Доброго ранку, всім гарного дня
*: 08:43
Добрий ранок, запашної кави вам.
Олена: 08:44
Доброго ранку, вдалого дня
Оксанка: 08:59
Доброго ранку всім) Тихого та гарного весняного дня
Бухгалтер: 09:12
Доброго дня. Колеги в когось працює СДО? В нас не працює, Житомир.
Інна: 09:16
Доброго ранку В нас теж СДО не працює, Черкаси.
наталі: 09:19
доброго ранку. Франківськ СДО працює
Оксанка: 09:22
Сумська обл. СДО працює
Олена: 09:34
Доброго дня. Підкажіть будь-ласка, чи декларувати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань? Вона ж не входить до фонду зп.
EVGENIY: 09:36
Олена, а до чого вона входе? Що означає декларувати в вашому розумінні? Є купа різних декларації про яку саме мова йде?
Олена: 09:38
EVGENIY, декларація державного службовця.
Галина: 09:41
Олена, а навіщо Ви її витягаєте із загальної суми отриманої заробітної плати?
Галина: 09:42
Олена, завантажте довідку про доходи з дії. там всі ці виплати проходять як заробітна плата. Ось у нас обл рада примудрилась доходом провести шматок картонки (грамоту)
Валентина: 09:42
Як нарахувати лікарняних по вагітності та пологах
EVGENIY: 09:44
Валентина,
NOP: 09:58
Добрий ранок,колеги.Проплачуємо принтер на суму 10000 тис.по КЕКВ 2210,казна відносить на 3110 чи це вірно?
EVGENIY: 10:00
NOP, ні це не вірно, це 2210
EVGENIY: 10:01
NOP,
EVGENIY: 10:02
NOP, принтер не буде ставати на облік як ОЗ, тому його купують по 2210, адже саме по 2210 закуповують предмети які не беруть на облік як ОЗ, про що написано в інструкції по застосуванню КЕКВ 2210
NOP: 10:10
EVGENIY, Я з вами згідна.Казна наполегливо повертає платіж,посилаючись на Наказ МінФіну 333 від 26.08.2024р.
EVGENIY: 10:11
NOP, я ж теж на нього послався )))
EVGENIY: 10:11
2.2. Код 2200 "Використання товарів і послуг" За цією категорією здійснюється оплата поточних видатків, оплата послуг, придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік як основні засоби.
EVGENIY: 10:12
NOP, Наказ МінФіну 333 від 26.08.2024р. такого наказу не існує )))
EVGENIY: 10:13
Ось наказ 333
Олена: 10:13
Добрий день. Підкажіть, яку форму подорожнього листа наразі використовуєте?
EVGENIY: 10:15
Наказ МФУ 26.08.2024 № 414 який вносив зміни в 333 наказ який я вище виклав, ніяким чином не змінив видатки по кекв 2210 або 3110 і ніяк не вплинув на облік ОЗ та ІНМА
EVGENIY: 10:16
Олена,
Олена: 10:28
EVGENIY, дякую
Віка: 11:31
Підкажіть . Внутрішній сумісник у звіті єсв, ознака трудової - 1 буде чи 0??
EVGENIY: 11:47
Віка,
ЛюдКа: 11:52
Всім привіт!!
Євген: 12:04
Добрий день, за яким КЕКВ купувати принтер вартістю 6500 грн. В обліковій політиці написано що "до малоцінних необоротних матеріальних активів можуть відноситися предмети, які підпадають під визначення основних засобів, за умови, що їх вартість є меншою 20000 грн без ПДВ". Казна наполягає на 3110
EVGENIY: 12:05
Євген, вище почитайте я вже на це відповів
Оксана Ф: 12:40
Доброго дня. В.О.начальника комунального підприємства треба перевести на начальника ПМД. Можна перести по переводу чи треба звільняти і призначати.
керр: 12:48
Оксана Ф, начальника ПМД це що керівник підрозділу?
Марина: 12:59
Колеги в кого є матеріальний резерв?
Олена: 12:59
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, як повернути кошти лікарняних назад.
Оксана Ф: 13:01
керр, Одне і теж підприємство треба перевести із В.о начальника на начальника.
Олена: 13:02
Оксана Ф. Звільнення і прийняття.
керр: 13:02
Оксана Ф, переводять на іншу роботу (посаду) не має в такому випадку переведення, і тим більше "в.о." це не назва посади)
Олена: 13:03
Оксана Ф. І проводиться повний розрахунок на попередній посаді. А на новій посаді починається новий період.
