Всім привіт)
Олена: 07:56
Добрий ранок
EVGENIY: 08:28
Доброго ранку, всім гарного дня
Тая: 09:25
доброго ранку,сдо хоч десь працює?
Віктор: 09:39
Вітаю, держ. установа оплатила послуги по видачі патенту на винахід в сумі 100,00 грн. Решту суми - 900,00 грн. оплатили винахідники-фіз. особи власними коштами. Власник патенту - установа. За якою ціною його опр. в обліку? Чи не буде сума сплачена фіз. особами розцінюватись як благодійний внесок? Дякую.
******: 09:58
Доброго дня! Я так зрозумів пройшла 3 черга станом до 20.11.24 ?
Ірина: 10:01
Так, все вірно
Вікторія: 10:17
Доброго дня,підкажіть батарея акумуляторна вартістю 1486 на який рахунок ставити?
EVGENIY: 10:20
Вікторія, для чого вона? Зараз таке різноманіття акумуляторів що нереально вам щось сказати якщо не знати для чого вона і що вона із себе представляє
Віктор: 10:36
EVGENIY, Щодо питання о 09.39, можете допомогти?
EVGENIY: 11:01
Віктор, ні, це специфічне питання
СвітлАнна: 11:07
Добрий день, підкажіть будь ласка, яку ставка військового збору в грудні 2024 року?
EVGENIY: 11:09
СвітлАнна, 5% ви бухгалетр?
Віктор: 11:10
EVGENIY, Добре, то підкажіть в чому специфіка. Я схиляюсь до того, що це не благодійний внесок (право власності на внесені фіз. особами кошти установі не переходило). А оприбуткувать можемо в в сумі 100,00 грн. і тією ж датою акт переоцінки-нова ціна 1000,00. Щось підкажете?
Вікторія: 11:10
батарея для ббж
EVGENIY: 11:10
Вікторія, це запчастина
Наталя: 11:12
Доброго ранку, виникла помилка під час друку інд.кошторису по КПК 0116030, пише помилка під час формування для друкованих форм інд.кошторису 29, що це може бути? Працюємо в РМ
Олена: 11:12
Чи можно списати одяг раніше строку експлуатації з рахунку 1114, якщо повністю не амортизований?
СвітлАнна: 11:12
EVGENIY:Дякую!!! Я нарахувала 5 %, але мене збили з пантелику, тому я засумнівалася
EVGENIY: 11:13
Віктор, специфіка в тому що серед тисяч бюджетних установ , патенти мають одиниці тому і облік цих патентів я назвав специфікою адже він є у одиниць, а тим більше ще і коли частину оплачує фізична особа це ще більше звужує коло установ з такими ситуаціями
EVGENIY: 11:13
СвітлАнна, на сайті були і новини і статті і відео з цього питання
EVGENIY: 11:16
Олена, по рахунку 1114 знос нараховують перед списанням не будете списувати не будете нараховувати знос, тому у вас знос ніколи не буде 100% поки не вирішити списувати, знос 100% і в ОЗ не означає що треба списувати якщо що, причини списання дивіться в нацстандартах
Віктор: 11:16
EVGENIY, Та так же... Чи працює СДО і питання по з/п... 95% чату. Підкажіть де можна поставити це питання на, форум?
EVGENIY: 11:17
Наталя, працюйте в ФІТ Бюджет і забудьте про такі помилки
EVGENIY: 11:18
Віктор, ну може хтось тут і відповість ви ж звернулись до мене то я сказав що не можу так одразу сказати , може у когось був такий досвід і скаже або спробуйте у нашій групі у ФБ посилання під чатом
Олена: 11:18
EVGENIY, дякую. У нас фізично зношений одяг, але по строкам експлуатації ще рік треба носити.Тому я і сумніваюсь
МВА: 11:19
Доброго дня, керівник повернувся з відрядження, надав талон на бензин який оплатив сам, чи можна компенсувати витрати на бензин і по якій КЕКВ 2250 чи 2210, автомобіль службовий.
EVGENIY: 11:19
Олена, так от в причинах списання як раз це і є, а не знос чи строк використання
Віктор: 11:21
EVGENIY, Ок, дуже дякую.
EVGENIY: 11:22
Олена, читайте восьмий пункт
EVGENIY: 11:23
Олена, у разі, коли такі основні засоби морально чи фізично зношені, непридатні для подальшого використання суб'єктом державного сектору,
Олена: 11:33
EVGENIY, щиро дякую
Віктор: 11:38
Вітаю всіх. Хто стикався з такою ситуацією: видавництво, по видатковій накладній, безкоштовно передало установі літературу (нову), обидва відносяться до мережі вищого розпорядника. Це вважається внутрішньовідомчою передачею?
EVGENIY: 11:41
Віктор, а видавництво це що бюджетна установа? Що означає відносяться до мережі? В мережу отимувачів можна включити будь яку установу тому уточнити треба формулювання, підпорядковані чи включені до мережі це різні речі
EVGENIY: 11:42
Віктор, якщо видавництво не бюджетна установа то ніякого внутрівідомчого отримання бути не може
Віктор: 11:44
Обидва підпорядковані вищому розпоряднику, вибачте за сленг.
