Архів чату за 31.10.2024 ср (141)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1395 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина: 07:51
Всім привіт)

Тетяна: 08:08
Доброго ранку! В дитячому садочку працює медична сестра на 0,5 ставки, скільки годин ставити в табелі робочого часу?

Віка: 08:15
Доброго ранку. Чи є в когось якась інформація стосовно проплати 3 черги? Дякую.

к: 08:16
доброго ранку. підкажіть у звіт з праці рядок 1030 включаємо всю суму пдфо чи за мінусом пдфо з лікарняних(за рахунок організаціїї)?

Світлана: 08:20
к, так лікарняні не входять до фонду оплати праці. В 1020 лікарняні не входять. Сума в 1020 * 18% = рядок 1030

EVGENIY: 08:20
Доброго ранку, всім гарного дня

Люсія: 08:23
Добрий ранок!

Олена: 08:44
Добрий день. Підскажіть будь ласка на який рахунок поставити стартові пакети для мобільного зв'язку (сім картку)?

EVGENIY: 08:55
Олена, https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... o-zvyazku/

Марина: 08:55
Олена, я до вартості моб телефону додавала.

EVGENIY: 08:56
Олена, це послуга ви ж не ставите послугу на облік

Марина: 08:57
ой це я про програмне забезпечення написала...

к: 08:57
Світлана, дякую дуже

Аліна: 09:09
Привіт.Кому дали кошти від ЮНІСЕФ ,підскажіть код доходів -42030300 ?

NeProzorro: 09:15
Осатннім часом так багто всяліких Є- проєктів від уряду але до кошторисів та довідок змін чомусь не добралися ще.

EVGENIY: 09:15
Аліна, навіщо вам цей код? Це код БЮДЖЕТУ він до установи не має відношення і в кошторисі він не потрібен, якщо ви хочете його там показати то не треба

NeProzorro: 09:15
Коли вже буде Є-Кошторис та Є-довідки змін? Без паперрчиків

Тетяна Ярославівна: 09:17
NeProzorro, і не завадило би запустити проект Є-Кадрове ділово дство

Тетяна Ярославівна: 09:18
щоб заяви працівники не писали , а було все як у Приватбанку- підпис на екрані планшета і все . Все решта електронне

EVGENIY: 09:18
Є Зарплата і Немає Гршей )))

Лілія: 09:20
Могли б запустити також і Є-Бюджетний облік. Бо давно цікаво чому в СДО не можна подивитися якісь звіти про реєстрацію, залишки по юриличних і т д ?

Інна: 09:21
Підкажіть, будь ласка, придбання комп.техніки КЕКВ 3110 по спец.фонду (бюджет розвитку), проводки такі самі, як і по загальному фонду?

EVGENIY: 09:21
Лілія, казначеї це можуть дивитись , може там треба щось підключити і все ж таки і ви зможете побачити

EVGENIY: 09:22
Інна, да

Ната: 09:22
От тільки проекту "Є-Євгеній" нам не треба. Розумчик - це добре, аде наш EVGENIY з нами тут в чаті -це набагато краще

Інна: 09:22
EVGENIY, Дякую!

EVGENIY: 09:22
Ната, 😏

4321: 09:27
після звільнення працівника (жовтень) донараховують невикористані відпустки...податки утримувати, а єсв не нараховувати, вірно?

Аліна: 09:38
EVGENIY, Дякую! код доходів для відкриття рахунку в казні.

EVGENIY: 09:43
Аліна, у реєстраційних рахунків не має кодів доходів

Олена: 09:51
Лілія, мені теж це питання дуже цікавить.

