Всім привіт)))
ФСН 08:03
Доброго ранку!!!
Оксанка 08:10
Доброго ранку всім)))
Надія 08:20
Доброго ранку і мирного дня
Саша 08:32
Доброго дня , підскажіть Департамент отримав благодійну доп. далі він передає на відділ освіти ,відділ освіти ставить на приход по загальному фонду чи потрібно робити довідку і проводити по спец фонду
Світлана 08:33
Доброго ранку, ми орган МС в мене питання про виплату індексації, в кінці 2022 було написано щоб її і не планували на 2023, а зараз у чатах я прочитала шо її потрібно платити фіксовану (яка склалась у грудні 2022) але ніяких законних посилань не знайшла.Будь ласко може у когось є силка на постанову чи якесь роз'яснення , бо нехочется ганять ту суму
EVGENIY 08:48
Світлана,
EVGENIY 08:48
Доброго ранку, всім гарного дня
EVGENIY 08:49
Саша, як можна поставити гуманітарку на загальний фонд? До чого тут загальний фонд?
Тетяна Ліхініна 08:57
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, якщо викладач викладає і по місцевому бюджету і за рахунок освітньої субвенції в одному закладі чи вважається це внутрішнім сумісництвом? Чи треба його оформляти?
EVGENIY 09:04
Тетяна Ліхініна, що місцевий бюджет що освітня субвенція до трудових відносин відношення ніякого не мають
Олена 09:10
Тетяна Ліхініна, а що викладач викладає по місцевому бюджету?
Світлана 09:12
Добрий ранок! Не можу зайти на сайт ДКСУ, невідомо коли він запрацює?
EVGENIY 09:14
Світлана, була атака на багато сайтів, скоріш за все і на ДКСУ, що вам там треба?
Світлана 09:15
EVGENIY, оновлення фіндокументи
EVGENIY 09:16
Світлана, на нашому форумі не дозволяє віра завантажити?
Світлана 09:16
EVGENIY, 50 грн не проплатила, віра не дозволила
EVGENIY 09:17
Світлана, форум БЕЗКОШТОВНИЙ
Світлана 09:17
EVGENIY, дякую не знала
Тетяна Ліхініна 09:29
В ПТНЗ викладає по місцевому бюджету спец. дисципліни.
Добрий ранок 09:32
Добрий ранок. На сайті ПФУ в розділі звітні відомості страхувальника остання інформація по установі за 2020 рік. Підкажіть, будь ласка, як туди додати інформацію за 2021 та 2022 роки чи куди звернутись для оновлення? На гарячу лінію ПФУ не можу додзвонитись...
Тетяна Ліхініна 09:32
Інженер з охорони праці викладає години в одному закладі - це вважати сумісництвом чи суміщенням посад?
Normal 09:44
Добрий ранок, у мене теж
ФСН 09:49
Normal, Добрий ранок, За 2020 рік звіт по ЄСВ подавався до ПФУ. Об"єднаний звіт з 2021 року подається до ДПІ. Дані Єдиному кабінеті платника.
Добрий ранок 09:51
ФСН: дуже дякую
Normal 09:53
ФСН,
ліцей 09:56
Доброго ранку.
ліцей 09:58
Які розділи маю заповняти у Податковій декларації з плати за землю, якщо ліцей звільнений від сплати такого зем податку (код 180105101)? Підкажіть, будь ласка.
керр 10:02
Тетяна Ліхініна, теоретично це суміщення, але воно має свої особливості, які не підпадають під визначення "суміщення", це викладацька робота "інших працівників закладу освіти"
Юлька 10:05
Тетяна Ліхініна, у мене викладачі читають години по трьох фондах: бюджет, субвенція і спецкошти. Це не є ні суміщенням, ні сумісництвом
Іра 10:05
Підкажіть! Працівниця працює в садочку на 0,5 ставки двірником, та 0,5 сторожем. Відкрила лікарняний. Оплачуєм за основним місцем роботи чи за двома?
керр 10:08
Іра, за рахунок ПФ тільки за основним, за рахунок роботодавця Мінсоцполітики висловилось оплачувати за двома)
Юлька 10:09
Тетяна Ліхініна, є заст.директора, якому згідно наказу дозволено читати години в межах робочого часу. А є офіс.службовець, який за сумісництвом ще є викладачем, але тоді прописаний графік роботи по обох посадах, щоб не було одночасно
Оля 10:23
Доброго дня. Підскажіть оплачувати лікарняний під час простою з 01.01.2023р.? Є якісь зміни?
ЗДО 10:26
Добрий день, підкажіть будь ласка, як змінити реквізити картки з якої проводиться платіж за доступ до сайту (сьогодні прийшла відмова у сплаті, змінилася картка)
EVGENIY 10:29
ЗДО,
Юлія 11:57
Добрий день, підкажіть, будь ласка, як подати до пенсійного повідомлення про виплату лікарняних.
ВІКІ 12:02
доброго всім дня. як плотите лікарняні сумісникам? 5 днів і все ? чи взагалі не плотите? поділіться досвідом з новичком. будь ласка
EVGENIY 12:02
ВІКІ, вище про це писали
Надія 12:02
Юлія, поки ніяк. В паперовому надаєте до територіального центру
ВІКІ 12:03
EVGENIY, не бачила відповіді.ю гляну в архів чату. дякую
Юлія 12:04
Надія, дякую
EVGENIY 12:05
ВІКІ, зранку сьогодні це ще не в архіві
ВІКІ 12:07
тоді це не я. бо лиш зайшла
EVGENIY 12:10
ВІКІ, так це не ви, але питали те саме що і ви і там є відповідь
ВІКІ 12:11
EVGENIY, ааа. не зрозуміла. дякую. вибачайте
ліля 12:22
Доброго дня. Допоможіть з проводками. Минулого року куплено ноутбук та суму віденесено на витрати. Як в цьому році виправити це?
