розумію що по загальному фондуце те що бюджет виділяє на дітей-пільговиків і частину на інших дітей. А працівники до бюджету (заг фонду) не мають стосунку. Вони ж всю вартість харчування оплачують

EVGENIY: 13:54
Леся, я думаю вони повинні відшкодовувати те що з'їли, ну і скоріш за все це спецфонд а ви повинні відновлювати касу, тобто виходить що просто купляти продукти для працівників на їх кошти, можна утримувати із зарплати це більш геморно але можна якщо будуть писати заяви

EVGENIY: 13:55
Леся, але це я так думаю, не знаю як вірно, якщо подумати то можна ще варіанти придумати, може хтось скаже як робе

Леся: 13:57
EVGENIY, а якщо працывники будуть оплачувати на рахунок 3142 так як батьки за дітей? Чи обовязково відновлювати?

EVGENIY: 13:59
Леся, так не можна на мою думку, ви не надаєте таких послуг, а 3142 це для доходів за надані послуги, але це моя думка я в цьому не фахівець, можу помилитись

Леся: 13:59
Якщо не нараховувати по працівниках нічого, а потім показати як дохід за послуги

EVGENIY: 13:59
Леся, так точно не можна

Леся: 14:00
EVGENIY, а на сайті не було статей від фахівців про таке ?

EVGENIY: 14:00
Я скільки бачив, то працівники відшкодовують за харчування

EVGENIY: 14:00
Леся, пошук по сайту спробуйте

Леся: 14:01
EVGENIY, а чому так не можна? через 3142 ?

школа_1: 14:02
Добрий день. Леся, колись працювала в садочку..., то за харчування працівників утримували із зарплати, потім цю суму перераховували на спецрахунок...

EVGENIY: 14:02
школа_1, і відновлювали касу? Чи вважали це доходами?

школа_1: 14:03
EVGENIY, доходами

EVGENIY: 14:03
Леся, Щоб отримати дохід ви повинні його нарахувати

Леся: 14:03
школа_1, на дохідний рахунок (3142) і по кредиту 7111 ?

EVGENIY: 14:03
Леся, 6414 тоді

EVGENIY: 14:04
виходить так само які по дітям нараховують на працівників, хоча я думаю це не дуже правильно

школа_1: 14:04
EVGENIY, Леся, здається, так...

Леся: 14:04
ну от було би десь нормально це пояснено. А то як завжди. Не кажуть як робити , самі думати мусимо

Леся: 14:09
Тільки не смійтеся. Знайшла якест ще ЧИННЕ досі Розпорядження №1475р від 15.07.1982 :))))))) про харчування працівників дошкільних установ

Леся: 14:10
оце так нормативна база

Леся: 14:12
EVGENIY, якщо нараховувати то треба по кожному працівнику окремо вести нарахування? Так я к по дітях ведеться

EVGENIY: 14:12
Леся, і воно реально чинне

EVGENIY: 14:13
Леся, якщо ви подивитесь менб вимогу нову то там як раз по дітям окремо по працівникам окермо і думаю це спеціально для цього і зроблено щоб вирахувати суми які працівники відшкодують

Леся: 14:14
але нараховувати по кожному працівнику окремо? і тоді виходить що коже працівник має окремо за себе сплачувати.

EVGENIY: 14:14
Леся, ну виходить якось да, або може ділити на всіх, або окремо якось вираховувати по кодному

Таня: 14:14
Тобто як це чинне якесь розпорядження ще з СРСР ? Де декомунізація і дерадянизація ?

EVGENIY: 14:17
Таня, я теж в шоці і воно на москальській мові і видавник масква

Євгенія: 14:17
Добрий день. Підскажіть, будь-ласка, як можна виправити помилку у Додатку Д5 Податкового розрахунку за 2018 рік (людина була звільнена, але не вказана).

Марія: 14:24
EVGENIY, дякую.

