Доброго ранку! З Михайловим чудом!
Марина 08:22
Всім привіт!
Любов 08:38
Всім доброго ранку і легкого плідного дня
EVGENIY 09:10
Доброго ранку, вім гарного дня
вика 09:35
Дай Боже всім мирного та доброго ранку.. Скажіть мінімалку 6700 та нову ЄТС з 01.10. застосовуємо
Наталія 09:38
Лоброго ранку, підкажіть будь ласка, на який рахунок оприбуткувати бензиновий генератор, шуруповерт та електролобзік?
EVGENIY 09:39
вика, мінімалку так ЄТС ще не відомо
EVGENIY 09:39
мінімалку так, ЄТС ще не відомо
EVGENIY 09:40
Наталія, 1113 , вартісний критерій у вас в обліковій політиці нам він не відомий
Світлана 09:41
Добрий ранок, підскажіть щодо компенсації за невикористану відпустку. Працівник відгуляв 24 кал дні, він може за решту днів отримати коменсацію, так?
Галина 09:41
вика, ЄТС ні. В показниках на 2023 рік І тарифний 2893
Оксанка 09:42
EVGENIY, ЄТС заднім числом не підніматимуть? З дня опублікування тоді нові оклади брати?
EVGENIY 09:44
Оксанка, сто разів вже заднім числом підіймали, чому зараз не зможуть?
Оксанка 09:45
EVGENIY, і тоді перераховувати?
EVGENIY 09:46
Світлана,
EVGENIY 09:46
Оксанка, так, тоді перераховувати, все як завжди, але я сподіваюсь що вони встигнуть
Оксанка 09:47
EVGENIY, якби встигли, дякую
EVGENIY 09:49
Галина, те що там в показниках нічого не означає, подивимось, я думаю хтось в мінфіне помилився коли визначав показники, а там буде видно
Наталя т-ц 09:49
нічого собі так помилочка, для мінфіну)))))))))
EVGENIY 09:51
Наталя т-ц, 1298 постанову готує мінекономіки здається, а не мінфін тому цілком можливо
Світлана 09:57
EVGENIY, дякую.
NeProzorro 09:57
Кажуть що Мінфін вимагає всім УО дати 25-ий тарифний
NeProzorro 09:58
з 01 січня, і зробити перерахунок
Наталя т-ц 10:01
NeProzorro, у вас схоже вже як навязлива ідея про цей 25 тарифний. мрієте вже більше року))))))))))))))))
Ірина М 10:25
Добрий день! Підскажіть хто як та згідно чого планує індексацію зп?
EVGENIY 10:33
Ірина М, можу тільки сказати що не існує офіційної якоїсь методики, кожен по своєму, не має наприклад спрогнозованих помісячних індексів
Ірина М 10:37
дякую!
оксана_бух 10:41
Доброго ранку! Стосовно індексації: вчора чула говорив Гетьманцев, що індексацію на 2023 рік в бюджеті не планують зовсім, будуть мабуть якісь зміни в законодавстві, хтось іще знає що-небудь з цього приводу?
EVGENIY 10:43
оксана_бух, він мабуть і мав це на увазі, що ніхто не планує індексацію в бюджеті адже не має такої методики
оксана_бух 10:47
EVGENIY, можливо, аде я зрозуміла, що її не буде взагалі ніякої, можливо я помиляюсь.
EVGENIY 10:48
оксана_бух, про індексацію є закон, ніяких проектів не має щодо відміни закону або якихось змін, я не зустрічав
888 11:10
Благод.організація передала нам ноутбук із сумкою. В акті вказали все одним пуктом. Ноутбук,сумка для ноутбука 21000 грн. Чи потрібно їх розділити? сумку на 1812, а ноутбук на 1014? Тоді як правильно, комісійно розділити, а тоді подавати довідку в натуральній форму по 2210 і 3110?
Tatiana 11:13
888, Я не знаю цієї системи, але точно сумку не ставлять на 1812. Ви впевненні, що його порібно розділяти? Адже є така покупка наприклад як комп.система (входить монітор,клава,системник)
Світлана 11:13
оксана_бух, да, я теж читала про таке. Планують зупинити індексацію ЗПЛ у 2023 році.
EVGENIY 11:15
Світлана, скільки разів в країні була висока інфляція то індексацію не зупиняли, а зараз чому? Це не так просто як здається
Оксанка 11:15
Світлана, це все робочі моменти, побачимо, що буде. Головне, щоб закінчилась війна, а то все дрібниці. Але індексацію я думаю, що не приберуть.
Світлана 11:17
Оксанка, згідна, що це робочі моменти. Я написала, про що читала і все.
Світлана 11:18
Вона вже прорахували скільки заощадять коштів - до 15 мільярдів грн.
888 11:18
Tatiana, або на 1113. Читала, що якщо все ставити одним об'єктом на облік то потім дуже важко списувати.
EVGENIY 11:22
Світлана, ну подивимось :)
EVGENIY 11:25
888, так це коли наприклад мишка в складі ПК, а тут сумка до ноута, що з нею буде? Скоріш за все вона до кінця життя ноута буде з ним, цілком можливо разом поставити
EVGENIY 11:26
хоча саме я і радив все окремо обліковувати, але тоді була мова про мишку клавіатуру і монітор
Марина 11:27
EVGENIY, Підкажіть будь ласка, прочитала статтю, що при поточному ремонті будівельні матеріали до яких належать і лампочки і сантехніка теж відразу списуються на витрати...Тобто раковину, біотуалет, світильники все відразу саписувать? Я збиралась їх на баланс вішати....
