Архів чату за 10.11.2025 Пн (57)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Відповісти
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 153 рази
Подякували: 1411 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

EVGENIY :08:38
Доброго ранку, всіх зі святом :) І гарного всім дня

Бух :08:51
Доброго ранку! Цікаво як та бухгалтерка з бібліотеки могла таке робити і не було скандалу? Якщо керівник чи вищестояща дали наказ на премію, то працівники б про це знали і потім питали де премія

we :09:03
Бух, це дійсно так. При чому це робилося з 2021 по 2024 рік. Тут явно щось не договорюють.

EVGENIY :09:04
Бух, мабуть, маніпулювала списками на виплату, в банк відправляла інші

EVGENIY :09:04
якщо дуже цікаво можна пошукати рішення суду і точно узнати

Бюджетна установа :09:36
Вітаю зі святом! Підкажіть, будь ласка, які проведення робити в бухгалтерському обліку - судом було визнано стягнення заборгованості по талонам Авіас з контрагента до 2028 року.

EVGENIY :09:42
Бюджетна установа, у вас зараз по ним дебіторка?

Бюджетна установа :09:44
Ні, дуже сподівалися що все ж таки обміняють талони або...

Ольга :09:59
На даний момент така ситуація по Авіас з судами в багатьох бюджетних установах по Україні. В нас є придбані талони, але отримати пальне установи не можуть, тому що заправки закриті. Хто подав до суду мають рішення про стягнення боргу з Авіас за не отоварені талони. По суті на балансі перебувають талони, які не можна обміняти на пальне .

ЛЮДА :10:16
Доброго дня, чи працює СДО?

Бух :10:19
EVGENIY, we, у нас якщо тільки чутка про премію є, то потім всі кілька разів свою зарплату перерахують і розрахунковий листок перевірять

Наталія :10:40
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, приїхав співробітник з відрядження з квитками, які купував за власний кошт, один з квитків від приватного перевізника, який виписаний від руки. Є мокра печатка ФОПівця, довідка про ФОП. Цей квиток можна включати в авансовий звіт чи нє?

ВІК :11:25
Добрий день! Портал ПФУ у всіх працює? З самого ранку не можу зайти

цнсп :11:29
працівниця прийнята 08.10.25, зараз звільняється, має 2 дітей до 15 років. Призвільненні виплачуємо компенсацію за 2 к.д. основної відпустки і 10 соціальної, вірно думаю?

Віка :11:37
скажіть будь ласка чи є звітність працює

Наталія :11:42
ВІК також не можу зайти на сайт ПФУ

Наталія :11:44
Доброго дня, підкажіть будь ласка, якщо я не можу зайти в СДО видає таке вікно - Увімкніть BarsCryptor, або до нього не має доступу....що мені потрібно зробити??? дякую за раніше)

Irina :11:57
Наталія, доброго дня! Спробуйте зайти через інший браузер (мені це допомогло).

ЛюдКа :12:00
Всім привіт! З професійним святом, колеги бухгалтера!!!

Юлія :12:02
Вітаю, підкажіть, будь ласка, зайво виплачені лікарняні від ПФУ, як правильно повернути, утримати з зар.плати і відправити в ПФ, чи повернути на той рахунок куди прийшли і вже звідти відправити?

Бухгалтер :12:04
Щодо пост. №151 від 18Якщо відбувається повернення соц. виплат у зв'язку з помилками в реквізитах або ін. прич.(з подальшою виплатою вже на вірні реквізити) або повернення надмірно перерахованих соціальних виплат, які повторно не виплачуються чи потрібно робити у таких випадках так звану "мінусову" верифікацію. Якщо так, то як правильно все робити?

Наталія :12:09
Irina, велике дякую) через інший браузер в СДО зайшла))) Ще раз дякую!!!!

цнсп :12:46
Будь ласка, підскажіть, працівниця прийнята 08.10.25, зараз звільняється, має 2 дітей до 15 років. При звільненні виплачуємо компенсацію за 2 к.д. основної відпустки і 10 соціальної, вірно думаю?

керр :12:54
цнсп, вірно, якщо вона у цьому році не працювала у іншого роботодавця

Юлія :12:55
12-02 питання , допоможіть, будь ласка

***** :13:07
Доброго дня, допоможіть, будь ласка, студент відрахується за власним бажанням посеред місяця. Отримував стипендію. Що робити із стипендією, перераховувати по день відраху вання чи виплачувати за повний місяць?

