Доброго ранку, всім гарного дня
Люсія: 08:50
Добрий день!
школа_1: 08:58
Доброго ранку! Вдалого дня!
Наталі: 09:01
Гарно спокійного дня всім хто користується вашим сайтом !!!
Галя: 09:06
EVGENIY, підкажіть чи може бути акт за послуги надані в січні датою березня ? чи мусить бути тільки останнім днем січня?
Галина: 09:07
Галя, а як Ви його до казни в березня подасте? У нас заклади в липні за січень подавали
Галя: 09:08
Галина, директорка каже що так не можна і не хоче підписувати. Каже виясняти щоб не було порушення.
EVGENIY: 09:15
Галя, якщо вони випишуть вам 31 січнем то у вас в казні не зареєструють, вони зробили краще для вас
Ганна: 09:16
Доброго ранку,підкажіть будь ласка обєднаний звіт за січень прийнято,потрібно зробити коригування по працівнику, відобразити відпускні лютого в лютому, а не в загальній сумі січня,роблю уточнення тільки дод 1, пише помилку не має співпадіння рядків з ознакою 0 та 1??? рядок з ознакою 1 є один знімаю, і 2 рядки з ознакою 0, що не так??
Галя: 09:17
EVGENIY, знайшла на факторі якусь статю "Якою датою складати акти на оренду?". І т ам пише що акт має бути датований ти місяцем в якому були надані послуги
Ганна: 09:17
Дохід січня розділяю на зп січня і відпускні лютого, пише помилки
Галя: 09:19
некоректно складати орендний акт і на початку наступного місяця — оскільки орендні послуги, надані в поточному місяці, до наступного місяця не мають жодного відношення (і в наступному місяці буде новий акт). Тому первинний документ має бути датований саме тим періодом (місяцем), у якому були надані послуги, і підтверджувати подію такого місяця — на
Галя: 09:20
(це так в тій статті пише, стаття за березень 2023)
EVGENIY: 09:22
Галя, ви в своєму питанні не сказали головне що акт виписуєте ви а не вам
EVGENIY: 09:22
Галя, виписуйте січнем вам же в казні не реєструвати
EVGENIY: 09:23
Галя, тоді питання до вам де ви були в січні і чому не виписали акт?
Люда: 09:24
Доброго дня! Підкажіть де я можу подивитися інструкцію звіту 1-ПВ (місяць , квартал)
Галя: 09:25
EVGENIY, акт був без дати, але не вистачало кошторисних призначень для реєстрації
EVGENIY: 09:27
Люда,
Галя: 09:27
EVGENIY, акт нам виписали.
EVGENIY: 09:27
Галя, ну так в чому проблема? Ви ж розумієте що той кому ви випишете акт січнем буде проблемно зареєструвати в казні?
EVGENIY: 09:29
Галя, я не розумію вас
Галя: 09:29
EVGENIY, писала вище. Я все розумію що ми мусимо підлаштовуватися під вимоги казни. Але директора каже що так недобре, і акт має бути за січень датою 31 січня і все
EVGENIY: 09:29
Галя, ну попросіть і вам так зроблять, в чому проблема?
Галя: 09:30
ви мабуть мене не розумієте. Якщо буде дата січнем то ж не зареєструємо, а треба. А якщо дата березнем то у нашої директорки питання чому так і не хоче підписувати
Галя: 09:31
вона сказала виясняти чи так можна (що акт за січень датою березня) щоб не було потім зауважень і порушення і їй показати де пише
EVGENIY: 09:31
Галя, поставте вхідний номер і дату березень, на акті від січня може так казна зареєструє
EVGENIY: 09:32
Галя, а те що казна не зареєструє її не хвилює?
Галя: 09:32
EVGENIY, вона не розуміє цих особливостей по казні.
EVGENIY: 09:33
Галя, ну якщо ви їй не скажете то їй ніхто не скаже
Галя: 09:33
вона раніше працювала у ПП, і каже що там всі акти були останнім днем місяця
EVGENIY: 09:35
Галя, да все правильно каже, але ж їх не реєстрували в казначействі а платили з рахунк у в банку, без кошторисів юридичних і фінансвових зобов'язаннь
Лариса: 09:35
Доброго дня . Підскажіть будь ласка соц допомогу ми можемо виплочувати водієві та технічці, які працюють в омс
Наталя: 09:37
EVGENIY, Галя, тобто виходить що ми в бюджеті через казначейські вимоги порушуємо вимоги бух.обліку ?
