Архів чату за 13.01.2025 пн (133)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1395 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина: 07:28
Всім привіт)

Олена: 08:22
Доброго ранку, вдалого дня

EVGENIY: 08:30
Доброго ранку, всім гарного дня

Олена: 09:11
Доброго ранку!

Наталія 9002: 09:19
Доброго ранку!

Лінк: 09:35
Доброго дня, компенсацію за період 2020р.-2021р. розраховуємо із зарплати за 2023 рік?

керр: 09:38
Лінк, так

Лінк: 09:40
керр, Дякую, надіявся що норму змілили тишком-нишком

Олена: 09:46
Добрий день, допоможіть будь ласка з питанням, в 2ДС і 3 ДС Благодійну допомогу включаємо разом з основними і 1113?

12132: 09:52
Добрий день! Підкажіть будь ласка чи може працівник взяти відпустку з понеділка по пятницю, а потім написати ще одну з понеділка наприклад по середу?

EVGENIY: 09:52
Скільки ж років повинно пройти щоб бухгалтери почали читати хоча б назву форм , 2-дс це про ДОХОДИ І ВИТРАТИ ну які 1113? Це що дохід або витрати?

EVGENIY: 09:54
Олена, 2-дс повністю будується на вашому бухобліку на показниках рахунків 7 класу і 8 класу, більше ніяких рахунків для формування 2дс не потрібно, от що ви провели по 7 і 8 класу от те і показуйте назви рахунків і назви полів в формі мають однакові формулювання один в один

EVGENIY: 09:55
Олена, більше того на сайті є головна книга яка автоматично вам сформує 2дс

Світлана: 09:56
Добрий день, підкажіть та допоможіть, як Ви набираєте розподіли в новій мережі (вже і два файли перенесла та папку нди і нічого)

EVGENIY: 09:57
Світлана, в фіт бюджеті нормально набирають

Світлана: 09:57
Доброго дня! Підскажіть будь ласка при нарахуванні відпустки у січні 2025 враховується річна премія 2023 року виплачена у грудні 2023?

оксана: 10:00
Доброго ранку! Колеги, потрібна підказка.Рішенням суду передано кредиторську заборгованість районного відділу освіти до ТГ (місцевий бюджет).Рішенням сесії затверджені акти прийняття передачі кз та виділили асигнування для погашення (з/плата,комунальні).Питання в бух.обліку, чи правельні проводки робимо? 5512-6311(6313),проплат.2313-7011,2313-6311

EVGENIY: 10:04
Світлана, на сайті є файлік ексель розрахунку відпускних з окремою відомістю включення премій, раджу скористатися

EVGENIY: 10:05
оксана, да, такі проводки мають право на існування

Світлана: 10:08
EVGENIY, Дякую.

керр: 10:09
12132, може просити про такий поділ, а роботодавець може й погодитись на такий поділ...)

керр: 10:11
Світлана, річна премія 2023 року нарахована у грудні 2023 "сидить" в розрахунковому періоді по листопад 2024

Світлана: 10:12
Олена, https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... u-richniy/

оксана: 10:15
EVGENIY, так то існують, а подальші дії які?

Олена: 10:18
Світлана, дякую

EVGENIY: 10:19
оксана, в якому смислі? Ви запитали про проводки, вони правильні, якщо ви той кому передали про це ви теж забули скзати )))

оксана: 10:22
EVGENIY, можливо щось не зрозуміло написала ,але це наша ТГ прийняла цю КЗ,це все відбулося в кінці грудня. Не знаю дальші дії щодо фінрезультату.

EVGENIY: 10:23
оксана, всі проводки у вас правильні що ви ще хочете робити? Рахунки 7 класу треба закрити на 5511 а 5511 закрити на 5512 і у вас не буде ніякого фінрезультату по цим проводкам

оксана: 10:25
EVGENIY, велике дякую,в цьому і хотіла бути впевнена

Ірина: 10:26
Доброго дня, підкажіть в 3дс беремо дані з форми 2 та 4-2 та 4-3?

