Доброе утро!
Тат_яна 08:12
Оксанка 08:19
Доброго ранку усім))))
Любов 08:25
Доброго раночку і смачної кавусі ))
ОМС 08:27
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!))))
Наталія 08:29
Добрий день! Підкажіть за яке число фінансує ФССз ТВП
SHS 08:31
Доброго ранку! СДО працює? Зі вчорашнього дня не можемо зайти
ЛюдКа 08:35
Вім привіт!!!!
ЛюдКа 08:36
Гарного дня та позитиву!!!!!
ЛюдКа 08:37
Тат_яна буде зранку поезія? Мене тиждень не було, щось помінялось?
фархад 08:40
доброго ранку та запашної кави
ФСН 08:47
Доброго ранку. Вдалого всім дня!!!
ФСН 08:48
SHS, СДО працює. Вже роздрукували виписки.
Тат_яна 08:48
ЛюдКа, та яка там поезія, зараз проза життєва дуже актуальна...
EVGENIY 08:50
Доброго ранку )) Гарного всім дня, я в строю ))
ОМС 08:53
EVGENIY, C ВЫХОДОМ!!!!))))
Тат_яна 08:54
EVGENIY, В Багдаде всё спокойно!
Світлана 08:54
Добрий ранок! Допоможіть, можливо хттось розібрався як визначити середню зп за новим порядком, звільняється людина і я не знаю що робити???
ОМС 08:55
Світлана, а зліва новини не допоможуть?
Світлана 09:00
ОМС, те що там написано це просто брєд
ОМС 09:01
Світлана, я не читала, бачила тільки новину
фархад 09:02
Світлана, головне більше не нарахувати
Світлана 09:03
Премію нараховано за минулий період, а множити на робочі дні наступного за місяцем нарахування??? Там взагалі на суму премію не виходить
EVGENIY 09:04
Світлана, там проблема тільки в преміях за квартал і рік, більше нічого не змінилось в чому у вас проблема?
Світлана 09:05
EVGENIY, саме в преміях за квартал
Інна 09:05
Хто підписує відомість нарахування відпустки: бухгалтер і директор чи тільки бухгалтер?
NeProzorro 09:06
фархад, ждемо на детальний звіт про випиту каву, оприлюднений згідно зі всіма виогам и :)
Оксанка 09:06
Інна, у нас тільки бухгалтер
фархад 09:07
NeProzorro, то треба ще план опублікувати, а єцп в процессі підготовки
NeProzorro 09:08
Колеги, на яких добровільно-примусово "навісили" закупівлі чивсі готові до тестування УО? ЦІкаво, що буде якщо спеціально його завалити?
фархад 09:08
NeProzorro, коли це буде?
Тат_яна 09:09
Інна, у нас только бухгалтер
NeProzorro 09:09
фархад, з 01.01.2022 хто не здав тести не зможе бути УО.
фархад 09:09
NeProzorro, тестування де і коли ?
EVGENIY 09:11
Світлана, так в статтях і приклади є, чому ви вважаєте що там брєд?
Тат_яна 09:11
NeProzorro, без штрафов? Просто не сможет и всё?
NeProzorro 09:11
Точно невідомо як воно буде відбуватися. Планую його "завалити" і подивитися як тоді зарухаються інші
фархад 09:12
NeProzorro, я вважав що буде нова посада в штаті з 01.01.2022
ЛюдКа 09:12
ще немає ні порядку , ні питань, але кажуть буде 600 итань, із них виберуть 50 для проходження тестування. Чого паритися, пройдемо 29.12.2021.
фархад 09:12
ЛюдКа, а воно нам потрібно
NeProzorro 09:12
фархад, Можуть на іншого працівника обов'язки УО поставити (якщо штат невеликий). Юрисконсультів не хочуть вводити в штат. І все на бухгалтерію спихають
Світлана 09:13
EVGENIY, тому що наприклад премія нарахована за 2 кв. коли людина до прикладу була у відпустці. Я ділю премію на відпрацьовані дні 2 кв. і множу цю суму на дні відпрацьованих місяців наступних за місяцем нарахування премії. В результаті сума відрізняється від тієї що була нарахована
Тетяна 09:13
Світлана, премії треба включати у розрахунок середньої зарплати треба так як написано у статті. Наразі готується лист Мінекономіки саме з такої позицією. Як тільки він буде готовий, його буде опубліковано и наведено тут.
