Доброго ранку!!! Гарного початку тижня!!!
Марина 07:28
Всем привет))) Взаимно)))
Натали 08:10
Доброе утро
Любов 08:18
Доброго раночку і смачної кавусі :))
Ірина 08:19
Гарного дня
ЛюдКа 08:27
Всім привіт!!!!Гарного дня та позитиву!!!!
Спорт 08:36
Всім доброго ранку!
Тат_яна 08:36
Доброе утро!
Спорт 08:37
як правильно написати заяву на власне зберігання речей???
Спорт 08:39
Так підійде - Прошу вас укласти зі мною договір на зберігання особистих речей??? підкажіть будь ласка
ОМС 08:44
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!!))))
Марина 08:45
Спорт, у нас просто человек пишет заявление типа прошу разрешить использовать личные вещи......
Спорт 08:48
Марина, дякую)))
ЛюдКа 08:52
Спорт, а для чого вам зберігання власних речей в установі?Ви по закону не зможете їх використати, ні заправляти, ні списувати заправки. Треба щоб був договір зберігання та акт приймання.
ЛюдКа 08:53
Щоб використовувати власне майно, повинен бути договр використання
EVGENIY 08:58
Доброго ранку! Всім гарного дня )
Марія 08:59
Мати одиночка має зарплату 6000 чи може вона скористатися соціально пільгому в розмірі 150 %
Спорт 09:05
ЛюдКа, за договір сказали ми зробимо, виникло питання що написати в заяві)))
Спорт 09:10
в мене лежить заява про переведення з посади заступника на посаду тренера на ставку та 0,5 ставки заступника за сумісництвом. Питання - чи можна написати все в одному наказі чи це повинні бути два різних накази???
Тоня 09:19
Добрий ранок. У кого були Є-лікарняні? як їх роздрукувати з Пенсійного кабінету?
Енгрібьорд 09:21
Тоня, в мене не було, але люди кажуть, що ніяк. Хіба що прінтскрін зробити. І вже скріншот роздрукувати
Олена 09:21
Тоня, друкуєте так як сторінку з інтернету. права кнопка мишки - друк. Інакше ніяк
Енгрібьорд 09:21
Олена, ну або так
Марія 09:25
Доброго ранку! циско у всіх працює?
Валентина 09:33
Доброго ранку!
EVGENIY 09:34
Тоня, так у нас же того ПАПЕРЛЕСС може їх і не треба друкувати?
Бух 09:41
Тоня, в кабінеті немає функції друку. Можна тільки "принт-скрін" зробити і роздрукувати
Бух 09:44
А в кого вже були дійсно? Поділіться практичними нюансами
Марина 09:44
Тоня, а зачем их печатать?
777 09:44
Добрий день! чи я правильно розумію - розмір з/п не залежить чи проводити індексацію чи ні. Навіть якщо з/п 50 тис. Все залежить чи збільшувався оклад?
EVGENIY 09:45
777, да
Любов 09:50
Бух, у нас в районній лікарні кажуть які електронні лікарняні, у нас комп'ютера немає
Ксю 09:52
Працівник написав сьогодні заяву на основну відпустку із завтрашнього числа, керівник підписав. Коли виплачувати відпускні при зп чи чим пошвидшЕ?
EVGENIY 09:53
Ксю, хай в заяві пише щось по типу не заперечую отримати відпускні в зарплату, тому що інакше це порушення
фархад 10:13
Ксю, а що з графіком відпусток? згідно нього ви знали , що він йде і коли
фархад 10:13
EVGENIY, а якщо бере частину не по графіку , як писати?
EVGENIY 10:17
фархад, що це змінює? Відпускні виплачують за три дні до початку, і не має значення це по графіку чи не по графіку
Ксю 10:28
фархад, графік є. Але життя вносить свої корективи.
фархад 10:30
EVGENIY, якщо по графіку то можна спрогнозувати за три дні , а так виходить сьогодні написав, а завтра у відпустку,
ОМС 10:35
фархад, у нас в таких випадках пишуть подібно, як вище рекомендував Євгеній " відпускні пршу виплатити разом з зарплатою за І (чи ІІ) половину....місяця. Не зрозуміло допоможе це при перевірці чи ні, але хоч щось буде. До речі, так писать порадили перевіряючі ))))
Маша 10:36
Второй день не могу подключится к СДО, пишет "certificate validation failure" у кого-то еще есть такое?
