Добрий ранок!
EVGENIY: 08:30
Доброго ранку, всім гарного дня
Ira: 08:33
EVGENIY, доброго ранку. Пропоную вас створити на сайті рубрику з пропозиціями по бух обліку. Може читають якісь інстанції, щоб читали і бачили
Ira: 08:35
одразу маю дві. 1) скасувати індивідувальні кошториси і довідки змін (крім благодійки) бо і так їх затверджує вищий ропорядник (а не ми самі собі). 2 ) щоб ДКУ автоматично само (без заяви про відриття) відкривало ті рахунки, які потрібні по затверджених призначеннях
EVGENIY: 08:36
Ira, да гарна ідея, можете для початку, наприклад, на форумі створити таку тему і там записати свої пропозиції може інші запропонують свої
EVGENIY: 08:37
Просто на форумі це буде швидше а на сайті це потрібно дизайнерів і програмістів підключати
Ira: 08:37
EVGENIY, добре, спробую. Бо вже інколи немає слів до тих безглуздних робочих моментів
Таня: 08:51
EVGENIY, повертаючись до вчорашньої нашої розмови про поділ витрат (списання продуктів в ДНЗ) між фондами 8013, 8113. Чи можете вашу позицію якоюсь статтею оформити ?
Таня: 08:51
на сайті тут. Бо колеги все рівно наполягають що треба ділити між фондами витрати і все (залежно від того по якому фонду платили) .
EVGENIY: 08:52
Таня, а я казав що не треба? Ви не уважно читаєте
Таня: 08:53
мова суто про продукти. Я так зрозуміла що ваша позиція -там тільки 8113 (бо харчування дітей є платна послуга)
EVGENIY: 08:53
Таня, якщо продукти купили за фондом 4-3 то їх списують на 8013, і це спецфонд
Таня: 08:54
а якщо купують за кошти заг фонду ?
EVGENIY: 08:54
Таня, взагалі як би ви формулювали питання одразу а не загадками було б краще, ви вчора почали з запасів по спецфонду, і тільки після цього почали вже писати про продукти і плату за послуги
EVGENIY: 08:55
Таня, по загальному фонду списують на 8013 , загальний фонд він один а спецфонди бувають різні, я вам про це вчора писав, тому питати а по спецфонду не доречно
Таня: 08:55
ну то як правильно? Якщо продукти купляють для ДНЗ і за рахунок заг фонду і за рахунок спецфонду. Як потім списувати ? на які рахунки?
Таня, ну от знову кому я це все исав?
який смисл писати якшо ви не читажте
Таня: 08:56
напишіть конкретно. "Так, треба ділити " :))
EVGENIY: 08:56
Таня, я вам вчора двічі писав і сьогодні вже двічі СПЕЦФОНДИ БУВАЮТЬ РІЗНІ скільки ще раз мені написати?
EVGENIY: 08:57
4-1 4-2 4-3 4-4 це все форми звітності по спецфондам
Таня: 08:57
та я не про звітність питаю. А про списання продуктів на які рахунки витрат ?
EVGENIY: 08:58
і лише одна з них це надання платних послуг по якій проводять витрати по 81 рахунку, по всім іншим проводять по 80
Таня: 08:59
ну то якщо продукти для харчування дітей були оплачені по заг фонду, то при списанні саме цих продуктів треба їх на 8013 чи все тільки на 8113 (бо це платні послуги, незалежно від фонду по якому оплачують)) ?
EVGENIY: 08:59
Таня, ще раз повторюю не залежить від фонду а залежить від сутності витрати, якщо на надання платних послуг це 81 , ще раз кажу спецуфонди бувають різні тому казати що якщо по спецфонду то це по 81 НЕКОРЕКТНО скільки мені вам повторити?
Таня: 09:00
спец фонд- плата за послуги
EVGENIY: 09:01
Таня, ви не можете платити по загальному фонду і за ці кошти надавати платні послуги, тому і не можна списувати на 81 рахунок витрати по загальному фонду
Таня: 09:02
EVGENIY, але по харчуванню в ДНЗ така процедура. 30% (бюджет) на 70% (батьківська плата) ділять витрати. Тобто продукти оплачені по заг фонду йдуть на харчування (плана послуга)
EVGENIY: 09:03
Таня, да все вірно і ті 30% ви ж не берете за них плату тому що вам з бюджету кошти дають, а за інші платять батьки вам як платні послуги
Таня: 09:04
тобто від поділу (при списанні) нікуди не дінешся ?
