Архів чату за 30.09.2021

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1396 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Наталья 08:10
Доброе утро!!!Хорошего, приятного,теплого дня. Отличного настроения

Оксанка 08:13
Добрий ранок!!!))) У нас зранку тут "базар"))) За вихідні плітки накопилися, язиками чешуть колеги ))))

Оксанка 08:13
Усім спокійного дня)))

Любов 08:16
Всім доброго раночку :)) спокійного і легкого

**** 08:24
Доброго ранку! Хто знає яке число фінансує ФСС? Підкажіть будь ласка)))

ОМС 08:30
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!!)))))

Е. 08:34
утримуються профвнески із лікарняних?

С. 08:36
Е., не утримуються

Е. 08:38
С., дякую

ЛюдКа 08:46
Всім привіт!!!Гарного дня та позитиву!!!!

Любов 08:48
****, Кропивницький профінансували 24.06

EVGENIY 08:51
Доброго ранку )) Всім гарного дня

Тат_яна 08:52
Доброе утро!

Тат_яна 08:54
Оксанка, всего-то один день выходной был, а у вас новостей на целый воскресный выпуск?

Людмила 08:58
****, Миколаївська обл. профінансували 30.06

ОМС 08:58
Хоть бы скорее выходные)))))

Тат_яна 09:00
ОМС,

ОМС 09:01
Тат_яна, угу))))))))

ЛюдКа 09:05
ОМС 08.58?????Що на вихідному не відпочилось?

Тат_яна 09:08
ЛюдКа, наверное, тоже картошку перебрать не успела...

ЛюдКа 09:11
Тат_яна А я все за вихідні( я в суботу була на дистанційному) перебрала нарешті всю, 80 відер великої, а нам на зиму треба 20, ще і продам

Тат_яна 09:15
ЛюдКа, молодец,

ОМС 09:19
ЛюдКа, субота робоча була. А в неділю з родичкою прийшлось ринок 10 раз обійти (5 годин ходили!!!). Їй треба було скупитися. Стан, наче "трактор переїхав". Тому ХОЧУ ВИХІДНИХ!!!!!))))

ОМС 09:20
ЛюдКа, Тат_яна, ні у мене уже села немає, ні до кого їхать перебирать((((

Тат_яна 09:23
ОМС, тю, фронт работ - неограниченый, картошка перебрать, вторая картошка обработать (и можно прополоть), помидоры собрать (и переработать), в капусте бурьны уничтожить, груши, сливы сборка и переработка, и т.д.

EVGENIY 09:40

ОМС 09:40
Тат_яна, мне это все знакомо не понаслышке.

Оксанка 09:45
Тат_яна, не говоріть, переслухати неможливо))) Це я з відпустки вийшла, то мені і дико)

Тат_яна 09:55
EVGENIY, а вот этих "т.д." ещё больше, чем перечисленных процессов. Село, шо там балакать...

Виктор Фёдорович 10:10
71-річному чоловікові за 8 тис. карантинної допомогиприсудили не багато не мало, а 3 роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік. Кваліфікували його дії як шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 ККУ).

EVGENIY 10:12
Виктор Фёдорович,

Виктор Фёдорович 10:12
EVGENIY, народ устал от этой власти

ОМС 10:13
Виктор Фёдорович, народ устал уже от всех властей

NeProzorro 10:14
Оце так прозоро, нічого не скажеш...Самі агітували отримувати ту допомогу, а тепер таке витворяють

НАТАЛІ-Я 10:18
EVGENIY, підкажіть як до мережі додати нову функцію. У мене ніяк не виходе.

Юрій 10:27
Добрий день! допоможіть будь ласка у бухпроведення по заробітнгій платі: працінику було надлишково нар.з/п у квітні..., був звільнений у травні, а у липні вніс кошти на р/р....допоможіть, запутавсся

Виктор Фёдорович 10:29
Влада планує подальше збільшення пенсійного віку. Проєктом акту передбачено, що з 2023 року вік, який надає право на призначення пенсії за віком, щороку буде збільшуватися на один місяць. Таке зростання триватиме до 01 січня 2035 року.