Марина 10:36
ОМС, не поможет..... заявление сотрудника не отменяет закон
Любов 10:37
ОМС, це лише спроба заспокоїти себе )) адже в законі визначено "за три дні". і ніяка заява не може змінити норму закону... Хоча ми теж так пишено ))
фархад 10:38
Маша, нащо вам сдо на вихідних?
Марина 10:38
Нужна помощь... Закон про оренду теперь конкретно запрещает передачу в безоплатное использование майно. Что можно придумать и чем заменить? Раньше писали на відповідальне зберігання з правом користування.... что теперь делать?
Любов 10:40
ПОТРІБНА ПОРАДА. Працівник захворів. Первинний лікарняний закінчено 11.08 з позначкою "продовжує хворіти". Продовжений лікарняний відкривають 14.08. От як бути з цими двома днями розриву?
Марина 10:41
Любов, не принимать.... подовження только со следующего дня....
фархад 10:42
Любов, то вже новий починається
111 10:43
Маша, у нас такая же проблема, сегодня сутра не можем войти, вы какой город? Харьков
Маша 10:43
фархад, в пятницу и сегодня)) не уточнила, что два рабочих дня
Маша 10:45
111, тоже Харьков
ОМС 10:46
Любов, Марина, надія тільки на те, що до нас з перевіркою не прийдуть. Хіба що по скарзі, може до цього не дійде
111 10:47
Маша, областная казна посоветовала подождать.......с моря погоды наверное
Маша 10:48
111, всю пятницу жду(((
111 10:49
Маша, в пятницу у нас работало
Любов 10:54
ОМС, ой, з таким законами тільки на те і надія...
Любов 10:56
ОМС, зараз скажи я нашій с/раді, щоб фінансували мені відпускні... це при тому, що вони беруть позики на зарплату
Любов 10:57
Марина, не приймати не варіант взагалі... директор не стане на мою сторону
Ірина 10:59
Внесені зміни до паспорту бюджетної програми, чи подає розпорядник нижчого рівня до казначейства копію паспорта та розпорядчого документа з урахуванням змін?
Маша 11:00
Ірина, так подає
Марина 11:03
Любов, ничего себе... комиссия по соцстраху имеет полное право вернуть больничный с ошибками или написать письмо в больницу с требованием обьяснений..
Марина 11:03
а возмещать удержанные суммы при проверке ФСС кто будет??????
Валя 11:08
Допоможіть,хто знає: списали комп"ютер (балансова в-сть - 10000,00; знос - 9000,00; ліквідаційна в-сть - 1000,0 Роблю проводки 1411 - 1014 -10000 8411 - 1014 - 1000,00 5111 - 5512 - 10000,00 Правильно?
EVGENIY 11:14
Валя, не правильно 1411 1014 - 9000
Ксю 11:16
Любов, не беріть на себе таке. До нас не ходили з ФСС поки нас не ліквідовували. Мала шанс отримати протокол, але доказала свою правоту. Повірте не одне з найкращих відчуттів.
Валя 11:18
EVGENIY. ой точно))) а остальное правильно? Я сначала думала такие проводки: 1411 - 1014- 9000; 5111 - 1014- 1000, 5111 5512 - 10000
EVGENIY 11:21
Валя, такі точно не вірні! Перший варіант нормальні тільки 9000 поставте там де я написав і все
Валя 11:22
EVGENIY, спасибо большое!!!!
зарплата 11:34
помогите пожалуйста!!! Увольняеться с основного места работы 0,5 ставки в середине месяца .Предоставляется ему льгота по подоходному налогу или нет в месяце увольнения?
EVGENIY 11:38
зарплата,
888 11:40
Добрий день підскажіть придбали табличку фісадну як її оприбуткувати
Інна 11:41
Яке число фінансує ФСС?
EVGENIY 11:42
Інна,
Інна 11:43
EVGENIY, дякую
Полінка 11:45
Доброго дня. Проплату зробила, адоступу до сайту немає
EVGENIY 11:45
Полінка, авторизуйтеся, зверху натисніть УВІЙТИ
Марина 11:45
EVGENIY, а какой номер телефона для консультации?
EVGENIY 11:46
Марина, какой такой консультации?
Марина 11:46
EVGENIY, а что разве нет консультации по телефону для подписчиков?
