Архів чату за 05.06.2025 Чт (102)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

EVGENIY :08:30
Доброго ранку, всім гарного дня )))

Юлія :08:32
Доброго ранку, чи поширюється закон про нову систему оплати праці держслужбовців на посадових осіб органів місцевого самоврядування?

Марина :08:33
Юлія, а до цього поширювався?

Олена :08:43
Марина, ні, не поширювався раніше.

Тата :08:47
доброго ранку, у всіх СДО працює?

Марина :08:48
так чого зараз... ви щось побачили там про ОМС? я здається ні.

Інна :08:50
Доброго дня, Підскажіть будь ласка, державна установа виграла грант в якому передбачені відрядження. Чи має право бухгалтерія установи оплатити відрядження працівнику, який не є в правових відносинах з цією установою?

Ірина :08:54
Доброго дня, бухгалтера освітніх закладів, підкажіть чи відпускні розраховуєте окремо з освітньої субвенції та окремо з субвенції за роботу в несприятливих умовах праці, та сплачуєте з окремих КПКМБ?

Інна :09:12
Доброго дня, EVGENIY, п ідскажіть будь ласка, державна установа виграла грант в якому передбачені відрядження. Чи має право бухгалтерія установи оплатити відрядження працівнику, який не є в правових відносинах з цією установою?

4321 :09:25
відшкодування за житло при відрядженні 900 грн...а якщо надавач послуг платник ПДВ, то можна відшкодувати 900+20% чи все одно тільки 900 грн?

EVGENIY :09:25
Інна, я не знаю відповідь, не відомо що це за грант на яких умовах вам його дали, що він передбачає і ще купа всього не відомого, відрядження це направлення ПРАЦІВНИКА

EVGENIY :09:26
4321, <a target="_blank" href="https://buhgalter.com.ua/articles/byudz ... mi-chi/</a>

4321 :09:34
EVGENIY, дякую

123 :09:35
Доброго дня. підкажіть будь ласка ,працівник прийнятий на 27.08.24 у червні 25 йде у відпустку. Як враховувати серпень( дні і з-ту )до нарахування матеріальної на оздоровлення?

Інна :09:38
EVGENIY, по гранту створена робоча група з працівників установи і людей, які у нас НЕ ПРАЦЮЮТЬ.По гранту бухгалтерія має проплатити відрядження всім, а потім нам після перевірки та держава повертає кошти. Як мені бути? Чи виплачувати кошти не нашим працівникам?

школа_1 :09:39
Чи потрібно договір по технічному обслуговуванню локальної мережі (код 72710000-0) оприлюднювати на МІНЦИФРІ?

EVGENIY :09:45
Інна, шось взагалі заплутано все кажете про грант і одразу про повернення з бюджету, що вам будуть повертати з бюджету? Грант вам впав на ваш дохідний рахунок по 25020100?

керр :09:45
123, обчислюється виходячи з виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому виплачується матеріальна (грошова) допомога

EVGENIY :09:45
школа_1, <a target="_blank" href="https://buhgalter.com.ua/dovidnik/inshe ... o-yaki/</a>

школа_1 :09:47
EVGENIY, щиро дякую)👌

Наталія :10:12
Ірина, ми рахуємо все разом за рахунок освітньої субвенції

людмила :10:21
доброго дня, потрібно проплатити кондиціонери 2210 чи 3110? казначеї юридичні провели по 2210

Марина :10:30
людмила, юридичні вже проведені то і платити так як провели

ФСН :10:31
людмила, якщо ЮЗ по 2210 то вже і платити по 2210

людмила :10:31
Марина, вагаюсь уже можливо переробити потрібно???

Марина :10:32
людмила, я платила б по КЕКВ 3110

ФСН :10:33
людмила, яка вартість за одиницю?

людмила :10:34
17000

людмила :10:34
ФСН, 17000

Марина :10:34
людмила, я б по 3110, але це моя думка і мій бух. облік.

ФСН :10:34
людмила, перереєстрація ЮЗ можлива, поки ще не зарестовані ФЗ

ФСН :10:35
У обліковій політиці яка вартість?

людмила :10:35
ФСН, 20000

ФСН :10:36
людмила, тоді 2210

людмила :10:43
ФСН, не зареєстровані

Інна :10:48
EVGENIY, я не писала, що гроші повертають з бюджету. Гроші поверне країна - головний партнер, після перевірки правильного нарахування відрядження. В нашому випадку, це Італія. По гранту, гроші нам на рахункок не заходять, ми витрачаємо свої, а нам їх повертає головний партнер

ФСН :10:48
людмила, Ви наче писали, що у вас зареєтровано по 2210. Тоді так І платіть

EVGENIY :10:50
Інна, не знаю як це все втулити в наше законодавство можна, ви бюджетна установа і витрачаєте кошти згідно кошторису, кошторис це на ваше утримання а не на оплату лівій людині за відрядження, все дуже дивно, звичайно може мені щось не відомо

Таня :10:57
Всім доброго дня! Підкажіть будь ласка, оргвнесок за участь в конференції на який витратний рахунок відносити? 8113?