Олена Чеч. 09:14
Доброго дня! Можливо хтось з колег виписує "Бухгалтерія: Бюджет". Мені потрібна стаття про оплату праці керівників гуртків - сумісників. Вона є у №43/2019, с. 20. Можливо хто має змогу поділитися. [email скрыт]
фархад 09:14
NeProzorro, це не є правильно, можна по договору найняти людину коли треба
Т 09:14
фархад, нові посади не дозволяють,а ще й скорочення
фархад 09:16
Т, ну ящо щось скорочують то десь вводять , рівновага повинна бути
ОМС 09:17
фархад, УО критично не хватає. Тому УО легко буде знайти роботу
NeProzorro 09:17
фархад, ніхто ні про кого не думає. Аби спихнути з себе. А куди спихнути? Вірно. На бухгалтерію
Т 09:17
фархад, нічого не вводять а скорочують,бо немає коштів на утримання
NeProzorro 09:18
ОМС, добре бути УО- коли ти ТІЛЬКИ УО. А не як додаткове навантаження і відповідальність
фархад 09:19
Т, вірно ви говорите, але ж бухгалтер не може все осягнути,десь всерівно щосьпропустить,отже будуть перевірки та штрафи
фархад 09:20
на мою думку треба або посаду вводити або строкові договори по потребі
NeProzorro 09:20
фархад, це ціла закупівельна система недосконала. Якщо держава так переймається закупівлями- нехай закупівлі проводять вищестоящі органи (в них є юристи в штаті).
NeProzorro 09:21
Був же при СРСР ДЕРЖПЛАН. От нехай і зараз так закуповують собі і розподіляють між установами.
фархад 09:21
NeProzorro, а ви що не в курсі , що бухгалтер все знає)))
NeProzorro 09:22
фархад, при 25- ому тарифному може б і знав... а так ...
Оксана 09:25
Світлана, buhgalter.com.ua/articles/trudovi-vidnosini/serednya-za-poryadkom-100-zmini-v-poshukah-doskonalosti/
Оксана 09:32
Світлана, Сума премії за квартал ми ділемо на кількість відрацьованих днів за квартал та множемо на кількість відпрацьованих днів окремо по місяцях починаючи з місяця в якому вона нарахована
Лера. 09:35
Доброго дна. Підкажіть будь-ласка. Списуємо основні засоби. Передали установі актом цілі ОЗ. Вони нам перерахували кошти за металобрухт. Чи потрібно в цьому випадку надавати довідку про надходження у натуральній формі?
EVGENIY 09:39
Лера., нет конечно
Lala 09:44
підскажіть будь ласка, якщо на рік призначення на закупівлю (по одному виду ДК)послуг 150тис., але договір буде укладений тільки на 10 тис. Потрібно проводити спрощену закупівлю чи можна прямий договір?
NeProzorro 09:44
Lala, що значить призначення? План?
Lala 09:46
NeProzorro, так!
NeProzorro 09:48
Lala,
NeProzorro 09:50
Змінити план закупівель. А потім оприлюднити на підставі цього зміненого плану Звіт
Lala 09:51
NeProzorro, дякую! я правильно зрозуміла, треба зробити зміни до річного плану та укладати прямий договір.
NeProzorro 09:52
Так. План по якому ще не було закупівель можна редагувати на майданчиках.
Lala 09:53
NeProzorro, дякую!
NeProzorro 10:00
Чи ви знаєте колеги, що "джуніор" (стажер, олодший працівник) в ІТ-фірмі заробляє в рази більше ніж все знаючий досвідчений бухгалтер в бюджетній установі?
Танія 10:02
Закупка ноутбуків за рахунок двох бюджетів (місцевий в т.ч. не менше 10%) наприклад 50000 ціна ноутбука а кошти виділені 5000 з місцевого бюджету а 45000 із державного бюджету як правильно облікувати на рахунок 1014 на місцевий бюджет чи на державний?
Тат_яна 10:05
NeProzorro,(10-00) слухайТЕ, тролль ви, 80-го рівня!!!
NeProzorro 10:09
Тат_яна, чому ?
