Добрий ранок!
EVGENIY :08:35
Доброго ранку, всім гарного дня
ЦНСП :10:02
Добрий ранок
Наталія :10:25
Добрий ранок, колеги! Всім гарного початку тижня!
Людмила :10:30
Добрий ранок. Підкажіть,будь ласка. Працівник був мобілізований. Зараз звільняється . Потрібно виплатити компенсацію за 2019-2020 роки. В 2023 році заробітку немає. Як нарахувати компенсацію,
Галинка :10:38
Добрий день! Підскажіть,заключаємо договір з Новою поштою на отримання та відправку кореспонденціїї.щомісячно сума буде різною. Що написати в специфікації?Сумма на 7 місяців?
Євгенія :11:09
Добрий день. Підскажіть, будь ласка, чи показувати виплати ФОП у 4дф, бюджетна утанова.
EVGENIY :11:11
Євгенія, да
EVGENIY :11:12
Євгенія,
Людмила :11:13
EVGENIY, але ж бюджетна установа НЕ Є податковим агентом по ФОПах-постачальниках
світлана: :11:15
EVGENIY:Добрий день! Підкажіть будь ласка , пед.працівник був мобілізований у 2022році ,хоче забрати відпустку за період 2021-2022р.р. як мені обчислити середню з/п?
EVGENIY :11:17
Людмила, в пошуку на сайті вбийте 4дф ФОП купа новин від ДПС і статей, я дав посилання думку ДПС
Людмила :11:18
EVGENIY, а які штрафи за неподання ?
EVGENIY :11:18
світлана:, відпустку чи компенсацію?
EVGENIY :11:19
Людмила, не знаю, може до бюджетників і не прикріплюються, але не факт
світлана: :11:21
відпустку
EVGENIY :11:23
світлана:, ну відпустка рахується за останні 12 місяців перед початком, якщо не має зарплати то від окладу якщо він менше мінімалки то від мінімалки
світлана: :11:24
дякую))
Оксана :11:51
Добрий день. підкажіть будь ласка . Вихователь іде у декрет. готові лікарняні. Вона ще у нас працює по ЦПХ (КОРЕКЦІЙНО-РОЗВИТКОВІ ЗАНЯТТЯ). в ПФУ в заяві В суму ВКЛЮЧИЛИ ЦПХ. чи правильно це?? чи включаємо ми суму цпх при розрахунку лікарняних?
Оксана :11:53
Доброго дня, хтось можливо стикався з такою помилкою в СДО? ORA-20000: Помилка імпорту документаORA-20000: Не знайдено банк МФО 338783 ORA-06512: at "BARS.TIU_KAZ_Z",
керр :11:54
Оксана, не може така винагорода включатись до розрахунку, це ж не частина зп за основним місцем роботи...
EVGENIY :12:00
Оксана, так чітко ж написано НЕ ЗНАЙДЕНО БАНК, що ще додати можна? Перевірте рахунок скоріш за все він старий
EVGENIY :12:02
Оксана, 338545 Фўлўя - Тернопўльське обласне управлўн
EVGENIY :12:02
Оксана, де ви набрали платіж якщо такого МФО не має в МережіМ
ната школа :12:08
добрий день. відділ освіти перерахував нам кошти на спецфонд (призначення платежу: перерахунок залишків). які проводки мають бути?
Їрина :12:12
Чи можно преміювати керівника при наявності простроченої кредиторської заборгованості з енергоносіїв
EVGENIY :12:14
ната школа, спецфонди бувають різні і залишки також, що це кошти і чому вони вам передають
ната школа :12:44
EVGENIY, школи здавали макулатуру або металолом, коли бухгалтерія була централізована, то ці кошти були у них на рахунку. тепер вирішили їх роздати п о школах
ната школа :12:47
EVGENIY, щей кинули на рахунок на який нам оплачують орендну плату
Людмила :12:58
EVGENIY, цікаво було би почути думку експертів вашої редакції щодо цього відображення доходів ФОП в 4ДФ. В Законі вимоги немає.
Людмила :13:14
Щось чути по платежам 3 черги? Колт планують проводити?