ОК: 10:26
На якому рахунку (1512 чи 1113) необхідно вести облік бактерицидного опромінювача?

Світлана: 10:28
Ірина, https://buhgalter.com.ua/articles/shpar ... nzvitnist/

EVGENIY: 10:35
Ірина, підсумкові дані повинні зійтись але у вас в 2м 4м не має даних щоб заповнити 3дс

EVGENIY: 10:36
ОК, ще б знати що це таке )))

EVGENIY: 10:38
ми на минуломі тижні це обговрювали тому повторюю форму 3-дс не можливо запонвити за даними бухобліку і за будь якими даними теж, ні 2м,д ні форми 4м,д не містять інформації для заповнення форми 3-дс

Світлана: 10:39
ОК, ми ставили на 1113

Ірина: 10:39
EVGENIY, зрозуміло що нічого не зрозуміло((

Ганна: 10:47
Проконсультуйте, будь ласка.Як правильно оформити в установі оплату праці практикантів з профтехучилищ: їх потрібно приймати на роботу за повідомленням чи достатньо договору?

Світлана: 10:50
керр, Дякую Вам .

Ксю: 10:54
В 5-дс розділ 9 доходи і витрати код рядка 940 ставлю благодійну допомогу, яку ми потім передали людям. Чи потрібно ще цю суму ставити в 941 рядок?

Людмила: 11:04
Доброго дня. Підкажіть,будь ласка,які доплати педагогічним працівникам відмінені зупиненням дії Постанови 822 від 10.07.2019

керр: 11:06
Людмила, щороку з 2020 р зупиняють дію постанови не має значення що там зупинили бо його не було)

керр: 11:07
Ганна, все регулюється договором, не буде там повідомлення...

Людмила: 11:11
керр. дякую. Тобто все платити як платили і добавити згідно постанови 1300??

EVGENIY: 11:14
Людмила, да, постанова 822 ніколи не працювала

Людмила: 11:17
Євгеній,дякую

Ксю: 11:17
EVGENIY, питання 10.54

керр: 11:19
Людмила, так, і про 1300)

Олена: 12:06
Підкажіть Благод.допомога для передачі ВЧ рах 1815 ставим в 2 ДС?

EVGENIY: 12:08
Олена, ну от знов, вище почитайте

EVGENIY: 12:09
Олена, 2-дс повністю будується на вашому бухобліку на показниках рахунків 7 класу і 8 класу, більше ніяких рахунків для формування 2дс не потрібно, от що ви провели по 7 і 8 класу от те і показуйте назви рахунків і назви полів в формі мають однакові формулювання один в один

EVGENIY: 12:10
Олена, 2-дс про ДОХОДИ і ВИТРАТИ, а не про АКТИВИ а 1815 це АКТИВИ і він не має відношення до доходів і витрат

Олена: 12:47
EVGENIY, так це ж Доходи від необмінних операцій

Марина: 12:48
Олена, ну от в ту строку і ставте)

Олена: 12:49
Марина, Євгеній пише що це актив, зовсім заплуталась

Марія: 12:50
Добрий день,підкажіть будь ласка як добавити мережу в РМ для розподілу.Дякую

Марина: 12:50
Олена, 1815 звісно актив...

Марина: 12:51
Олена, куди ставити в 2Дс залежить від вашого обліку, де ви видобразили доходи на 7 класі рахунків. правильно Євген сказав

ОК: 12:59
в 2 дс строка 2210(Витрати на виконання бюджетних програм) включаемо видатки тільки цього року, чи також видатки минулих років (були списані товари цього року , які придбались минулого року)?

777: 13:11
ДОБРОГО! чи потрібно вносити педагогічну 1300 до тарифікації, штатного?

123: 13:14
777, для чого, а так по наказу не пройде?

777: 13:17
123, не знаю....тамже цілий розрахунок по навантаженню, в тарифікації якось наглядніше. Якогось роз'яснення з цього приводу ніхто не бачив?

777: 13:18
EVGENIY, а Ви як вважаєте?

