Доброго ранку!
EVGENIY: 08:26
Доброго ранку, всім гарного дня
Ната: 08:47
Добрий ранок
Оксанка: 09:02
Доброго ранку! Всім спокійного та тихого дня
Марина: 09:23
та де він спокійний......
Аля: 09:26
Доброго ранку! якщо працівниця перейшла на неповний робочий день ставимо галочку лише в колонці 22 додатку 1 звіту есв?
Лариса: 09:31
Доброго дня! Форма 4-2 звіт про надходження та використання коштів за іншими джерелами власних надходжень, змінилася бланк?
EVGENIY: 09:37
Лариса, да
EVGENIY: 09:37
Лариса,
Лариса: 09:45
EVGENIY: а в Еxcel не має?
EVGENIY: 09:46
Лариса, поки що не зробив
EVGENIY: 09:47
Лариса, просто цікаво а навіщо вам взагалі ці форми якщо в Звітності само їх робе?
Лариса: 09:49
EVGENIY: Дякую. Ми подаємо до департаменту паперовку розвернуту. Такі вимоги(((
EVGENIY: 09:56
Лариса, ну скоро зроблю в екселі
Леся: 10:07
ЗАПИТАННЯ в рубрику Наші консультаці: на який рахунок правильно оплачувати працівникам кошти за їх харчування в ДНЗ /ЗДО ?
Леся: 10:07
на дохідний? на реєстраційний спецфонду чи на загальний фонд ? і чи обовязково робити відновлення касових по таких коштах ?
NeProzorro: 10:12
Лариса, і давно ваш департамент такий поціновувач збирання макулатури ? (різних паперових звітів)
NeProzorro: 10:14
Куди це Мінцифри дивиться ? Що такий безлад діється в бюджетній сфері, цифровізація, а тут вимагають паперові форми носити їм
Таня: 10:19
NeProzorro, у нас департамент навіть заявки на фінансування вимагає паперові, з печаткою живою. Електронні категорично не приймає
NeProzorro: 10:20
Таня, канцтовари і заправку картриджів фінансують хоча би без затримок в такому випадку ?
EVGENIY: 10:22
Леся, якщо на загальний то так треба тоді робити відновлення касових, якщо на дохідний то не треба, якщо одразу на реєстраційний спецфонду то треба робити відновлення
EVGENIY: 10:22
Леся, при чому абсолютно всі варіанти мають право на існування
Анна: 10:42
Таня, експортуйте їх з звітності, там же можна і в пдф і в ексель
4321: 11:01
недоплатили при звільненні днів відпустки у жовтні 2023...зараз донарахували...виплачуємо за мінусом військового збору 5 чи 1,5%?
Тетяна: 11:27
Доброго дня, в п.73 інструкції 102 кофіцієнт заміни при 18 год.роб.тижні 76,2 в листі МОН 78,3? Який правильно брати кофіцієнт заміни 2025 р.?
Оленка: 11:31
підкажіть будь ласка по якому КЕКВ проводиться придбання запасних частин до авто вартістю 30000 грн
EVGENIY: 11:35
Тетяна,
EVGENIY: 11:35
Оленка, 2210
EVGENIY: 11:38
Тетяна, про який взагалі лист МОН мова?
керр: 11:46
Тетяна, у листі МОН зробили висновок, що розраховується з тривалості робочого часу на відповідний рік, але п.73 такого не передбачає)
Ольга: 11:51
Добрий :),як правильно списати нестачу буд.матеріалів під час інвентаризації
марія: 11:52
Добрий день підкажіть будь ласка кодпрофесій головного бухгалтера селищної ради.Дякую
Larchik: 12:01
Доброго дня! Працівник їде в відрядження на 3 дні. Виплачую авансом добові за 3 дні (проїзд, проживання, харчування йому оплачує запрошуюча сторона). Які документи подавати до казначейства для оплати авансу на відрядження? Дякую!