EVGENIY :13:30
ната школа, ну мабуть у них це буде перерахований залишок а у вас отриманий, але якщо вони кинули на дохідний рахунок то мабуть вже так не буде, тепер питайте в них навіщо вони вам в дохід це кинули
EVGENIY :13:31
Людмила, та сто років так відображають )) Які ще думки я вам думку ДПС скинув навіщо ще чийсь думки
Світлана :13:35
Працівниця вийшла з відпустки по догляду за дитиною 27.08.2024 року. у травні 2025 року оформила лікарняний. Чи правильно я взяла період для розрахунку з 27.08.2025 по 30.04.2025 року? При цьому мій розрахунок не сходиться з ПФУ. в Д1 до звіту по ЄСВ я показала дні перебування у трудових відносинах за серпень 2024 року 31.
Марина :13:35
Добрий день. Скажіть, будь ласка, студентка дитина-сирота на держ. утриманні закінчує навчання в червні 2025 р., чи має вона право на мат. допомогу 136 грн. і щорічне поповнення гардеробу 386,75 грн.?
Світлана :13:37
Світлана,
Марина :13:37
Світлана, Так, правильно.
Світлана :14:09
Працівниця вийшла з відпустки по догляду за дитиною 27.08.2024 року. При нарахуванні лікарняних мій розрахунок не сходиться з ПФУ. в Д1 до звіту по ЄСВ я показала дні перебування у трудових відносинах за серпень 2024 року 31. ПФУ підтягує в розрахунок 31 к.д. а не 5. В чому причина?
керр :14:16
Світлана, якщо у звіті за серпень відображена дата закінчення відпустки то проблема не у Вас...)
Валентина :14:16
чи можно переєструвати фінансові із загального на спеціальний?
Світлана :14:17
Світлана, до заяви-розрахунку прикріпить свіій розрахунок, зауважте, що працівниця була до 3-х років.
Наталія :14:22
Добрий день. Який період брати для розрахунку "ОЗДОРОВЧИХ" для робітників зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування Наказ №609 від 23.03.2021 р. брати останні 2 місяці чи 12 місяців.
керр :14:25
Наталія, як для усіх 12 місяців
Марина :14:28
Валентина, Так, можна.
ната школа :14:29
EVGENIY, відповідь коротка: не знаю і як відображати тепер теж не знають
EVGENIY :14:35
ната школа, правильно було б кинути кошти з реєстраційного на реєстраційний у них це було б 5512 2313, у вас 2313 5512, в звіті 4-1 у них перераховано залишок, у вас отримано залишок
EVGENIY :14:36
ната школа, або якщо це доходи цього року то кидати з дохідного на дохідний
ната школа :14:47
EVGENIY, ця сума буде відображатись у 4-1?
EVGENIY :14:48
ната школа, ну звичайно ж в будь якому випадку вона там буде
ната школа :15:00
EVGENIY, дякую
наталія :15:19
підстави преміювання головного бухгалтера
керр :15:24
наталія, якщо це питання тоді - - це умови передбачені положенням про преміювання чи іншим локальним актом роботодавця, від дотримання яких залежить здійснення такої виплати...)
Валентина :15:57
Марина, Чомусь казна каже,що потрібно знімати із юридичних по заг. і ставити на юридичні по СФ.Я не розумію чому?
EVGENIY :15:58
Валентина, а як по вашому? Якщо не має юридичних по спецфонду, то як ви фінансові повісите?
Валентина :15:58
Марина, У мене по СФ д/у на плюс до дог.основного
Валентина :15:58
EVGENIY, у мене додаткова угода
EVGENIY :15:59
Валентина, у вас договір як висіть весь на ЗФ? Чи і на ЗФ і на СФ?
Валентина :15:59
EVGENIY, Частина по ЗФ а чсатина по СФ
EVGENIY :16:00
Валентина, ну так а в чому тоді проблема? Робіть з мінусом фінансові по ЗФ і с плюсом по СФ, якщо звичайно у вас є залишок ЮЗ по СФ , до чого тут взагалі допугода? Ви розумієте скільки ви інформації не надали в вашому першому повідомленні?