Тат_яна 10:47
Виктор Фёдорович, а при ком пан Тигипко поднял пенсионный возраст? А?

Любов 10:57
Давайте про картоплю краще, ніж про політику

ОМС 11:01
Любов, це точно)))))

Оленка 11:01
Допоможіть! Працівнику виписали три е-лікарняних підряд. Як з'ясувати чи вони є продовженням? Як це визначити? Чим керуватись адже від цього залежить оплата

Тат_яна 11:04
Оленка, закрыть вкладку Пенсионного портала. И послать работника... выяснять...

Тат_яна 11:06
Говорят, что врачи путаются при оформлении е-больничных, формируют несколько раз этот самый мед.висновок. Только не говорят, как разруливать всё это. Я честно говорю: боюсь этих е-больничных капец как!

Тетяна 11:06
Доброго ранку! Куди віднести радіотелефон - до господарських товарів чи оргтехніки?

NeProzorro 11:12
Тетяна, віднесіть собі додому :)))

Оленка 11:15
Тат_яна, воно то так, але в нас є лише 10 днів щоб його нарахувати. Працівник пішов на довготривале лікування. ми знаємо що в нього одне захворювання по всім лікарняним. Але чим це доводити якщо в е-лікарняних це не зазначено

Любов 11:17
Оленка, це Вам скаже лише лікар. Спробуйте отримати його телефон і запитати. Тому не знаю як у кого, у нас у працівника взагалі неможливо щось вияснити, бо вони "я в цьому нічого не розумію "

Ася 11:18
як таке може статись? зранку читатл на сайті чудову статтю про елікарняні, потім не змогла її знайти. пише сторінка видалена...може таке бути?

Тат_яна 11:23
Любов, на те, шо "лікар скаже", можно забить сразу. Как и на все устные разъяснения всех мастей и ведомств.

Тат_яна 11:24
Оленка, с каких делов 10 дней? Вам комиссия по соцстраху уже дала протокол? Тогда пусть за все косяки расплачиваются при проверках сами.

Валентина 11:26
Доброго дня. Картопля ще росте у мене.А по лікарняним мене теж хвилює . Лікар то скаже . Алеж де там та таємна позначка який він? Фонд мабуть теж буде на них дивитись. Вони так його прорахуєть а ми по іншому. І хто правий? Слів лікаря невставиш...

Оленка 11:29
Тат_яна, я і вкомісію вхожу і лікарняні нараховую, з усіх боків буду винна

Любов 11:30
Тат_яна, згодна частково, це, можливо, допоможе хоч трохи прояснити ситуацію

Любов 11:31
Оленка, аналогічно, у мене комісія взагалі лише назва. Все роблю сама

Валентина 11:34
Так у більшості, що вся комісія сам

Тат_яна 11:41
В полномочия комиссии по соц.страху НЕ ВХОДИТ определение больничный первичный или продолжение. Всё должно быть отражено при оформлении лечебным учреждением. Был капец, когда названия организаций писали с ошибками, а теперь даже не капец, а П...ЕЦ ПОЛНЕЙШИЙ с их медвисновками да нумерацией. Уникальные номера, блин! Дятлы они уникальные, вот.

ЛюдКа 11:55
А ми виріщили поки що не хворіти......................, ну нас попередили...................ну розумієте....................

Тат_яна 12:00
ЛюдКа, так кто у вас спросит, оформлять ли больничный? Он сам вылезет на свет. Это жизнь, детка

Таня 12:00
Тат_яна, точно дятли

Жанна 12:15
Доброго дня, підкажіть , будь ласка, якщо авансовий звіт подано 30,08 то яку дату вказувати у бюджетних зобовязаннях у полі дата закінчення?

!! 12:20
Зникла ранішня стаття про е-лікарняні. Де її знайти?