Олена: 14:52
Євгенія, https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... -prikladi/

Тетяна: 14:57
Добрий день. На накладній про отримання товару підписався зав.госп згідно довіреності. Чи повинен директор також підписувати цю накладну? Чи зареєструє казначейство накладну підписану завгоспом?

******: 14:59
Підкажіть терміни? Довідка про зміни по спец фонду і довідка про надходження в натур.формі. 31 січням.....це треба було скинути до кінця січня чи можна в лютому? чи краще змінити лютим?

Тетяна: 15:01
******, краще змінити лютим.

Євгенія: 15:05
Олена, дякую, але я так робила прийшла квитанція Документ не може бути прийнятий - закінчення дії форми -березень 2021 р. для періоду подання 'Березень,2018 р.', а якщо ставлю поточний квартал, видає помилку, що за це дані за інший період.

Алла: 15:06
Підкажіть, чи правомірна вимога Казначейства про придбання комп’ютерної та оргтехніки, сценічних костюмів за КЕКВ 3110 незалежно від їх вартості?

EVGENIY: 15:14
Алла, ні, не правомірна

Валентина: 15:14
Тетяна, ні

Валентина: 15:14
Тетяна, підпис того,хто отримав лише

Л.Л.: 15:15
ЄВГЕНІЯ заходите в теперішній квартал а коригуєте 2018 р.

Тетяна: 15:16
Валентина, спасибі!

EVGENIY: 15:20
Алла, https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... ta-obliku/

Олена: 15:25
Євгенія, всі помилки, допущені в старій ЄСВ-звітності, — виправляємо за допомогою нині чинної форми об’єднаного Податкового розрахунку.

Євгенія: 15:26
Я намагалась, але пише помилку в полі 'Дата початку' або 'Дата закінчення' зазначено дату поза межами звітного кварталу.

Тетяна: 15:28
Добрий день, чи підлягає інформатизації код дк 72320000-4.

Наталія: 15:29
Добрий день. Хто повинен контролювати терміни закінчення сертифікації вчителя,якщо було видано наказ на термін її виплати ?

Олена: 15:31
Євгенія, формуєте уточнюючий звіт за потрібний Вам квартал 2018р. та заповнюєте додаток 5

Іванна: 15:38
Добрий день.Підкажітиь чи можна бюджетній установі видавати кошти під звіт водієві на придбання пального для автомобіля(внутрівідомча передача)для того щоб доставити автомобіль до установи .Дякую

Алла: 15:40
EVGENIY, дякую

Бухгалтер: 15:45
Недонараховано ЄСВ до мінімальної заробітнї плати. Як бути у звіті за 4 квартал ? Звіт ще не здано.

Аніта: 15:48
В якому інвентаризаційному описі чи акті відобразити залишки позабалансового рахунку 031 «Укладені договори (угоди, контракти) розпорядників бюджетних коштів»?

EVGENIY: 15:54
Аніта, ні де, це не актив, я так думаю

Марина: 15:55
Добрий день. У жовтні працівник перебува на лікарняному 13 днів, з яких 3 дні оплачено в жовтні, а 10- вже в листопаді. Але в листопаді ще донараховано за дні лікарняний, що вже був оплачений в жовтні. У звітнос іза листопад показую 10 днів чи 13?

Аніта: 15:59
А списану дебіторську заборгованість, яка обліковується на рахунку 071 "Списана дебіторська заборгованість розпорядників бюджетних коштів" потрібно включати в інвентаризаційний опис?

Юлія: 16:00
Скажіть, будь ласка, чи при списані ламінатора потрібно робити заключення спеціалізованого спеціаліста? Чи достатньо лише акта на списання затвердженого комісією нашого закладу?

Олена: 16:09
Марина, якщо в жовтні показуєте 3 дн., то в листопаді - 10 дн., разом буде 13 дн.

EVGENIY: 16:10
Аніта, да

Марина: 16:14
Олена, дякую

Аніта: 16:21
EVGENIY, дякую!!!

Євгенія: 16:24
Олена, дякую

Тетяна: 16:59
Доброго вечора, сайт Edata не працює?

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”