Доброго ранку, всім гарного дня :)
марія :09:07
зайво виплачені відпускні, утримати повністю чи за мінусом податків ?
EVGENIY :09:15
марія, звичайно ж без податків, скільки на руки дали стільки і повертати, податки ви людиниі не платили
Бухгалтер :09:30
марія, якщо людина повертає в касу, то за мінусом податків, якщо в програмі робите перерахунок, то мінусуєте в нарахованій сумі, податки і на руки перерахується теж.
Марина :10:03
Бухгалтер, навіть якщо і не в програмі то податки перераховуються... зайве нараховано то і податки зайві сплачені і людині зайве виплатили.
ната школа :10:42
добрий день. отримали від відділу освіти ігрові набори на загальну суму 1007 грн. оприбуткували на рах.1812. чи можна списати після видачі на витрати?
ната школа :10:43
довідку про натуральні надходження не подавали, бо накладні від липня, а отримали їх у жовтні
Вікторія :10:46
ната школа,
ната школа :10:55
Вікторія, чому отримання відображають через мо6?
ната школа :10:55
хіба не вірніше через 17?
EVGENIY :10:58
ната школа, да рахунок 6611 вирніше в мо17
ната школа :11:00
EVGENIY, а передача в користування напевне краще 10
Світлана :11:04
Доброго дня! У кого не працює СДО?
berezka :11:05
Київ не працює.
Вікторія :11:09
ната школа, роби добро і кидай його у воду
123 :11:11
Харків не працює
Олена :11:31
У нас вже працює!...ура!
Олена :11:49
Вітання всім, підкажіть чи коли нараховувати знос на отримані ОЗ( благодійна допомога ) якщо не введені в експлуатацію ? так само як і на придбані?
Юлія :12:15
Вітаю, підкажіть, будь ласка, може в когось таке було, чи можна заключити один договір на товар , а оплатити його двома частинами відповідно до двох накладних?
Олена :12:16
Дніпропетровська обл. СДО працює
Олена :12:19
Добрий день. Підскажіть, будь ласка є якісь зміни по доплаті 2600 грн. вчителям? Тепер будуть виплачувати всім не тільки в закладах ЗСО? Не можу знайти ніякої інформації, а викладачі ПТНЗ вже питають?
Наталя т-ц :12:22
Юлія, звичайно можно
Юлія :12:31
Наталя т-ц, а нічого, що одна оплата буде в жовтні, а інша в грудні?
Іра :12:40
Доброго дня.Поможіть з проводками. Списуємо канцтовари та миючі засоби
Олена :13:08
Іра, Д-т 8013 Кт 1812
Юлія :13:40
Підкажіть, будь ласка, як оплачувати корекційні години, договір з 01.09.2025 по 31.05.2026.Реєструвати в казні яук договір ЦПХ? На яку суму?
Катерина :13:47
Чи працює VPN на СДО? пиш
Оля :13:49
Катерина, аніконект не приймає пароль
Катерина :13:50
Оля, Так, така ж проблема
Оксана :13:50
вибрали іншу адресу в еніконеті , таким чином зайшли в СДО
Аня :13:50
Катерина, вже підключається
Олена :13:54
Юлія, Нічого, просто ви вибираете суму догвору до кінця року, згідно ваших планів
123 :13:58
Доброго дня. Шановні колеги, проясніть, будь ласка, щодо реєстрації юридичних зобов"язань, відповідно ПКМУ №391 від 06.08.25р.. додана колонка ЄДРПО одержувача. При реєстрації юридичних зобов"язань на заробітну плату тепер треба ділити на контрагентів, тобто окремо реєструвати по сплаті ПДФО. військогвого збору та самої виплаченої заробітної плати?
Оксана :13:59
123, так ,все ділим
123 :14:00
Оксана: Дякую. А як бути з аліментами чи іншими утриманнями, які виникнуть в майбутньому?
EVGENIY :14:04
123, теж окремо
EVGENIY :14:05
123, тепер скільки у вас ФЗ стільки і ЮЗ повинно бути
Оксана :14:05
Доброго дня, підкажіть, де можна знайти калькулятор компенсації втрати частини доходу у зв'язку з порушенням термінів?
EVGENIY :14:05
але я все ж сподіваюсь що казна це виправить, тому що це реальна ТУУУУПІІІСТЬ
123 :14:11
EVGENIY: Дякую.Теж вважаю, що тупість...що вони курять? Як можна все прорахувати на рік нерозумію
Володимир :14:12
EVGENIY, Не стільки ж ЮЗ як і ФЗ а трішки менше бо військовий збір і ПДФО мають отримувача з однаковим ЄДРПОУ а в PM набрати два рядки з повністю однаковими параметрами крім суми не можливо бо це дублювання.