Віка: 13:25
підкажіть будьласка в 3ДС деставити відрядження та оздоровлення путівки

EVGENIY: 13:25
ОК, витрати і видатки це зовсім різні речі

ІННА: 13:30
добрий день, маю питання, якщо благодійну допом оприбуткували на рах1014 (не ввели в експлуат)а потім предали ВЧ які будуть проводки, дякую

EVGENIY: 13:45
ІННА, якщо щось купляють для передачі то це для установи не ОЗ, це вам на майбутнє прочитайте що таке ОЗ, а проводка у вас 5111 1014

EVGENIY: 13:46
основні засоби - матеріальні активи, які утримуються для використання їх у виробництві/діяльності......

ІННА: 13:55
EVGENIY, коли отримували ОЗ не думали передавать(генератори) чи можна зараз бух.довідкою перенести ці ОЗ на рах 1815 активи для передачі?

EVGENIY: 14:06
ІННА, так передавайте вже як є навіщо вже переносити

ІННА: 14:09
EVGENIY, перенести і тоді проводка буде 8511 і 1815

EVGENIY: 14:15
ІННА, навіщо вам ця проводка? Ви коли оприбутковували то зняли доходи і тепер якщо перенести не зійдеться фінрезультат

ІННА: 14:18
EVGENIY, дякую за допомогу

Таня: 14:36
СДО працює?

Юлія: 14:42
Добрий день. Підкажіть, будь-ласка, якщо ми бюджетна установа передаємо нашому комунальному закладу в оперативне управління приміщення, то ми маємо це приміщення списати у нас з балансу, а отримувач відобразити у себе в балансі? Дякую.

EVGENIY: 14:49
Юлія, просто написав в пошуку на сайті "оперативне управління! купа статей видало думав копіювати сюди але їх багато то спробуйте самі так зробити

Юлія: 14:50
Добрий день. Центри надання соціальних послуг, чи змінився у вас з 2025 року код програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів, якщо був 3241? Якщо є КНП "ЦНСП", то ще краще. Дякую

Марина: 14:52
Людина працювала в управлінні соц.захисту (державна служба) на посаді спеціаліста відділу грошових виплат... Звільнилася і пішла працювати в центр підпорядкований управлінню соц.захисту (не держ.служба) на посаду фахівця із соц.роботи. Чи буде попередній період на держ службі враховуватися для виплати надбавки за стаж на посаді фахівця із соц.роб?

Юлія: 14:54
Дякую, я так і зробила, але мені бухгалтер комунального закладу каже що не бере баланс будівлю, бо тільки користуються нею і вона продовжує у нас обліковуватись, а в статтях, про які Ви кажете, написано про передачу майна з балансу на баланс. Хто прав або не прав незрозуміло.

керр: 14:55
Марина, не буде...

Марина: 14:55
Юлія, ми всі тільки користуємось.. якщо ви не держ бюджет, то все належить до комунальної власності громади а у всіх оз в оперативному управлінні і всі тільки користуються.

Марина: 14:58
керр, дякую. Значить ми все правильно зробили.

керр: 15:00
Марина, так, управління соцзахисту не є установою соцзахисту)

Марина: 15:14
керр, управління соціального захисту є нашим головним розпорядником коштів.

Наталія: 15:15
EVGENIY, підкажіть будь ласка, чи можна оплачувати простой якщо працівник знаходиться за кордоном

EVGENIY: 15:17
Наталія, да, мені не відомі причини чому не можна

Наталія: 15:19
Дякую, Ви підтвердили наші припущення. Дякую за чітку віідповідь.

керр: 15:19
Марина, статус головний розпорядник коштів у такому питані значення не має)

Валентина: 15:44
кожного року думаю, друкувати чи ні юридичні та фінансові зобов'язання? Хто як вважає?

EVGENIY: 15:45
Валентина, реєстри маєте на увазі? Тому що окремо такого не існує

Валентина: 15:46
EVGENIY, звичайно реєстри

Валентина: 15:48
Положення про преміювання кожного року треба затверджувати?

