Доброго ранку!
Оксанка: 08:22
Доброго ранку)
Олена: 08:27
Добрий ранок!
EVGENIY: 08:34
Доброго ранку, всім гарного дня
Вікторія: 10:24
Добрий день! Підкажіть, будь ласка,чи вірні проводки сел.рада передала на відділ освіти пальне . ДТ 1415 КТ 5511 ЗГІДНО АКТУ ПРИЙМАННЯ ПЕРЕДАЧІ?
EVGENIY: 10:24
На субрахунках 1415 (1425) "Накопичена амортизація довгострокових біологічних активів"
Вікторія: 10:25
EVGENIY, ПОМИЛИЛАСЯ 1514
123: 10:25
Доброго ранку. Підкажіть у обєднаному звіті є Дата нового робочого місця. цей пункт заповняється коли прийшла людина на це новостворене місце. А не коли створили посаду? А вже тоді коли прийняли людину на цю посаду заповнюється і дата нового робочого місця?
EVGENIY: 10:26
Вікторія, якщо хочете щоб 2дс зійшлося з головною книгою то робіть 1514 5512, а взагалі це може як благодійна допомога?
EVGENIY: 10:27
123, ось тут пошукайте що туди ставити
Вікторія: 10:28
EVGENIY, ОК ДЯКУЮ! нІ ЦЕ НЕ БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА
Світлана: 10:28
Акт по світлу за березень , дата 31.03.2025 (який отримано тепер в квітні) у квартальну звітність як показуємо? по даті самого акту і періоду за який акт? чит по даті реєстрації фінансових ?
EVGENIY: 10:30
Світлана, квартальній ФІНАНСОВІЙ ЗВІТНОСТІ? Чи квартальній БЮДЖЕТНІЙ?
Світлана: 10:30
фінансовій, 2дс
Аліса: 10:30
Доброго ранку. Сайт Пенсійного працює?
EVGENIY: 10:31
Світлана, якщо у вас цього акту не було в березні як ви його можете показати в березні?
Світлана: 10:31
EVGENIY, з БЮДЖЕТНОЮ звітністю все чітко зрозуміло- показуємо тільки після реєстрації фінансових
EVGENIY: 10:32
Світлана, фінансові зобов'язання не мають відношення до бухобліку, у бухоблік ведуть на підставі первинних документів, а не фінансових зобов'язань
Світлана: 10:32
так, не було. Але дата 31.03, березнева
EVGENIY: 10:32
Світлана, дата 31.03 але ж його у вас на цю дату не було
EVGENIY: 10:34
є дата документа, а є дата відображення в бухобліку і це можуть бути різні дати
Світлана: 10:34
EVGENIY, не було, але можуть сказати перевіряючі що був бо дата така. заплуталася вже з цією комуналкою
EVGENIY: 10:35
Світлана, так поставте на ньому дату вхідної кореспонденції
Світлана: 10:38
наша канцелярія не хоче реєструвати у вхідних такі акти. А штамп вхідної кореспонденції тільки у неї
Світлана: 10:39
сказала або всі тоді мусите акти реєструвати або ні одного
Галина: 10:39
Світлана, то напишіть від руки "отримано і дата"
Світлана: 10:41
Галина, та можу будь що написати. А якщо перевірка захоче звірити з журналом реєстрації вхідної кореспонденції в канцелярії ? а там не буде запису про цей акт
EVGENIY: 10:41
Світлана, Якщо правилами документообігу підприємства передбачена можливість відображення господарської операції, щодо якої на момент закінчення складання облікових регістрів бухобліку за звітний період від контрагента у терміни, встановлені законодавством, не отримано первинного документа, підставою для перенесення інформації про таку господарську
у вас таке передбачено ???
Думаю не передбачено але ви вперто хочете це виконати )))
EVGENIY: 10:42
і ви це питання тут задаєте вже не перший і ні другий раз і мені здається навіть не требій
Світлана: 10:42
EVGENIY, не хочу , нащо воно мені цей клопіт треба ? йду сваритися з посатчальнком щоб дати не ставили на актах
Світлана: 10:43
EVGENIY, може то хтось інший запитував, це часте питання.
