Доброго ранку. Мирного неба! Шановні колеги, потрібна Ваша допомога. Можливо у когось була подібна Працівник установи перевірив дані в особистому електронного кабінету Пенсійного фонду. Було виявлено, що при подачі персоніфікованого звіту за 2003 рік, суму нарахованого доходу (декретні за жовтень-грудень 2003 року, січень 2004 року) було включено
Марина :08:10
загальною сумою до доходу жовтня 2003 року. В результаті цього, період листопад-грудень 2003 року та січень 2004 року не було включено до загального страхового стажу, який враховується при виході на пенсію. Яким чином відкоригувати дохід за даний період та які документи потрібно до Пенсійного фонду
Аніта :08:32
Наказ "Про внесення змін до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби" №240 від 07.05.2025 вже діє?,
EVGENIY :08:33
Аніта, вчора ще не діяв
EVGENIY :08:33
Доброго ранку, всім гарного дня
EVGENIY :08:34
Марина, уточнюючи звіти треба подати, скоріш за все в звітах по ЄСВ не розбили по місяцях декретні
Юрій :08:45
Доброго ранку, десь читав про зміни до 332 Постанови КМУ (граничні суми), хтось бачив вже постанову?
EVGENIY :08:49
Юрій,
EVGENIY :08:49
Юрій, потсанови ще не маэ
Інна :09:11
Добрий ранок! Марина, краще подзвоніть в Пенсійний. У нас була схожа ситуація, писали лист в Пенсійний, просили прийти на звірку. Тільки після цього можна було подавати звіт.
Marina :09:12
Доброго дня . Будь ласка, хоча б у когось працюэ СДО?????
д :09:14
Marina, працює
ФСН :09:14
Marina, працює
Marina :09:19
ФСН, дякую
Інна :09:48
Доброго ранку. Працівник буде їхати у відрядження, але з нашого населеного пункту немає автобуса, тому він купив ел.квиток з іншого населеного пункту, до якого добереться самостійно. Як оплатити такий квиток? Можливо у наказі прописати, що через відсутність транспортного сполучення, виїзд з такогото нас.пункту?
EVGENIY :09:58
Інна, так і треба зробити, в наказі це зазначити
Інна :10:03
EVGENIY, Дякую.
Анна ФВ :10:24
Marina, о годину назад процювало, зараз ні (Немає зв’язку із сайтом).
школа :10:39
Доброго дня.
школа :10:41
Підкажіть, будь ласка, чи є це правильним, що у об'єднаному звіті з ЄСВ загальна сума додатку 4 відрізняється від заг.суми дод. 1 на суму аліментів (д.4>д.1)
ВІК :10:42
школа, так
школа :10:47
ВІК, Дякую.
EVGENIY :10:56
школа, не має вимог що вони повинні дорівнювати, є багато випадків коли не дорівнюють
Марина :11:11
Інна, Дякую. Надіслала звернення до Пенсійного фонду в електронному кабінеті установи
Марія :11:43
Добрий день! Підскажіть будь ласка, чи обов'язково індексувати орендну плату комунального майна в омс?
Аня :11:51
школа, а у вас що, раніше ці додатки співпадали? Ви ФОПів не показуєте?
Наталія :11:54
Марія, типовим договором це передбачено. Подивіться конкретно у вашому договорі з орендарем що прописано.
Наталія :11:56
Добрий день. колеги! Допоможіть будь ласка. Отримали в межах одного головного розпорядника тмц, які будуть обліковуватися на рахунку 1812. Підкажіть будь ласка проводки по передачі.
Ольга :11:57
Доброго дня, прийшов лист від приватного виконавця, чи потрібно брати від працівника заяву про стягнення боргу ?
Оксана :12:01
EVGENIY, допоможіть будь ласка розібратися з заповненням бланку розрахунку відпускних. Премія за 2024 рік в сумі 3900, нарахована в грудні 2024. Фактично за 2024 рік відпрацьовано 222 р.д. Я маю суму 3900/222=17,57. І далі к-ть роб. днів припустимо грудня 22*17,57=386,54 і в колонці 16 бланку ставлю ту суму, що виходить?
Оксана :12:04
EVGENIY, бланк взяла як в fitбюджеті
EVGENIY :12:07
Оксана, там все само рахує вам тільки поставити суму премії і кількість днів, все більше від вас нічого не вимагається нічого ділити не потрібно самостійно всі формули самі поділять
EVGENIY :12:08
там премія річна ставите в грудень 2024 року днів 222 і сума 3900, все, все просто
Оксана :12:11
EVGENIY, з цим зрозуміло. А якщо в розрахунковий період потрапляє премія за 2023 рік(нарахована в грудні 2023). Як її правильно рознести?
EVGENIY :12:13
Оксана, відкрийте скриті комірки і поставте в гурдень 2023
EVGENIY :12:14
комірки з 20 по 32 скриті саме там річна пермія яку треба поставити
Оксана :12:14
EVGENIY, точно,вже бачу,вибачте! вже запрацювалася))))))
Оксана :12:15
EVGENIY, Дякую за допомогу
Олена :12:31
Доброго дня. Як виправити помилку, якщо в головній книзі по ОЗ стоїть залишкова вартість замість первісної. Таку передали. Дякую
Тетяна :12:52
Добрий день. Списано основні засоби, оприбутковано металобрухт та передано його на утилізацію спец.підприємству в одному місяці, а кошти від реалізації металобрухту отримаємо через три місяці. Коли списувати металобрухт: при передачі спеціалізованому підприємству чи в місяці надходження коштів на рахунок?