Інна :10:58
EVGENIY, та ото ж мені і треба з вами порадитись, я також рахую, що якщо людина не в правових відносинах з нами, то яке може бути відрядження? Але велике керівництво доводить, що якщо є затверджена група людей, які ведуть цей грант, то наша бухгалтерія має відшкодовувати витрати і не наших працівників . Що робити?

EVGENIY :11:00
Інна, ну може у вас є якесь внутрішнє Положення про відрядження, може ви працюєте в Кабміні то може таке і можливе

EVGENIY :11:01
Таня, 8113 це витрати на надання платних послуг, тобто послуг які ви надаєте і отримуєте за це плату за послуги

we :11:07
Інна, у вашому випадку це можна оформити як компенсацію витрат на проїзд, проживання і т.п., однак це потрібно врегулювати нормативно на рівні установи, наприклад, шляхом затвердження порядку компенсації витрат або укладення договору

Інна :11:15
EVGENIY дяку!))

Інна :11:15
we:, дуже дякую, хоч зрозуміла в яку сторону грести ))))

Марина :11:17
Інна, кошти гранту це якійсь інший кпк ніж кпк утримання вашої установи? Якщо так то може оплата і можлива всих учасників цієї групи. Оплата ж буде не з вашого кошторису на утримання установи і не з цього кпквк. То може з цієї точки зору то ілогічно.

Інна :11:20
Марина, цей грант має фінансуватися з коштів соціальн-економічного розвитку

Марина :11:23
Інна, ну от... це ж не відрядження по виробничим потребам які ви оплачуєте за рахунок кекв 2250 кошторису який у вас на фінкціонування вашої установи, ну наприклад кпквк 0210150. то з цих коштів тільки працівники. а якшо це зовсім інше кпквк, і десь же прописано куди можуть витрачатись ці кошти і там є ці відрядження то може і можно. тут немає при

Марина :11:24
прив'язки працівник не працівник

Наталія :11:25
Добрий день. колеги! Можливо хтось може поділитись якоюсь нормативкою щодо розрахунку вартості платних послуг з навчання в музичній школі?

ФСН :11:25
Інна, я коли працювала в сфері культури, була практика, коли я офромлювала відрядження на колектив, чи на групу музичну, але були різні варіанти договорів.

Інна :11:27
ФСН, так, але вони працівники вашої установи. У моєму випадку. ці люди працюють в інших установах зі своїми бухгалтеріями.

Марина :11:28
Інна, але грант у вас і ви ж виконуєте всі дії та заходи які передбачені цим грантом?

Інна :11:29
Марина, так

ТЕТЯНА :11:32
EVGENIY, потребую вашої допомоги: надано поворотну фінансову допомогу патронатному вихователю на рік з бюджету. Які проведення при цьому потрібно зробити та чи потрібно відобразити цю суму в формі звітності 4-ДФ під кодом 197.=? Дякую.

ТЕТЯНА :11:33
кодом197.

Марина :11:33
Інна, ну от... ви ж не оплачуєте відрядження іншого працівника який їде у планове відрядження з питань роботи своєї установи..... ви оплачуєте заходи так би мовити виконання цього гранту. Ну це моя думка....

ФСН :11:34
Інна, якраз учасники колективів НЕ були моїми працівниками. т

Марина :11:44
Інна, деякі гранти передбачають і виплату зарплати всім хто задіян в проєкті і це можуть бути не тільки ваші працівники

школа :11:47
Доброго дня.

Інна :11:47
Дякую всім,хто долучився до моєї теми! Разом ми сила!!)))

Марина :11:51
Інна, 😍

школа :11:51
Як правильно вирахувати з/п вчителя, який іде у відпустку в середині місяця. Якщо, наприклад із 16 червня. Чи правильно буде пропорційно відпрацьованим дням? Тобто, місячний фонд його з/п поділити на 21 р.д. (у червні) і помножити на 10 р.д. (к-сть відпрацьованих днів)

Наталія :12:12
Школа, ми також так рахуємо - пропорційно до відпрацьованих днів

школа :12:14
Наталія, ДЯКУЮ, заспокоїли.

Ольга :12:27
Добрий день, якщо у працівника довідка МСЕК закінчилася в 2023 році, і переогляд після того не проходив, то платимо ж 22% після терміну закінчення довідки? Бо сьогоднішня стаття збила з пантелику

Ірина :12:53
Повідомлення про прийняття працівника на роботу скасовано?

777 :12:54
Ірина, звідки така інформація?