Таня 10:10
Було роз’яснення, що при умові надання співфінансування з державного бюджету місцевому, основні засоби оприбутковуться на місцевий бюджет
Тат_яна 10:15
NeProzorro, то своїм ФАНТАСТИЧНИМ 25 тарифним дратуєте, то ІТ-фірмами... Де ж їх взять для дівчаток, яким вже ДУЖЕ-ДУЖЕ за 30-ть. Залишаються тільки УО "волонтёрить"
Оксана 10:24
підкажіть проводки. ми перекинули кошти з одного реєстраційного на інший . кошти надійшли як плата за надану платну послугу
Світлана 10:24
Добрий день! Хто знає як роздрукувати е-лікарняний з порталу ?
ОМС 10:26
Тат_яна, майже 30 за 30
тата 10:26
NeProzorro, я десь читала як що це пропишуть в посадовій,а ти не згоден, то мають право сказати "ДО ПОБАЧЕННЯ" Обидьненько як то
EVGENIY 10:28
Оксана, а дохідний рахунок чиплати? Кошти надходять на дохідний потім падають на реєстраційний! Як у вас так вийшло? Ви повинні кидати з доходного на доходний а з реєстраційних само перекине
тата 10:32
Поки пила каву, на думку прийшла ідея, а хай заборонять премії річні і квартальні. Бух. буде легше, а то з ними одна морока.
ОМС 10:33
тата, а може краще переробить положення про преміювання і зробить щомісячні?
NeProzorro 10:33
Тат_яна, вибачайте якщо щось не так. Не мав на меті дратувати когось. Просто констатую факти.
тата 10:34
ОМС,а як же в кінці року економія?
ОМС 10:34
NeProzorro, на жаль, такі різниці у заробітній платі зараз, що просто нікуди
NeProzorro 10:36
Про це і мова. Вимоги до фінансистів-бюджетників високі+ буває додаткова нагрузка (кадри, військовий облік, закупівлі). А ніхто не цінує того.
NeProzorro 10:37
тата, але цікава ситуація- УО діюча не здала тести і функції УО виконувати не може . А закупляти потрібно. Хто буде робити? Директор? Вищестоящі?
тата 10:39
NeProzorro,
Оксана 10:41
EVGENIY, так кошти падають на рахунок надходжень. потім ми платіжку в казну кидаємо з одного видаткового на інший а казначей якось вручну корегує рахунки надходж.
тата 10:44
NeProzorro, у нас ситуація така що коштів на навчання УО не дали ,як навчатися?
EVGENIY 10:46
Оксана, треба було з дохідного на дохідний! А в обліку вже показуєте тільки по реєстарційним
ІРА 10:51
Міжвідомча передача основих засобів які повнісю не зношені як відобразити в обліку. Перший раз роблю
EVGENIY 10:57
ІРА,
Оксана М 11:05
Доброго дня.Допоможіть розібратись. У школі харчується 413 учнів , по типових штат.норм №1205 якщо більш 200 і більше учнів 2кухаря, а якщо дітей 400 і 600 теж 2 кухаря, чи є розяснення щодо цього
Тат_яна 11:05
EVGENIY, не совсем поняла... Почему с доходного на доходный? С доходного сразу разве не перегоняет казна на расходный?
Тетяна 11:06
EVGENIY, підскажіть, будь ласка, як визначити середню зп за новим Порядком, якщо у грудні 2020 року виплачена премія за 2020 рік. Чи відносити цю премію на розрахунковий пкріод 2021 року?
EVGENIY 11:07
Тат_яна, потму что деньги ошибочно упали именно на доходній и в казне прошли по доходам, теперь нужно с доходного чтоб дозход с минусом прошел и новій доход с плюсом, а по расходнім пройдет автоматом
EVGENIY 11:08
Тетяна, я только после отпуска, сейчас буду читать статьи про среднюю что там начудили ))) На сайте обновил сегодня постанову 100
Тетяна 11:17
Тетяна, щорічну премію нараховану у грудні 20 року, її суму поділіть на кількість відпрацьованих днів у 20 року, а потім помножте на кількіть відпрацьованих днів починая з грудня 20 року, січня 21 року та далі, по тих місяцях які включаються у вас до розрахункового періоду.
