EVGENIY :08:44
Доброго ранку, всім гарного дня
Світлана :09:40
Добрий ранок. Не відмініли повідомляти Мінцифру про купівлю комп'ютерної техніки?
Оксанка :09:53
Світлана, не відмінили
ЦНСП :10:33
Добрий день. Чи правильно розумію, якщо інвалідна норма 4% виконується то звіт не потрібно подавати?
+++ :10:36
Добрий день!!В кого як працює СДО
*** :10:38
+++, добрий день. СДО підвисає (довго грузить)
+++ :10:42
*** у мене також
+++ :10:55
В когось 3 черга в квітні проплачувалась?
Андрій :10:58
які штрафи по тих нормативах осіб з інвалідністю (за помилки у звітах і за несплату внесу) ?
Оксанка :11:12
Де подавати звіт щодо внеску на працевлаштування осіб з інвалідністю?
Оксанка :11:15
Знайшла, що в ДПС, а його ще мабуть не створили, так?
керр :11:18
ЦНСП, норма закону вказує на таке, адже внесок не нараховується і звітувати не має про що)
Віка :11:19
+++, Полтавська обл. не проплачувалась 3 черга в квітні
NeProzorro :11:30
в чому логіка цього внеску для бюджетних установ ? Адже це зайвівитрати бюджетних коштів
NeProzorro :11:38
керр, а доводити цифрами у звітності що ви виконали норматив хіба не треба ?
NeProzorro :11:45
ще невідомо яка буде форма звіту і які показники там будуть. Швидше за все як завжди захочуь деталізовано описати всі цифри , а якщо немає внеску то нулі показувати
Людмила :13:16
А в чому логіка екологічного податку для бюджетних установ? Це теж саме: місцевий бюджет дає нам гроші по КЕКВ 2800 щоб ми знову заплатили в місцевий бюджет...якийсь абсурд...
керр :13:23
NeProzorro, логіку пояснювали - встановити однакові правила для всіх роботодавців, включно з бюджетниками, це не податок, а стимул...)
NeProzorro :13:27
керр, ну з приватниками зрозуміло, то їм зайві витрати на внесок А бюджетникам все рівно - і так бюджет мусить профінансувати всі податки і збори :))) Чи вищестоящі добровільно-примусово зобовяжуть приймати на роботу працівників з інвалідністю ?
керр :13:44
NeProzorro, так, вищестоящі примусять закрити тему...) і буде продовження закладеної логіки - публічний сектор має бути прикладом...)
Оксана Т :13:47
Добрий день! Підкажіть будь ласка в додатку 5 звіту ЄСВ в мене була зміна по заступнику начальника управління - начальнику відділу. В довіднику в мене є код класиф. професій 1229.1 чи це буде правильно адже в мене управління в складі департаменту?
Галина :13:47
перечитала вже три рази і нормативку і статті про цей внесок. Дуже незрозуміло оце "кількість зовнішніх сумісників в еквіваленті повної зайнятості". Це що знову окремо якийсь показник треба довго в таблицях вираховувати ?
керр :13:58
Галина, практично так, адже це ж "полегшення", в результаті розрахунку може бути не дві фізичні особи, а одна в еквіваленті...)
Галина :14:09
а чи будуть претензії до керівників бюджетних установ які не дотримуютьс янормативу ? Що марне витрачання бюджетних коштів на сплату цього внеску
керр :14:18
Галина, такі претензі за законом є і існували раніше, але вже понад 5 років позапланові перевірки не роблять, законодавчі перешкоди, передбачається виправлення, якщо "запустять", то цілком можливо у другому півріччі будуть...
Mari :14:21
Галина, так цей внесок затверджено законом, чому марне витрачання коштів?
Галина :14:32
Mari, мала на увазі що будуть претензії до керівника що марно витрачає на внесок бюджетні кошти тому, що вінне зміг прийняти інвалідів і відповідальний за це
Л.В. :14:55
Відправила повідомлення в чат і не бачу його. Що за глюк ? У мене було питання по перевірці лікарняних ПФУ за 2021 рік. ФСС тоді не мав претензій, а ось ПФУ хоче штраф. Лікарняний по травмі( тобто , довгограючий) припав на звільнення- прийняття з терцентру у ЦНСП. Причому , це було переведення.
Л.В. :14:59
Людину прийнято 25.01 і з цього ж дня було продовження лікарняного ( ще на зеленому бланку, де і було написано, що це продовження лікарняного за номером...). Я брала довідку з попереднього місця роботи для розрахунку середньоденної, ну, тобто, вона була та сама, що і на попередньому місці роботи). Всі дні за рахунок ФСС. ПФУ хоче від мене штраф.
Л.В. :15:04
Наполягає,що треба було рахувати, як новий лікарняний, і розрахунок робити з посадового окладу : 30,44. За 56 днів виходить нормальна сума, та ще 50 % ! Уявляєте розмір зальоту ?! Але я не розумію, як ФСС тоді мовчки оплатив ,як продовження і за більшою середньоденною ? Та, скоріше всього ,той же ФСС мені і порадив рахувать саме так, як я рахувала
лк :15:18
Доброго дня. Поділіться будь ласка бланком договора цпх про надання послуги за яку оплачується винагорода(зарплата +податки)
керр :15:44
Л.В., цікава ситуація, не зрозуміло що це було - переведення, це ж мабуть страхувальник змінився... страховий випадок був у одного а продовжив виплати інший...