123 :14:15
Є і інші утримання, крім податків. які можуть виникнути напротязі року, можуть отримувачі зарплати бути в різних банках...незнаю, це вообще нонсенс що вони видумали
EVGENIY :14:16
Володимир, ну да пдфо і вз тоді одним ЮЗ можна
Аня :14:16
123, чому на протязі року? Нарахували зарплату, під неї набрали юр і фін. Потім під іншу зарплату іншою датою знову юр і фін. Звідки у вас рік взявся?
123 :14:17
Аня: Тому що в нас вимагають юридичні на рік реєструвати? у вас кожного місяця?
EVGENIY :14:17
Аня, тому що всі зазвичай на рік брали юридичні, вже так звикли
Аня :14:18
123, у нас під кожну виплату. Нарахувала 100 грн., взяла юр на 1000, і так кожного разу. Ніколи юридичні під зарплату не брала на рік
Ольга :14:18
123, то було раніше на рік, тепер буде двічі на місяць
Аня :14:19
1000 юр, 1000 грн фін наприклад. Може бути різна сума на протязі місяця, і аванс, і зарплата, і відпускні. Тоді декілька юр
Аня :14:19
мені було так вдобно, і знімати лишки не потрібно. Відразу видно скільки потрачено
123 :14:20
Ольга: Аня: дякую. я це розумію, і це було б логічно. але казна наша вимагає на рік
Аня :14:20
а яка нормативна база це прописує. На основі чого вимагають? бо так захотілось?
Володимир :14:21
EVGENIY, і важко сподіватися на те що казна все виправить бо вони вже включили в СДО перевірку взятих ЮЗ після змін до ФЗ по ЄДРПОУ. Зазвичай якщо в СДО це прописано то не пам'ятаю щоб відкочували назад, хоча хотілося б надіятися що виправлять
123 :14:22
Аня: відповідно бюджетного законодавства
EVGENIY :14:22
Володимир, справа в тому що це поле завжди було в ДБФ файлі, зміни навітьдбф не потребував, все що було потрібно це вивести це поле із ДБФ файла в друковану форму, і там де був код ЄДРПОУ він би потрапляв, і все і хай би того коду не було там де він не потрібен, і все фактично нічого робити і не треба було все і так вже було
Володимир :14:26
EVGENIY, Я ж про це і говорю. Що саме те що вони включили перевірку ЄДРПОУ в СДО і є найхуже. А якби не було такої перевірки то з часом би розібралися вирішили не заставляти дробити ЮЗ і було б як раніше, а так зробили зміни і автоматика СДО тепер не дає. От чи приберуть цю перевірку це велике питання, скоріш за все вже ні
наталя :14:28
доброго дня, набираємо платіжки на банк пропустило а на прибутковий і фінансовий по юридичним не пропускає ише що запис з такими параметрами вже існує
EVGENIY :14:28
Володимир, може хтось там з них читає чат ))
наталя :14:33
підкажіть треба ставити вручну номер реєстру
EVGENIY :14:44
наталя, де? І про який реєстр мова?
Людмила :14:44
Доброго дня, колеги скажіть будь ласка чи подаєте звіт 20 ОПП Органи місцевого самоврядування???
Інна :14:46
Підкажіть,будь ласка, якщо юридичні по зарплаті були набрані на всю суму на початку року, а в понеділок планую набирати фінансові на аванс, то мені в сдо їх відхиле?
EVGENIY :14:47
Інна, ні
EVGENIY :14:47
Інна, писали що проходе
Інна :14:48
EVGENIY, Дякую!
Іванна :14:49
Добрий день,Підкажіть ,будь ласка, якщо немає роздрукованих бюджетних зобов'язань за 2021 рік з відміткою казначейства як можна ії поновити.
EVGENIY :14:50
Іванна, це аудит вимагає? В СДО теоретично всі вони повинні бути, для цього є воно і придумане
Іванна :14:51
Вимагає аудит але казначейство в 2022 році переходило на нову версію програми і зараз роздрукувати за цей період неможливо
EVGENIY :14:53
Іванна, не може такого бути, сто відсотків якось можливо, просто треба добитись від казни як, суть цього всього щоб воно зберігалось і було доступне будь коли, дзвоніть в головне управління або в Київ в дксу
Іванна :14:54
В казначейство обласне телефонувала кажуть що практично це неможливо
EVGENIY :14:54
Іванна, спробуйте в ДКСУ зателефонувати
Іванна :14:55
EVGENIY,дякую
школа_1 :15:00
Добрий день. Чи може секретар-друкарка ліцею 0,5ст працювати за сумісництвом кочегаром на повну ставкуу цьому ж ліцеї?