EVGENIY: 10:45
Світлана, до чого тут постачальник?
Лариса: 10:45
Світлана, а рахунок разом з актом вам дають постачальники? Подивіться яка дата рахунку. У нас так є що акт вони ставлять останнім днем місяця, але рахунок пізнішою датою , вже дійсно коли надіслали документи. І будете мати доказ що пізніше отримали той акт
Світлана: 10:46
EVGENIY, щоб дату наактах не ставив.
EVGENIY: 10:47
Світлана, дата тут ні до чого
Світлана: 10:47
а є тут у вас якісь статті на сайті може чи розяснення по цьому питанню, що робити з первинкою яка пізніше отримана ?
EVGENIY: 10:47
Світлана, я ж вам вище писав, є дата документа а є дата відображення в бухобліку
EVGENIY: 10:49
Світлана,
EVGENIY: 10:50
але це для комерційних установ, в бюджетних таке не практикується, але по суті ви задаєте вірне питання і якщо робити все правильно ви повинні в березні скласти власний акт і відобразити в обліку доки не прийшов від контрагента, але так ніхто не робе в бюджеті
Світлана: 10:50
ви мене ще більше заплутали. Що за такий внутрішній самоакт ???
EVGENIY: 10:51
Світлана, почитайте статтю
EVGENIY: 10:51
Щоб дотриматися вимог Закону про бухоблік і відобразити операцію надання послуги, якщо на момент закінчення складання регістрів бухобліку за звітний період первинний документ (у тому числі й електронний) ще не підписано, потрібен інший первинний документ — внутрішній акт.
Лілія: 10:52
Світлана, не шукайте собі клопоту. Нас завжди вчили , що в проводки по актах (Дт 8013 Кт 6211) треба робити на підставі реєстрації ФЗ, а не дати акту
EVGENIY: 10:52
я ще не бачив щоб перевірка писала що хтось не склав внутрішній акт не виконав вимогу закону про бухоблік , але не виключаю що хтось до цього додумається і почне писати в порушення
EVGENIY: 10:53
Лілія, ніколи ніхто такому не вчив, реєстр ФЗ н еможу бути підставою для проводки НІКОЛИ
Лілія: 10:54
EVGENIY, в комерційних фірм немає такого явища як реєстрація в Казні. А у бюджетників таке є. І наскільки я розумію з досвіду - реє страція і дані з Казни важливіші за внустрішній облік
EVGENIY: 10:54
Лілія, читайте нормативні акти, а не вчителів
EVGENIY: 10:55
Лілія, ні не важливіші, підстави для відображення в бухобліку одні у всіх, і реєстр фінансових до них не має жодного відношення
Лілія: 10:56
кредиторка в балансі має чітко відповідати кредиторці з форми №7. І крапка. Нас так вчили і так робимо
EVGENIY: 10:57
Лілія, ви все переплутали, кредиторка це ваш бухоблік, а фінансові зобов'язання це "бюджетний облік" і це різні речі по своїй суті, тому ви і здаєте звіт форма 7 де показуєте і кредиторку і фінансові, адже в казні не має вашої кредиторки, там лише фінансові зобов'язаня
Лілія: 10:57
у Світлани реєстрація буде в квітні (хоча акт за березень), тому вона його покаже в обліку після реєстрації в квітні
EVGENIY: 10:59
Лілія, ви навіть самі написали КРЕДИТОРКА а не фінансові, в балансі не має фінансових там кредиторка, і в бухобліку у вас не має фінансових зобов'язань
EVGENIY: 11:00
Лілія, раджу вам почитати статтю яку я дав вище, і трошки подумати і проаналізувати принципи бухобліка
Лілія: 11:01
принципи це дуже гарна теорія. Але на практиці ми всі привязані до вимог Казни. І все. Облік і рпиниципи відходя ть на другий план
EVGENIY: 11:02
Це все поки якийсь розумний аудитор не вкаже на це порушення поки всі і будуть по суті порушувати принципи бухобліку
Лілія: 11:03
EVGENIY, а питання до аудитора таке. Як показати в обліку отримані послуги коли на реєстрацію немає коштів по кошторису? А послуги отримані по факту
EVGENIY: 11:03
Лілія, це не теорія це ЗАКОН що ви таке кажете взагалі )))
Лілія: 11:03
по принципах- це є витрати і їх треба показати в обліку і звітності. Але по вимогах бюджетних як це зробити без кошторис у?