Олена :12:59
Тетяна, при передачі
Тетяна :13:00
Олена, дякую, чи не виникне в такому випадку дебіторська заборгованість на суму вартості переданого металобрухту?
Олена :13:03
Так ви ж металобрухт списуете з балансу
Олена :13:04
може я неправа?
Тетяна :13:05
Олена, так, з балансу, тобто дебіторки не буде?
Таня :13:26
В бланку "Відпускні як в FTI-Бюджеті" річна премія за 2023 рік включає і в грудень 2024 року, треба тільки по листопад 2024 р
EVGENIY :13:31
Олена, а що там в 5111 ?? Тут треба комплексно дивитись , і що у вас в балансі? Треба проаналізувати що в балансі і в головній що у внесеному капіталі, чи є безкоштовно отримані
EVGENIY :13:32
Таня, там все правильно включає, все залежить від місяця коли премія нарахована
EVGENIY :13:33
Таня, вона може бути нарахована в січні 2024 за 2023 рік
Олена :13:33
EVGENIY, там все дуже плачевно, буду дивитись, дякую
Таня :13:34
EVGENIY, я ставлю в грудень 2023 і воно захвачує і грудень 2024
Олена :13:34
Тетяна, все залежить від того, по якій ціні від вас прийме установа. Потім можна відкорегувати бухдовідкой
EVGENIY :13:35
Таня, можливо помилка, я давно робив той файл вже не пам'ятаю всього
Таня :13:39
EVGENIY, я просто щоб інші звертали увагу, а то деякі бухгалтери вашим бланкам більше довіряють ніж нормативці)
Наталія :13:40
EVGENIY, доброго дня, допоможіть будь ласка з питанням 11:56
EVGENIY :13:50
Наталія, а які проводки зробив головний? тут же через 6611 можна 1812 6611, або 1812 5512
EVGENIY :13:53
Таня, цікаво якщо ви це давно побачили, то чому не написали мені я би давно це виправив, а так самі побачили і мовчите, я про це ні слухом ні духом
Таня :13:58
EVGENIY, я сьогодні його скачала, а користуюся вашим іншим бланком
Наталія :14:01
EVGENIY, дякую. вам!Думала над варіантом 1812 5512. але не була впевнена.
EVGENIY :14:03
Помилку у файлі виправив і на сайті оновив, тепер правильно рахує
Таня :14:03
EVGENIY, бо між знайомими бухгалтерами сьогодні почалась суперечка за річну премію 2023 р(краще б її не давали), мене намагалися переконати, що премія виплачена у грудні 2023 р. не включається в цьому році, бо не попадає в розрахунковий періоді і що так у бланку як в FTI-Бюджеті. Тож скачала сьогодні раді цікавості
EVGENIY :14:05
Таня, так в бланку як раз таки попадає )) Просто скриті ці поля щоб форма була компактна
EVGENIY :14:05
Таня, ну хоч без драки було? Могли би просто тут в чаті запитати )))
EVGENIY :14:07
В іншому фацлі той шо старіший там окрема відомість включення премій там це видно хорошо, а в новому файлі я просто все на один лист включив щоб не було два документи
Таня :14:08
EVGENIY, без драки) якби ж всі читали думки колег у вас на форумі і читали роз'яснення, а не бездумно користувалися бланками)
Тетяна :14:41
EVGENIY, допоможіть будь ласка, списано ОЗ та оприбутковано металобрухт в квітні, в травні металобрухт передано спец.підприємству, кошти від реалізації надійдуть через декілька місяців. Отже при передачі металобрухту спец.підприємству, в травні ми його списуємо з балансу Дт2117 Кт1518, як бути з дебіторкою, її ж не бачить казначейство?
Ю :14:44
Доброго дня! Від області отримали бланки суворої звітності, підкажіть будь ласка проводки як показівати в обліку
EVGENIY :14:47
Тетяна, ви помиляєтесь в проводках там не буде ніякої дебіторки, точніше буде але в доходах яку казна і не повинна бачити
Тетяна :14:59
EVGENIY, у вашому прикладі події відбуваються у різних роках А якщо в межах одного року, саме для факту передачі ОЗ спец.підприємству можемо застосувати проводку 8211 1518?
EVGENIY :15:07
Тетяна, а смисл?
EVGENIY :15:09
у всіх хто стикається з металобрухтом чомусь вважають що на балансі повинно бути стільки метлаброхту за скільки ви продасте, це далеко не так, на балансі може бути на 100 грн а продасте його за 20 або 200 грн, то і спишите ви 100, але дохід нарахуєте 20 або 200
Тетяна :15:13
EVGENIY, питання не в сумі доходу, а в тому, що металобрухт реалізовано, а кошти від реалізації не надійшли. Якби всі події по списанню ОЗ, оприбуткуванню металолому та реалізації відбулись в межах 1 місяця було б усе зрозуміло.
EVGENIY :15:15
Тетяна, і шо? 2117 7111 нараховано дохід? Це дебіторка по ДОХОДАМ - 10 строка в формі 7 спецфонду,
EVGENIY :15:17
Тетяна, реалізація іде через 5512 так в типовій кореспонденції, по суті просто у вас вибуття металобрухту яка тут дебіторка в проводці 5512 15 де тут дебіторка?
EVGENIY :15:17
ви хочете дві дебіторки показати
Тетяна :15:18
EVGENIY, зрозуміло, спасибі