Всім привіт)
антон 08:30
як правильно списати анульовані акції в бюджетній установі, де можна почитати
Оксанка 08:58
Доброго ранку всім! Мирного дня!)))
ЛюдКа 09:07
Всім привіт!!!!Мирного дня!!!!
EVGENIY 09:15
Доброго ранку, всім гарного дня
EVGENIY 09:16
антон, акції? Які ще акції? Навіщо ви їх купували? І де вони у вас в обліку?
novik 09:31
Чи зміняться оклади робітників, що обслуговують ОМС з 1 жовтня?
EVGENIY 09:38
novik,
novik 09:44
EVGENIY, дякую, але я так розумію, що це проект.
EVGENIY 09:44
novik, поки це все що є
просто таня 09:45
тобто говорити про те що мінімалка 6700,то тоде
просто таня 09:45
зарано
просто таня 09:46
чи мінімалка зростає,а по єтс треба чекати?
EVGENIY 09:47
просто таня, так по ЄТС треба чекати, вони можуть і с запізненням на пару місяців по ЄТС підняти, не раз таке було
антон 09:59
Акції банку Хрещатик міста Києва
антон 10:15
EVGENIY, Акції банку Хрещатик міста Києва
EVGENIY 10:19
антон, а де вони в обліку ?
EVGENIY 10:19
це якісь фінансові інвестиції?
EVGENIY 10:20
думаю в країні не багато бюджетних установ у яких є акції )) Може ви навіть одні такі
Віра 10:25
Доброго дня! Шановні бухгалтера! Отримувачі коштів пройшли якісь виплати за першу половину вересня?
просто таня 10:26
EVGENIY, на 09,47 дякую
Ира 10:34
А где почитать, на какую дату надо утверждать штатное положение.
Таїсія 10:50
Доброго дня! Чи може головний бугхалтер працювати 0,25ст, за сумісництвом у іншій організації?
оксана 11:06
Таїсія, Керівники бюджетних установ, їх заступники, керівники структурних підрозділів установ та їх заступники не можуть працювати за сумісництвом. Винятком є зайняття такими працівниками науковою, викладацькою, творчою діяльністю або медичною практикою (п. 4 Положення № 43
оксана 11:08
Отже, головний бухгалтер або заступник головного бухгалтера бюджетної установи працювати за сумісництвом (у тій самій або в будь-якій іншій установі) не має права.
Оксанка 11:19
Таїсія, не може
просто таня 11:19
Ира, а що таке *****штатное положение****
ВІра 11:23
Добрий день. Питання, як можна оплатити заааа журнали(електронний варіант) згідно Постанови 590
Світлана 11:24
оксана, це стосується державних підприємств, якщо брати юридичну складову. В Положенні 43 не має слів "бюджетна (і) установи".
Наталя т-ц 11:28
ВІра, та нече ніяк))) нема в постанові видань
Marina 11:35
Доброго дня
просто таня 11:44
ВІра, ніяк
просто таня 11:45
Наталя т-ц,ой да,що не треьа все не можна.особливо мені подабаються компи,але тільки для музеїв.маразм.
Марина 11:53
ВІра, Наталя т-ц, напишіть що це поновлення доступу до інформац ресірсу.. щось таке... приблизьте к тому що є в постанові.. може так..
Наталя т-ц 11:57
підписка закладена за КЕКВ 2210, а все,що є в постанові 590-це послуги.казна не бере
ВІра 12:14
Дякую
Світлана 12:41
Наталя т-ц, ми давали запит в ДКСУ м. Києва. щодо передплати. Вони відповіли, що передплата за КЕКВ 2210, а послуги, які є в постанові 590 - це КЕКВ 2240 і провести передплату, назвав її інформаційними послугами чи доступом до ресурсів НЕМОЖНА,
Світлана 12:42
Це теж саме, шо на "біле" казати "чорне" чи навпаки.
Галина 12:49
колеги можливо в кого була така ситуація Управління викнавчий орган селищної ради на балансів в якого адмінприміщення, потрібно зараз підготуватись до опалювального сезону по критеріям котла має бути кочегар, в 609 наказі є тільки опалювач, як встановити оплату
керр 12:52
Галина, читайте примітку 4
Юлія 13:13
У нас змінився директор. Тимчасово призначили нового. У ЦНАПІ потрібно внести зміни. Там потрібно заплатити гроші. Людина буде платити сама. Цікавить чи можна буде потім для неї повернути ці гроші (740 грн.)? Як це зробити? Які документи потрібно (чи має бути обов'язково квитанція)? По якому КЕКВ 2250 чи інший? І ще питання яка сума добових ?
Інна 13:18
оксана, а простий бухгалтер (єдиний бухгалтер в установі, працює на 0.5 ставки) може працювати десь сумісником?
керр 13:21
Інна, може, якщо не має статусу держслужбовця чи посадової особи ОМС
Інна 13:23
керр, ніякого статусу немає, дякую.