Ольга1 :14:22
Доброго дня, колеги підскажіть -директор будинку творчості йде у щорічну відпустку (з 16.06)і бере компенсацію за додаткову в-стку. Яку середню брати для компенсації -таку як у відпускних (06.2024-05.2025)чи після відпустки (08.2024-07.2024)

керр :14:27
Ольга1, у наказі який місяць виплати компенсації вказано от від нього 12 міс розрахунок

Ольга1 :14:32
керр, там місяць не вказано. Написано виплатити відпускні і компенсацію і період

керр :14:33
Ольга1, тоді читаємо так як є) наказом дана санкція на проведення госп операції у червні )

Ольга1 :14:36
керр, дуже дякую

Марина :14:43
Добрий день. Підкажть будь ласка чи може бюджетна установа виплачувати заробітну плату готівкою за заявою працівника?

EVGENIY :14:46
Марина, <a target="_blank" href="https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/318 ... /a>п/print

EVGENIY :14:47
Марина, КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 22 квітня 2005 р. N 318

EVGENIY :14:51
Пам'таю в казначействі був контроль по цій постанові кожен місяць треба прислати чи всю зарплату ми платимо через банк, він завжди був 100% через банк, але спробуй забути прислати , одразу дзвонять де твій контроль Євген, і так років 8 кожен місяць о це бюрократія максимального рівня

EVGENIY :14:52
от скільки працював в казначействі цей контроль слав і завжди в ньому 100% стояло але спробуй не прислати )))

Марина :15:00
у нас 1 працівник вимагає виплату готівкою. Чи можемо ми йому відмовити?

Марина :15:05
Марина, ого... вперше таке чую.

EVGENIY :15:06
Марина, це він хоче на постійній основі готівку чи один раз? А може на картку дружини ?

Марина :15:09
У заяві написав у звязку зі злочиинними діями з його карткою прошу виплачувати заробіттну плату готівкоюз червня 2025

Марина :15:10
то хай картку поміняє!

EVGENIY :15:18
Марина, картка міняється швидко

EVGENIY :15:19
Марина, як він собі уявляє без каси отримання готівки, приносить йому додому? Кажіть керівнику хай з ним розбирається, якщо каси не має це не реально, хіба що комусь на картку кидати і хай йому передають, але тут як це все оформити питання

Марина :15:24
Зрозуміло. Дякую.

Інна :15:54
Доброго дня. Підкажіть Звернулася працівниця в якої загинув син два роки назад і каже що їй повинні надати відпустку як УБД 14к.днів. Я не можу знайти такого.

EVGENIY :15:58
Інна, пункт 16-2 <a target="_blank" href="https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... pustki/</a> але це учасникам бойових дій, а вона не учасник, або хай тоді скаже згідно якого закону

EVGENIY :15:59
Інна, або ось тут пошукайте <a target="_blank" href="https://buhgalter.com.ua/dovidnik/normi ... pustok/</a>

керр :16:01
Інна, у неї має бути посвідчення член сім'ї загиблого на підставі цього вона має право на одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік;

Олена :16:05
Добрий день підкажіть працівник звільнився 19 тавня, а 20 травня знову прийнятийна іншу посаду, для розрахунку лікарняного з 04 червня беремо період з 20.05-04.06?

Таня :16:05
забула в об\єднаному показати (додаток 4ДФ) Фіз.особу підпр. , ци буде штраф???

Таня :16:06
Олена, так

EVGENIY :16:06
Інна, <a target="_blank" href="https://mva.gov.ua/veteranam/yakimi-pil ... ukraini</a>

Олена :16:06
Таня, дякую

Світлана :16:25
Керівник бюджетної утанови працював по договору і його мобілізували ....термін діїї договору закінчився коли він був на війні....тепер він демобілізувався і хоче повернутися на робоче місце а його сказали що термін діїї договору пройшов і його не поновлюють на роботу! Що робити працівнику!!!

Галина :16:29
Світлана, а за цей час що провели новий конкурс? Я не знаю що робити, але просто цікава ситуація бо в нас теж є мобілізована директорка з контрактом. У неї наступного року контракт закінчується

Світлана :16:42
ні не проводили конкурс...просто сказали що контракт закінчився і все новий не підписують

керр :16:43
Світлана, повинні були дотриматися вимог закону і звільнення провести у перший день коли він з'явився на роботу, але не раніше дня демобілізації... звернеться в суд - суд скоріш лише змінить дату звільнення, і не поновить на роботі...)

Світлана :16:46
kepp,тобто працівник лишився без роботи і немає ніяких законодавчих важелів? Дя кую за відповідь.

керр :16:48
Світлана, важелі збереження посади діяли до дня звільнення зі служби, це ж строкові відносини, і строк їх закінчення було обумовлено сторонами...

Галина:16:59
Світлана, мені здається все залежить від засновника. Якщо конкурс не проводили, місце вакантне, то могли принаймні, не підписуючи контракт, призначити в.о., оголосити конкурс, і людина б подалась на конкурс, могла б і виграти.

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”