Юрій 12:20
допоможіть будь ласка по відновленню касових та фактичних видатках по заробітній платі

EVGENIY 12:27
Юрій, чим допомогти?

EVGENIY 12:27
!!, завтра буде, там правки вносять, з'явилась свіжа інформація і статтю освіжають ))

Тат_яна 12:28
EVGENIY,

ОМС 12:34
Любов, (11.31) не хвилюйтесь, тут у 90% така ж ситуація

Тат_яна 12:35
EVGENIY, на законодательном Олимпе без перемен: быстренько разработаем и запустим. Красиво отчитаемся! А потом - кошка бросила котят, пусть...гуляют...как хотят

Ольга 12:40
Оновились дані в Е-лікарняних, з'явилися нові стрічки, випадок непрацездатності, порушення режиму, ознаки сп'яніння та причини непрацездатності

ОМС 12:52
Ольга, вибачаюсь за некомпетентність, як подивитись наявність є-лікарняного?

Тат_яна 12:59
ОМС, НЕ НАДО!!! МЕНЬШЕ ЗНАЕШЬ - КРЕПЧЕ СПИШЬ!!!

Ольга 13:15
ОМС, заходите на портал іенсійного фонду за допомогою ЕЦП як юридична особа https://portal.pfu.gov.ua/ і дивитесь листки непрацездатності (має бути в зеленому кружечку кількість лікарняних)

Любов 13:15
Тат_яна, не в цій пофесії

Любов 13:16
Ольга, тобто якщо кружечків немає, то немає чого і вишукувать через форму?

Ольга 13:17
Любов, так

Ольга 13:18
тепер вже видно де первинний де продовження, якщо номер випадку співпадає

Любов 13:18
Ольга, дякую, а то все боюся прогавити ))

Ольга 13:19
Поки що на строки ніхто не зважає, бо немає відповідальності

ОМС 13:21
Тат_яна, (12.59) у нас с сегодняшнего дня заболевшая. Не понятно Е или не "Е" принесет((((

ОМС 13:23
Ольга, та зайшла. Але нічого не побачила. Думаю, що може не туди. Зліва в кабінеті?

ОМС 13:26
Ольга, зараз напроти лікарняних і кружочка немає. Я так розумію, що якщо з'явиться, то значить з'явились лікарняні?

ОМС 13:29
Ольга, наша в стаціонарі, може ще не відкрили

Любов 13:35
До речі про портал... Замовляла довідку на працівницю. Запит було відхилено тому, що "особа не є працівником установи". Перевірила і повідомлення в податкову, і у звіті ЄСВ про прйняття подавалася. У когось так було? До пенсійного не можу дозвонитися...

Наталья 13:37
Ольга, про первинний та продовження, это вам так пояснили, или вы логически думаете что это так? Я тоже так подумала, но официальных заявлений пока нет

Ольга 13:44
Наталья, ні це Номер випадку непрацездатності, а в інструкції якщо один випадок, то перші п'ять за рахунок роботодавця інщі ФСС. До речі на гарячій лінії ФСС сказали що їх взагалі не допустили до створення та обговорення е-лікарняних .

Юрій 13:53
EVGENIY: Бухпроведення стосовно коригування з/п (та лік.листка)по працівнику який звільнився у травні 2021,(зараз перевірка ФСС) , працівник вніс кошти, які будуть проводик

Людмила 13:56
Юрій, ну логічно так як виплатили , тепер навпаки, вам повернули.

Саша 14:02
Доброго дня! Де в приваті знайтивиписку/рух коштів по рахунку за період з 30.08.2020 по 30.08.2021 (розширену)

EVGENIY 14:05
Юрій, і?? Мало інформації, треба повернути фонду? Що повернув працівник зарплату чи лікарняні! Якщо він повернув то це означає що ви вже все порахували і сказали йому скільки повернути

Олена 14:07
Оленка, щось я не розумію в чому питання.. лікарняні від одного і того дня, від одного періоду? ну то хай... оплачується той де буде стояти відмітка "готовий до оплати" і перший в черзі, якщо останній лікарняний "накладається" на попередні - в останньому оплачуються тільки "незайняті місця".