Лілія: 09:51
Доброго дня! Після скасування нак 503 від 25.058.2006 Мін.ТЗУ та набрання чинності нак 502 від 31.05.2024 що робити з ручними квитками на проїзд,які надають підзвітні особи? Не розумію чи можна їх приймати чи як тоді бути у випадку придбання квитка в дорозі між селами, наприклад. ДЯКУЮ

Олена: 09:56
Лілія, треба подати заявку на доступ в СДО і вказати перлік рах по яким надо бачити залишки

Лілія: 09:56
EVGENIY, казначеї бачать то все у свої окремих казначейських програмах, а в СДО ми цього не бачимо нічого. А дуже би знадобилося

катя: 09:57
колеги, якщо на юриста покладено обов'язки уповноваженої особи по закупівлях повинні платити доплату? згідно чого ? якщо в штаті немає посади уповноваженої

EVGENIY: 09:58
Лілія, вони дивляться таке саме СДО як і ви )) Просто під казначеєм, а ви під клієнтом, а програма одна й та сама

Лілія: 09:59
EVGENIY, ну тоді не розумію нічого. Значить у нас дуже обмежені доступи

Лілія: 10:00
Тоді могли би доопрацювати ПЗ фіндокументи (РМ) щоб там можна було ставити якусь відмітку про проведення ЮЗі ФЗ/оплату платіжок

EVGENIY: 10:01
Лілія, вам вище порадили що треба зробити, всі ці залишки юридичних фінансових це в казначействі окремі аналітичні рахунки відкриті вам мабуть просто потрібен до них доступ

Лілія: 10:01
і щоб РМ перевіряло не тільки залишки по ЮЗ і ФЗ при наборі , але також і асигнування з кошторису співспавляло з ЮЗ

Катя: 10:01
Колеги, якщо на юриста покладено обов'язки уповноваженої особи по закупівлях повинні платити доплату? згідно чого ? якщо в штаті немає посади уповноваженої

Liliya: 10:02
Змінила написання імені,щоб мене не сплутали з попереднім запитувачем. Дублюю питання.Після скасування нак 503 від 25.058.2006 Мін.ТЗУ та набрання чинності нак 502 від 31.05.2024 що робити з ручними квитками на проїзд,які надають підзвітні особи? Не розумію чи можна їх приймати чи як тоді бути у випадку придбання квитка в дорозі між селами, напр.

EVGENIY: 10:05
Liliya, https://buhgalter.com.ua/news/buhgalter ... i-vruchnu/

Тетяна: 10:05
Доброго ранку! В дитячому садочку працює медична сестра на 0,5 ставки, скільки годин ставити в табелі робочого часу?

EVGENIY: 10:05
Liliya, https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-s ... z-rahunku/

EVGENIY: 10:06
Тетяна, от як би вона працювала на повну ставку скільки би ви ставили , тепер ставте ровно на половину меньше )))

Катя: 10:11
Колеги, якщо на юриста покладено обов'язки уповноваженої особи по закупівлях повинні платити доплату? згідно чого ? якщо в штаті немає посади уповноваженої

Олена: 10:18
Тетяна, Тривалість робочого дня медичної сестри дитсадка на ставку - 7 год. 42 хв. (38,5 год : 5 роб. дн. = 7,7 год.); на 0,5 ставки відповідно - 3 год. 51 хв. (3,85 год)

Марина: 10:27
EVGENIY, підкажіть, будь ласка, на підставі якого чого казна проводить інвентаризацію рахунків? Де почитати як вона проводиться? виникли протиріччя з казною.

Марина: 10:28
оце написала))))))))))) якого чого)))))

EVGENIY: 10:30
Марина, а що за протиріччя?

Марина: 10:30
цікавить законодавство з цього питання

Марина: 10:31
EVGENIY, раніше давали просто перелік рахунків. А це вже декілька років казна вимагає формувати всю звітність по всім рахункам. 2,4 всі, 7... бо їм так зручніше, щось не треба потім робити в програмі..

Марина: 10:32
в мене 60 рахунків... скіільки часу піде на всі 2,4-1,4-2,4-3 та всі 7...

Марина: 10:33
які підстави мені зараз формувати місячну звітність???

Тетяна: 10:35
Олена.Дякую!

EVGENIY: 10:36
Марина, пам'ґятаю я теж робив інвентаризацію рахунків в казначействі , прям ностальгія ))) Ваші 60 рахунків це не багато, там в казначействі їх мільйон треба інвентаризувати, ексель зависне ))

EVGENIY: 10:36
Марина, а до чого тут місячна звітність?

