ivalki писав:якщо можно посилаючись на підтверджувальний документ
Лист ПФУ від 06.08.2013 року № 20685/03-30.
Не має значення чи була виплачена зарплата чи ні, в день звільнення ви повинні розрахуватись остаточно з працівником!! В цьому випадку ви виплачували кошти звільненому прауівнику, тому на такі кошти не нараховується і не утримується ЄСВ, тільки ВС и ПДФО!! Доречі як ви ці кошти показували в звіті з ЄСВ??ivalki писав:1)Працівник звільнився 30,04,15р.оскільки зарплата була вже виплачена 27,04,15р. а компенсація ні, то вона буде нарахована в травні15р.(тобто в різних місяцях).
Тут все добре, необхідно нараховувати і утримавати ЄСВ і все інше!!ivalki писав:2)Працівник звільнився 25,04,15р.При звільненні отримав зарплату+ компенсацію щорічної відпустки(тобто в одному місяці)
А під час відсторонення ви йому платили середню??Ludmilka писав:Доброго дня. Хотів уточнити наступну ситуацію. Керівника управління було відсторонено від посади на 2 місяці, потім було продовжено відсторонення. Загалом був відсторонений близько пів року часу. Зараз його звільнили, ми порахували виплатити йому невикористану частину щорічної відпустки.
Питання, чи потрібно йому компенсовувати і в якому розмірі за його відсторонення від посади. (Відсторонено на підставі ухвали суду). Дякую
Поперше необхідно було залишити фінансування в минулому місяці, або на зарплату просити більше!!Laguna1978 писав:у мене теж питанняпокомпенсації. Якщо наприклад, працівника звільнили 1 числа, а фінансування надійшло 10 числа того ж місяця. Нарахування проведені в день звільнення, а сплата пізніше. Як бути з єсв? Дякую.
Конечно!!Laguna1978 писав:мене цікавить єсв на компенсацію відпустки. в такому випадку нараховується чи ні?
Підкажіть а чому не потрібно перераховувати компенсацію.? При розрахунку виплат по середньому при підвищені окладів потрібно ж застосовувати коригуючий коефіцієнт до місяців що попали в розрахунковий період перед місяцем підвищення окладів?Руда Тетяна писав:Постанова № 16 застосовується з 1 січня 2020 року. Тому обов'язково треба перерахувати й доплатити працівнику , який звільнився, зарплату. Компенсацію перераховувати не треба.
Хорошо, якщо людина звернеться до суду то я на підставі постанови чи рішення суду виплачу людині кошти якщо вона вже навіть не перебуває з нашою установою у трудових відносинах. А зараз на якій підставі я повинен виплатити людині до нараховані кошти? Вона у нас не перебуває у штаті, трудовий договір з нею розірваний, вона вже працює в іншій установі. Якщо до нарахування підстава є, постанова №16 яка діє з 01.01.2020р., то на підставі чого я їй перерахую ці кошти на карточку?Руда Тетяна писав:Вся проблема в том, что постановление № 16 вступило в силу с 01.01.2020 г. задним числом. Исключений ни для кого нет, ни для работающих лиц, ни для уволенных. Учтите, что срока давности у расчетов по зарплате нет. Если работник захочет он может обратиться в суд в связи с тем, что ему недоплатили деньги. И суд будет на его стороне.
Тоді чому у вас всі працівники з 01.01.2020 отримають більше, а той шо звільнивс меньше, він що меньше ніж його колеги працював? Він по вашому не має права на достойну оплату працю? На якій підставі ви йому платите меньше ніж іншим? Труд інших оцінили а його ні? Хто вам дав таке право?Gaevuha писав:Хорошо, якщо людина звернеться до суду то я на підставі постанови чи рішення суду виплачу людині кошти якщо вона вже навіть не перебуває з нашою установою у трудових відносинах. А зараз на якій підставі я повинен виплатити людині до нараховані кошти? Вона у нас не перебуває у штаті, трудовий договір з нею розірваний, вона вже працює в іншій установі. Якщо до нарахування підстава є, постанова №16 яка діє з 01.01.2020р., то на підставі чого я їй перерахую ці кошти на карточку?Руда Тетяна писав:Вся проблема в том, что постановление № 16 вступило в силу с 01.01.2020 г. задним числом. Исключений ни для кого нет, ни для работающих лиц, ни для уволенных. Учтите, что срока давности у расчетов по зарплате нет. Если работник захочет он может обратиться в суд в связи с тем, что ему недоплатили деньги. И суд будет на его стороне.
Ви не уважно читали, що я писав. Я ніде не писав, що ця людина не має права отримувати достойну оплату праці. На момент звільнення діяли старі оклади для того щоб провести перерахунок нарахувань, підстава є, це постанова прийнята заднім числом. А от яка підстава для перерахунку на картку цій людині?? Вона не в штаті, трудовий договір з нею розірваний. Яка підстава?? Ткніть носом де про це можна почитати.EVGENIY писав:Тоді чому у вас всі працівники з 01.01.2020 отримають більше, а той шо звільнивс меньше, він що меньше ніж його колеги працював? Він по вашому не має права на достойну оплату працю? На якій підставі ви йому платите меньше ніж іншим? Труд інших оцінили а його ні? Хто вам дав таке право?Gaevuha писав:Хорошо, якщо людина звернеться до суду то я на підставі постанови чи рішення суду виплачу людині кошти якщо вона вже навіть не перебуває з нашою установою у трудових відносинах. А зараз на якій підставі я повинен виплатити людині до нараховані кошти? Вона у нас не перебуває у штаті, трудовий договір з нею розірваний, вона вже працює в іншій установі. Якщо до нарахування підстава є, постанова №16 яка діє з 01.01.2020р., то на підставі чого я їй перерахую ці кошти на карточку?Руда Тетяна писав:Вся проблема в том, что постановление № 16 вступило в силу с 01.01.2020 г. задним числом. Исключений ни для кого нет, ни для работающих лиц, ни для уволенных. Учтите, что срока давности у расчетов по зарплате нет. Если работник захочет он может обратиться в суд в связи с тем, что ему недоплатили деньги. И суд будет на его стороне.
