Архів чату за 20.11.2024 ср (70)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1395 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина: 07:47
Всім привіт)

Олена: 08:10
Добрий ранок!

EVGENIY: 08:23
Доброго ранку, всім гарного дня

Галина: 09:04
Доброго ранку! Чи має право міська рада своїм рішенням встановити доплату непедагогічним працівникам дошкільних закладів у такому розмірі щоб їх заробітна плата була більше мінімалки? Є громади, в яких це роблять?

ФСН: 09:07
Доброго ранку!

Світлана: 09:11
Галина, якщо брати Постанову 1298, то в пункті 4 передбачено, що керівники бюджетних установ мають право встановлювати доплати і надбавки до посадових окладів. Працівники дошкільних закладів не є найманими працівниками міської ради, то яке рішення може бути на цих працівників. Є керівник установи, він вирішує.

Оксана: 09:12
Допомога по ваг. та пологах, що припали на лист. 3700. Треба робити різницю до мінімальної 4300? І якщо лік. по ваг. у звіті код категорії ЗО 42, то доплата до мін. буде теж 42 чи 1?

Лінк: 09:33
Оксана, Різниця до мінімальної платиться за відпрацьований час, доплатити прийдется ЄСВ

Галина: 09:35
Світлана,розмір доплат і надбавок по постанові 1298 для працівників з 1-6 тарифними розрядами не дозволяє вийти за межі мінімалки.Я маю на увазі чи має право міськрада встановити свою надбавку ("муніципальну"), за кошти громади, в такому розмірі, щоб оклад+надбавка виходили за межі мінімалки.

Лінк: 09:37
Галина, а премія щомісячна не варіант?

Олена: 09:40
Добрий день. Постачальник поставив в специфікації ціну з 3знаками після коми. в накладній повина бути такаж ціна?

керр: 09:42
Галина, так, щоб прямо надбавку встановити не може, а програму підтримки обслуги в т.ч. для встановлення надбавки, цілком можливо... сумнів що для такої категорії хтось таку програму підтримки впроваджував

Оксана: 09:51
Лінк, я мала на увазі ЄСВ, але як у звіті показати код ЗО 42 чи 1 з типом нарахування 13?

Галина: 09:56
керр. Я правильно зрозуміла: якщо буде впроваджена така програма, то там буде прописано розмір надбавки і те, що заклади матимуть право платити таку надбавку.

Марта: 10:08
Олена, а в загальній сумі як стоїть? з двома?

******: 10:14
СДО працює?

окс: 10:14
доброго дня. якщо добові виплачуються після відрядження, які проводки дт 8411 кт -2116?

Олена: 10:15
Марта, загальна сума з двома знаками. в специфікації коли суму договору поділили на кількість ціна вийшла з трбома знаками після коми. коли округлили ціну до двох знаків то сума договору неспівпадає на 0,05 копійок

наталі: 10:15
******, працює

ВІК: 10:18
окс, так

Марта: 10:25
Олена, тоді в накладній пишіть з трьома, а в загальному ж округляється і має вийти сума по договору

керр: 10:27
Галина, програмою визначають мету і спосіб, а у закладі уже конкретно у межах правил програми наказом встановлюють

Олена;;;;: 10:37
Добрий день колеги потрібна ваша допомога. чи можуть працівники будинку культури охороники та прибиральниці отримати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань?

керр: 10:43
Олена;;;;, можуть, але якщо їм не давали матдопомоги взагалі... умовами передбачена одна, не більше посадового окладу, а як назвете на оздоровлення чи соц.побут це вже Ваша справа...)

Олена: 10:46
******, ні

Оксана: 10:52
Чому кзначейство не проводить платіжки по лікарняних від ПФ ?

Олена;;;;: 10:52
керр, а якщо отримували вже матеріальну на оздоровлення то соц,поб. неможуть отримати?

Марина: 11:05
Оксана, у нас нарешті вчора готівка пройшла.

Ольга: 11:25
Добрий день)підкажіть,будь ласка,нормативні документи по введенню в штат централізованої бухгалтерії юриста

Іра: 11:39
колеги, оборотну відомість по запасах складаєте щомісяця, навіть якщо немає не оборотів не залишків?

Олена: 11:48
Іра, я не складаю якщо нема оборотів і залишків

Марина: 11:49
Іра, а про що складати якщо запасів немає...

Іра: 11:51
Марина, написано в наказі складається щомісяця, ось і подумала можливо треба пусті, щоб було видно, що не було оборотів

Олена;;;;: 11:53
керр, а якщо отримували вже матеріальну на оздоровлення то соц,поб. неможуть отримати?

Марина: 11:54
Іра, ви ж пишете немає залишків... про що тоді???

окс: 11:57
Іра, в мене є журнал кількісно-сумового обліку. з січня по грудень пишу обороти. ми малий відділ. в нас кожного місяця немає оборотів і там ставлю прочерки і все.

Марина: 11:58
якщо є залишки але немає оборотів то щомісячно...

Іра: 11:58
окс, не друкуєте, просто ведете в електроному вигляді? чи це журнал паперовий?

