Запитання про вiднесення на субрахунок
-
- Мандрівник
- Регіон: Полтавская Область
-
- Мандрівник
- Регіон: Николаевская область
Форумчане,подскажите пожалуйста проводки - 114 (мягкий инвентарь на складе),-114/1 ( в підзв) с момента покупки, фонд, списание 1-х 50%, списание, 2-х 50% по старому и по новому. А так же 113. Большое спасибо!
-
- Мандрівник
по старому методу (спец фонд)
Дт114- Кт675 отримали на склад 10,00
812- 401 відобр. у фондах 10,00
114/1- 114 передали в експлуатацію 10,00
401- 132 перш.50% списали 5,00
як прав. відобразити при списанні другу половину (50%) 5,00
и списання самого Кт114/1 10,00
Дт114- Кт675 отримали на склад 10,00
812- 401 відобр. у фондах 10,00
114/1- 114 передали в експлуатацію 10,00
401- 132 перш.50% списали 5,00
як прав. відобразити при списанні другу половину (50%) 5,00
и списання самого Кт114/1 10,00
- Крот Юлія
- Місцевий
- Регіон: Харків
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 150 разів
- Контактна інформація:
Такі операції слід відображати в бухгалтерському обліку відповідно до Типової кореспонденції субрахунків (оприбуткування - див. п. 1.1-1.5 Типової кореспонденції, списання - п. 1.17, нарахування амортизації - п. 1.20)СветланаМ. писав:Форумчане,подскажите пожалуйста проводки - 114 (мягкий инвентарь на складе),-114/1 ( в підзв) с момента покупки, фонд, списание 1-х 50%, списание, 2-х 50% по старому и по новому. А так же 113. Большое спасибо!
Востаннє редагувалось 04 серпня 2016, 16:40 користувачем Крот Юлія, всього редагувалось 1 раз.
-
- Мандрівник
- Крот Юлія
- Місцевий
- Контактна інформація:
Не полінуйтеся перейти за посиланням, яке я Вам залишила у повідомленні вище, і почитати (пункти Типової кореспонденції я Вам указала). Там все написано.СветланаМ. писав:Ну понятно...Дякую, буду искать дальше.
Крот Юлія, здравствуйте подскажите пожалуйста.Бюджетная организация безоплатно передает необоротные активы другому учереждению.Какие проводки должны быть?Вторую часть износа я насчитала Дт841 Кт 132.Что дальше?
- Крот Юлія
- Місцевий
- Контактна інформація:
Доброго дня!каре писав:Крот Юлія, здравствуйте подскажите пожалуйста.Бюджетная организация безоплатно передает необоротные активы другому учереждению.Какие проводки должны быть?Вторую часть износа я насчитала Дт841 Кт 132.Что дальше?
У разі безоплатної передачі необоротних активів (я так зрозуміла, мова йде про МНМА), слід складати такі проводки:
1) Нараховано 50% (2-гу половину) зносу Дт 841 Кт 132;
Одночасно проводиться другий запис Дт 401 Кт 841.
2) Відображено безоплатну передачу МНМА:
- на суму первісної вартості Дт 401 Кт 113;
- на суму нарахованого зносу Дт 132 Кт 401.
-
- Мандрівник
Звичайно я перечитала типові кореспонденції ще до запитання, мене хвилювало питання,що до списання останніх 50%, та списання самих МНМА (наприклад на поховання померлих підопічних). Я поспілкувалася з профі, питання вирішено, вибачте за клопоти.Крот Юлія писав:Не полінуйтеся перейти за посиланням, яке я Вам залишила у повідомленні вище, і почитати (пункти Типової кореспонденції я Вам указала). Там все написано.СветланаМ. писав:Ну понятно...Дякую, буду искать дальше.
- Крот Юлія
- Місцевий
- Контактна інформація:
У повідомленні вище наведені проводки по безоплатній передачі МНМА - фактично це ті самі проводки по списанню. Раптом стане в нагоді.СветланаМ. писав:Звичайно я перечитала типові кореспонденції ще до запитання, мене хвилювало питання,що до списання останніх 50%, та списання самих МНМА (наприклад на поховання померлих підопічних). Я поспілкувалася з профі, питання вирішено, вибачте за клопоти.Крот Юлія писав:Не полінуйтеся перейти за посиланням, яке я Вам залишила у повідомленні вище, і почитати (пункти Типової кореспонденції я Вам указала). Там все написано.СветланаМ. писав:Ну понятно...Дякую, буду искать дальше.
На майбутнє: якщо хочете отримати конкретну відповідь, ставте більш конкретне запитання.