А з яких пір у нас трудовий договір це підстава для перерахування зарплати на картку??? ЗАЯВА все життя була підставою, і якщо ви вважаєте що заява яка була у вас раніше вас не влаштовує, ви можете звернутися до людини щоб він написав заяву в якій вказав спосіб отримання коштів!Gaevuha писав:Ви не уважно читали, що я писав. Я ніде не писав, що ця людина не має права отримувати достойну оплату праці. На момент звільнення діяли старі оклади для того щоб провести перерахунок нарахувань, підстава є, це постанова прийнята заднім числом. А от яка підстава для перерахунку на картку цій людині?? Вона не в штаті, трудовий договір з нею розірваний. Яка підстава?? Ткніть носом де про це можна почитати.EVGENIY писав:Тоді чому у вас всі працівники з 01.01.2020 отримають більше, а той шо звільнивс меньше, він що меньше ніж його колеги працював? Він по вашому не має права на достойну оплату працю? На якій підставі ви йому платите меньше ніж іншим? Труд інших оцінили а його ні? Хто вам дав таке право?Gaevuha писав:Хорошо, якщо людина звернеться до суду то я на підставі постанови чи рішення суду виплачу людині кошти якщо вона вже навіть не перебуває з нашою установою у трудових відносинах. А зараз на якій підставі я повинен виплатити людині до нараховані кошти? Вона у нас не перебуває у штаті, трудовий договір з нею розірваний, вона вже працює в іншій установі. Якщо до нарахування підстава є, постанова №16 яка діє з 01.01.2020р., то на підставі чого я їй перерахую ці кошти на карточку?Руда Тетяна писав:Вся проблема в том, что постановление № 16 вступило в силу с 01.01.2020 г. задним числом. Исключений ни для кого нет, ни для работающих лиц, ни для уволенных. Учтите, что срока давности у расчетов по зарплате нет. Если работник захочет он может обратиться в суд в связи с тем, что ему недоплатили деньги. И суд будет на его стороне.
Так я згоден заява та наказ про звільнення є підставою для нарахування, але ж на момент звільнення постанова ще не діяла. А якщо людина звільнилась та виїхала кудись за кордон, позакривала рахунки у наших банках та повідкривала там за кордоном, то також обов'язково потрібно знайти людину і перерахувати їй кошти??? Ви пишите так, як потрібно поступити по совісті я і сам це розумію що людина повинна отримати перераховані розрахункові і розумію, що якщо вона звернеться до суду та в інспекцію з охорони з праці то вона буде права. Але якщо прийде КРУ та попитають на якій підставі ви перерахували людині кошти яка у вас вже не працює. Що тоді робити? На яку норму закону посилатися?? Чи тоже посилатися на ЗАЯВУ працівника? Заява це якийсь нормативний документ? У заяві він пише , що прошу звільнити у зв'язку з переведенням в іншу установу. А в наказі про звільнення указується , що звільнити та виплатити компенсацію за дні невикористаної відпустки.EVGENIY писав:А з яких пір у нас трудовий договір це підстава для перерахування зарплати на картку??? ЗАЯВА все життя була підставою, і якщо ви вважаєте що заява яка була у вас раніше вас не влаштовує, ви можете звернутися до людини щоб він написав заяву в якій вказав спосіб отримання коштів!Gaevuha писав:Ви не уважно читали, що я писав. Я ніде не писав, що ця людина не має права отримувати достойну оплату праці. На момент звільнення діяли старі оклади для того щоб провести перерахунок нарахувань, підстава є, це постанова прийнята заднім числом. А от яка підстава для перерахунку на картку цій людині?? Вона не в штаті, трудовий договір з нею розірваний. Яка підстава?? Ткніть носом де про це можна почитати.EVGENIY писав:Тоді чому у вас всі працівники з 01.01.2020 отримають більше, а той шо звільнивс меньше, він що меньше ніж його колеги працював? Він по вашому не має права на достойну оплату працю? На якій підставі ви йому платите меньше ніж іншим? Труд інших оцінили а його ні? Хто вам дав таке право?Gaevuha писав:Хорошо, якщо людина звернеться до суду то я на підставі постанови чи рішення суду виплачу людині кошти якщо вона вже навіть не перебуває з нашою установою у трудових відносинах. А зараз на якій підставі я повинен виплатити людині до нараховані кошти? Вона у нас не перебуває у штаті, трудовий договір з нею розірваний, вона вже працює в іншій установі. Якщо до нарахування підстава є, постанова №16 яка діє з 01.01.2020р., то на підставі чого я їй перерахую ці кошти на карточку?Руда Тетяна писав:Вся проблема в том, что постановление № 16 вступило в силу с 01.01.2020 г. задним числом. Исключений ни для кого нет, ни для работающих лиц, ни для уволенных. Учтите, что срока давности у расчетов по зарплате нет. Если работник захочет он может обратиться в суд в связи с тем, что ему недоплатили деньги. И суд будет на его стороне.
Повернутись до “Виплати працівникам”