Тетяна: 12:10
Лист МОН від 12.03.2025 року " Про встановлення доплати відповідно до постанови КМУ від 08.11.2024 №1286
777: 12:13
Тетяна, також звернули увагу... я розумію що 102 інстр. цього не передбачає, але ж внеї і зміни востаннє вносили у 2007 році..
777: 12:14
Тетяна, як не роби,буде неправильно
222: 12:16
Добрий день! Підкажіть якщо в нортоні невидаляє через Delete як ще можна видалити інформацію внесену в цьому місяці
Тетяна: 12:18
Але ж інструкція має більшу юридичну силу ніж лист МОН?
керр: 12:21
Тетяна, так, має більшу силу і не передбачає можливості іншої поведінки, зокрема розраховувати за відповідний рік)
Тетяна: 12:23
Добрий день. Підкажіть будь ласка, якщо заміна моторного мастила здійснюється на СТО, чи потрібно це мастило забирати і самостійно утилізовувати?
Тетяна: 12:23
ДЯКУЮ!
Ольга: 12:34
керр, чи може ТЦК після перевірки стану в/о в усатнові штрафувати якщо хтось і за працівників не оновив дані ?
Ольга: 12:34
наказ про оновлення, підписи про ознайомлення і т п все є.
Ольга: 12:35
тобто чи несе відповідальність керівник і той хто веде в/о за таке порушення особисте з боку працівн ика ?
ГАЛИНА: 12:41
Відшкодування касових видатків за 2024 рік ,які зараховуються на дохідний рахунок спецфонду залишаються в установі чи перераховуються в держбюджет
керр: 13:04
Ольга, Посадові особи підлягають відповідальності за правопорушення, зв'язані з недодержанням установлених правил ... , забезпечення виконання яких входить до їх службових обов'язків, ст.14 КУпАП...
Настя: 13:22
EVGENIY: Добрий день, допоможіть ,будь-ласка, в довідці в нат.ф-мі дод.32 "найменування установи" не перетягується в саму довідку
Олена: 13:36
Доброго дня шановні колеги, підскажіть будь ласка як розраховується вихідна допомога при виході на пенсію?
EVGENIY: 13:37
Настя, це про що мова? Про ексель чи що? Ви робите ДБФ?
EVGENIY: 13:38
ГАЛИНА, відшкодування ніколи не зараховувалось на дохідний рахунок
Настя: 13:39
Так в екселі набираю, в дбф файлі назва є, а мені потрібно роздрукувати в паперовому і там не заповнюється
EVGENIY: 13:40
Настя, зараз подивлюсь, там доречі є мій емейл можна було написати на нього
EVGENIY: 13:46
Настя, виправив, перезавантажте файл із сайту
Настя: 13:47
Дякую
Тетяна: 13:55
EVGENIY, у бланках - реєстраційна картка розпорядника бюдж.коштів - не пускає ввести дані по ДПС ( 15 порядковий), не тягне з довідника ДПС, захищений аркуш. Допоможіть...
EVGENIY: 13:57
Тетяна, цю картку не я створив, це з сайту казначейства, зараз гляну що там
Тетяна: 14:00
Добрий день, підкажіть будь ласка чи можна вести картку кількісно-сумового обліку матеріальних цінностей ф-ми №296-а чи змінилась форма?
EVGENIY: 14:02
Тетяна, в картці треба ставити лише одну цифру, так як регіон ви обрали з початку, який у вас код податкової?
Тетяна: 14:03
0222
EVGENIY: 14:03
Тетяна, ставте 22, адже 02 ви вже поставили
EVGENIY: 14:04
Тетяна,
Віка: 14:05
Тетяна, доцільно утилізацію мастил, резини і все інше, що впливає на екологічний податок, передбачати в умовах договору з станціями ТО, тоді ви спите спокійно а вони апріорі платять той податок
Тетяна: 14:05
Дякую!!!!!!!!!