Вітка 12:23
Юлька, така робота виконується під час роботи за основною посадою. Відповідно до п.91 Інстр. № 102 за норму годин, визначену у цьому пункті, оплата проводиться понад основний посадовий оклад у порядку, передбаченому відповідно для учителів та керівників гуртків. Щодо цього питання дивіться подібну ситуацію в листі МОН від 05.03.2021 р. N 1/11-1565.
Олена 12:25
Добрий день. Підкажіть, будь ласка. Ми маємо передати відповідно до розпорядження протигази як операція з внутрішнього переміщення. Вони в нас обліковуються на складі на рах 1312. Чи можемо ми передати їх не введені в екслуатацію чи маємо ввести в експлуатацію, а потім передати?
Вітка 12:28
Юлька, така робота не є сумісництвом, тому, що регламентована п.91 Інстр.№ 102, як робота, що виконується під час роботи за основною посадою.
Вікторія 13:06
чи можливо провести оплату в казні за впорядкування архівних документів?
Natalya 13:07
Юлія: на порталі ПФУ у розділі звернення, тип звернення - Заява(клопотання), тема - Повідомлення про виплату..., додати скан повідомлення
EVGENIY 13:24
Олена, пункт 1.15
ФСН 13:24
Вікторія, так.
Катерина 13:40
Добрий день. Підскажіть, будь ласка, чи буде законно використовувати шкільний автобус та паливо не за прзначенням відповідно до розпорядження голови ТГ?
Оксана 14:08
Natalya, А повідомлення за форКсюмою ФСС?
Вікторія 14:13
ФСН, у вас проходили такі видатки?
Лілія 14:25
Добрий день, Підкажіть будь ласка, чи може селещна рада придбати екіпіровку для воїнів ЗСУ за кошти місцевого бюджету. Чи можно передати особисто солдату. Дякую.
Катерина 14:41
ДД, підкажіть якщо працівниця була в декреті, вийшла в грудні, а тепер йде у відпустку чи має вона право на повну відпустку 24 дні чи лише по факту відпрацьованого часу?
ФСН 14:42
Вікторія, я платила у 2020 році. Зараз я думаю це буде звичайна черга. Можливо оплата послуг сторонніх фахівців, але не факт.
Natalya 14:46
Оксана: так, наразі форма не змінилась
EVGENIY 14:48
Катерина, має таке право, у неї могла бути і недогуляна до декрету
EVGENIY 14:49
Катерина, по факту відпрацьованого часу мають ті що працювали менше шести місяців після прийняття на роботу
Катерина 14:53
EVGENIY, Дякую. Тоді ще таке питання, а в разі звільнення, компенсація рахується з дня виходу з декрету чи прийняття (якщо до декрету всі відпустки були використані)
марія 14:54
Добрий день ,чи потрібно проводити повний розрахунок з службовцем якщо переводити на іншу посаду в одній установі.дякую
EVGENIY 14:58
Катерина, з дня виходу з декрету
Катерина 14:58
EVGENIY, дякую
EVGENIY 15:00
Катерина, а що під декртеом ви маєете на увазі? Тому що мову веду про відпустку до трьох років, а то ми може про інше кажемо
Катерина 15:02
EVGENIY, так я про відпустку до 3 років
Катерина 15:08
EVGENIY, в мене там така заплутана ситуація. праціниця прийшла 01.11.2011 р, в 2012 р бере 24 дні в липні. І так кожного року 24 дні влітку. Потім йде в декрет, виходить 2019 роу в грудні. і знову 2020 року в червні їй дають 24 дні. При звільненні, виходить що в неї перебрані дні?
EVGENIY 15:11
Катерина, перебрані дні при звільнені це нормально
EVGENIY 15:12
Катерина, ваш випадок я не рахував дні просто кажу що так буває
Катерина 15:12
EVGENIY, тобто їй повертати нічого не потрібо?
Катерина 15:12
і компенсації їй немає
EVGENIY 15:22
Катерина, ну скоріш за все що потрібно але є випадки коли і не потрібно, треба читати ЗУ Про Відпустки
777 15:49
Робила довідку втнат.формі в сдо. чи потрібно ще робити в паперовому вигляді. і під який меморіальний підкладати.
EVGENIY 15:54
777, 3 або 4
Олена 16:28
Катерина, відповідно до нормативки компенсація рахується за робочий рік, а не з дня виходу з декрету.
EVGENIY 16:30
Олена, компенсація за ті дні коли були у відпустці?
EVGENIY 16:31
Олена, якщо до відпустки до трьох років відгуляні всі відпустки то що компенусвати?
Олена 16:35
EVGENIY, але ж в п.1.15 йдеться про капітальні інвестицій в об’єкти незавершеного будівництва, а в нас протигази?
Олена 16:36
EVGENIY, рахується по роках використані відпустки, а потім і отримаємо результат: є що компесувати чи ні. Але в рамках робочого року.
EVGENIY 16:37
Олена, а 1312 це що?
EVGENIY 16:38
Олена, хіба це не те саме тільки іншими словами?
Олена 16:50
EVGENIY, дякую за відповідь
Олена 16:58
EVGENIY, це юридично неграмотно.
EVGENIY 17:00
Олена, так ми тут бухгалтера а не юристи )) головне щоб ми один одного розуміли
Олена 17:15
EVGENIY, зараз бухгалтер не тільки бухгалтер, а й юрист, кадровик, відповідальний за ведення військового обліку ....
Олена 17:19
EVGENIY, а бухгалтер має знати Закони, бути юридично підкованою.
EVGENIY 17:23
Олена, так все вірно але не розмовляти як юрист