EVGENIY: 09:39
Наталя, да, і в більшості своїй це особисті вимоги казначеїв, просто їх бачення не підкріплене нічим просто їм так здається що треба ось саме так
вікторія: 09:42
Доброго дня! Ми бюджетна установа , платимо державні допомоги, робимо слідуючі проводки:
керр: 09:48
Лариса, якщо мова про ще одну матдопомогу - ні, не передбачено дві, а передбачена одна може називатись і на "соцпобут"
Тетяна: 09:50
Добрий день! Скільки годин треба ставити в табелі робочого часу музичному керівнику дитячого садочку,який працює на 1,5 ставки,згідно новоно Закону про дошкільну освіту з 01.01.2025 року.
вікторія: 09:50
МО2 Д-т 2313 К-т 7011, Оплата послуг (2240 КЕКВ) Д-т-6211 К-т 2313, Оплата допомог Д-т 6415 К-т 2313, Повернення допомог поточного року Д-т 2313 К-т 6415, повернення минулих років Д-т 2313 К-6312. оплата допомоги минул.років в дохід бюджету Д-т6315 К-т 2313 ; МО6:Дт 6211Кт 2313(КЕКВ 2240),Дт 8013 Кт 6211;Дт 6415Кт2313;Дт2313 Кт6415 Дт8511Кт6415
вікторія: 09:51
Вибачте, постає питання: чи є потреба вести ще МО4?
EVGENIY: 09:52
вікторія, у вас МО 6 а не 4
EVGENIY: 09:53
вікторія, краще напишіть на форумі я вам поправлю проводки, здається там навіть я таке вже писав
керр: 09:55
Тетяна, якщо не оформлено сумісництво тоді в одному рядку 45 год на тиждень...)
Грінч: 10:01
СДО працює?
EVGENIY: 10:03
вікторія,
Наташа: 10:20
Грінч, останні 20 хвилин не працює (до того все нормально заходило)
Грінч: 10:26
Наташа, дякую
Марина: 10:49
Сонячного дня, шановні колеги, підкажіть, міняються рахунки в Приваті, що робити з тими документами, які вже в Казні, чекають 3 черги?
Наталка: 10:55
Доброго дня, можливо, хтось із вас знає, з якої субвенції виплачувати середній заробіток розрахований з 1300 грн. з освітньої субвенції чи з субвенції на виплату доплати педагогам (це стосується виплати лікарняних за рахунок установи)?
школа_1: 11:03
Наталка, на вебінарі казали, що у всі розрахунки середньої, доплата за несприятливі умови включається, а виплачується з коштів субвенції, з якої платиться зарплата..., багато запитань по цьому було... обіцяли дати розяснення, але поки що немає(((. Я виплачую з коштів субвенції, з якої плачу основну зарплату.
Наталка: 11:03
Дякую!
555: 11:03
Грінч, доброго дня. В хромі не працює, а в опері працює)))
888: 11:08
СДО не працює!!!
EVGENIY: 11:08
Марина, в приваті можуть налаштувати старі рахунки що буде автоматом кидати на нові, узнайте в них, може так і буде тоді вам не має смислу хвилюватись
Марина: 11:11
Дякую, за відповідь )))
вікторія: 11:12
Дякую за посилання, але мені не дає повністю переглянути форум?
EVGENIY: 11:12
вікторія, зареєструйтеся на форумі це безкоштовно і не боляче
Наташа: 11:12
СДО запрацювало після того, як перезавантажила комп'ютер
NOP: 11:34
Добрий день,третій день ідуть жорсткі дебати з казначейством стосовно оплати БФП по КЕКВ 2210- все МАРНО.нічого довести не можна... посилаються ,що вся Україна з 2025 року по іншому КЕКВ 3110 ....
Оля: 11:36
Наташа, останнім часом приходиться після кожного токена перезавантажуватися
******: 11:39
Оля, а що саме не так? інтернет зникає?
EVGENIY: 11:43
NOP, ні, не вся, є ще нормальні казанчеї
школа_1: 11:44
Оля, В мене схожа ситуація, я помітила, що таке трапляється, коли перед цим заходила в ПФУ або МЕДок іншими ключами...