Тетяна 11:18
Тетяна, так само розкидайте наперед щорічну премію, яка нарахована у грудні 19 року за 19 рік. Якщо таке нарахування у вас було. Та додайте до зарплати місяців 20 року, які увійши у вас у розрахунковий період.
Наталя 11:18
Доброго дня. Підкажіть будь ласка як правильно зробити. Банк передав нам майно згідно акту прийома передачі. Майно різне, від вогнегасника до кондиціонеру . Як правильно поставити на облік це майно? В банківській сфері план рахунків не такий як в бюджеті, буду дуже вдячна за допомогу
EVGENIY 11:23
Наталя, вам на бухгалтер 911
Наталя 11:25
А як туди потрапити
EVGENIY 11:28
Наталя,
ФСН 11:28
Наталя, а так і набирайте бухгалтер 911
Наталя т-ц 11:29
EVGENIY, порушуєте)))))
EVGENIY 11:30
Наталя т-ц, чого це?
Наталя т-ц 11:30
а це ваш сайт??
Лінк 11:30
Наталя т-ц, 911 це та сама контора)
EVGENIY 11:31
Наталя т-ц, це ж не конкуренти, поки мене не було саме редакторка сайту 911 тут була головною
Наталя т-ц 11:31
ааа,я туди ніколи і не хожу)
EVGENIY 11:31
Наталя т-ц, у нас же навіть зверху переключалка стоїть по нашим сайтам
EVGENIY 11:32
Наталя т-ц, тому що вони для комерсів і вам там робити нічого ))
Наталя т-ц 11:32
тепер бачу. "семен семеныч!)"
EVGENIY 11:32
ОМС 11:34
EVGENIY, (11.31) а хто це бачив? Дякуємо)))))
Лінк 11:34
Народ як зайти на портал ПФУ?
Лінк 11:34
видає "Виникла помилка при передачі запиту на сервер ЦСК за протоколом HTTP"
Наталя 11:36
Перепрошую, сайт бухгалтер 911 для бухгалтерів державних установ теж?
Лінк 11:36
Це якщо заходити з ключем привата, якщо через смарт карту казначейства то також не пускає.
EVGENIY 11:40
Наталя, ні він для комерційних і всіх хто веде бухоблік по плану рахунків для комерційних установ
EVGENIY 11:41
Наталя, а ви плутаєте бюджетні установи і державні підприємства це різні речі
Тат_яна 11:43
EVGENIY,11.08 Собираетель читать про 100ту постанову? По трезвому?
Лінк 11:43
Для входу на портал пфу через токен треба додаткове програмне забезпечення, якщо так то яке?
Наталя 11:54
Вибачте, що заплутала Вас, але ми бюджетна установа , і нам було передане майно, яке є державною власністю, майно різне, вогнегасники, стільці, кондиціонери, чим користуватися і як правильно поставити це майно на облік, дякую за допомогу
Лера. 12:02
Лінк. На порталі пфу, як заходите на вкладку токен, повино з,явитися повідомлення с бібліотеками. Краще заходити з печатки.
Лінк 12:02
Лера., спасибі попробую
Лера. 12:03
Лінк. У вас токени казначейства?
Тоня 12:04
Чтобы мы ни делали, не идут дела, Видно в понедельник нас мама родила. Видно в понедельник нас мама родила, Чтобы мы ни делали, не идут дела! Постанова сотая, ну просто курьёз; Плачем, богу молимся, не жалея слёз. Плачем, богу молимся, не жалея слёз. Постанова сотая, ну просто курьёз! Вроде не бездельники, и могли бы жить. Нам бы изменения взять и
Тоня 12:05
и отменить! Нам бы изменения взять и отменить! Вроде не бездельники, и могли бы жить.
Тат_яна 12:06
Тоня, вот это я понимаю, новый гимн бухгалтера бюджетника?
Лінк 12:09
Лера., смарт карта автор. ключі казначейства
Лінк 12:10
все одно не пускає на портал пфу з помилкою "Виникла помилка при спробі отримати статус сертифікату за протоколом OCSP"
Лера. 12:21
Лінк., У мене теж так було. Треба зайти на портал дія і знайти "підписання документу", потім обираєте апаратний ключ і далі, що запрашиває.Потрібно щоб було відкрито дві вкладки ПФУ та ДІя. На дії перевіряєте свій підпис й одночасно на ПФУ.