Іра: 11:59
Марина, дякую за відповідь

окс: 12:00
Іра, я собі купляю паперовий, так зручніше. відкрила собі будь який рік і бачу картину. але в нас не багато того всього. декілька рахунків туди взізає. єдине то що казна довго проплачує журнали.

окс: 12:01
кожного року заводжу новий

Марина: 12:02
окс, а хіба зараз не кількісний облік після того як видали зі складу? чи це ви маєте на увазі замість оборотки поки на складі?

окс: 12:05
Марина, ми наприклад придбали канцтовари і зразу відомістю роздали. в цьому журналі пишу прихід і зразу в тому самому місяці розхід.

Марина: 12:07
окс, ну це оборотка, просто у вас журнал називається...

Наталія: 12:11
Доброго дня. хто ознакомився з Постановою 1286 від08.11.24. як я зрозуміла-відміняються всі доплати, буде оклад+1300(при навантаженні 18год). так?

Оксана: 12:11
Як у вас з проплатами?У нас вчора щось пройшло.Та і залишилось багато не проплаченого.Зовсі не розумію логіку проходження платежів....

Оксана: 12:16
Оксана, у нас перша/друга черга по 13 листопада все пройшло

Леся: 12:21
Наталія, Де ви вичитали що відміняються всі доплати?Це має бути додаткова доплата

Ліля: 12:23
Наталія, доплата за особливі умови праці, згідно цієї Поостанови, формується пропорційно до обсягу навчального навантаження. Всі інші доплати та надбавки цією Постановою не зачіпаються

Наталія: 12:39
Леся, п.2 "Зупинити з 1 січня 2025 р. та до кінця календарного року, наступного за роком, в якому припинено або скасовано воєнний стан, дію постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 822 ...

керр: 12:53
Наталія, цей сюрприз від попереднього уряду щороку зупиняють з року прийняття)

Олена;;;;: 12:59

керр: 13:01
Олена;;;;, не можуть, виплата, ще й такої допомоги для такої категорії працівників не передбачено

Софія: 13:33
Ще питання по пост.1286, а якщо вчитель має наприклад 20 год, то як ця доплата розраховується? Чи 1300 це максимальна сума?

Оксана: 14:02
доброго дня,підкажіть, будь ласка, працівника звільнили 19.11.2024 але в нього був лікарняний листок по 18.11.2024 відповідно статус лікарняного закритий, коли від буде готовий до сплати я його маю йому заплатить. В мене питання чи потібно нараховувати єсв?

Олена;;;;: 14:09
керр, Дякую

Світлана: 14:16
Оксана, https://buhgalter.com.ua/news/podatky-t ... tsya-yesv/

EVGENIY: 14:20
Зробив річну фінансову звітність в екселі з можливістю створювати ДБФ файли для ЄЗвітності, забирайте в свіжих оновленнях

Марина: 14:38
оплата розробки норм витрат пального КЕКВ 2240 чи КЕКВ 2281?

Марина: 15:15
не бачу такого в 2240...

EVGENIY: 15:24
Марина, десятий пункт в 2240

EVGENIY: 15:25
технічних умов; експертних висновків, рекомендацій тощо

EVGENIY: 15:25
вот в тощо можно що завгодно впихнути )))

Марина: 15:25
EVGENIY, а це не нормативи /виконання науково-технічних робіт

Марина: 15:25
якраз пункт 1 кекв 2281

EVGENIY: 15:26
Марина, там скрізь крапки с комами

Марина: 15:26
плата за створення науково-технічної продукції, послуги з експериментального проектування тощо (на підставі укладених договорів);

EVGENIY: 15:27
До цієї категорії належать видатки, передбачені на дослідження і розробки та окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, що включають оплату різноманітних послуг

я все ж таки схильний більше до 2240

Марина: 15:27
а я навпаки

Марина: 15:27
дуже далеко те що зазначено в 2240

2281 це здається окремі установи використовують здається виші у них там все по одному кекву

Марина: 15:28
EVGENIY, та ні

Марина: 15:28
верніше і таке є але здається про заклади охорони здоров'я

EVGENIY: 15:28
Марина, у вас є програма по дослідженню і розробці? Це КЕКВ лише по окремим КПК можна використовувати

Марина: 15:29
але пункт перший це окремо про науково-дослідну продукцію. а в угоді саме це

EVGENIY: 15:30
Марина, та яка там різниця що там в пункті це все для окремих програм читайте про кекв 2280 з початку текста там все для окремих програм

Марина: 15:46
прочитала.. як на мене все підходить і казна притримується такого ж погляду.

Марина: 15:47
результатом є науково-дослідна продукція... немає такого в 2240, це не норматив.

Андрій: 15:51
У кого формульна ціна електроенергії. Яким чином будете акт за грудень реєструвати? (якщо ціна фактична буде відома тільки 30-31 грудня)

EVGENIY: 15:52
Марина, головне щоб аудит теж такого підходу підтримувався ))

Галина: 16:16
Марина, ми 2 роки тому платили за КЕКВ 2240

Л.Л.: 16:22
чи входить одноразова премія до мінімальної зарплати.

EVGENIY: 16:22
Л.Л., ні

Валерія: 16:24
Андрій, у вас в договорі має бути прописано на яку дату береться тариф по грудню. У мене, наприклад, станом на 20.12

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”