EVGENIY 14:07
https://buhgalter.com.ua/news/trudovi-v ... innim-chi/

Олена 14:08
Оленка, подовження л/л як було раніше непер немає. Якщо лікар подовжує - він буде світитися як "закритий". але з новою датою "до". Оплата після переходу в стан "готовий до оплати"

Тат_яна 14:13
Олена, кем оплачиваются - ??? Нами или соцстрахом? ВОТ В ЧЁМ ВОПРОС? Куда там Гамлету с его "быть или не быть"... Врачи путаются и получается, что формируются вместо продолжения больничного - новый...

Оленка 14:17
Олена, це все зрозуміло. У працівника виписано три лікарняні з 17.08-25, потім на 26.08 і ще один з 27.08 по 02.09. Перші два з позначкою "готовий до оплати". Питання в тому чи 2 наступні є прожовженням першого? Чим керуватися? немає ніяких роз'яснень!

Олена 14:21
Оленка, якщо лікар "завтикав" і виписав три підряд лікарняних, то чекаємо поки будуть світитися як "готовий до оплати". Ну може ж людина бути хора підряд різними хворобами? (ха-ха) У мене люблять хворіти 2 тижні в Бердянську)

ОМС 14:21
Оленка, а диагноза, естественно не видно?

Тат_яна 14:21
Оленка, и все сформированы как первичный, я так понимаю. И назад уже никто не отыграет, и вместо 5 дней будет за наш счет 11 дней оплачено. Ни работника на месте, ни денег на зарплату... Печалька.

Олена 14:22
ОМС, звичайно ні! Як і раніше внизу світиться "загальне" Хто ж діагноз пише?

ОМС 14:22
Олена, даже если 3 заболевания, то больничній должен быть один

ОМС 14:24
Олена, (14.21) это типа болеть с удовольствием. Толко бы медузы не мешали))))

Олена 14:24
ОМС, хвороба ларингіт відкрили лікарняний, іде людина з поліклініки і зламала ногу, забирають в травмункт відкрили інший. Я погоджуюсь, що в системі вони не мають "накладатися", але в питанні автора "підряд"

Олена 14:25
ОМС, ага) захворювання під кодом 12 "гострий шлангізм"

ОМС 14:27
Олена, (14.24). Скажу вам точно, що якби людина сказала, що вона вже на лікарняному, то ситуація була б інша. Вони може думають, що і оплата їм буде по 3 лікарняних? Народ же не предсказуємий

ОМС 14:29
Олена, я особисто травмувала руку, звернулась у травмпункт, так лікар мене майже умовляв не брати лікарняний. Умовив. З гіпсом ходила на роботу

Оленка 14:30
Олена, Ми точно знаємо що людина пішла на довготривале лікування. І в неї точно один випадок. Просто один лікарняний відкрили в одній лікарні(там відразу видно по яке число хворітиме), потім доліковується в іншій лікарні - з'являється новий е-лікарняний. Як довести що це продовження?

Тат_яна 14:30
ОМС, у меня самой были "накладки" по двум больничным, разруливали с соцстрахом: я звонила в свою дирекцию, их специалист звонила в Киев, консультировалась

Таня 14:31
Підскажіть, чи достатньо довідки з дитячого садка про те, що батько не приймає участі в вихованні диини і рішення про розлучення для надання працівниці додаткової відпустки 10 к.д. як одинокій матері?

Оленка 14:33
А ще одному працівнику виписують е-лікарняний, хоча він уже 5 місяців на лікуванні по одній хворобі і перед цим були паперові лікарняні і продовжувати повинні лише паперові. Просто жах якийсь!

