Доброго ранку, всім гарного дня
Олена :08:50
Доброго ранку!
Ірина :09:07
Доброго ранку! Підкажіть буть ласка, якщо в педагогічного працівника відбулося відвищення надбавки за престижність праці на суму яка перевищує суму індексації. Чи впливає це на індексацію, чи її скасовувати чи залишати? Дякую.
EVGENIY :09:10
Ірина, не впливає ніяк на індексацію
EVGENIY :09:11
Ірина,
ЗДО1234 :09:27
Хто з ЗДО скажіть чи дійсно навіть для закладів де 11-13 груп буте тільки 1 бухгалтер по нових нормативах (наказу 844) ?
ЗДО1234 :09:27
тобто головного бухгалтера не буде ніде в ЗДО, а тільки 0,5 або 1 звичайний бухгалтер ?
Тетяна :09:29
Якщо студент зарахований на бюджет 04.09. та відрахований 06.09.,як ми повиння виплатити стипендію чи ні і в якому розмірі. академічна про зарахуванні в закладі 1250грн.
Наталя :09:38
ЗДО1234, теж думаємо про це. Дивно що в наказі пише "головний бухгалтер (бухгалтер)", але кількість 1 . Як може бути один бухгалтер головним ? ким керує ?
керр :09:42
Наталя, нічого дивного у цьому немає, це узгоджується із ч.4 ст.8 ЗУ Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні )
Наталія :09:45
Працівниця була у декретній відпустці по догляду до 6 років, через два місяці іде на лікарняний. При розрахунку лікарняних рахувати, що у неї не було заробітку за попередні 12 місяців?
Наталя :09:47
керр, це жарт? адже в тому законі чітко пише в ст.4 "або створення бухгалтерської служби на чолі з головним бухгалтером" :)
керр :09:52
Наталя, не має служби і підлеглих - не має "головного бухгалтера" буде лише "бухгалтер", тому у наказі і взято у дужки інший варіант)
Оля :10:12
СДО працює??
Л.В. :10:37
Добрий день! Нараховую лікарняні. В розрахунковому періоді є весь місяць відпустки. Не беремо в розрахунок ні ці 30 днів, ні суму відпускних ? Чи нові правила не стосуються відпускних ?
Л.В. :10:38
Я про це : якщо протягом цілого місяця людина не працювала з поважних причин (лікарняний, декрет тощо), цей місяць не береться до розрахунку середньої зарплати; виплати, нараховані у виключеному місяці, також не враховуються при розрахунку."
Л.В. :10:39
"Таким чином, при обчисленні середньої заробітної плати враховуються лише ті місяці, де були фактично відпрацьовані дні."
Л.В. :10:40
Це я знайшла у статті тут на сайті про нові правила нарахування лікарняних після 18 липня 2025 року
EVGENIY :10:44
Л.В., відпустки не має в поважних причинах
Тонічка :10:50
Всім гарного дня! Підкажіть, будь ласка, на який рахунок доцільно віднести флешку 1113 чи 1812?
Аліна :10:56
1812 легше списати
Л.В. :11:08
EVGENIY, але там є слово "тощо". і я не знаю, що воно передбачає :))) . І ще збиває з пантелику фраза про те, що "враховуються лише ті місяці, де були фактично відпрацьовані дні " . А ФАКТИЧНО відпрацьованих днів у випадку відпустки якраз і немає !
Наталія :11:31
Доброго дня. Питання стосовно індексації : оклад завідуючої ДНЗ раніше складався =оклад Директора (15р.) -15%, зараз встановили 14 р. різниця в сумі становить 798,05. Індексацію платити?
EVGENIY :11:55
Л.В.,
EVGENIY :11:56
Наталія, чому ви не звертаєте увагу на статті на сайті? Для кого їх пишуть?
EVGENIY :11:56
Наталія, ось же по вашому питанню цілу статтю написали
Олена :12:30
Доброго дня, чі можна, щоб комісія по списанню була така ж і при інвентаризації? Дякую
Ірина :12:43
Добрий день. Прочитали листа ДКУ від 03.09.2025 щодо застосування КЕКВ. Там не вказано, на який саме запит дається відповідь. Це стосується тільки комп'ютерної техніки, чи в цілому за КЕКВ ? Чи є де повна версія листа?
Ірина :12:53
Добрий день! Підкажіть будь-ласка чи працює СДО?
ФСН :12:55
Ірина, Зараз ні
Алла :12:56
Ірина, працює, документи щойно відправила, Рівне
Світлана :13:01
Ірина, щодо листа: я не знаю чи можна давати посилання на цей ресурс тут. Скиньте електронку, я Вам напишу.
EVGENIY :13:45
Світлана, не можна, думаю повна версію листа нічим тут не допоможе )))
Світлана :13:59
EVGENIY, згідна, не допоможе, але для "всеобщего развития".
Олена :14:06
Олена, у нас склад комісії такий же по списанню і по інвентаризації
Олена :14:12
Олена, дякую, я також думаю, що можна, просто думки розділилися
Ірина :14:25
Світлана, напишіть про що був запит, якщо не важко
Світлана :14:27
Ірина, питали про придбання тримерів, газонокосілок, бензопил тощо якщо вартість менше вартісного критерію згідно облікової політики.
Ірина :14:33
Світлана, дуже дякую.
Олена: :15:01
як правильно списати бензин на обкошування подвір' я школи
EVGENIY :15:41
Олена:,
Світлана :15:45
Підскажіть, будь ласка щодо інвентаризації. Департамент надіслав наказ на проведення інвентаризації в усіх установах освіти станом на 01.10.25. А якщо в установі МВО у відпустці, можна пізніше провести?
Валентина :16:06
Територіальна громада приймає зі спільної власності територіальних громад області нежитлове приміщення. Як будемо його використовувати невідомо. По якому КПК брати на баланс?