Валентина :16:01
EVGENIY, я зробила мінус ФЗ по ЗФ а плюс по СФ...казна вернула
Валентина :16:02
EVGENIY, доп угода по СФ для того,щоб проплатити із спеца ...
Валентина :16:04
EVGENIY, Залишок юридичних і там і там є...по ЗФ немає коштів на проплату...лізе прострочка
Наталія :16:06
Валентина, а в основному договорі рахунок СФ є? Якщо немає, то да, казна буде вимагати д.у., де внесено зміни до реквізитів (додано рахунок сф)
Валентина :16:07
Наталія, все є
EVGENIY :16:08
Валентина, ви явно щось не кажете нам, якщо у вас зареєстровані ЮЗ і по СФ і по ЗФ то вам не потрібна ніяка допугода
Валентина :16:11
EVGENIY, Первоначально договір зареєстрований на одну суму по ЗФ. Дали кошти на спецфонд,щоб погасити кредиторку.Ми додатковою угодою дозареестрували договір по спецфонду.Тобто сума договора складається із коштів ЗФ та СФ.
Валентина :16:12
EVGENIY, тепер хочемо переєструвати ФЗ
Валентина :16:13
EVGENIY, на майбутнє я можу платити рахунки і з ЗФ і з СФ...
Валентина :16:14
EVGENIY, питання в перереєстрації рахунку,що вже зареєстрований по ЗФ
Наталія :16:18
Доброго дня! Дуже дякую за шпаргалки по розрахунку відпускних, лікарняних. Якщо можна питання, в таблиці 2 Найпоширеніші види виплат у розрахунку відпускної та лікарняної середньої до виплати які не входять у розрахунок відпускних включена "премія до святкових та ювілейних дат". Премії до професійних свят до цієї категорії не належать?
EVGENIY :16:19
Наталія, належать до цієї категорії, це саме ці премії і є
EVGENIY :16:21
Валентина, З мінусом ФЗ, потім догоду і ЮЗ по СФ, і по цьому СФ нові ФЗ ті шо були з мінусом тепер с плюсом але по СФ
EVGENIY :16:21
мабуть ЮЗ теж треба з мінусом по ЗФ і з плюом по СФ
Аня :16:23
Валентина, таке якесь цікаве питання. Ви ж реєєструєте договір під якийсь рахунок, вірно? В договорі є сума, є рахунок. В доп угоді теж є сума і рахунок. Як можна сняти фін з загального на спец? Підстава? Тоді робіть додаткову на мінус з загального. І перероблюйте реквізити
Аня :16:23
EVGENIY, з мінусом теж потрібна підстава
Аня :16:24
не можна просто так зняти
EVGENIY :16:28
Аня, допугода яка дає можилвість пропалти ФЗ по СФ це і є підстава
Аня :16:29
EVGENIY, якщо ця доп угода про зміну реквізитів
EVGENIY :16:31
Аня, зміна реквізитів це взагалі окрема тема, в договорі визначені реквізити отимувача , а платник фактично може платити з будь якого свого рахунка, це якщо по господарському кодексу, але у нас казна свої правила вигадує і чомусь платити треба з рахунку який в договорі це далеко не так, тому це окрема тема
Валентина :16:36
Аня, Договір зареєстрований під річні кошторисні призначення по ЗФ та д/у по СФ
Аня :16:36
EVGENIY, я з вами не погоджуюсь. Це бюджетні кошти, і якщо прописано в договорі рахунок для проплати, то не просто так. Це різні програми
Аня :16:37
Валентина, от по ним і платіть
Валентина :16:37
Аня, так в тому ж і річ ,що помісячки нема:)))
Аня :16:37
Валентина, а при чому тут це?
Аня :16:38
Валентина, робіть як бачите, чому тоді запитуєте?
Валентина :16:38
Аня, Як при чому??? коштів нема
Валентина :16:39
Аня, я запитувала про перереєстрацію....чому казна відмовила? Мені це не зрозуміло!
EVGENIY :16:54
Аня, в договорі пишуть реквізити сторін а не рахунки для проплати
EVGENIY :16:56
Аня, коли ви берете юридичні в казні то в них не має рахунків від слова зовсім ніяких, і це не просто так ))