Олександра: 13:03
Олена, треба подати уточнюючу заявку на ПФУ з мінусом, а потім повернути кошти на рахунок ПФУ. А краще уточніть все у вашому управлі нні ПФУ
Олена: 13:05
Олександра . За заявку знаю але в мене така ситуація по одному місяці +, а в іншому -
Вікторія: 13:06
Олена, спочатку ви повертаєте кошти, потім на порталі робите заявку, називається коригуюча. До заявки обов'язково додаєте лист-пояснення та копію платіжки.
Олена: 13:06
Олександра. А по казні просто набрати платіжку на повернення? І яке призначення?
Олена: 13:06
Вікторія. Дякую.
Олена: 13:08
Вікторія. А призначення в платіжці як набрати?
Вікторія: 13:14
Олена, повернення помилкового фінансування. Номер заявки, номер листка непрацездатності, іпн особи чий лікарняний
Вікторія: 13:19
Олена, напишіть в пошуку "реквізити рахунку для повернення невикористаних страхових коштів", вони єдині для всієї України
Олена: 13:20
Вікторія. Дякую.
777: 13:23
доброго дня! бухгалтери, економісти ЗДО які ви вчиняєте дії на наказ 100??
777: 13:24
і як змінюються істотні умови оплати праці???
Ольга ОМС: 14:11
EVGENIY, для чого подавати форму №7 по загальних фондах ? Якщо в так в УДКСУ всіцифри є
EVGENIY: 14:15
Ольга ОМС, а звідки в казначействі ваша кредиторська заборгованість?
Ольга ОМС: 14:21
EVGENIY, як звідки? реєстраціяФЗ і платіжні інструкції
Олена: 14:27
добрий день, підкажіть будь ласка, дві бюджетні установи орендують нежитлові приміщення, в одній знаходиться електролічильник на всі приміщення, чи може бюджетна установа виставляти рахунок за електроенергію іншій?
Марина: 14:29
Олена, той хто надає в оренду приміщення повинен на відшкодування за еленргію виставляти рахунки кожній установі окремо.
Андрій: 14:34
дайте посилання на якісь статті про сплату боргу бюджетниками якщо є рішення суду
EVGENIY: 14:35
Ольга ОМС, Фінансові зобов'язання це не те саме що кредиторська заборгованість, наприклад є ще кредиторка по доходам
Олена: 14:43
Марина: дякую, але ми були самі орендарі і договір на електроенергію заключали напряму з РЕС, а тепер підселили ще одну організацію
Ольга ОМС: 14:49
EVGENIY, я не кажу про спецфонд. А про загальний фонд. Для чого подавати від себе ті самі цифри які і так має казначейство ?
Ольга ОМС: 14:51
наведіть приклади господарських операцій по агальному фонду про які не буде знати казначейство ?
EVGENIY: 14:52
Ольга ОМС, вам принесли авансовий звіт 31 числа і у вас в бухобліку кредиторка, але ви ще не реєстрували фінансові адже у вас є сім днів, то в звіті буде кредиторка але не буде фінансових, так само по продуктам харчування в їдальнях приходять 31 числа
EVGENIY: 14:53
Ольга ОМС, інша справа що ви так робити не будете і не будете показувати , але це інше питання
Ольга ОМС: 15:17
EVGENIY, це ви праві. Але хіба казначейство таке пропустить? Щоб була якась кредиторка без реєстрації ?
EVGENIY: 15:19
Ольга ОМС, ну а це вже інше питання
Лариса: 15:19
Ольга ОМС, та у нас і так завжди кредиторка недостовірна. Коли не вистачає кошторисних призначень на комуналку, кредиторка по факту є, послуги отримані. А у звіті її ніким чином не покажеш
Галина: 15:21
Ольга ОМС, у нас один раз головний бухгалтер вирішила показати (бо по суті так правильно), то вона довго пояснювала казні (як то кажуть виносила мізки), але довела що все вірно. вони прийняли
Наталя: 15:22
Лариса, у нас таке постійно по кекв 2240 (звязок, інтернет, інші послуги). Не реєструє УДКСУ незахищені бо нас дуже погано фінансують по захищених і постійно вилазить прострочка.
Наталя: 15:22
по факту послуги отримані, але щоб показати по них кредиторку треба чекати місяцями на фінансування прострочки
Ольга ОМС: 15:24
Галина, маєте на увазі, що вона показала ще не зареєстровану кредиторку у формі 7 ?
Таня: 15:24
Наталя, а як потім акт оформляєте? там же пише за який він пері од?
Наталя: 15:28
Таня, як получається. Так щоб для казначейства дата підходила. Було, що акт за за березень аж у липні реєстрували (дату ставили липневу)
Марія: 15:29
Помилково заповнений розділ ІІ в 4 ДФ за 4 квартал 2024 року. Що робити?