EVGENIY: 11:03
Лілія, по бухобліку ви повинні показати
Лілія: 11:04
і чи є десь чітке пояснення від аудиторів і т.п. про дії в таких ситуаціїх?
EVGENIY: 11:04
Лілія, ви самі пишете по вимогам бюджетним, це не про бухоблік
Лілія: 11:05
так не можна брати зобовязання без кошторисних призначень. І як бути?
EVGENIY: 11:05
Лілія, не має у бюджетників поки що таких роз'ясненнь, і аудитори нажаль мало їх надають
EVGENIY: 11:06
Лілія, так це все не про бухоблік ви пишете
Лілія: 11:06
EVGENIY, от бачите як є. А ви про принципи кажете. Принципи то теорія. А треба практично все втілювати в роботу. А як ? якщо ніхто не пояснює
EVGENIY: 11:06
Лілія, це ви скрізь це питання пишете і тут ми вже не раз з вами про це вели мову
Лілія: 11:07
цікаво було би почути думку ваших експертів на цю тему
EVGENIY: 11:07
Лілія, вас будуть перевіряти не по теоріям і це не теорія не вигадуйте собі ширму, це закон
EVGENIY: 11:07
Лілія, мені теж було б цікаво )))
Лілія: 11:08
EVGENIY, значить чекаємо на сайті статтю
EVGENIY: 11:08
Лілія, краще було б якщо ви від своєї установи написали листа в мінфін і потім поділилися відповіддю з нами ))
Лілія: 11:08
і ще питання: що буде більшим порушенням: порушення принципів б/о і недостовірна звітність чи порушення бюджетного законодав ства ?
Таня: 11:09
Лілія, згодна з Вами.
Лілія: 11:09
EVGENIY, не вірю що ваші експерти і фахівці не мають власного бачення таких ситуацій.
EVGENIY: 11:10
Таня, з чим ви згодні? )))
Таня: 11:11
EVGENIY, що порушення Бюджетного Кодексу хуже,ніж порушення принціпів б/о.
EVGENIY: 11:12
Лілія, от коли аудитори почнуть писати тоді зрозуміємо, я одразу з початку цього діалогу написав що поки що вони таке не пишуть коли ви реєструєте акт за березень в квітні, я навів статтю як треба по закону і ще раз повторюю що так в бюджеті ніхто не робе, я одразу не написав
Лілія: 11:13
EVGENIY, не маю до вас жодних претензій. У питанні Світлани ваша відповідь і моя відповідь зійшлися :))
EVGENIY: 11:13
одразу написав це
Лілія: 11:14
хоча ви підходите до ситуації з точки зору обліку і первинки, а я підійшла з точки зору реєстрації в Казні
Таня: 11:14
Нам часто приносять такі акти, ставимо вхідній номер і дату, беремо на зобов'язання і казна пропукає
Світлана: 11:15
Таня, самі собі пишете вхідний ? чи даєте в канцелярію ?
Таня: 11:16
Лілія, в канцеляцію, проблем немає, нехай тільки відмовлять бухгалтеру! Собі дорожче!
Світлана: 11:17
Таня, але ви всі акти і накладніне реєструєте ? а тільки ті які треба для Казни, так ?
Таня: 11:17
Світлана, тільки прострочені, як у вас
Світлана: 11:18
Таня, та у мене він ніби і не прострочений. Ще в 7 робочих днів на реєстрацію вкладається. Але через кінець кварталу питання виникло. В який період той акт показати: у березні чи у квітні.
Світлана: 11:19
дякую всім за відповіді.