EVGENIY: 14:05
Тетяна, де ви знайшли цю картку ))) Яким наказом вона затверджена? Це якийсь раритет?
Віка: 14:11
Larchik: відрядження не завжди просто. У вас запрошуюча сторона харчує відряджених, а це означає що ви їм згідно програми перебування (якщо є) добові у відсотках виплачуються так би мовити на "забезпечення особистих потреб". А стосовно виплати авансу в казну подаєте наказ і довідка-розрах довільної форми так в ПКМУ написано.
Тетяна: 14:13
EVGENIY:так вона з 1976 року, наказ мінфіну України, але не знаходжу нову форму по веденню запасів
Настя: 14:18
EVGENIY: В довідку в нат.ф-мі
EVGENIY: 14:18
Віка, зробив із вашої відповіді консультацію ))
Настя: 14:19
затягнулася назва, але у нас довга назва і не помістилося в стрічці
EVGENIY: 14:19
Тетяна, в 1976 мінфіну України не існувало ось всі форми по запасам
EVGENIY: 14:19
Настя, росширте сторку
EVGENIY: 14:21
Настя, росширте строку і виберіть ПРЕНОСИТИ ТЕКСТ
Настя: 14:21
Точно, дякую все получилося
Олена: 14:35
Доброго дня шановні колеги, підскажіть будь ласка як розраховується вихідна допомога при виході на пенсію?
Larchik: 14:44
Віка, дякую за відповідь! Я так і збиралася оплатити. Поки людина буде в дорозі - 300 (добовіі), в дні семінару (коли "all inclusive") - 35% (добові). Не знала,які саме документи в казначейство подавати...Дякую Вам!
EVGENIY: 14:46
Олена,
Олена: 14:58
Дякую
Ірина: 15:04
Доброго, в мене не працює є-дата, це на сайті якісь проблеми,чи в мене ? може хтось заходив туди, чи працює у вас, дякую
EVGENIY: 15:06
Ірина, да і в мене не відкривається
Ната: 15:08
А СДО також не працює?
Ірина: 15:08
EVGENIY, дякую, бо я нажала ф5 щоб обновити і воно все зависло,вже думала я щось натворила))
Яна: 15:13
Є-дата запрацювала
Оля: 15:15
Ната, працює
Галина: 15:17
Підкажіть по рядку 032 Податкового розрвхунку -КАТОТТГ. Що там має бути? Код терит.громади чи код міста де адреса установи ?
EVGENIY: 15:18
Галина,
EVGENIY: 15:18
Галина, у вас є реєстраційні документи ви там вказували цей код, от який вказали такий і ставте
Галина: 15:19
EVGENIY, які саме документи?
Галина: 15:19
адреса - місто , і податкова в місті де зареєстровані. Вказали- код міста (а не громади) в звіті, і звіт не прийнято
EVGENIY: 15:20
Галина, ви як установа реєструвались у держреєстора і там всі ваші РЕЄСТАРЦІЙНІ дані у вас довідка має бути про цю реєстрацію
Галина: 15:21
у виписці з ЄД немає коду КАТОТТГ
EVGENIY: 15:21
Галина, тупо відкрийте старий звіт і подивіться що ви гадаєте
EVGENIY: 15:22
Галина, цей код є навіть вбюджетній звітності там подивіться
Галина: 15:22
EVGENIY, так от в тому і проблема. Стояв раніше код міста і прийнято було , а тепер не прийнято (причина в тому КАТОТТГ)
Галина, може у вас змінився код ДПІ? а ви проспали?
Галина,
Соломія: 15:24
Доброго дня. В нас в університеті триває процес реорганізації шляхом приєднання до нас іншого вузу. Вони перерахували нам надходження коштів за поточний рік по спецфонду. Якими проводками відобразити?
Галина: 15:27
EVGENIY, не розумію нічого. Понавигадували різних кодів і морока з ними.