ОМС 14:35
Оленка, 5 місяців дозволяється тільки в окремих випадках, типа туберкульоз. А так відкривають групу

Прросто_Бух 14:36
Оленка, в первинному та в продовженні співпадає номер випадку непрацездатності (не плутати з номером лікарняного, вони не повинні співпадати). Перевіряли? Це буквально свіже оновлення порталу ПФУ. Хояа, ч думаю, їх ще 100500 штук оновлень буде

Оленка 14:37
ОМС, після МСЕКу відправили на долікування і продовжили лікарняні

Ольга 14:40
Оленка, https://buhgalter.com.ua/news/trudovi-v ... innim-chi/

Олена 14:41
Оленка, як довести? - там буде один номер. Це зроблено для того, щоб на довготривалому людина могла отримувати забезпечення. Нам і раніше приносили 1 л/л з відміткою "подовдення" і ми 5 днів нараховували, або (окологія) подавали у ФСС кожен окремо

Олена 14:45
Оленка, "спокойстиве! только спокойствие"!! )) е л/л для оплати будуть світитися "готовий до оплати" після будете метушитись), хоча - там і заявка передається через кабінет. Не заплутаємось (я так думаю)))

Олена 14:48
Ольга, дякую, вже ми всі напевно перечитали. залізла в кабінет. Сьогодні формат л/л змінився і з'явився номер випадку, ну і порушення...

ТАТЬЯНА 15:00
Добрый день! коллеги подскажите пожалуйста, купили лег.машину, нужно добавить машинное масло, купили, на какой счет приходовать и как списать то кол-во,которое долили, если кто с таким сталкивался подскажите!

Маша 15:06
Колеги, подскажите! Кофе лучше пить с молоком, или без?

Тат_яна 15:07
Маша, кофе лучше пить с коньяком

EVGENIY 15:07
Тат_яна, 100%

Маша 15:07
Тат_яна, знаю, дело в том, что уже закончился

Тат_яна 15:08
Маша, магазин далеко, что ли

EVGENIY 15:09
Маша, если кофе закончился то можна пить просто коньяк

Маша 15:09
Боюсь начальника. Вдруг ему не понравится, что я в рабочее время за коньяком хожу

Тат_яна 15:11
Маша, начальник не любит коньяк? Начальник настоящий?

Маша 15:11
Боюсь у него тоже закончился. Не хочу его злить

Маша 15:12
Не буду ему ничего говорить, а просто возьмудве

Маша 15:13
и молоко, пожалуй,тоже

ОМС 15:15
Маша, (15.12) Бери две. В любом случае за второй прийдется бежать)))))

Маша 15:16
Колеги, спасибо за совет))

Тат_яна 15:17
Маша, неделя только начинается, так что...

Маша 15:17
А в каком соотношении лучше коньяк с кофеем?

ОМС 15:19
Маша, зависит от повода))))

Людмила 15:19
Маша, меньше кофе, больше коньяка.

Маша 15:20
ОМС, ну чтоб отвлечься немного

Маша 15:22
недавно поняла, что вода портит вкус кофе. Мне кажется вкус не такой насыщенный

Маша 15:24
А когда грею коньяк в микроволновке, всем от меня что-то надо ходят один за другим, что-то спрашивают

Маша 15:28
Я обычно им отвечаю, что вот вода закончилась, приходится спирт испарять

ольга 15:28
колеги, дайте пораду: нарахувала лікарняні В ЛИПНІ, сплатила ЄСВ в ЛИПНІ (разом із з/платою), отримала фінансування ФСС в СЕРПНІ, казна без платіжки на ЄСВ в серпні не хоче проплачувати , хто як виходить із ситуації?,

ОМС 15:29
ольга, платіть. А при наступній сплаті (з зарплати) зменшите на цю суму

Маша 15:32
посмотрела в окно, увидела афроамериканца

ольга 15:34
ОМС, хотіла довести казні, що вони не мають вимагати цю сплату, бо випадки є різні,

ОМС 15:34
Маша, вы, похоже, что-то с пропорциями напутали

ОМС 15:36
ольга, ви ж все рівно не зможете з рахунку для лікарняних перерахувати на інші цілі. Ви все зробили правильно, щоб не порушити термін сплати податків. Ми так не робимо, але законодавчо потрібно б

Маша 15:37
ОМС, не может быть, кофе я сама насыпала

ОМС 15:37
Маша, а кто коньяк доливал?