888 11:29
EVGENIY, дякую.
EVGENIY 11:30
Марина, так при поточному ремонті списують на витрати, а хто сантехніку взагалі окремо ставе на облік!?!? У когось в обліку є унітаз? або Раковина? Все це вже включено у вартість будівлі теоретично, саме тому це просто заміна при ремонті
Марина 11:33
EVGENIY, дякую)
НН 11:34
Доброго дня! Чи поширюється на мобілізованих тренерів-викладачів ДЮСШ норма щодо збереження середнього заробітку педагогічним працівникам з 19.07?
Оля 11:37
Доброго дня!підскажіть проблем з Є-датой не має? коли вже підписуєте документ?
Галина П 12:35
Доброго дня. Скажіть будьласка, одноразова грошова допомога дитині сироті при досягненні 18 річного віку (1810,00 грн), чи платисься із 2720 чи 2730???
Олександра 12:37
Галина П, по КЕКВ 2730
Галина П 12:41
Олександра, Дякую)
Людмила 2608 13:01
По якому КПК по відділу освіти платити одноразову грошову допомогу дитині сироті при досягненні 18 річного віку (1810,00 грн)
Евгения 13:39
мы платим по КПКВК МБ 1142
Евгения 13:39
чи платяться добові спортсменам при проведенні змагань в своєму місті ?
Галинка 13:49
Добрий день! Підскажіть,у Еdata неможливо підписати документ.Ключі Привату індентифікує, а підписати не можливо
Оля 13:55
Галинка в мене те саме в є-даті
novik 14:01
Галинка, підписуйте токеном
ВІК 14:09
Евгения, тільки харчування
Наталія 14:47
Добрий день. Підкажіть будь-ласка, чи можна повернути надмірно перераховану батьківську плату за музичну школу матері, оскільки дитина є пільговиком?
Тоня 14:54
888, також отримала ноутбук із сумкою. В акті вказали все одним пуктом. Ноутбук,сумка для ноутбука 21418 грн. Ставила на облік не розділяючи. Зміни до кошторису+Довідка про надход.в нат.формі в казначейство
Ірина 14:55
Всім добра!Підкажіть будь ласка, бо вже замучилась з роздумами: на балансі дит. майданчик, точніше елементи , передають актом безкоштовно благоустрій(бруківка і т.п навколо майданчика, ще лавки і смітники), збільшити вартість майданчикана всю суму чи тільки лавок та смітників?
Марія 14:58
Добрий день! Чи буде рахуватися інднексація якщо працівник був на посаді бухгалтера переведений на посаду провідного бухгалтера але посадовий не змінився оклад.?
Вікторія 14:59
Ірина, що написано в акті передачі? стоїть загальна сума? чи згадуються в ньому лавки, смітники?
Ірина 15:03
Вікторія,написано благоустрій дит майданчика(капітальний ремонт)та акти готовності обєкту після капітального ремонту, де вказано нові елементи благоустрою (лавки та смітники)
Ірина 15:03
Вікторія, стоїть загальна сума
Вікторія 15:11
Ірина, а як ви обліковуєте дит. майданчик? як один об*кт? чи якісь елементи стоять як окремі об*кти?
Ірина 15:13
Вікторія, дитячий майданчик з розбивкою на окремі елементи (в інвентарній картці)
Оксана 15:30
Доброго дня. Підскажіть будь ласка, з 01 по 07.06.2022 людина працювала по ЦПХ, чи можемо з 20.09.2022р. прийняти цю ж людину офіційно,
Оксана 15:31
але на іншу посаду
Аня 15:37
Оксана, а чому ні? можете
Оксана 15:37
Дякую
7777 15:53
якщо спецфонду в установі немає, а передали благодінй допомогу то спочатку потрібно затвердити кошторис?
EVGENIY 15:56
7777, не кошторис а зміни до кошторису, і відкрити рахунок по 03 фонду і тоді вже нести довідку в натурльній формі
EVGENIY 16:03
два рахунки один за надходженнями і реєстраційний
Віка 16:11
Протягом скількох днів потрібно зареєструвати юридичні і фінансові на відрядження по КЕКВ 2250 в казначействі? Наш працівник був у відрядженні 16.09 то яке число буде останнім днем реєстрації в казні?
Галя 16:15
Віка, сім робочих днів рахуєте
Галя 16:17
Діти сироти з прийомної сім'ї рахуються на повному держ. утрим.
EVGENIY 16:19
Віка, кошти на відрядження видаються перед відрядженням а не після ))
Віка 16:27
EVGENIY, я знаю, що по закону їх потрібно давати наперед, але на практиці ........
EVGENIY 16:35
Віка, в такому випадку від дати авансового мабуть треба відштовхуватись, якщо не було авансу, працівник може відчитатись і через місяць йому то і відчитуватись не має за що ви йому нічого не дали, тому на нього не розповсюджуються строк в 5 днів після відрядження
Вікторія 16:35
Ірина, збільшуйте первісну вартість майданчика та робіть додаткові записи в інвентарній картці
Вікторія 16:37
Ірина, ви ж і раніше всі його елементи (частини) не обліковували окремо, навіщо тепер з ними заморочуватись
Віка 17:03
EVGENIY, дякую.