NOP: 11:50
EVGENIY, можливо можна опублікувати статтю на цю тему з конкретними посиланнями на законодавство .залучивши мінфін,
Галина: 11:51
NOP, Вам казна скаже, що стаття не є нормативним документом
EVGENIY: 11:53
NOP,
EVGENIY: 11:54
Галина, а самі вони так роблять тому що прочитали статтю в журналі казна )))
NOP: 12:06
А де можна дану статтю взяти?
EVGENIY: 12:14
NOP,
EVGENIY: 12:15
NOP,
Людмила: 12:30
Добрий день. Підкажіть,будь ласка,при закупівлі товарів може бути в одному договорі декілька кодів ДК?
Олександра Василівна: 12:30
Чи бувають перевірки з Д ержстату?
Олександра Василівна: 12:30
переживаю, що невірно порахувала і подала у звітах з праці середньооблікову чисельність
Валентина: 12:37
Олександра Василівна, СКІЛЬКИ ПРАЦЮЮ - НІ РАЗУ
Т: 12:46
Людмила, ні
Євген: 12:55
Шановні колеги чи купував хтось тепловий лічильник по 590 постанові?
Леся: 13:17
EVGENIY, чи можна десь у вас на сайті крім бланків м/о ще подивитися зразки їх заповнення. Особливо цікавлять м/о 15, 16, 17
EVGENIY: 13:19
Леся, зайдіть в демо базу ФІТ Бюджет і там все можна подивтись
EVGENIY: 13:20
Євген, по постанові 590 нічого не купують, вона лише встановлює чергу але не надає дозволи чи заборони на купівлю
EVGENIY: 13:20
Леся, до речі на форумі здається є тема, і там викладав приклади, пошукайте напишіть і я вам там викладу приклади
Леся: 13:21
EVGENIY, і журнал-Головну зразок теж є ?
EVGENIY: 13:21
Леся, в фіт бюджеті все є
Леся: 13:21
а в якому м/о показують нарахування амортизації ?
EVGENIY: 13:22
Леся, 17
Леся: 13:22
о, це самий складний м/о, бо нема точно прописано що там і як має бути
EVGENIY: 13:23
Леся, взагалі система МО сама по собі складна і не зручна
Ганна: 13:25
колеги, можливо в когось була така ситуація,обєднаний звіт за січень подано,в якому вказано зп січня і відпускні лютого як дохід за січень,намагаюсь подати уточнюючий звіт та все марно,в якому розділяю зп за січень та відпускні лютого з типом нарахування 10,вр. графі 25 поставляю 1 і відвповідно 0 і 0,звіт не приймає???
Лариса: 13:26
EVGENIY, підтримую на 10000% Мем ордери і Журнал головну поки заповниш, рознесеш, звіриш то купу часу йде. Вже вручну в екселі легше по власних виборках підрахувати потрібні цифри
Леся: 13:33
EVGENIY, підкажіть ще а Оборотну відомість по запасах якщо не було по них руху треба все рівно за місяць складати? і просто переписувати залишки ?
Оксанка: 13:37
Добрий день. Що це означає, що фін.зобов'язання в СДО довго стоїть в статусі:перепідписаний?
Марія: 13:38
Якщо вищестояща передає нам по внітрівідомчій передачі основні засоби і необоротні активи чи повинні вони давати нам такох і інвентарні картки на них? чи ми вже у себе їх заводимо самі?
EVGENIY: 13:42
Леся, це кожен прописує в обліковій політиці, у кожного по рідному у кожного своя специфіка якщо у вас руху не має, то робіть раз на квартал
EVGENIY: 13:42
Марія, вони можуть надати і картки , але ви заводите свої, а ті як додаток
Ганна: 13:43
EVGENIY, 13:25 не підкажете?
EVGENIY: 13:45
Ганна, я можу помилятись але здається що відпускні ви можете показати і зараз в звіті за лютий відпускні січня, а відкоригувати вам треба не відпускні, а зарплату з нулем убрати рядок і 1 поставити, але тільки зарплату, і відпускні покажете в звіті поточному
EVGENIY: 13:46
Ганна, ну я так гадаю
Марія: 13:48
EVGENIY, для необоротних активів така сама інвентарна картка (бланк) як і для ОЗ ?