Оксанка: 15:48
Юлія, наказ 658 від 24.12.2024, назва КПКВК 3241 змінилась

Оксанка: 15:49
Валентина, ні, один раз затверджується, можна вносити зміни.

Оксанка: 15:49
Валентина, я друкую реєстри

EVGENIY: 15:49
Валентина, звичайно ж друкуйте і в окрему папочку зберігайте, думаю всі так роблять ніхто не наважується не друкувати

Юлія: 15:52
Оксанка, що назва змінилась я зрозуміла, а чи не змінюється код 3241 на3121 Здійснення соціальної роботи та надання соціальних послуг центрами соціальних служб та центрами надання соціальних послуг особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах

Іра: 15:53
А я не друкую реєстри, скачую і зберігаю на компі) переводити тільки папір, якщо комусь треба буде тоді і роздрукую

EVGENIY: 15:54
Іра, 👍 повага

Оксанка: 15:55
Юлія, у мене ні, залишився той самий, я тільки дізналась, що все змінилось

Валентина: 15:55
Іра, помісячно робите,чи кожного дня?

Оксанка: 15:56
я друкую реєстри так як вони мені майже всі потрібні для сканкопій на соц.виплатидля казначейства, в іншому випадку можливо б також не друкувала.

Іра: 15:57
Валентина, в мене кожного дня немає, скачую щомісяця, перейменовую, щоб легко було знайти і в окрему папку

Валентина: 15:58
Іра, а де там функція завантажити з СДО?Там лише друкувати

Іра: 16:00
Валентина, друк і воно скачує в пдф

Іра: 16:01
Валентина, меню документи-проведені бюджетні документи

Тетяна: 16:01
зареєструватись на занятя 15.01.2025 року

Юлія: 16:01
Оксанка, і я дізналась сьогодні. А фін. відділ сказав вияснити

Валентина: 16:02
Іра, а де там загрузка

Оксанка: 16:04
Юлія, ми вже кошториси затверджуємо. Все як завжди, нароблять змін, спеціально роботи додають, щоб ми не сумували

Іра: 16:04
Валентина, слово "друк" це і є загрузка)

Валентина: 16:06
Іра, а...дійшло...із загрузок забрати не печатавши .Дякую.Буду економити папір і заправку катриджів

Юлія: 16:06
Оксанка, мій кошторис вже в казні. Планувала аванс реєструвати, але фін.відділ сказав не поспішати з реєстрацією до вияснення ситуації, щоб не довелося знімати. Час від часу не легше.

Оксанка: 16:07
Якщо можна буде, то я тільки назву зміню, фінвідділ вже подав всі коди як були. І як це зміни робляться 24.12.2024 і вже дійсні, бюджет громади раніше затверджений, мережі не змінені....я в шоці.

Валентина: 16:07
Юлія, дивні...кошторис є реєструйте

Валентина: 16:09
Іра, так тожі можно за весь рік завантажити і одним махом в папочку :)))

Оксанка: 16:10
Юлія, казна повернула кошторис, бо назва змінена. По суті ця назва більше вже і підходтить, оскільки послуг набагато більше, ніж раніше, і надаються не тільки тим верствам населення, що перечислено у старій назві КПК 3241. Тому я б настоювала на тому щоб ми не змінювали код, а тільки назву підставити нову.

Наталя: 16:11
Добрий день, підкажіть будь ласка доплата педпрацівникам 1300 на години індівідуальних занять тех нараховується

Юлія: 16:13
Оксанка, я теж так вважаю. Але ще буду чекати, що скаже фін.відділ, щоб потім проблем не було.

Юлія: 16:13
Оксанка, у мене казна і не помітила старої назви і прийняли кошторис

Оксанка: 16:14
Юлія, у мене помітила, бо я його виправляла вже, перший раз вони не помітили, а сьогодні сказали.

Оксанка: 16:15
Юлія, напишіть тоді в чат, що у вас вирішать, будь ласка.

Юлія: 16:24
Оксанка, добре. Може і ви щось дізнаєтесь, то пишіть.