Марина 14:09
Шановні бухгалери, підскажіть, чи можемо надати допомогу на оздоровлення у 2022 році до невикористаної щорічної відпустки за період 03.08.2020-02.08.2021. У 2022 році ця допомога працівнику не надавалась. Невикористані 20 днів відпустки у зв'язку з тим, що працівниця пішла у декрет і не використала відпустку за той період.
Марина 14:25
Хочу ще додати, що пішла вона у декрет з 11.05.2021 року по 21.02.2022 року.
ната 14:37
Марина, мат.допомога не надається до невикористаної відпустки
Світлана 14:39
Марина, матдопомога не прив"язана до невикористаної відпустки. Вона надається раз у календарному році при наданні щорічної відпустки будь-якої.
Марина 14:45
Світлана, дуже дякую.
Марина 14:45
ната, це ж не невикористана відпустка, за яку працівниця отримує компенсацію, а йде у відпустку тільки за минулий період
777 15:08
Добрий день. Ми відділ омс, нам передав меблі інший відділ омс в безоплатне користування. Уклали договір позички. Чи правильно віднести на позабалансовий облік.
NOP 15:20
Марина.Якщо працівник у попередньому році не був у щорічній відпустці і, як наслідок, не мав права на «оздоровчі», у такому випадку в поточному році їх виплата за відпрацьований період проводиться за рахунок економії фонду оплати праці без утисків для інших працівників — таку думку висловило Мінпраці у своєму листі від 19.07.2010 р. № 671/13-84-10
EVGENIY 15:22
777, от мені завжди було цікаво а чому саме договір ПОЗИЧКИ ?? Де ви про таке читали? Хто порадив саме так зробити?
Світлана 15:28
NOP, якщо працівник не був у відпустці в прошлому році, то він і не отримував матдопомогу, він втратив її. Але у цьому році бере відпустку і має право взяти в цьому році матдопомогу.
Кроп 16:01
EVGENIY, так радять юристи згідно Цивільного кодексу оформлювати договори ПОЗИЧКИ
EVGENIY 16:08
Кроп, а до чого тут цивільний кодекс? Ви юридичні особи
EVGENIY 16:11
чому наприклад де ДАРУВАННЯ?
Кроп 16:14
EVGENIY, можливо майно передано тимчасово, на певний період, а потім повернеться власнику
EVGENIY 16:15
Кроп, ну може тоді ОРЕНДА
Кроп 16:16
EVGENIY, Оренда передбачає оплату за користування
EVGENIY 16:16
Кроп, а позичка?
Кроп 16:17
EVGENIY, безоплатно, ст.827 ЦКУ
777 16:17
EVGENIY, вони нам дали 5 столів, потім їхній відділ розширився і забрали частину тих столів. Потім схочуть забрати частину крісел.
EVGENIY 16:17
Кроп, знов ЦПК
Наталя т-ц 16:17
у нас такі називаютьсяДоговір відповідального зберігання
EVGENIY 16:17
Наталя т-ц, я тільки хотів написати
EVGENIY 16:18
ну погодьтеся ми позичили меблі, якось навіть смішно звучить ))
Кроп 16:18
EVGENIY, Цивільний кодекс поширюється на юридичних осіб, хіба ні?
EVGENIY 16:19
Кроп, а господарській тоді навіщо? :)
EVGENIY 16:20
завжди думав що відносини між юридичними особами регулюються господарським, а між фізичними цивільним
Наталя т-ц 16:21
да уж, не ті вже юристи))))))))щось народ вже геть працювати не хоче. якесь слабоуміє))
777 16:27
Наталя т-ц, веду всі напрямки бух обліку, закупівлі, соцстрах, ще дод.по специфіці відділу один напрям. чи мені хочеться розбиратись ще в договорах.ні звичайно. начальник за освітою юрист, не вникав, підписав.
Наталя т-ц 16:29
та всі керівники не вникаючи підписують. для того і є штат працівників різних посад.кожен повинен знати свою роботу. а от бухгалтери універсальні!!!зважаючи на компетентність інших, ми знаємо усе)))))))))))
Кроп 16:29
EVGENIY, я звичайно не юрист, але вважаю, що юридичні особи також є учасниками цивільних відносин
EVGENIY 16:32
Кроп, так коли відносини між юридичною особою і фізичною тоді можливо зачіпаються обидва кодекси, я теж не юрист, це моє припущення
EVGENIY 16:34
Кроп, не буду доказувати, я просто все це к тому що як вигадають якусь ситуацію а потім питають як її в бухобліку провести, так треба з початку думати як це все по обліку буде а потім вже оформлювати договір , а так позичка якось в бухоблік бюджетної установи не вкладається
Кроп 16:39
EVGENIY, згодна з вами, спочатку зроблять, а потім бухгалтери думайте як виправляти)))