EVGENIY: 11:45
Віктор, напишіть код ЄДРПОУ видавництва просто цікаво невже бюджетники, це не секретна інфомрація якщо що
Віктор: 11:49
EVGENIY, Вибачайте, "німагу"...
EVGENIY: 11:52
Віктор, я не вірю що вони розпорядники можете самі ось тут перевірити
Наталя: 11:59
Добрий день. Колеги, підскажіть, будь ласка! Повернулося стягнення з працівника в ДВС. Які тепер проводки, щоб повернути ці кошти працівнику?
Віктор: 12:03
EVGENIY, Та є вони там...
Оксана: 12:04
Добрий день. Скажіть, будь ласка, при складанні бюджетного запиту у графі "2024 рік затверджено" вказуємо план за 2024р. з урахуванням змін?
Наталія: 12:05
Оксана, так
EVGENIY: 12:10
Віктор, і вказано що вони розпорядники чи отримувачі?
Віктор: 12:14
EVGENIY, Розпорядники. А що Вас бентежить?
EVGENIY: 12:19
Віктор, видавництва зазвичай це комерц2ійні підприємтсва
Віктор: 12:25
EVGENIY, є виключення... Підкажіть, яким документом здійснити переоцінку нематеріального активу, якщо його вартість при оприбут. не відповідає його справедливій вартості? Акт переоцінки?
Наталія: 12:31
Доброго дня, підкажіть, будь ласка, ФОП,2гр, торгівля через інтернет, надаю товар дропшиперам для реалізації, якщо для прикладу вони за місяця продали на 100 тис, отримують знижку 1000 грн, яку можуть витратити на нову закупівлю в мене. Як правильно це здійснити по бухгалтерії, чи можу я робити видаткову на товар за 1 копійку? чи є інші варіанти
игрр: 12:35
ДОБРИЙ ДЕНЬ .Підскажіть будь ласка у працівника помер близкий родич чи потрібно оподатковувати таку допомогу і як бути з есв.дякую
Марина92: 13:05
Підкажіть будь ласка працівник йде у відпустку на 10 днів 2023 рік. Заробітна плата береться з грудня 2023 року по листопад 2024 року, як положено чи береться за 2023 рік тільки весь? .
EVGENIY: 13:41
Марина92, за 2023 береться для компенсації а не відпускних
EVGENIY: 13:42
Віктор, читайте стандарти та методрекомендації особливо частино з чого складається варітсть
оксана: 13:43
чи можна переплатити на І півріччя 2025 року
EVGENIY: 13:49
оксана, про що мова????
Мар'яна: 14:26
СДО у когось працює?
Яна: 15:03
СДО не
Наталя: 15:03
EVGENIY, якщо тепер нараховуємо за надані в жовтні і листопаді послуги з корекційно-розвиткових занять, яку брати ставку ВЗ ?
Наталя: 15:04
не було кошторисних призначень, тільки у грудні їх дали
EVGENIY: 15:07
Наталя, теоретично 1,5
Наталія: 15:09
Мар'яна, із Opera вдалося зайти в СДО та провести документи
Іванна: 15:14
Доброго дня, закупили на укриття бутлі з водою, вартість одного 336 грн, можливо хтось підскаже на якому рахунку їх обліковувати, вони не є зворотньою тарою
EVGENIY: 15:25
Іванна, я думаю як продукти харчування або МШП
EVGENIY: 15:28
Іванна, або взагалі 1815
EVGENIY: 15:31
Наталя, ДПС передумало тепер треба 5% з таких доходів
Л.В.: 15:47
EVGENIY, а де почитать про те, що ДПС передумало ? Бо я щось відстала від паровоза :(
Maryna: 15:49
Добрий день. Шановні колеги, чи встановлювали Ви під час військового стану за рішенням керівника не робочі дні в бюджетних установах. Наприклад 25 грудня. Якщо так, хто може поділитися наказом?
EVGENIY: 15:50
Л.В., завтра з ранку буде новина
Л.В.: 15:55
EVGENIY, дякую.
фк: 16:07
Договір ЦПХ заключили в листопаді, У грудні проплачуєм (частково) по акту виконаних робіт, в.з. 5%?????
Maryna: 16:17
фк, Добрий день. У договорі ЦПХ повинно бути прописано термін надання послуг. Якщо вони надавалися частково в листопаді та в грудні, потрібно розділити в.з. на 1,5% та 5%. Нещодавно так проплачували в казначействі.
EVGENIY: 16:17
фк, завтра зранку прочитаєте в новині, ЦПХ в такому випадку 5: не важливо за який період якщо нараховуєте в грудні то 5%
EVGENIY: 16:18
Maryna, завтра зранку теж будете здивовані )))
керр: 16:23
Maryna, керівник бюджетної установи має володіти повноваженнями, щоб в супереч ПВТР зменшувати тривалість роботи за місяць, інша справа перенесення...
Maryna: 16:23
EVGENIY, Дякую, але казначейство уже зареєструвало та провело фінансові бюджетні зобов’язання, також проплатило платіжні інструкції по ЦПХ
EVGENIY: 16:27
Maryna, а до чого тут казначейство вони не повинні податки контролювати це ви перед ДПС будете відповідати
керр: 16:33
якщо вважати, що фактично оплатили не послугу, а час за який вона споживалася в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, то буде і так)
фк: 16:39
Maryna, EVGENIY, дякую, значить почекаєм.