EVGENIY 11:47
Марина, разве где то про такое написано? ))) Можете писать на емейл редакции
Марина 11:48
EVGENIY, я не утверждаю)))))))))))))))) может и приснилось))))))
EVGENIY 11:48
Марина, bb@ id.factor.ua пробел уберите
Полінка 11:48
EVGENIY, Дякую. Все вийшло
Марина 11:48
EVGENIY, спасибо)))
Ірина 11:56
Доброго дня в нашій організації є прострочена кредиторська заборгованість і строк позивної давності теж вийшов хочем її списати. Підскажіть чи необхідно повідомляти кредитора листом про те що будем списувати кредиторську заборгованість
Світлана 12:45
Доброго дня, підкажіть будь ласка чи можливо через портал пенсійного фонду автоматично розрахувати лікарняні, що це за макет заяви-розрахунку? можливо хтось вже користувався?
Ксю 12:47
EVGENIY, ви давали посилання на статтю на індексацію. В мене підвищення окладів перевищило індексацію, тому 3 3 серпня я її не рахую, а як тоді з 2 серпня.Я так розумію за 2 рахувати ще?Дякую!!!
1111 12:59
Маша, Второй день не могу подключится к СДО, пишет "certificate validation failure" у кого-то еще есть такое?
1111 12:59
заработало у вас?
Тетяна. 13:05
Привіт.колеги!Хтось працює з Fit-бюджет та СДО?
Тетяна. 13:07
EVGENIY 13:10
Тетяна., а що вас цікавить?
EVGENIY 13:11
Ксю, так за два дні треба нарахувати в тій же статі про це і написано
Тетяна. 13:19
EVGENIY, доброго дня.Сформувала юридичні та фінансові для подачі до ДКСУ.В СДО завантажила,приєднала скани...а воно повернулось з помилкою.Як бути?
123 13:19
Светлана, в этом макете надо вносить уже готовый цифры для ФССю расчет делаете как и прежде сами
Світлана 13:25
123, спасибо
Любов 13:30
Світлана, для е-лікарняних інша форма заявки. Пенсійний підсуїтився щоб полегшити нам роботу :)
NeProzorro 13:31
Кабмін спільно з ДПСУ планують ввести обов'язкове оприлюднення даних про е-лікарняні з метою підвищення прозорості
Любов 13:35
NeProzorro, сподіваюся, що це оприлюднення буде робити хто завгодно, але не бухгалтер. Бо щоб ми робли без всіх цих оприлюднень, не було б чим займатися на роботі ))
NeProzorro 13:35
Оприлюднення і прозорість- це основа всіх основ. Архі-важливе завдання. Все інше- почекає :)))
NeProzorro 13:37
Любов, і не сперечайтеся. Ви ж самі бачите як покращилося життя з того часу як запровадили оприлюднення
ЛюдКа 13:37
Любов
Бух 13:38
Тетяна., можливо зашвидко відправили фінансові? Казна колись попереджала щоб чекати на статус юридичних "отримано казнач." і потім тільки скидати фінансові
ЛюдКа 13:39
Казна+Проззорро+Э-Дата+іЛогіка+тд....ЩО ЩЕ??????
Юлія 13:39
Любов, Доброго дня. Це означає що людина не відвідала лікаря 11 числа і їй не виписали продовжений лікарняний... У нас таке було. Спілкувалися із соцстрахом, то ці пару днів позначаються у продовженому як порушення режиму (пропущені дні) та не сплачуються.,
Тетяна. 13:39
Бух, в СДО працюємо вже 3 роки,все було ОК.Вирішили спробувати Фіт бюджет.....
ЛюдКа 13:40
А ведення бухобліку, та кому воно треба, доказувати своїм що є правила, стандарти. Що ви там робите:аванс+ з/та ВСЕ!!!!!!!
NeProzorro 13:40
ЛюдКа, цього мало. Ще ж треба фотозвіт про використання по закупівлях до 50 тис.:)))))
ЛюдКа 13:42
NeProzorro Я фотозвіт не роблю, тільки оприлюднюю договір. Я початківець, хто що радив, все робила, а фотозвіт чую вперше. Це прикол?
EVGENIY 13:44
Тетяна., якою помилкою? І до чого тут ФІТ-Бюджет? Він робе так як ви налаштували!
Тетяна. 13:45
EVGENIY, працює все добре,але ,можливо,в СДО потрібно щось налаштувати?
EVGENIY 13:46
Тетяна., напишіть зміст помилки, і взагалі то там є техпідтримка онлайн! Якщо ви тільки почали працювати то скоріш за все ви не вірно заповнили якийсь довідник і ФІТ-Бюджет тут ні до чого
EVGENIY 13:47
Тетяна., змість помилки треба побачити і я вам скажу в чому проблема
Любов 13:48
ЛюдКа, це сто відсотків. Що працівники, що керівник, вважають що робота бухгалтера це нарахувати зп два рази в місяць та сплачувати за необхідні матеріали ((
Любов 13:49
Юлія, дякую за відповідь. Теж думаю подзвоню в ФСС. що вони там скажуть.
