Терміново! Облік основних засобів!
- Радистка_Кэт
- Коронована особа
- Регіон: Киев
- Дякував (ла): 46 разів
- Подякували: 21 раз
- Радистка_Кэт
- Коронована особа
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, чи було порушено вимоги Постанови КМУ №332 від 05.04.2001р."Про граничні суми витрат..." в такій ситуації:
- устонова придбала 2 монітори по 2500 грн. за одну одиницю та системний блок за 5000 грн.;
- при цьому, всі об'єкти основних засобів було поставлено на облік, як окремий предмет по 104 рахунку;
- фінасова інспекція вважає, що було порушено граничну суму витрат на придбання персонального комп'ютера - 7200 грн.;
- але установа придбала не комплект, а окремий предмет чи правомірні дії фінансової інспекції (в примітці до Постанови визначено, що затверджені граничні суми витрат призначені для придбання комплектних..., а не окремих деталей (предметів))
- устонова придбала 2 монітори по 2500 грн. за одну одиницю та системний блок за 5000 грн.;
- при цьому, всі об'єкти основних засобів було поставлено на облік, як окремий предмет по 104 рахунку;
- фінасова інспекція вважає, що було порушено граничну суму витрат на придбання персонального комп'ютера - 7200 грн.;
- але установа придбала не комплект, а окремий предмет чи правомірні дії фінансової інспекції (в примітці до Постанови визначено, що затверджені граничні суми витрат призначені для придбання комплектних..., а не окремих деталей (предметів))
- AnnaDanilenko
- Мешканець
Якщо ви ще тут - хвилинку зачекайте я подивлюся
Добавлено (06.04.2015, 17:22)
---------------------------------------------
Придбали одночасно і монітори і системники?
Добавлено (06.04.2015, 17:22)
---------------------------------------------
Придбали одночасно і монітори і системники?
AnnaDanilenko, Так по одній накладній, але монітори розписано окремо, системний блок окремо. Моніторів було 2 шт., а системний блок 1 шт.
- AnnaDanilenko
- Мешканець
судових рішень по такому питанню не знайшла, може варто написати листа щоб мінфін роз°яснив? бо інакше вряд чи відіб’єтесь((
- Радистка_Кэт
- Коронована особа
Фининспекция неправа однозначно.
Думаю, нужно плясать от определений - что входит в понятие "компьютер".
Думаю, нужно плясать от определений - что входит в понятие "компьютер".
Радистка_Кэт, я так і довожу, що ми придбали різні предмети, а не персональний комп'ютер, як комплект. Але, нажаль, нашу фінансову інспекцію, поки що, не можу переконати. Почалися дурні запитання -навіщо ви купляли, окремо, а не комплектом і тому подібне.. Я розумію в установи є право вибору, але як це довести фініспектору? Вперлась, що ми порушили граничну суму витрат.
- AnnaDanilenko
- Мешканець
может попросить у поставщика какую то бумажку, что у них нет товарной позиции "компьютер" или "комплект" . а есть отдельно монитор, отдельно системный блок? не знаю поможет ли? ну а вдруг?Olya писав:Радистка_Кэт, я так і довожу, що ми придбали різні предмети, а не персональний комп'ютер, як комплект. Але, нажаль, нашу фінансову інспекцію, поки що, не можу переконати. Почалися дурні запитання -навіщо ви купляли, окремо, а не комплектом і тому подібне.. Я розумію в установи є право вибору, але як це довести фініспектору? Вперлась, що ми порушили граничну суму витрат.
ти еще может обосновать что 2 новых монитора приобрели к старым системникам, а новый системник к какому то другому монитору, а не одновременно купленному?
Да я так и объясняла, что мониторы купили к старым системникам пока не переубедила.. Спасибо ...AnnaDanilenko писав:ти еще может обосновать что 2 новых монитора приобрели к старым системникам, а новый системник к какому то другому монитору, а не одновременно купленному?
- Радистка_Кэт
- Коронована особа
Да, я думаю, это единственная нормальная схема защиты в этом случае.
-
- Квартирант
- Регіон: Харьковская область
- Дякував (ла): 9 разів
- Подякували: 4 рази
Будь-ласка, допоможіть! Ми- бюджетна установа. Чи можемо ми придбавати принтера, якщо їх вартість більша 7200 чи це обмеження тільки для комп"ютерів (згідно ПКМУ 332 )?
і ще - якщо ми купуємо системні блоки за 5 тис. та монітори за 2,5, бачу, це може бути привідом для нарікань фінінспекції. Щоб уникнути цього, ми можемо придбати їх окремими накладними? Чи навіть різними датами? Місяць придбання може бути одним й тим самим?
і ще - якщо ми купуємо системні блоки за 5 тис. та монітори за 2,5, бачу, це може бути привідом для нарікань фінінспекції. Щоб уникнути цього, ми можемо придбати їх окремими накладними? Чи навіть різними датами? Місяць придбання може бути одним й тим самим?
- Матвєєва Вікторія
- Коронована особа
- Регіон: Харків
- Дякував (ла): 12 разів
- Подякували: 144 рази
- Контактна інформація:
- fhbyf
- Квартирант
- Регіон: Днепропетровская Область
- Подякували: 2 рази
Один раз на рік надходять кошти за прокат муз. інструментів які документи повинні оформлюватись? Знос повністю нарахований.
Тканина стоїть на балансі складено Акт переробили в костюми як правильно оцінити їх?
Тканина стоїть на балансі складено Акт переробили в костюми як правильно оцінити їх?
-
- Новачок
- Регіон: Днепропетровская Область
Доброго дня! Підкажіть, якщо передаємо основні засоби з місцевого бюджету на районний бюджет чи потрібно складати акт ліквідаційної вартості об'єкта основних засабів, залишкова вартість якого дорівнює нулю. Якщо потрібно то хто його повинен складати?
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Регіон: Харьковская область
- Дякував (ла): 150 разів
- Подякували: 1396 разів
- Контактна інформація:
Визнання об'єкта основних засобів активом суб'єкта державного сектору припиняється у разі його ліквідації, вибуття внаслідок продажу, передачі без оплати або невідповідності критеріям визнання активом.Данилик писав:Доброго дня! Підкажіть, якщо передаємо основні засоби з місцевого бюджету на районний бюджет чи потрібно складати акт ліквідаційної вартості об'єкта основних засабів, залишкова вартість якого дорівнює нулю. Якщо потрібно то хто його повинен складати?
У разі вибуття об'єкта основних засобів з балансу списуються його первісна (переоцінена), балансова вартість та сума накопиченого зносу.
До чого тут ліквідаційна вартість???
-
- Новачок
- Дякував (ла): 4 рази
[font="Noto Sans", sans-serif]Підскажіть будь ласка на якому субрахунку основних засобів потрібно обліковувати підвісні човнові двигуни в бюджетній установі?[/font]