EVGENIY: 16:30
в дбф файлах які відправляють в СДО не має назв кодів там тільки сам код, тому кошторис сяде з будь якою назвою а от сканкопії вас заставлять переробити

Марина: 16:31
керр, дякую.

Юлія: 16:40
EVGENIY, я розумію. Головне, щоб не потрібно було змінювати КПКВК 3241 на 3121. Я не можу зрозуміти хто це взагалі вирішує.

EVGENIY: 16:44
Юлія, мінфін і фінансові управління

EVGENIY: 16:44
Юлія, якщо вони пропустили що вийшов новий кпк то заставлять все переробити, після того як вони в розпис зміни самі внесуть думаю вони і там помилилися

Оля с.р: 16:57
Добрий день підкажіть будь ласка В омс прибиральниця на лікарняному листку непрацездатності чи можна прийняти іншу людину для прибирання на час відсутності основного працівника ?

оксана: 17:00
EVGENIY, а чи не потрібно затрогувати рахунки 8 класу,бо форма 4дс рве

EVGENIY: 17:01
оксана, це ви про що? багато питань я вже забув про що мова

оксана: 17:01
EVGENIY, це знову я з приводу КЗ

оксана: 17:02
EVGENIY, переданої кредиторки

керр: 17:02
Оля с.р, звісно, це буде строковий трудовий договір ст.23 кзпп на період відсутності ...

Оксана: 17:02
Підкажіть, роблю об'єднаний звіт, додаток 4, ставлю дату звільнення працівника, а воно видає помилку, що при ознаці доходу 101 поле має бути порожнім (дата звільнення) ...

Оксана: 17:03
Звіт роблю в електронному кабінеті ДПІ

івання: 17:05
Підкажіть в якому рядку звіту про власний капітал показати цільове фінансування на кінець року

pivkach
Новачок
Новачок
Регіон: Херсонська область

Повідомлення pivkach »

ДОБРИЙ ДЕНЬ. ПІДСКАЖІТЬ БУДЬ-ЛАСКА, МОЖЕ В КОГОГОСЬ ЩЕ ТАКА СИТУАЦІЯ ЯК У НАС: ЗА РОЗПОРЯДЖЕННЯМ ГОЛОВИ БУЛО ЗВІЛЬНЕНО ПРАЦІВНИКА (ЗАЯВА ВІД ПРАЦІВНИКА ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ Є), ЯКИЙ ЗНАХОДИТЬСЯ НА ОКУПОВАНІЙ ТЕРИТОРІЇ. МИ МОЖЕМО ЙОМУ ВИПЛАТИТИ РОЗРАХУНКОВІ ЧИ НІ? В ЧЕРВНІ 2024 РОКУ З ЦИМ ПРАЦІВНИКОМ БУЛО ПРИЗУПИНЕНО ТРУДОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ.

EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1395 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

pivkach писав:
14 січня 2025, 15:19
ДОБРИЙ ДЕНЬ. ПІДСКАЖІТЬ БУДЬ-ЛАСКА, МОЖЕ В КОГОГОСЬ ЩЕ ТАКА СИТУАЦІЯ ЯК У НАС: ЗА РОЗПОРЯДЖЕННЯМ ГОЛОВИ БУЛО ЗВІЛЬНЕНО ПРАЦІВНИКА (ЗАЯВА ВІД ПРАЦІВНИКА ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ Є), ЯКИЙ ЗНАХОДИТЬСЯ НА ОКУПОВАНІЙ ТЕРИТОРІЇ. МИ МОЖЕМО ЙОМУ ВИПЛАТИТИ РОЗРАХУНКОВІ ЧИ НІ? В ЧЕРВНІ 2024 РОКУ З ЦИМ ПРАЦІВНИКОМ БУЛО ПРИЗУПИНЕНО ТРУДОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ.
Це архів чату сам чат знаходиться на головні сторінці сайту https://buhgalter.com.ua, або ж створіть нову тему або запитайте в темі яке підходить

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”