цнсп :13:13
керр, дякую, я про це забула

фк :13:19
*****, стипендія не перераховується, хоч і один день виплати проводяться в повному розмірі.

EVGENIY :13:45
Юлія, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... nnya-oblik

***** :14:13
фк Дякую

Юлія :15:04
EVGENIY, я читала статтю, дякую, в ній написано, що можна у працівника утримати, то виходить можна перерахувати з нашого рахунку, правильно?

EVGENIY :15:06
Юлія, да

Юлія :15:12
EVGENIY, дякую

Дар'я :15:13
Вітаю! Підскажіть будь ласка, замінили блок живлення та додано накопичувач 240 ГБ в комп який вже зношений на 100%. Це модернізація? якщо збільшу вартість ПК то як бути із зносом?

Юлія О. :15:17
знайшла рішення суду по справі бухгалтера бібліотеки. В новинах некоректно написано, вона привласнювала кошти не з премій, а зекономлені у зв'язку з наявними вакантними посадами. Тому кіпішу серед працівників і не було

Галина :15:23
Юлія О., ще більше питань. Як вона їх привласнила, якщо не через премії? От якби через премії, а відомість іншу на банк відправляла, тоді б зрозуміло. В купі закладів з наказами людей не ознайомлюють

Юлія О. :15:29
ось саме рішення якщо комусь ще цікаво. Я читала "по діагоналі", може пропустила щось https://reyestr.court.gov.ua/Review/131149714

EVGENIY :15:36
Юлія О., дякую, я почитав, цікаво

EVGENIY :15:37
я так бачу вона собі нарахувала зарплати 80 тищ а в відомість на виплату ставила 180 тищ собі

EVGENIY :15:38
і так кожен місяць одиничку додавала )))

EVGENIY :15:39
невже 80 тищ мала зарплата що треба було ще й сто тищ додавати

EVGENIY :15:40
Дар'я, да додавання пам'яті це модернізація і зміна характеристик

EVGENIY :15:41
Дар'я, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... formlennya

Вікторія :15:44
Доброго дня, підкажіть будь-ласка, установа платник ПДВ неприбуткова організація, є орендарі які відшкодовують комунальні послуги, як бути з ПДВ? Чи ця послуга при якій нараховуються комунальні послуги обкладається ПДВ? Можливо є у когось відповідь, допоможіть будь-ласка

EVGENIY :15:44
ну це ж все вона ще і якось в бухобліку умудрялась викривляти щоб ніхто не помітив, і так довго це робила, прям цікаво б було подивитись як вона все по бухобліку проводила

Юлія О. :15:45
EVGENIY, такі ж думки)) дуже цікаво як вона це провернула

EVGENIY :15:46
Вікторія, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... ih-zapitan

Галина :15:46
EVGENIY, у бухгалтера бібліотеки не може бути зарплата 80 тис. в місяць. Я не знаю яка в них група за оплатою праці, але швидше за все - 4та, а це означає, що у директора оклаз за 14 т.р. - 7732 грн., а в головного бухгалтера - 7732*0,9=6958,8. У бухгалтера І категорії - 5527. Звідки може бути зарплата 80 тис.

EVGENIY :15:47
Галина, ну так написано в рішенні суду

EVGENIY :15:47
Галина, може як раз в той місяць відпускні були і матеріалка

Марі :15:51
Це була її з.пл в період з березня 2021 по лютий 2022 року. "за вказаний період в загальній сумі 80407,82 грн"

Галина :15:52
Марі, от і я бачу зарплату за майже рік, а не в місяць

EVGENIY :15:52
Марі, тоді виходить що не по сто тищ а по десять тищ собі додавала

Марі :15:53
EVGENIY, так, 100 тис за весь період

Є.М. :15:59
Доброго дня, підкажіть будь-ласка, чи можна затверджувати кошторис на 2026 рік по спецфонду (грант-міжнар. проєкт) установі, яка у 2025 році розпочала процедуру припинення шляхом приєднання до іншої установи? Залишки невикористаних коштів на 1 січня 2026 року будуть та плануються нові надходження

Галина :16:01
Є.М., так а установа буде в 2026 році існувати? Якщо вона приєднується до іншої, то хіба не з 1 січня? Який може бути у неї кошторис?

Є.М. :16:03
Галина: виконання грантової угоди, яка закінчується у вересні 2026 року не можна технічно передати правонаступнику

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”