EVGENIY: 09:04
Таня, да
Таня: 09:04
а у фіт Бюджеті треба вибирати вручну рахунок витрат при списанні продуктів?
EVGENIY: 09:04
Таня, да
Таня: 09:05
чи він сам знає залежно від фонду по якому прихід був і ставить автоматично?
EVGENIY: 09:06
Таня, я ж вам тут вже два дні пишу що не має такої залежності, це особисто у вас так виходить, але ж може бути випадок коли ви навіть за платні послуги купили але списуєте на 80 рахунок, ви тільки про свою ситуацію думаєте а при програмуванні треба думати про всі
Таня: 09:07
та просто запитую Я тільки за те щоб нічого не ділити бо це зайва робота
EVGENIY: 09:07
Таня, фіт веде бухоблік в розрізі кодів коштів тому кожен продукт ви завжди знаєте по якому фонду він куплений і самі вирішуєте на який рахунок списувати
Таня: 09:08
але колеги деякі так ретельно то вираховують все, ведуть кілька обліків по продуктах
Таня: 09:08
а то важко бо продукти (залишки) змішуються між собою, сьогодні з одного фонду, завтра з іншого.. спробуй розберися з тим
EVGENIY: 09:09
Таня, тому що вони так вели коли були фактичні видатки так як в звітах потрібна була ув'язка в формах 4-1 касових і фактичних, і про це я вам теж вчора писав
Таня: 09:09
EVGENIY, а скажіть, ящо десь помилку допустити пи списанні (між рахунками витрат) то дуже порушення буде ?
EVGENIY: 09:10
Таня, не знаю все залежить від перевіряючого, від його дотоншності і професійної обізнаності
Таня: 09:11
а це взагалі дуже важливо на якому рахунку ті витрати ? на щось суттєво впливає ? завдає шкоду для бюджету ?
EVGENIY: 09:12
Таня, в фінзвітності є витрати і там вони здається поділені тому можуть написати викривлення звітності
Таня: 09:14
бо стільки зайвої роботи через це відслідковування по фондах для списання. Думала що воно дійсно таке важливе
EVGENIY: 09:14
Таня, ну наприклад в фіт бюджеті як раз з цим буде чітко так як у нас метод списання ідентифікованої собівартості, тобто завжди знаємо що списуємо і скільки це вартує і за який фонд куплене, вам треба подумати як це організувати щоб не було віикривлень
EVGENIY: 09:16
Таня, можливо навіть щось придумати в обліковій політиці щоб вам було легше
Лариса: 09:18
Таня, от якби посадити того автора інструкцій (який хоче щоб так ділити) і змусити самого вибирати і робити
Лариса: 09:19
просто напросто треба рядки 2210 і 2220 форми 2-дс обєднати і всім буде щася
EVGENIY: 09:20
Таня, я не знаю чи можливо таке, але може прописати в обліковій політиці так як продукти купують 30% по ЗФ і 70% по СФ, то при списанні на витрати відносити 30% на 8013 і 70% на 8113
Таня: 09:21
EVGENIY, так, це було б зручно. Гарна ідея.
Марина: 09:22
Таня, ми не вираховуємо нічого. Нам казна сказала що в рядку 2220 у 2-дс має стояти сума касових витадків по платних послугах (по продуктах) і все
Інна: 09:23
Добрий день! Працівниця пішла у відпустку (0,5 ставки, оклад менше мінімалки) з 01.03. по 19.03 з подальшим звільненням. Нараховано відпускні 2565,19. Підкажіть, будь-ласка, чи потрібно дотягувати ЄСВ до 880 грн.?
EVGENIY: 09:24
Марина, так є залишки, тому не завжди так буде, тут теж все від специфіки залежить, так конкретно мені здається не буде рівняння, хоча якщо у вас всі продукти списують одразу то буде
Юлія: 09:30
Добрий ранок. Якщо працівник помер 16.03, а лікарняний у нього по 17.03, чи повинні у лікарні виправити ЛН? Чи вимагати паперовий? 25.03 потрібно уже подати заявку в ПФУ, чи приймуть заявку на цей випадок непрацездатності, якщо порахувати допомогу по 16-те та прикріпити свідоцтво про смерть до неї?
Олена: 09:35
Інна, в неповному місяці прийняття і місяці звільнення не дотягується ЄСВ.