Людмила: 13:52
Т.дякую
Ганна: 13:53
в мене в зарплаті січня яка є звіті є зарплата січня+ відпускні лютого, мені треба відкоригувати суму показану в звіті таким чином,щоб видно було,що це відпускні лютого
Ганна: 13:54
ставлю з типом 10 без 0 і з 0 в 25 графі всерівно невірно
Ганна: 13:58
і чи можна в звіті лютого показати суму відпускних ,яку нараховано у січні з типом нарахувань 3 за січень, а лютий з типом 2?
EVGENIY: 14:06
Марія, для ІНМА інша картка, групового обліку
EVGENIY: 14:07
Ганна, ви мене зовсім не зроузміли, відпускні вам не треба коригувати ви їх можете показати в звіті за лютий, вам треба коригувати зарплату січня, зменшити її на суму відпускних
Марія: 14:08
EVGENIY, а інвентарний номер для рахунку 1113 мусить бути по кожному предмету окремо ? чи може бути для всіх просто 11130000 ?
EVGENIY: 14:08
Ганна, зарплата з нулем , і з одиничкою зарплата правильна без відпускних більше ніяких в уточнюючому звіті показувати не треба, а відпускні за лютий покажіть в звіті за лютий
EVGENIY: 14:09
Марія, Якщо вартість одна і характеристики одні то номер один для всіх, це і є груповий облік
EVGENIY: 14:11
Ганна, ОЗНАКА НУль і сума зарплати яку ви помилково показали з відпускними, і ОЗНАКА ОДИН і сума зарплати за січень без відпускних , все це і є ваш уточнюючий звіт
Людмила: 14:35
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, чи треба доплачувати до мін. ЄСВ мобілізованому працівнику, якщо у січні 2024 року був мобілізований (єсв сплачено повністю), у лютому було виплачено компенсацію (без доплати єсв, так як не було відпрацьовано жодного дня), у серпні він загинув. А зараз телефонують з податкової і просять доплатити за лютий 2024
Дар'я: 14:35
Вітання!Помітила що не було нараховано знос на інма по деяким позиціям. Чи можу я це виправити бух довідкою, чи які підстави мають бути? Є форма розрахунку амортизації для інма, чи може потрібно її?
керр: 14:36
Людмила, але ж за лютий були усі дні перебування у трудових відносинах
EVGENIY: 14:37
Дар'я, і в експлуатауію вони введені?
Дар'я: 14:44
EVGENIY, є позиції з часу коли не було рахунку кап інвестицій і мав би нараховуватись знос при видачі зі складу, а є там де був акт введення в експлуатації. але фактично вони давно вже використовуються
Леся: 14:48
EVGENIY, зайшла в демо версію фіт бюджет. А яку організацію вибирати щоб сформувати зрязки м/о ?
EVGENIY: 14:51
Леся, це і є демоутсанова, можете зробити проводку вручну і зробити головну книгу і побачите де ваша проводка і в якому мо, і Мо можете так само подивитись
EVGENIY: 14:52
Дар'я, ну нарахувати знос потрібно, просто ве ж таки з'ясуйте причину чому не нарахували і чи точно не нарахували, і тоді нарахуйте відомість нарахування можете там пояснити все
Оксана111: 14:59
Доброго дня. Поділіться досвідом в кого казначейство вимагає реєструвати юридичні забов'язання в один день, фінансові на другий день, а платіжні інструкції на третій день.
Дар'я: 15:01
EVGENIY, ну причина проста- помилка,людський фактор. Точно не нараховано. але сума а вийде десь 17 тис. хвилююсь чи це щось за собою тягне
Леся: 15:02
EVGENIY, все гарно. Міняю періоди просто і формую. Є всякі цікаі операції. Шикарна програма. Дякую
EVGENIY: 15:03
Дар'я, помиляються всі, виправляйте, нічого страшного не буде
Дар'я: 15:09
EVGENIY, велика дяка!
4321: 15:22
Оксана111, так само, на початку тижня сказали
Марина: 15:37
Оксана111, в нас вимагали, але вже не вимагають)))))
Ірина: 15:45
хто працює з продуктами, підкажіть як показуєте в обліку і у звітності накладні про отримання продуктів за останні дні варталу?