Олена 15:38
ольга, я кладу платіжку, на 100 грн

Маша 15:39
ОМС, коньяк был вчера. Сегодня коньяка нет, но есть афроамериканец

Олена 15:39
ТАТЬЯНА, ложите туда же где и бензин "сировина і матеріали", списуєте за документи які прописані в обліковій політиці (накладна-вимога", накладна на відпуск чи що там у Вас

Марія 15:40
Хто може підказати проводки : зроблено поточний ремонт приміщення на суму 50000,00 гр. Здійснено попередню оплату (аванс)-14500,00?

ольга 15:41
я зрозуміла одне - казна НЕПЕРЕМОЖНА?!

Ольга 15:52
ольга, якщо ви пишете що лікарняні за липень то повинні пройти

тата 15:53
Доброго дня, а у всіх в кабінеті ПФ дані тільки за 2020 а за 2021 ще немає?

Олена 15:55
Ольга, внесено зміни в казначейське обслуговування, здається в червні... там без виключень прописано з платежами...якось так, я зі своїми обговорила питання і домовились завжди на рахунку залишати гривень 100 для оплати л/л, які люблять фінансувати в останній день місяця. При цьому у мене по ЕСВ кредиторка.

ОМС 15:55
тата, по працівниках чи по підприємству?

тата 15:56
ОМС, поустанові

Олена 15:56
тата, у мене не світяться звіти. Перевіряю по собі особисто - всі 6 місяців наявні. Так порадили в ПФУ. Я їм писала запит з кабінету - відповідь "опрацьовуємо"

тата 15:57
Олена, дякую!

тата 15:59
Тоб то зкабінету установи, я не побачу по працівнику також відомості по трудові відносини

Тат_яна 16:02
ольга, 15.28 письмо на казначейство. Я пишу так: "При перерахуванні матеріального забезпечення із тимчасової втрати працездатності застрахованій особі ..., отриманої від ФССУ в сумі ... грн., платіж на перерахування ЄСВ не надавався, оскільки сума ЄСВ в розмірі ... грн. була перерахована при сплаті заробітної плати за ... "

Таня 16:06
тата, і у нас також 2021 рік не показує по установі, а по людях є відомості. Писала запит на ПФУ, чекаю відповідь.

Любов 16:22
Таня, у мене теж цікаво з ПФ. Деяких працівників пише "не перебувають у трудових відносинах". Чекаю коли вийде інспектор з відпустки і бдемо розбиратися

Олена 16:26
Любов, якщо прийняли у період з 01.07 то інформації про трудові відносини у них немає. Нащо тільки "повідомлення" надсилаємо?

Олена 16:27
Тат_яна, так, можна надати "документ, що підверджує сплату, переплату" . Але особисто мені - легше покласти платіжку на 100 грн. Чим набрати, понести підписати, занести зареєструвати, піти поставити печатку (це різні будівлі" і віднести в ячейку казни))))

Наталя т-ц 16:36
Ау, терцентри, ви вже зробили розрахунок платних соціальних послуг?? чи може вже хтось працює по Новому Закону ??

Любов 16:37
Наталя т-ц, маєте на увазі диференційовану? У нас поки що тільки говорять про це

Любов 16:49
Олена, купа такої роботи, яку робиш і думаєш НАЩО :))

Тат_яна 16:53
Любов, Сижу на работе и просто фигею… Кому это нужно? И что я имею? Имею работу — работа меня… Такая вот в жизни бывает фигня.

Юлія 16:56
підскажіть, хто буде нести відповідальність якщо працівник не повідомить про е-лікарняний і пройде 10 днів?

Любов 16:57
Тат_яна,

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”