Олена: 09:35
Юлія, це вже відповідальність на лікарю а не на вас. Що буде у ЛН при статусі готовий до сплати, то і оплатите
Інна: 09:45
Олена, дякую!
НАТАЛІ-Я: 09:54
Доброго ранку. Підкажіть мережа через СДО відправляється як і платіжні та фінансові? Це підписати ключами і вона відправлена рахується? Бо у мене висить статус завізовано і ніяких здвигів далі.
EVGENIY: 09:54
НАТАЛІ-Я, тут колись писали що треба в старій СДо відправляти мережу
Галина: 10:02
Добрий день. Може хто скинути силку на сісько по СДО казни. не можна зайти.
EVGENIY: 10:10
Галина,
Irina: 10:18
НАТАЛІ-Я, так підписуєте необхідними підписами і все, статус завізовано, обовязково прикріпіть сканкопію листа і підписаної мережі
Галина: 10:19
EVGENIY. Дякую.
НАТАЛІ-Я: 10:21
EVGENIY, Irina, дякую
Олена: 10:24
Хто оплачував меморіальні дошки загиблим воїнам, які потім кріпили на будинки, де проживав Герой. За яким КПКВК у вас було?
керр: 10:26
Юлія, виправляти ЛН підстав не має, а при прийняті рішення про оплату, якщо відомо про смерть, рішення буде про оплату по осатаній день хвороби - день смерті
Катя: 10:46
Доброго дня, підкажіть будь-ласка така ситуація: працівник був мобілізований в січні 2024 року, з 01.01.2025 демобілізувався і вийшов на роботу, з 06.03.25 лікарняний, як нарахувати лікарняний скільки днів брати ?
керр: 11:29
Катя, беремо 12 календ міс, виключаємо дні поважної причини...
Оксана: 11:41
добрий день, колеги, підкажіть, будь ласка, по 333 інструкції. придбання сценічних костюмів тільки по 3110. по 2210 немає таких видатків. а також компютерне обладнання, наприклад, принтер або монітор. я так розумію вартісний критерій тут не працює.заздалегідь дякую.
Ася: 11:43
Добрий день! Поділіться будь ласка проводками по придбанню ОЗ!
*: 11:49
Євгеній! Підписана на сайт вже пару років, автоматично стягує плачу по 30 гривень. Сьогодні не можу прочитати статтю. Пише підписатись на 70 грн. Щось змінилося?
EVGENIY: 11:57
*,
EVGENIY: 11:57
Ася,
EVGENIY: 11:58
Оксана,
Катя: 12:16
керр, а мобілізація це ж не є поважна причина, тобто треба брати всі 365 днів, а заробітну плату тільки січень, лютий?
керр: 12:18
Катя, п.3 ... період, протягом якого працівник проходив ..., військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період,...,і за ним не зберігався роботодавцем середній заробіток за такий період (далі - поважні причини)...)
керр: 12:20
Катя, він ж перебував у трудових відносинах 12 міс тому березень і не потрапить до розрахунку...
Валентина: 13:30
*, при зміні картки таке відбувається...у мене теж було 30, потім 60....а у вас тепер 70 .
Танюша: 13:50
Доброго дня, підкажіть у кого проходять проплати у третю чергу. в нас з лютого не проходить.
Світлана: 13:57
Танюша, я тільки теж хотіла питати про 3-ю чергу. У нас також з лютого не проходять.
*: 14:47
Валентина карточку не міняла, гроші здається списали, але не впевнена. Візьму рух коштів по рахунку з банку, а тоді буду виясняти. Я переконана, що зросла оплата. Виясню.
Тетяна: 14:50
Доброго дня, чи потрібно доплачувати ЄСВ до мінімального внеску, якщо людина знаходиться у відпустці до трьох років і невиходячи з неї працю на 0,5 ставки
Наталія: 15:28
Добрий день! Колеги, цілий день не можу зайти в кабінет до Пенсійного фонду, щоб перевірити лікарняні. Як у Вас?
Галина: 15:42
Наталія щойно зайшла без проблем
ALLA: 15:49
Доброго дня! дуже потрібна допопога! Продовжили термін дії Договору на 20%, договір ще діє. Звернувся Постачальник з проханням збільшити ціну за одиницю товару. (обгрунтування Є,довідказ % коливання-є). чи правомірне таке підвищення? Адже сума не повинна призвести до збільшення суми, визначеної в договорі про закупівлю на момент його укладення