Марина: 10:37
EVGENIY, от і я не розумію. Але треба сформувати всі 2-ки, всі 4-ки, всі 7-ки...

Марина: 10:38
так казні мабуть менше роботи коли ми протикаємо в звітності кожний рахунок.. Якщо надамо просто перелік то казну це не влаштовує.

Марина: 10:38
де написано як проводиться інвентаризація рахунків?

EVGENIY: 10:41
Марина, думаю це внутрішній документ ДКСУ його не має у відкритому доступі

Тетяна: 10:42
Підскажіть,будь ласка, хтось платить доплату медичним працівникам 20% за роботу в несприятливих умовах праці на період воєнного стану згідно постанови №1419 від 22.12.2023р.?

Світлана: 10:43
Катя, Закон 922, стаття 11

Катерина: 10:43
ДД, чи можна одну й ту саму людину приймати по зовнішньому сумісництву на 2 різні посади по 0,25 ставки?

Рома: 10:47
Катя, така доплата повинна бути у колективному договорі. (доплата передбачена законом №922).

Марина: 10:49
EVGENIY, тобто це сама казна придумала так робити? І якщо я надам просто перелік рахунків то нічого не порушу?

Ольга: 10:56
Добрий:), в якому м/о показуємо списання бібліотечних фондів?

EVGENIY: 10:57
Марина, а вони до вас звернулись з якимось листом? Не знаю навіщо їм ваші звіти для інвентаризації рахунків, зазвичай пишуть лист з переліком рахунків відкритих на ваше ім'я в переліку вказують дату останнього руху по рахунку і просять надати заяви на закриття рахунків по яким не було давно руху

Валентина: 10:58
Лілія, в ПМ все видно

EVGENIY: 10:59
Ольга, 9

Ольга: 11:01
EVGENIY, Дякую.

Наталія: 11:16
Добрий день, колеги! Допоможіть в такому питанні: ми орган ОМС, інспектор з кадрів веде військовий облік (окремої ставки немає бо маленький штат), чи можна закласти надбавку 50% за ведення військового обліку до штату на наступний рікчи ця виплата виключно в межах економії фонду зп?

цнсп: 11:20
Наталія, можна, п.10 Порядку 1487 За наявності на військовому обліку менше 500 призовників, військовозобов'язаних та резервістів обов'язки щодо ведення військового обліку покладаються на особу служби персоналу, якій встановлюється доплата в розмірі до 50 відсотків посадового окладу, а для державних службовців - в межах економії фонду оплати праці.

LM: 11:24
Підкажіть якщо працівнику встановлена виплата за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою директора у розмірі 100 відсотків посадового окладу директора. Оклад директора 38763грн (з урахуванням коефіцієнта 1,5). Він їде у відрядження в місцевість, де немає зони можливих бойових дій. З якого окладу розрахувати?

Наталія: 11:25
цнсп, я щось застопорилася на фразі "в межах економії фонду", тобо наче окремо її не можна передбачити....

цнсп: 11:26
катя, Працівникам, які виконують обов'язки уповноваженої особи в замовника, може бути надана доплата відповідно до законодавства. П. 1 частини 1 статті 11 Закону № 922, де йдеться про можливість доплати за додаткову роботу, але розмір не передбачений, можете зазначити у колдоговорі всі можливі доплати працівникам.

цнсп: 11:28
цнсп, для дерслужбовців - ні, але ОМС - це посадова особа місцевого самоврядування, здається так, це не держслужба

Irina: 11:29
Марина, в Регламенті казни немає, щоб установи надавали звіти на казну, там трішки навпаки, але казна полегшує собі роботу, якби Ви повинні надавати, то вони б надали лист згідно якого нормативного установа це повинна робити))) ми в казні раніше просто у висновку писали, що все надано і звірено))))

Людмила: 11:31
доброго дня. така ситуація: кошторисних призначень (власні надходження спеціального фонду) більші ніж надходження поточного року з урахуванням залишку коштів на початок року. підкажіть, будь ласка, чи можна використовувати кошти на початок року без внесення змін до кошторису?