Люда :15:04
Сьогодні реєструвала аванс то набирала юр.зобов. окремо ПДФО, військ., три банка, ЄСВ. Все потягло і юр. і фін. Казна не коментує дуже це оновлення але сказали краще так щоб не плютатись. тобто кількість юр. дорівнює фін.
Люда :15:05
Але ми і раніше набирали юридичні не на рік а кожен раз окремо на аванс і на зп
школа_1 :15:07
Люда, Ви набирали в Мережі? Кожне юридичне (2111) новий номер реєстру? В примітці треба шось зазначати?
123 :15:07
Люда: вам повезло з казною)))
Юрій :15:08
Хто цікавився природним газом? "Прем'єр-міністр Юлія Свириденко повідомила, що КМУ продовжив повноваження Нафтогаз-Трейдинг та фіксовані ціни на газ до 31.03.2026" - інформація з телеграм каналу Держзакупівель. Чекаємо на офіційне підтвердження
EVGENIY :15:09
123, насправді це вам повезло, раз на рік набрати юз це круто було
123 :15:10
EVGENIY: та незавжди й кртуто, особливо коли доводиться знімати або добирати, а зараз так взагалі треш
Володимир :15:11
Люда, ПДФО і військовий набирали окремими реєстрами чи все в одному? Якщо все в одному то в якому програмному забезпеченні?
EVGENIY :15:13
Юрій, Попалась мені випадково це постанова КМУ від 8 жовтня 2025 р. N 1267
Люда :15:15
Володимир, школа_1, не мережа
Володимир :15:16
Люда, А що ж робити тим в кого мережа в такому випадку яка не дає набирати в одному реєстрі кілька однакових рядків... це казначеям мабуть не цікаво
Люда :15:16
школа_1, все одним реєстром, але у мене не Мережа. В примітці нічого не ставила.
EVGENIY :15:17
Володимир, так ми ж вирішили що набрати їх разом :)
Люда :15:18
Володимир, можливо набирайте в сумі ПДФО і військ. Я перший раз так спробувала. Пропустило.
Володимир :15:18
EVGENIY, Ми то вирішили але ж що робити з думкою казначеїв: "краще окремо щоб не плутались". Думка дуже вагома, мабуть спирається на якісь нормативно правові акти....
Люда :15:20
Володимир, погоджуйте зі своїми хто у вас прийматиме. Так як у мене великий об"єм я завжди стараюсь погодити
EVGENIY :15:20
Володимир, в фіт бюджеті можна окремо набрати
Люда :15:21
EVGENIY, ну мені якщо чесно зручніше окремо як виявилось
Володимир :15:24
EVGENIY, Але ж по факту маємо документ з однаковими рядками. Що тоді робити, просити хай ще казначейство добавляє і рядок "Назва одержувача" чи олівчиком підписувати який рядок до якого платежу відноситься? Абсурд якийсь це ж ЮЗ які мають реєструватися згідно договорів а зводиться не зрозуміло до чого...
EVGENIY :15:30
Володимир, та одразу було зрозуміло що це тупість, я ще коли проєкт побачив одразу подумав що саме так і вийде через одне місце, так і вийшло
Тетяна :15:31
Друзі! Не має можливості зайти в СДО. Як у ВАС???
Люда :15:31
Володимир, я давно не працювала в Мережі. Не пам'ятаю як там. У мене довідники заведені на кожного контрагента. І вони й витягуються в СДО в реєстрі. Тобто я там бачу конкретно на яку виплату у мене сума тому можливо у пропускає два рядки з однаковим ЄДРПОУ
Люда :15:33
А там видно буде можливо вже зп буду по іншому реєструвати. Програміст який обслуговує то таку саму думку має що на кожну виплату окремий рядок юр. зобов.
Володимир :15:38
Люда, В довіднику ж заведені контрагенти а не конкретні виплати то згідно них і треба брати ЮЗ, в змінах так і зробили, добавили код контрагента. Яка підстава брати ЮЗ на кожну виплату, в яких змінах таке згадується? Просто така думка?
Люда :15:41
Володимир, ну так вірно отримувач ГУК у обл з кодом ЄДРПОУ по якому у вас платіж
Володимир :15:44
Люда, Але ж навіщо в реєстрі набирати два рядки з таким самим одержувачем а не в одному все відображати?
Люда :15:46
Володимир, робіть як вам краще.
Люда :15:47
Володимир, роз'яснень ніяких не має дуже. Методом проб