ЛюдКа 13:49
Де дівся НеПрозорро, вніс смуту в мою налагоджену , сформовану та виплековану стратегію роботи .!!! Так не чесно.
Тетяна. 13:51
EVGENIY, як Вам показати скрин?На платформі я залишила питання з скрином помилки
Любов 13:52
ЛюдКа, ойой я якраз сиджу в закупках...і вперше чую про фотозвіт... а він посіяв нам тут сумніви і зник )) і як його робити?? це може селфі змученого бухгалтера на фоні оприлюднених договорів??
EVGENIY 13:52
Тетяна., budgetglavred@ gmail.com напишіть мені пробіл після равлика приберіть тільки
Тетяна. 13:53
EVGENIY, ок
NeProzorro 14:05
Шановна ЛюдКа, це жарт. Але знаючи мудрі голови, "світлі уми" наших законодавців від них можна всього чекати, в т.ч. і впровадження фотозвіту по закупівлях
Виктор Фёдорович 14:06
Народу устал от пустой болтовни о прозрачности. Сколько можно болтать? Надо заниматься экономикой и повышать зарплаты бухгалтерам
Ксю 14:35
Працівник приніс лікарняний в серпні за липень. в серпні він йде у відпустку. Суму лікарняних включати до липня при розрахунку відпускних ?
Юлія 14:42
Любов, ми у таких випадках пишемо офіційного листа на ФСС.
EVGENIY 14:49
Ксю, звичайно ж включати
ОМС 14:49
EVGENIY, Марина, (11/47-11/48)Кажется и я где-то читала про бесплатную консультацию. И когда звонишь, там автоответчик здается что-то предлагает))))
EVGENIY 14:49
ОМС, єто біло давно еще при царе )))
ОМС 15:08
EVGENIY, нет. Я недавно звонила по подписке, то мне кажется что-то предлагали. Но на 100% конечно не уверена
EVGENIY 15:12
ОМС, это в журнале Налоги и бухучет кажись такое есть, в Бюджетной бухгалтерии такого нету вроде )
EVGENIY 15:15
но честно говоря если позвоните никто не пошлет, а скорее всего примут вопрос и попробуют помочь )
Ира75 15:21
Подскажите,пож,прибиральник ОМС идет в додатк отпуск с 30.08. по 31.08,и сразу в основной 01.09-24.09.(одно распоряжение).Подскажите расчетній період один (серпень 20-липень21) для двух отпусков или разные; Для МП расч период вересень 20 -серпень 21?
ОМС 15:29
Ира75, да
ОМС 15:30
EVGENIY, возможно
Наталія 16:24
Державна Установа «Чернігівська обласна фітосанітарна лабораторія»
EVGENIY 16:25
Наталія, вітаємо ))
Наталія 16:27
Бюджетна установа уклала договір оренди приміщення терміном на 3 роки. Сплатила забезпечувальний депозит в розмірі 6000,00 грн. за рахунок коштів спеціального фонду. Відобразила довгострокову дебіторську заборгованість за Дт2011 Кт 2313. В якому МО відобразити операцію, адже в МО №4 можна відображати лише поточну?
Полінка 16:30
Доброго дня. Керівника відокремлено структурного підрозділу селищної ради, який є окремою юридичною особою, приймає на роботу селищний голова. Питання: печатка в Трудовій книжці ставиться селищної ради чи відокремленого структурного підрозділу?
EVGENIY 16:31
Наталія, тільки в 3 мо, залишок буде висіти в головній книзі
Ася 16:42
Доброго дня. Підкажіть будь-ласка чи повинен головний бухгалтер вести кадрову роботу?
керр 16:43
Полінка, записи завіряються печаткою при звільненні
керр 16:44
Ася, якщо не має більше нікого то чому не може)
Полінка 16:44
керр, селищної ради,чи структурного підрозділу?
Наталія 16:46
EVGENIY, Дякую
Ася 16:46
керр, ще є начальник відділу і 3 спеціалісти, питання в тому чи "повинен"?
керр 16:48
Полінка, структ підрозділ, якщо він юридична особа
керр 16:51
Ася, якщо таке в обов'язками не передбачено то не повинен, це істотна зміна умов праці, як правило, виконує таку роботу "суміщають"на рівні спеціаліста, а не один з керівних посад
Ася 16:59
керр, дякую, мені це взагалі хочуть прописати в посадовій інструкції, але на скільки я розумію це не правильно