-
- Новачок
- Регіон: Запорожская область
Підскажіть на який рахунок обліковується меморіальна дошка вартістю 2480 грн, яка встановлена на фасаді закладу
- Крот Юлія
- Місцевий
- Контактна інформація:
Таку меморіальну дошку слід обліковувати на субрахунку 113 "Малоцінні необоротні матеріальні активи".Анна Русова писав:Підскажіть на який рахунок обліковується меморіальна дошка вартістю 2480 грн, яка встановлена на фасаді закладу
-
- Новачок
- Регіон: Запорожская область
-
- Мандрівник
- Регіон: Закарпатская область
- Дякував (ла): 1 раз
Доброго дня. Підскажіть будь ласка до якої підгрупи 104 рахунку віднести газовий котел? Дуже треба. Дякую.
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Регіон: Харьковская область
- Дякував (ла): 150 разів
- Подякували: 1395 разів
- Контактна інформація:
9) інші машини та обладнанняЯрослава01 писав:Доброго дня. Підскажіть будь ласка до якої підгрупи 104 рахунку віднести газовий котел? Дуже треба. Дякую.
-
- Мандрівник
- Регіон: Закарпатская область
- Дякував (ла): 1 раз
- Крот Юлія
- Місцевий
- Контактна інформація:
Якщо я все вірно зрозуміла, то Ви придбали корпус (металева або пластмасова панель з дверцятами) для електричного розподільного щита без автоматик. В такому разі обліковувати електрощиток як окремий об’єкт не потрібно. Після придбання його слід оприбуткувати на субрахунок 234 "Господарські матеріали і канцелярське приладдя". А заміну старого щитка на новий слід розглядати як поточний ремонт, тож після встановлення його вартість необхідно списати на витрати звітного періоду.ВикторияЯ писав:Крот Юлія, підкажіть, на який субрахунок віднести електрощит вартістю 300грн? 113 чи 221?..
- Муштей (Кононенко) Евгения
- Новачок
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, якщо організація передає системний блок від комп'ютера, частини якого обліковуються разом як цілісний об'єкт за одним інвентарним номером. Як правильно показати це в обліку? Дякую!
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Контактна інформація:
Mushtei писав:Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, якщо організація передає системний блок від комп'ютера, частини якого обліковуються разом як цілісний об'єкт за одним інвентарним номером. Як правильно показати це в обліку? Дякую!
- ГОРОО ГОРОО
- Новачок
на якому субрах.обліковувати оптоволоконний пучок бокового свічення вартістю 19000,00 грн. за 1 комплект
- Крот Юлія
- Місцевий
- Контактна інформація:
На скільки я зрозуміла оптоволоконний пучок бокового свічення використовується як один із засобів реабілітації дітей з ураженням нервової системи у сенсорних кімнатах. Якщо так, тоді його слід обліковувати на субрахунку 104 "Машини та обладнання" (підгрупа 9 "інші машини та обладнання").ГОРОО ГОРОО писав:на якому субрах.обліковувати оптоволоконний пучок бокового свічення вартістю 19000,00 грн. за 1 комплект
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Контактна інформація:
мені здається до 9buhg писав:нам спонсоры подарили и установили камеры видео в школу, на 104 счет ,а в какую группу сомневаюсь отнести
-
- Квартирант
- Регіон: Донецкая область
- Дякував (ла): 12 разів
- Подякували: 1 раз
Добрый день!
Приобрели колонки, усилитель, акустический кабель для создания акустической системы. Возник вопрос по кабелю: на какой счёт оприходовать и как с ним быть после установки (будет проложен в актовом зале, здание своё, приобретён по КЕКВ 2210)
Приобрели колонки, усилитель, акустический кабель для создания акустической системы. Возник вопрос по кабелю: на какой счёт оприходовать и как с ним быть после установки (будет проложен в актовом зале, здание своё, приобретён по КЕКВ 2210)
-
- Новачок
- Дякував (ла): 2 рази
День добрый! Мы получили гуманитаркой немного строителельных материалов, из них своими силами построили навес для сушки белья и беседку. Составили акт об использованных материалах, получилось стоимость навеса около 4 тыс.грн, а беседки - 2 тыс.грн.
На какой субсчет эти сооружения поставить?
Как для основных средств сумма маловата, с одной стороны, а с другой всё же сооружения...
На какой субсчет эти сооружения поставить?
Как для основных средств сумма маловата, с одной стороны, а с другой всё же сооружения...
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Контактна інформація:
Где то подобный вопрос уже недавно звучал и мы на него отвечали! Если будете оприходывать всё как АКУСТИЧЕСКАЯ СИСТЕМА то в неё и кабель войдёт! Если же всё по отдельности то кабель можно просто списать!grek писав:Добрый день!
-
- Квартирант
- Регіон: Донецкая область
- Дякував (ла): 12 разів
Да, вопрос по акустике я уже задавал!EVGENIY писав:Где то подобный вопрос уже недавно звучал и мы на него отвечали! Если будете оприходывать всё как АКУСТИЧЕСКАЯ СИСТЕМА то в неё и кабель войдёт! Если же всё по отдельности то кабель можно просто списать!grek писав:Добрый день!
Оприходуем всё по отдельности. Кабель отнести на 234 счёт (стоимость более 3000 грн.) а потом списать на установку?