NeProzorro 12:21
EVGENIY, я зранку дав колезі посилання на сайт ПрозоРРО Інфо бокс. То нічого? На такі офіційні сайти можна в чаті посилатися?
Лера. 12:22
Лінк. Тільки так змогла зайти на портал ПФУ. (Так мене консультував програмістз пенсійного)
Лінк 12:31
Лера., спасибі
Viktor 12:37
Підкажіть, учню-сироті з січня 2021р. підвищили стипендію йому не виповнилося 18 років. чи потрібно змінювати розмір стипендії після того, як виповниться 18 років
Гірничий ліцей 12:44
Viktor, так. Якщо це профтех. училище то сума 3405 з наступного місяця після виповнення 18 років
Оксанка 13:00
Тоня,
Катерина 13:10
Лера., Спасибо огромное за совет про ключ, столько времени бились и не могли зайти в пенсионный, но теперь все вышло)
ОМС 13:21
Лера., а можно детальніше. Ніколи з Дією не працювали
Лера. 13:30
ОМС:, в пошуку набираєте дія підписання документів. Далі підписати документи. обираєте апаратний ключ (у мене пропонує три -я обираю другий). Обираєте пристрій та пароль
Тат_яна 13:30
Лера., а "Дія", що автоматично наші КЕПи отримує? Ми до цього сервісу не зверталися, не давали ніяких даних їм...
Марія освіта 13:31
Підкажіть будь-ласка на методиста поклали обовязки заступника директора 20% доплати, доплата буде від якої ставки?
Бухгалтер 13:33
Добрий день! Підскажіть, надбавка за складність і напруженість у праці та суміщення посад не повинно перевищувати 50% разом? чи по кожному виду доплати обмеження до 50%?
Тат_яна 13:33
Марія освіта, від ставки заступника директора у вашому випадку (працівника, що його заміщюють)
Лера. 13:34
Тат_яна, Ми теж не звертались. Чомусь так програма працює ПФУ. (напевно треба доопрацьовувти)
ОМС 13:34
Тат_яна, і я ж про те.
ОМС 13:34
Лера., а податкової?
Тоня 13:35
Тат_яна, ЭТО КРИК ДУШИ!
Лера. 13:36
ОМС: у нас не має ключа податкової, не знаю.
Тат_яна 13:36
Лера., бідні - бідні бухгалтера... І кадри, і юристи, і закупівлі, і системні адміністратори... САМ СЕБЕ РЕЖИССЕР... Міністр Федоров, тра-та-та-та...
Ольга 13:39
Працівник поламав руку, має три електронних лікарняних всі не більше 5 днів. Номер випадку непрацездатності один той же то лікарняні будуть первинними,,,
Оксана 13:40
подскажите пожалуйста за какое число финансирует ФСС
Марія освіта 13:40
Підкажіть будь-ласка на методиста 14 тарифного розряду поклали обовязки заступника директора по 15 тарифному розряду 20% доплати. Від якого тарифного розряду проводити доплату?
ОМС 13:41
Оксана, позавчора і вчора фінансували по 15.07
Оксана 13:42
ОМС, спасибо
ОМС 13:42
Тат_яна, і вірші ще успівають писати
Тат_яна 13:45
ОМС, ага. Ну вот, на злобу дня:чакры прохудились с праной перебой плачу над своею йоганой судьбой
Лера 13:49
Тат-яна, Да. Я два дні просиділа над цим порталом(((
Viktor 13:52
Гірничий ліцей, Дякую
Viktor 13:54
Наразі є соціальна стипендія в розмірі 450 грн. в учнів ПТНЗ, Яка її доля з 1 січня 2022 року, ніде не знайшов інформацію про її підвищення
Ната 13:56
доброго дня, яке число зараз фінансує ФСС?
ОМС 13:56
Ната, подивіться вище)))))))
Ната 13:57
вибачте, терміново писала, немає часу читати)
Марина 14:06
Добрий день! На яку дату фінансує ФСС
ОМС 14:10
Віталій, Марина, вы че, прикалываетесь?