Галина: 15:28
невже вони по коду ЄДРПОУ не можуть собі інші коди вибрати?
EVGENIY: 15:33
Галина, я згоден повністю навіщо та купа кодів
Маша: 15:34
Добрий день! Підкажіть будь ласка, чи правильна буде проводка - надходження фінансування на придбання продуктів харчування по спеціальному фонду (субвенція на 1-4 класи) Дт2313 Кт7011? Чи потрібно застосовувати 7011?
EVGENIY: 15:35
Соломія, там не все так просто, це ж кошти хтось платив їм і в них кредиторка в доходах перед цими людьми, і кошти можуть бути залишками минулого і доходами цього року і всі ці нюанси треба врахувати тому одним реченням тут не опишеш
EVGENIY: 15:36
Маша, якщо це по формі 4-3 то так треба 7011 застосовувати
Маша: 15:37
EVGENIY: так, це форма 4-3. А рах.7011 може застосовуватися до спец.фонду?
Уляна: 15:41
Доброго дня. Підкажіть чи потрібно вести особові рахунки працівника по заробітній платі? Чи можливо слід писати вручну книгу нарахування заробітної плати? Оскільки беручи до уваги номенклатуру особові рахунки мають зберігатися 75 років.
EVGENIY: 15:41
Маша, ви десь бачили на рахунках бухобліку назву загальний або спецфонд?
EVGENIY: 15:41
На субрахунку 7011 "Бюджетні асигнування" ведеться облік доходів розпорядниками бюджетних коштів, що отримані за рахунок бюджетних асигнувань на виконання суб'єктом державного сектору своїх повноважень, визначених законодавством (крім асигнувань капітального характеру, які обліковуються у складі цільового фінансування).
Марина: 15:43
Уляна, особові рахунки вести
Марина: 15:44
Уляна, а що це у вас за ручна книга така?
Уляна: 15:45
Марина, дякую. Підкажіть вести вручну чи можна формувати з облікової програми? На скільки розумію в них має бути не лише нарахована зп в розрізі видів виплат, а й усі утримання? А ЄСВ слід показувати?
EVGENIY: 15:45
Уляна, звичайно ж можна формувати з програми
Уляна: 15:46
Марина, книга нарахування зарплати в розрізі видів виплат, так як колись велась до автоматизованого бухобліку.
Уляна: 15:47
EVGENIY, а як щодо ЄСВ слід показувати в цих особових рахунках? і ще якщо їх необхідно передавати в архів в подальшому, то варто ставити виконавця головбуха та підписувати?
Марина: 15:48
Уляна, в нас формує все.
Марина: 15:48
і ЄСВ теж
EVGENIY: 16:01
Уляна, ЄСВ є в звітах з ЄСВ , тому я не думаю що його обов'язково там показувати, але якщо хочете то показуйте, у нас в фіт бюджеті галочка стоїть кому треба ставе і робить з ЄСВ
Соломія: 16:04
EVGENIY, є і залишки з минулого року і цьогорічні доходи
Наталія: 16:12
Доброго дня хто як платить вихователям в садочкам по-старому чи по новому?
EVGENIY: 16:21
Соломія, вони ж вам і кредиторку дебіторку передадуть по доходам? Ну залишки це 2313 5512
Соломія: 16:50
EVGENIY, а цьогорічні надходження? вони нам все передають, і дебіторів і кредиторів, і майно,,,
Вікторія: 16:52
Доброго дня! яка ситуація з талонами АВІАС, в кого є неотоварені? що робите?
Людмила: 16:56
Вікторія, відправили претензію, дзвонили їм, обіцяють, що питання вирішиться. В чому я сумніваюсь, треба подавати на суд, хоча теж під питанням...
EVGENIY: 16:57
Соломія, тут треба посидіти і все обміркувати я так швидко не можу сказати
Вікторія: 17:00
Людмила, на яку адресу Ви писали? жоден телефон не відповідає?Дякую