EVGENIY: 15:30
Марія,
Марія: 15:30
EVGENIY, Дякую
Оксана: 15:33
хто з освіти. скажіть що робите з корекційно-розвитковими заняттями якщо ще немає кошторису по них?
Марія: 15:33
EVGENIY, мене цікавить розділ ІІ, а в статті тільки про розділ І звіту 4 Дф
Оксана: 15:33
Не укладаєте договори і заняття не проводите? Чи як? Бо ж ні реєструвати, ні оплатити не зможемо
EVGENIY: 15:36
Марія, а шо у вас там врозділі 2???
Марія: 15:37
EVGENIY, та написала загальні суми військового збору помилково
EVGENIY: 15:38
Марія, "Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею"
EVGENIY: 15:39
Марія, ну так в розділі 2 так само є ОЗНАКА ставите НУЛЬ на видалення, подаєте уточнюючий
Марія: 15:39
EVGENIY, ДЯКУЮ
Іванна: 15:49
Добрий день! Поділіться, будь ласка, зразочком облікової політики?
ольга: 15:51
прийнято людину по строковому договору в омс, чи потрібно розробляти посадову інструкцію
EVGENIY: 15:53
Іванна,
Іванна: 15:57
EVGENIY,
керр: 15:58
ольга, звісно... ст.29 КЗпП...
Вікторія: 16:01
Добрий день! Працівник по основному місцю роботи(0,5 ставки) отримує зп 3500грн. та за внутр. сумісництвом (0,5 ставки) 6000 грн. Потрібно доплачувати додаткову базу єсв по основному місцю роботи? Чи рахується додаткова база єсв від загального заробітку?
Марія: 16:03
EVGENIY, ви мене вибачте, але я не бачу де можна в розділі ІІ скасувати рядок
Таня: 16:09
в когось працює ел.кабінет ПФ?
Світлана: 16:09
Вікторія, сумуєте дохід.
EVGENIY: 16:10
Марія, а в якій програмі ви робите?
Танюша: 16:12
Добрий день, дорогі колеги, в когось казна пропускає аванс на відрядження? В нас тільки після повернення із скануванням наказу + звіт .
EVGENIY: 16:13
Танюша, аванс після повернення це вже не аванс, і це вже порушення трудового законодавства
EVGENIY: 16:14
Танюша, наказ повинен бути до відрядження і це і є підстава видати аванс
Ніна: 16:16
Світлана, це як зарплату за основне і сумісництво разом?!
Танюша: 16:16
EVGENIY: наказ пишемо до відрядження та без звіту про викор.коштів
Танюша: 16:16
не приймають платіж
EVGENIY: 16:18
Танюша, не мають вони таких повноважень, вони вас змушують порушувати трудове законодавство
Світлана: 16:22
Ніна, якщо внутрішнє сумісництво сумуєте дохід по основному і сумісництву. Далі дивитесь, чи треба донараховувати ЄСВ з МЗПЛ.
Танюша: 16:24
EVGENIY: знаю що це порушення, кажуть, що усі платять після повернення, а я придумую собі зайву роботу. Тому й запитую як у інших.
EVGENIY: 16:25
Танюша, наполягайте на своєму, хай казначей читає більше, ніж таке вимагає
Танюша: 16:30
EVGENIY: порадьте, що почитати.В Інструкції 59 наполягають, що не вказано обов'язкого плати аванс.
Світлана: 16:32
Танюша, розділ І, пункт 4
Світлана: 16:32
Танюша, це про інструкцію 59 я Вам написала.
Танюша: 16:34
Світлана, вже давала їм читати
Світлана: 16:35
Танюша, і вони кажуть, що не написано "аванс"?
Танюша: 16:36
Світлана: кажуть, що нема обов'язково і ніхто не платить наперед
Танюша: 16:38
Інколи думаю, або я дурна, або сані не їдуть
EVGENIY: 16:44
Танюша, в суді будете відповідати ви а не казначей, є купа судових рішень при перевірці інспектор по труду часто таке пише в порушеннях
Тарас: 16:50
Якщо батьки порушують наказ МОн №677 (пункт 2.7), не сплачують плату за харчування, то які мають бути дії керівника? Можна відрахувати таку дитину? Чи як діяти?
Марія: 16:52
EVGENIY, в медок
EVGENIY: 17:04
Марія, а да, це я на розділ три глянув
Марія: 17:04
EVGENIY, то що порадите?
керр: 17:04
Тарас, про такі можливості керівника і підстави читайте чинну редакцію Положення про заклад...
EVGENIY: 17:05
Марія, в податкову дзвоніть може з мінусом подати , але це не точно
Марія: 17:05
EVGENIY, дякую