Оксанка 14:11
ОМС, в мене відчуття, що це тут завівся один троль, який підписується різними іменами і пише всяку єрунду
EVGENIY 14:12
Оксанка, в мене теж ))
ОМС 14:13
EVGENIY, Оксанка,
EVGENIY 14:15
повидаляв повідомлення
Віталій 14:21
Тат_яна 14:27
EVGENIY, 14.15 наконец-то!
Вікторія 14:43
Марина, 14.07.21
ОМС 14:44
SHS 14:49
Добрий день, чи потрібно вести журнал реєстрації подорожніх листів службового легкового автомобіля? Якщо так, чи є затверджений бланк чи у вільній формі? дякую
Марина 15:02
Вікторія, дякую.
lvm 15:04
Добрий день! Якщо на електроенергію кошторис 46500 використано і беремо довідку на 44000. Який договір буде на прозоро: без використання електронної системи чи спрощені закупівлі?
Любомира 15:05
Ми ведемо в довільній формі, а бланк подорожнього листка затвердили в Положенні про організацію бухгалтерського обліку
SHS 15:07
Любомира, можете підсказати назви колонок та які данні вносите?
Оксана Григорова 15:09
Скажіть будьласка електрониий лікарнчяний можливо якось роздрукувати, бо на порталі ел. послуг ПФУ немає такої послуги
Марія освіта 15:13
через скріншот
Бухгалтер 15:17
Через знімок екрану, вставляю в ворд, обрізаю і друкую, а з другої сторони друкую 2 сторінку бланку лікарняного для заповнення відділом кадрів. Мені так зручніше, електронний документооборот але всеодно все на бумажках
Оксана Григорова 15:20
Бухгалтер, дякую, а другу сторінку бланку ви розробили самі, чи за основу берете старий лікарняний?
ФСН 15:20
SHS, задайте в пошук, випадає багато картинок (і нормативка є)
Бухгалтер 15:22
Оксана Григорова, старий лікарняний, знайшла його бланк в інтернеті в екселі і друкую.
Оксана Григорова 15:22
Бухгалтер, велике дякую
GalinaS 15:28
lvm, на додаткові виділені кошти до 50000 прямий договір, але якщо залишився невикористаний кусюнчик то він додається, а там вже дивіться-может вилезти на спрощену
EVGENIY 15:37
SHS,
SHS 15:48
EVGENIY, мені потрібен журнал реєстрації цих подорожніх листів
Ксю 16:13
Чи правильні проводки (облік розеток, вимикачів) МО2 дт2313-кт7011,Кт2313-Дт6211; МО6 ДТ1513-Кт6211;МО13 Дт8013-Кт1513 (Акт списання) Чи ще потрібно якийсь акт? Дякую
новенька-новенька 16:17
EVGENIY, купили офісні меблі (по 2210) як оприбуткувати? які будуть проводки та як йм присвоїти інвентарні номери? Дуже дякую!
EVGENIY 16:23
новенька-новенька, Ксю,
EVGENIY 16:26
новенька-новенька, а вам якщо новенька ще читати розділ статті підрозділ бухоблік
фархад 16:26
GalinaS, тобто на початок року було виділено 45 тисяч та укладено договір на всю суму, в липні було виділено ще 7 тисяч, що їх тепер через спрощену проводити? чи просто прямий договір на 7 тисяч
ОМС 16:26
EVGENIY, нам бы ваше терпение))))))
GalinaS 16:27
фархад, якщо немає економії-прямий
фархад 16:29
GalinaS, тобто якщо був укладений на 44 , залишок 1 тисяча + 7000 то треба спрощену
фархад 16:30
GalinaS, а якщо укласти на 7 то буде спрощена в такому випадку
GalinaS 16:30
фархад, у вас непередбачені кошти(додаткові) тому на суму 8000-прямий договір
GalinaS 16:31
фархад, а якщо у вас економія 45000+додаткові 7000=52000 це вже буде спрощена
GalinaS 16:45
фархад та ті, хто цікавиться цим питанням, Інфолист Мінекономіки № 3304-04/54160-06 від 03.09.2020 року (в кінці є приклади)
Ксю 16:53
EVGENIY, а потрібно вести книгу складського обліку та накладну вимогу. ми відділ омс(ЮО) купили розетки і вимикачі і самі встановили.