Таня: 11:20
Світлана, ну то я так сказала, правильно - які не вспіла зареєструвати в попередньому місяці
Таня: 11:21
Світлана, і ніяка канцелярія не має права керувати бухгалтером!
оксана: 11:49
підкажть будь ласка у вас працює СДО
Ната 1: 11:50
оксана, Київщина працює
Марина: 11:52
оксана, Працювало, а зараз вже не можу зайти
Світлана: 11:53
Доброго дня. Підкажіть будьласка. На початку року змінилися КПК. Як в е-звітності підключити консолідацію по 33 функції (устнова якій ми підпорядковані не бачить наші звіти)
Олена: 12:25
Добрий день! Підкажіть за години заміщення, яке тривало не більше двох місяців, чи можливо не платити доплату педагогам за несприятливі умови праці? чи це повинна бути обов'язкова складова при погодинній оплаті праці?
*: 12:52
Світлана, можливо ваша установа, якій ви підпорядковані не подала ваше нове КПК у своїй мережі
888: 13:26
добрий день. Підкажіть квартальний звіт до казни до якого числа стоїть подача. Бо мемаю змоги зайти до програми щоб гланути
EVGENIY: 13:27
888, у кожного своя дата для того він і графік
Ірина: 13:38
Доброго дня , чи хтось має копію листа Міністерства соціальної політики від 23.08.2024 року №198280/2-24/54?
EVGENIY: 13:39
Ірина, що це за лист? Про що він?
EVGENIY: 13:42
Ірина, жодної згадки в інтернеті не має про цей лист, що дивно, звідки тоді вам про нього щось відомо?
Ірина: 13:47
Це лист щодо пенсій, призначених згідно із Законом України "Про державну службу" за зверненнями, які надійшли після 01.01.2024 та які підлягають перегляду у зв`язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2024 №823
EVGENIY: 13:48
Ірина, можливо в номері помилка?
Ірина: 13:51
на нього посилаються суди під при ухваленні рішення , тому хто зна , хотілось би на власні очі побачити
EVGENIY: 13:58
куди ми котимось, вже суди на листи посилаються
Ірина: 14:02
і я такої думки , йще й не знайдеш того листа, щоб хоча б бачити на підставі чого пенсії зменшуюють
Аліса: 14:02
Цілий день неможу зайти на сайт пенсійного фонду. В когось ще така проблема?
ВІК: 14:03
Аліса, зранку теж не могла зайти. Потім якось прорвалась. А зараз знову не можу...
Аліса: 14:05
Це якийсь треш, вообще не заходе на сайт.
Ігор: 14:08
Доброго дня підкажіть чи потрібне в професійно-технічному закладі "ПОЛОЖЕННЯ щодо організації договірної роботи"
школа_1: 14:25
Добрий день. Олена, Я не рахую, оскільки в останніх роз'ясненнях МОН говорить про те, що така доплата рахується на години заміни при наявності економії, а в мене не тільки економії немає, а й не вистачає(
777: 14:44
школа_1, і ми не рахуємо, в роз'ясненнях написано "по тарифікації" і досить..
999: 15:23
По якому КЕКВУ відшкодувати водієві оплату страхівку за кордон (на службове авто)
Світлана: 16:01
Добрий день. Підскажить, будь ласка, телефон тех підтримки?
ЛІНА: 16:05
EVGENIY, Добрий день, підскажіть де можна знайти картки обліку акумуляторів ?
Світлана: 16:11
Світлана,
ЛІНА: 16:15
EVGENIY, знайшла)
Ната: 16:19
Добрий день.Підкажіть, будь ласка. Послуги Нової пошти у кого-небуть проплачуються як 2-га черга?
Леся: 16:20
Доброго дня! Чи потрібно показувати повідомлення про прийняття працівника на роботу при переведенні з однієї посади на іншу. Є наказ на звільнення і на наступний день на призначення. Дякую
Євген: 16:27
Леся, ми подаємо, як кажуть: "Їсти не просить".
ФСН: 16:35
Ната, я плачу по 590 постанові за поштові послуги
Леся: 16:45
Євген, дякую