Доброго ранку ! Допоможіть , будь ласка, вияснити нижчезазначену проблему.Суть проблеми. В бюджетній організації працівник прийнятий на роботу за сумісництвом. Місяць назад він звільнився з основного місця роботи. Проте повідомив про це роботодавця за сумісництвом лише зараз. Чи потрібно на його дохід (заробітну плату) , як на дохід сумісника,
Тетяна 08:33
за період звільнення з основного місця роботи, нараховувати ЄСВ на рівні мінімального страхового внеску, тобто збільшити базу нарахування до розміру мінімальної заробітної плати?Дякую.
Альона 08:35
Доброго ранку підкажіть будь лака. У колеги на війні загинув чолвік, чи можна подати до ПФУ на допомогу на поховання
EVGENIY 09:19
Тетяна,
НК 09:22
Альона, залежно від суми - в/ч може випла тити вам 14600 грн, якщо в ПФУ більше звертайтесь туди
Лілія 09:24
Доброго дня коллеги. Чи у всіх працює Є-звітність?
Марина 09:45
Лілія, так, тільки що відправила звіт
гм 10:35
Доброго дня! Підкажіть будь-ласка, яка тривалість відпустки у помічника вихователя у спеціальній школі для дітей із вадами розумового розвитку
Інна 10:37
Доброго дня. Підкажіть як зайти на портал ДІЯ як юридична особа, якими ключами для входу користуватися.
Ігор 11:00
Доброго дня. Підкажіть будь-ласка, чи можна ділити додаткову відпустку за ненормований робочий день 7 днів?
Ліцей 11:06
Добрий день, підкажіть будь ласка, ПСП 150% в програмі Fit бюджет, як відобразити при нарахуванні ЗП? ДЯКУЮ
EVGENIY 11:07
Ліцей, там є техпідтримка в написали скрізь але не їм
EVGENIY 11:08
Ліцей, в особовому рахунку працівника вкладка остання і там додайте пільгу яку треба
Ліцей 11:09
ДЯКУЮ
Ксю 11:32
Добрий день. Я знову про відрядження за кордон. Прочитала в інструкції 59, що на працівника,який перебуває у відрядженні поширюється режим роб.часу приймаючої сторони. І замість не використаних днів відпочинку не надаються відгули. Як рахувати працівникові роботу у вихідні. Згідно ст.72 Кзпп в подвійному розмірі або відгул.
Ксю 11:34
А який режим якщо вони везуть дітей на відпочинок і будуть жити в палатках).
*-* 12:05
СДО працює??
керр 12:59
Ксю, таке будете рахувати якщо таке пропишуть у наказі (розпорядженні) про відрядження, якщо особливостей не має знач будуть вихідні дні)
керр 13:01
Ігор, ст.12 ЗУ "Про відпустки таке дозволяє
****** 13:21
Доброго дня! Звільнили керівника , зараз В.О. , потрібно робити зміни в договорах які ще не закінчились? чи просто повідомити листом про зміни
ВоВаН 13:33
Доброго дня, прицівник прийнятий , 04.07.2024року, а з 08.07 по12. 07був направлений на курси до іншого міста. Оплату курсів рахувати з посадового окладу чи з мінімалки? адже оклад менше мінімалки
керр 13:44
ВоВаН, з мінімалки
Марина: 13:59
дякую. Я також тільки відправила консолідовану . То був маленький збій.
Вікторія 14:17
Доброго дня! як нараховується вихідна допомога при виході на пенсію держслужбовцям? дякую
Ю.В. 14:23
Ксю, така ж ситуація, і ми теж не вірішили. Не знаю як рахувати. У нас сьогодні виїхали у відрядження на семінар, а повернуться у неділю вечером. Як рахувати суботу і неділю??? Може в когось вже була подібна ситуація?
EVGENIY 14:30
Ю.В., просто зберігається середній заробіток, вони ж не будуть вчитися в суботу та неділю а будуть просто в дорозі, за ці дні вони отримають добові
Ю.В. 14:31
EVGENIY, ніііііі! сам е будуть вчитися! у мене є їх програма на ці дні...
EVGENIY 14:32
ну навчання це не робота )))
EVGENIY 14:34
Ю.В., а хто їх послав на навчання здається такі нюанси в приказі оговорити потрібно
Ю.В. 14:35
тоді як розцінювати їх відсутність? вони ж виконують службові обовязки?
Олена 14:36
Ю.В., Навчання оплочується по середній за два попередні місяці без порівняння середньоденної зарплати поточного місяця
EVGENIY 14:38
Ю.В., їх відсутність в суботу та неділю? У вас це робочі дні?
Ю.В. 14:40
EVGENIY, у нас це вихідна дні. Але люди в цей час на семінарі у відрядженні. Вони ж мене запитають що вони отримують за ці дні окрім добових...
керр 14:40
Вікторія, з розрахунку за 2 міс що передують місяцю виплати
керр 14:42
Ю.В., гарантується збереження середньої заробітної плати за основним місцемроботи за час навчання, був у неділю час навчання знач буде середній)
Ю.В. 14:59
керр, прочитала, це випадок коли працівник замість роботи проходить навчання (підвищення кваліфікації). А у мене ін.випадок, він перебуває в іншій місцевості, тут здається інші правила
керр 15:09
Ю.В., так, це ж унікальний випадок) лист мінсоц від 13.09.2019 р. N 1318/0/206-19,
Ю.В. 15:13
керр, я вам дуже дякую, але там знорву або подвійна оплата або інший день відпочинку...
керр 15:27
Ю.В., це ж або або іншого третього не має і не може бути)
Ксю 15:35
керр, а подвійна оплата це береться середньоденна множиться на два?
EVGENIY 15:38
Ксю, краще надайте вихідні адже ви точно не планували в кошторисі подвійну оплату, тому аудит може запитати, а де ваші розрахунки до кошторису в яких подвійна поалата?
Ксю 15:40
EVGENIY, за всі дні відрядження включаючи вихідні я плачу по середньоденній, але ще крім того даємо відгули, які потім не оплачуються?
EVGENIY 15:46
Ксю, не дуже впевнений що вони ось прям такі круті учениці що навчаються на вихідних , я теж багато разів був на навчаннях але у вихідні це були вихідні ніхто не навчається і вчителі теж відпочивають
EVGENIY 15:46
Ксю, скільки вони у відрядження? Якщо місяць на навчанні без вихідних ну це треш якийсь
Ксю 15:49
EVGENIY, я про своє питаю. також вихідні у відрядженні, але там не навчання, а супроводження дітей. читала, що береться оклад ділиться на 23 роб.дні в липні і множиться на 2 це в Кзпп, але в нас не тільки оклад, а ще і ранги, вислуги і т.д. і як правильно незнаю.
EVGENIY 15:50
Ксю, педагоги це окрема каста я там всіх нюансів не знаю, іноді здається що знаєжшь, а потім випливають якісь невідомі нюанси
EVGENIY 15:51
Ксю, а я вас сплутав з семінаром, вибачте
керр 15:53
Ксю, подвійна оплата у таких випадках описана ст.107 КЗпП, мова про оклад а не про середній заробіток, у Вас ДС то за час відрядження сзп не передбачено...
Ксю 15:55
керр, в нас омс. ну всерівно в мене буде по денній бо середньоденна менша вийшла.