Наталія: 11:38
цнсп, дякую за відповідь

EVGENIY: 11:40
Людмила, не дуже зрозуміло, скільки закладено в кошторисі стільки і можете використовувати

Наталія: 11:48
EVGENIY, добрий день. Якщо можливо. допоможіть будь ласка на питання 11.20. Хо чу почути ще вашу думку щоб остаточно переконатися.

В: 11:54
Людмила, це ваші кошти , тож без проблем можна використовувати, але в Звіті в пояснюючій треба описати що витрати більше ніж надходження через використання коштів із залишку а рухунку

Людмила: 11:56
EVGENIY, зміни до кошторису вносяться коли надходження + кошти на початок року перевищують кошторисні призначення. в нашому випадку кошти поточного року використані, але є залишок на початок року. чи можна йоговикористовувати?

EVGENIY: 12:03
Людмила, коли уважно почитати наказ 228 то коли там мова про залишок то там мається на увазі що залишок не планують, тобто не мона запланувати доходів більше ніж витрат, а сума ваших витрат в кошторисі повинна дорівнювати залишку на початок плюс план по доходам=план по витратам, якщо фактичні доходи перевищили плаг+зал то вносьте зміни і витрачайте

EVGENIY: 12:04
Наталія, я не можу нічого порадити з цього питання

Людмила: 12:09
EVGENIY, дякую

Юлія: 12:33
Підкажіть будь ласка, вчора на вашому сайті була стаття про вихідну допомогу, можна дізнатись щодо розміру середньоміс.ЗП зг. ст.44 КзпП???За який період ьереться середня та що входить?

Марина: 12:46
Добрий день! Підкажіть, будь ласка, кошти на відрядження були виплачені, але повернулись через відсутність відомості, які проводки в МО 2 та 8?

Валентина: 12:50
Марина, банк повернув на рахунок вам?

Валентина: 12:52
Марина, Якщо так,то тка як ви перераховували тільки навпаки це по М/О 2, а по м/о 8 у вас буде кредитор

Марина: 12:54
Валентина, Банк повернув на 0000, відновлення зробила.

Валентина: 12:54
Марина, по м/о 8 теж відобразіть повернення коштів на рахунок

Валентина: 12:55
Марина, робіть так як я написала

Марина: 12:56
Валентина, Дякую

керр: 13:24
Юлія, за період 2 міс, що передують місяцю виплати, входить усе, зароблене за відпрацьований час...

EVGENIY: 13:27
Юлія, якщо стаття була вчора то вона значить і сьогодні є на сайті і нікуди не ділась

EVGENIY: 13:38
Марина, https://buhgalter.com.ua/news/other/pod ... a-kasovih/

Ольга: 14:02
Чи можна закривати - нарахування сиротам компенсації за харчування відображати на матеріальні витрати 8013-6512?

Христина: 14:19
Добрий день! Підрядник виконав свою роботу, ще до війни. Через брак фінансування робота не оплачена. Підрядник подав до суду та виграв його. йому все виплачено КЕКВ 2800, які мають бути проводки. Дякую!

Ірина: 14:20
Хочу звільнитися (голов.бухг.), але директор каже, що не підпише заяву і не зараз відпустить. Щоб закрити цей рік, почати новий і вже дозволить тоді звільнитися не раніше лютого місяця. Що робити?

Ірина: 14:21
Взяти кілька днів відпустик і не вийти з неї (подавши в той час заяву)? Чи просто не вийти і нехай за прогул звільняють ?

Ірина: 14:22
Каже директор якщо буду опиратися то влаштує якусь ревізію свою і ще й задіє вищестоящий орган

Юлія: 14:30
Ірина, директор не має права вас затримати більше ніж на 2 тижні , але ви маєте передати справи і він може зробити аудит

цнсп: 14:30
Ірина, Стаття 38 КЗпП не потребує згоди роботодавця на звільнення працівника. Роботодавець має право відмовити працівнику у звільненні, якщо працівник хоче звільнитися за власним бажанням раніше, аніж через два тижні. Але до внутрішнього аудиту, ревізії вищестоячим органом і передачі справ маєте бути готові

Валентина: 14:34
Ірина, а чому ви боїтеся перевірки?