Л.В. :15:47
керр, ну, так. На лікарняному листі написано вже ЦНСП, але на ньому ж написано- " продовження лікарняного...". І це ж не я писала, а лікарня.
Л.В. :15:50
Ну, тобто лікарняний по 20 січня платила селищна рада і ФСС, а з 21 січня продовження листа, виданого вже на нову установу . І я його подала Фонду, як продовження за розрахнком із довідки селищної ради.
керр :15:54
Л.В., у ЦНСП був інший код єдр?
керр :15:56
лк, бланочки у вільному доступі повно, але ж маєте визначитися з предметом договору, виконання роботи чи послуги чи може інше)
керр :15:59
Л.В.,якщо це був інший страхувальник, а не просто зміна назви, теоритично ще тоді фонд мав відмовити у фінансуванні з посиланням на ст.19 Закону...
керр :16:02
Л.В., позиція ПФУ теж не зрозуміла, щодо способу розрахунку, якщо не зясували про право, і не звернули увагу на факт звільнення...
керр :16:13
Л.В., У разі ліквідації (реорганізації) установи, матеріальне забезпечення за страховими випадками, які настали до їх ліквідації (реорганізації), виплачується застрахованим особам їх правонаступником, з дня ліквідації мали б виплачувати як правонаступник на підставі отриманих розрахунків, а не зі свого нового...
Олена :16:33
Доброго дня!Хтось отримував від державної установи "Всеукраїнський молодіжний центр" в рамках Всеукраїнської акції "Патріотичнго-інтелектуальна настільна гра" настільні ігри "Криївка"та "Псевдо" як правильно оприбуткувати?
Архів чату за 17.04.2026 Пт (40)
Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”
Перейти
- Бухгалтерський облік
- ↳ Новини
- ↳ Медичні установи із КУ в КНП
- ↳ Облік основних засобів, ІНМА, нематеріальних активів та капінвестицій
- ↳ Облік запасів
- ↳ Інші питання обліку активів (ТМЦ)
- ↳ Бухгалтерська служба
- ↳ Перевірки та відповідальність
- ↳ Надання платних послуг
- ↳ Кореспонденція субрахунків
- ↳ Інвентаризація
- ↳ Позабалансовi рахунки
- ↳ Документи, бланки, форми
- ↳ Різне
- Оплата праці та кадрова справа
- ↳ Виплати працівникам
- ↳ Індексація і компенсація заробітної плати
- ↳ Лікарняні та декретні
- ↳ Відпускні
- ↳ Середня зарплата
- ↳ ЄСВ, ПДФО, ВЗ
- ↳ Військовий збір
- ↳ Податкова соціальна пільга (ПСП)
- ↳ Стипендії, соціальні виплати та пільги
- ↳ Трудові відносини
- ↳ Звітність
- ↳ Інші питання оплати праці
- ↳ Відрядження
- Казначейське обслуговування
- ↳ Застосування КЕКВ
- ↳ Закупівлі за рахунок бюджетних коштів
- ↳ Складання та виконання кошторису
- ↳ ПРОГРАМНО-ЦІЛЬОВИЙ МЕТОД СКЛАДАННЯ БЮДЖЕТУ
- ↳ Різне
- Звітність
- ↳ Оприлюднення публічних коштів, робота з e-data
- ↳ Звітність до казначейства
- ↳ Звітність до фіскальної служби
- ↳ Статистична звітність
- ↳ Звітність до Пенсійного фонду
- Автоматизацiя облiку бюджетних установ
- ↳ FIT-Бюджет
- ↳ Звітність в Excel яка викладена на сайті
- ↳ Наш помічник - Excel
- ↳ Програма Payments (фіндокументи)
- ↳ СДО "Клієнт Казначейства - Казначейство" та "Є-звітність"
- ↳ Безкоштовні програми
- ↳ Платні програми
- ↳ Різне
- Законодавство
- ↳ Виборче законодавство
- ↳ Земельне законодавство у бюджетній сфері
- ↳ Антикорупційне законодавство
- ↳ Люстрація влади
- Галузеві напрямки
- ↳ Освіта
- ↳ Соціальна політика (УПСЗН)
- ↳ Медицина
- ↳ МВС та армія
- ↳ Державна служба
- ↳ Інші
- Різне
- ↳ Архів чату buhgalter.com.ua
- ↳ Дiловодство
- ↳ Новое в законодательстве
- ↳ Ваші пропозиції та побажання, щоб ви ще хотіли бачити на сайті?!?
- ↳ Курилка
- ↳ Свіжі плітки
- ФОРУМ (АРХІВ)
- ↳ Діяльність органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб
- ↳ Місцеве самоврядування
- ↳ Регламент районної ради
- ↳ Проходження служби в органах місцевого самоврядування
- ↳ Прийняття рішень органами місцевого самоврядування
- ↳ Вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування
- ↳ Реформа місцевого самоврядування
- ↳ Правовий супровід реформи (децентралізація)
- ↳ Правові питання реорганізації ОМС ОТГ
- ↳ Інвентаризація
- ↳ Питання передачі майна
- ↳ Кадрові питання
- ↳ Питання передачі документації
- ↳ Бюджетний процес у ОМС ОТГ
- ↳ Статути та інші публічні документи ОТГ
- ↳ Реалізація ОМС ОТГ нових повноважень: реєстрація, держархбудконтроль тощо
- ↳ Земельні відносини у зв'язку зі створенням громади
- ↳ Питання діяльності комунальних підприємств та установ, що належать ОТГ
- ↳ Сторінки видань
- ↳ Бюджетна бухгалтерія