Ірина: 15:47
незареєстровані накладні до кредиторки казначейство не дозволить включити. Але тоді питання: як для звітності показати витрати і залишок продуктів ? (на кінець кварталу) бо буде рвати звіт на суму тих незареє строваних накладних
Ірина: 16:01
EVGENIY, як вважаєте, що краще для звітності підкоригувати (під фактичну реєстрацію і кредиторку як вимагає казначество): залишок продуктів на кін кварталу чи витрати продуктів ?
EVGENIY: 16:06
Ірина, я думаю що всі просто проводять в обліку першого числа накладні які надійшли 31 числа і може 30, щоб всі зійшлось, але мабуть тут кожен сам вигадує милицю
EVGENIY: 16:08
Ірина, я тільки що читав порядк 44 щоб вам відповісти і бачу що написано Звіт про заборгованість за бюджетними коштами (форма N 7д, N 7м) (додаток 7) складається розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів на підставі даних бухгалтерського обліку
Ірина: 16:10
EVGENIY, та пишуть багато. Але казначейство вимагає що кредиторка була така як у них (тільки зареєстрована)
EVGENIY: 16:10
А потім коли пишуть про показники то вже пишуть І ВЗЯТІ в казначействі, у тут бачиться реально суперечення, так кредиторка із обліку чи така яка взята на облік в казанчействі
Ірина: 16:10
і тому щоб зійшлася звітність або витрати треба зменшувати або залишок кінцевий на суму тих останніх накладних
EVGENIY: 16:11
Стільки вносять зміни в цей наказ і так до ума ніяк не можуть доавести
Ірина: 16:11
EVGENIY, а ваша професійна думка : що краще показати фактичне а що підгоригувати- витрати чи залишок?
Ірина: 16:12
чи видати наказ щоб заборонити в останні дні кварталу отримувати продукти :)))))
EVGENIY: 16:12
Ірина, я так не можу сказати треба посидіти подумати, що там з чим повинно зійтись
EVGENIY: 16:13
Ірина, а якщо ви не ставите на облік то виходить що ви годували дітей продуктами яких не було?
Ірина: 16:13
EVGENIY, згідна, але куди від казначейства дінешся. Має бути так і все
EVGENIY: 16:14
Ірина, може спробувати і списання і надходження за останній день робити вже 1 числа
EVGENIY: 16:14
тут треба подумати щоб все зійшлось
Ірина: 16:14
EVGENIY, в обліку можна, а по доукментах ніяк. Меню-вимога і все інше складається щодня, діти їдять
Ірина: 16:16
давайте на цифровому прикладі: отримано прод.по накладих всього на 40 гривень ( з них зареєстровано 30 грив, за останній день кварталу (і ще не зареєстровано) 10 грив. початкового залишку ніби немає (для спрощення)
Ірина: 16:17
по факту витратили прод на 25 гривень. фактичний залишок - 15 грив. але в казнач має бути кредиторка не 40, а тільки 30 (зареєстрована)
Ірина: 16:18
щоб баланс зійшовся треба або витрати або залишок зменшити на тих 10 грив незареєстрованих накладних
EVGENIY: 16:18
Ірина, я вам раджу написати листи в Мінфін і ДКСУ і хай вони скажуть, я би показував кредиторку якщо не в ф7 тоді в додатку 20 щоб облік сходився, і думаю це самий логічний шлях
Ірина: 16:21
EVGENIY, та вже читала як кекв на придбання ПК суперечки йдуть. навряд чи Мінфін і Казнач конкретно відпишуть
Ірина: 16:22
понаписують знову цитат з інструкцій і постанов і що листи носять рекомендаційний характер
EVGENIY: 16:23
Ірина, ну звернутись все ж таки варто, раптом нормально напишуть ви тоді зможете показати в казні при подачі звіту
EVGENIY: 16:23
Ірина, а 31 числа не можна реєструвати ФЗ?
Ірина: 16:24
можна, але ж не завди встигається, і крім того наш головний розпорядник і фін департамент вимагабть тільки до 25-ого числа реєструвати все
EVGENIY: 16:35
Ірина, так він вимагає щоб вас профінансувати, ну хай на ці що ви реєструєте після 25 фінансує вже в наступному місяці