Валентина: 14:35
Ірина, пишіть заяву,відправляйте по почті заказним,а там хай він ви рішує що йому робити

Ірина: 14:38
Валентина, цнсп, якщо після пеервірки , ревізії щось спеціально знайдуть назло менв, як це вплине на звільнення ?

Інна: 14:53
Ірина, ніяк. Вас можуть притягнути до відповідальності, можете сплатити штраф. І все

Марина: 14:54
Ірина, як це спеціально? якщо щось є то знайдуть, немає то не знайдуть...

Марина: 14:55
ви вже здається щось подібне питали. Вас не звільняють?

Інна: 14:56
Ірина, пишите заяву і відправляєте заказний листом з повідомленням про вручення або в канцелярії реєструєте і на своєму екземплярі ставите номер і дату за якою зареєстровано. І чекаєте два тижні. Хай вирішують - когось знайдуть передасте справи. Не знайдуть - то не Ваш клопіт

Марина: 14:56
Прапори оприбуткувати на 1113? Термін використання менше року звісно, але ж на 1812 нічого подібного не передбачено

Христина: 14:57
Добрий день! Підрядник виконав свою роботу, ще до війни. Через брак фінансування робота не оплачена. Підрядник подав до суду та виграв його. йому все виплачено КЕКВ 2800, які мають бути проводки? дуже треба. допоможіть

Марина: 14:57
Інна, 👍

Ірина: 15:02
Інна, дякую. Дуже втомилася від бухгалтерської роботи. Нерви постійно і здоровя вже не те, щоб його через роботу марнувати .

Інна: 15:02
Марина, я на МШП як господарський інвентар оприбутковую Не на 1113, точно

Марина: 15:04
Інна, чогось засумнівалась... прапори і господарський інвентар...

цнсп: 15:28
Інна, а крісла офісні по 950,00 можна на 1812?

EVGENIY: 15:29
цнсп, ні

цнсп: 15:32
EVGENIY, жаль, так не хочеться з 5411 возитись

Валентина: 15:35
Добрий день!Підкажіть, будь ласка, як відображати в звітності ЄСВ частину відпускних, які були повернуті(чисті гроші)? Повернуті тільки чисті гроші без податків

EVGENIY: 15:44
цнсп, а що з ним возитись? Самий безневинний рахунок ))

EVGENIY: 15:45
Валентина, треба показувати "грязні" гроші в додатків тобто разом з податками, ви ж коли відпускні показували то показували їх з податками а тепер чомусь сумніваєтесь

Марина: 15:50
EVGENIY, а прапори?

EVGENIY: 15:51
Марина, 1812 ну якщо вони не за сто мільйонів

Марина: 15:51
3000

Марина: 15:51
один

EVGENIY: 15:51
Марина, ну тоді 1113

Марина: 15:52
дякую

Валентина: 16:11
EVGENIY, тобто у звіті ЄСВ в дод.1 і в дод.4 я показую нараховану суму і податки з неї,як зазвичай?

******: 16:18
Щось чути за 3 чергу?

Ірина КР: 16:24
за секретною інформацією чекаємо на оплату за вересень😉

Леся: 16:26
Так,у мене така ж інформація,що сьогодні має йти 3-тя черга за вересень

Юлія: 16:26
Ірина КР, так, треба перестати оновлювати сторінку СДО, щоб не ложити сайт😉

EVGENIY: 16:28
Валентина, да

EVGENIY: 16:29
Нарешті хоч якась секретна інформація пройшла 😏

Леся: 16:29
Ірина, і не кажіть. Нормальні люди будуть Святвечір і Різдво святкувати, а бухгалтери мусять роботу підганяти бо кінець року

Юлія: 16:40
Леся, мені інколи здається, що життя не живемо, а просиджуємо від звітної дати, до звітної... Пару днів ейфорії після здачі, а потім знову спочатку😾 І не забуваємо про "плюшки" від законотворців... але звільнення треба планувати на літо, бо зимою холодно ходити по співбесіди😏

Валентина: 16:56
EVGENIY, дякую

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”