Оприбуткування основних засобів
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Регіон: Харьковская область
- Дякував (ла): 150 разів
- Подякували: 1395 разів
- Контактна інформація:
Є комунальна установа (КУ), а є комунальне підприємство (КП),
Якщо у вас мова про КУ то це звичайна внутрівідомча передача! Там з балансу зняли, собі повісили! І навпаки!
Якщо у вас мова про КУ то це звичайна внутрівідомча передача! Там з балансу зняли, собі повісили! І навпаки!
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Контактна інформація:
11. У разі вибуття об'єкта основних засобів з балансу списуються його первісна (переоцінена), балансова вартість та сума накопиченого зносу.marinasin писав:МКП, мыське ком. пидпр, по решению сессии вик. ком. передает ОЗ
Подробиці:
- Матвєєва Вікторія
- Коронована особа
- Регіон: Харків
- Дякував (ла): 12 разів
- Подякували: 144 рази
- Контактна інформація:
Доброго дня! Для початку скажіть, Ви хто: рада чи КП?marinasin писав:Виктория помогите)))))))
В газеті "Бюджетна бухгалтерія" № 11, 2017 р. був великий матеріал з цього питання. Будь ласка, перегляньте його. Якщо все ж залишаться запитання, тоді будемо їх вирішувати
-
- Мешканець
- Регіон: Днепропетровская область
- Дякував (ла): 4 рази
а передаем решением сессии нашему КП, № 11 стр. 12, 3 сценария - но все между бюджетными установами... Но стр.13 читаем бюджетни установи є об'єктом комунальної власності, управляються відповідним органом місцевого самоврядування. Это я так понимаю например школы, садики и.т.д. - бюджетные установи которые управляются органом местного самоуправления... Но исполнительный комитет и есть этот орган местного самоуправляния хоть и бюджетная организация.... Вот я и запуталась - это и не внутриведомственная передача, балансы разные..... Значит делать просто проводки выбытие ос? Беспокоят счета доходы и 5111...
- Матвєєва Вікторія
- Коронована особа
- Контактна інформація:
Все верно, у вас передача происходит в рамках одного бюджета, т.е. в рамках одного субъекта управления имущества. Поэтому вы показываете в бухучете как внутриведомственная передача, а получатель - как внутриведомственное получение. Проводки будут такие как в статье
-
- Мандрівник
- Регіон: Херсонская область
- Дякував (ла): 2 рази
Добрий день .Скажіть будь ласка, чи включаються матеріальні цінності, які були використані для установки ІНМА в первісну вартість ІНМА. Наприклад, придбали огорожу, встановили власними силами, для установки використали пісок, цемент. Чи потрібно вартість піску і цементу віднести на фактичні, як використані на установку, чи віднести на капітальні, і далі збільшити первісну вартість забору. Дякую.
- Крот Юлія
- Місцевий
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 150 разів
- Контактна інформація:
Доброго дня!ОльгаК писав:Добрий день .Скажіть будь ласка, чи включаються матеріальні цінності, які були використані для установки ІНМА в первісну вартість ІНМА. Наприклад, придбали огорожу, встановили власними силами, для установки використали пісок, цемент. Чи потрібно вартість піску і цементу віднести на фактичні, як використані на установку, чи віднести на капітальні, і далі збільшити первісну вартість забору. Дякую.
Роботи з улаштування огорож (тобто встановлення нових огорож, а не ремонт вже існуючих) - це ніщо інше як капітальне будівництво. Всі видатки, пов'язані з виконанням таких робіт (у тому числі на придбання будівельних матеріалів, виготовлення проектно-кошторисної документації тощо), слід проводити за КЕКВ 3122 «Капітальне будівництво (придбання) інших об’єктів». Більш докладено про це Ви можете прочитати на сторінках нашої газети (див. "Бюджетна бухгалтерія", 2017, № 17-18, с. 3).
Що стосується обліку таких витрат, їх слід накопичувати на субрахунку 1311 "Капітальні інвестиції в основні засоби". А після введення в експлуатацію об'єкта будівництва ці витрати включаються до його первісної вартості.
- Крот Юлія
- Місцевий
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 150 разів
- Контактна інформація:
Спосіб виконання робіт у даному випадку не має значення. Видатки все рівно потрібно проводити за КЕКВ 3122. І виготовлення проектно-кошторисної документації також необхідне, не зважаючи на те, що роботи будуть виконані власними силами.ОльгаК писав:Ми встановлюємо власними силами, без залучення сторонніх організацій.
-
- Мешканець
- Регіон: Днепропетровская Область
- Дякував (ла): 8 разів
- Подякували: 2 рази
Дуже прошу дати відповідь на мої запитання:
1. Як поставити на баланс земельну ділянку, за якою оцінкою нормативно-грошовою чи треба провести експертну оцінку, яка дорого коштує для районної ради?
2. До якого субрахунку віднести закуплені прапори, макети гербів?
1. Як поставити на баланс земельну ділянку, за якою оцінкою нормативно-грошовою чи треба провести експертну оцінку, яка дорого коштує для районної ради?
2. До якого субрахунку віднести закуплені прапори, макети гербів?
- Матвєєва Вікторія
- Коронована особа
- Контактна інформація:
Доброго дня!
Якщо Ви є передплатником газети "Бюджетна бухгалтерія", можу надати посилання на наші матеріали.
Якщо Ви є передплатником газети "Бюджетна бухгалтерія", можу надати посилання на наші матеріали.
-
- Мешканець
Матвєєва Вікторія, доброго ранку! На жаль моя установа не передплачує бухгалтеру жодних видань. Тому я часто звертаюсь за допомогою на форум. Чи можете мені підказати відповіді на мої запитання хоча б коротко. Дуже вдячна за допомогу.
- Матвєєва Вікторія
- Коронована особа
- Контактна інформація:
-
- Мешканець
Матвєєва Вікторія, дякую за відповідь про земельну ділянку. А що мені порадите робити з прапорами. Срок їхнього використання може бути і більше року, але ж невже прапорам треба присвоювати інвентарні номери і нараховувати знос??? Може можна обліковувати їх на рах. 1812 та відразу списати на витрати, коли вони будуть вивішені. Як ви думаєте?
- Матвєєва Вікторія
- Коронована особа
- Контактна інформація:
На мою думку, віднести на субрахунок 1812 можна те, що має термін служби менше року. А все те, що ви будете експлуатувати більше року - на 1113
-
- Новачок
EVGENIY, доброго дня. Підскажіть проводки при внутрівідомчій передачі основних засобів. Чи потрібно робити технічну проводку Дт 5512 Кт 5111 для "дотягування"сальдо 5111 до первісної вартості? Бо коли я її зробила, то баланс не іде на "дотягнуту" суму.Дякую
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Контактна інформація:
Робити чи не робити цю проводку вирішувати вам! Баланс у вас не буде іти якщо ви цю проводку не зробите, а у вас чомусь навпаки! І з чим баланс у вас не іде?Супрун Любов писав:EVGENIY, доброго дня. Підскажіть проводки при внутрівідомчій передачі основних засобів. Чи потрібно робити технічну проводку Дт 5512 Кт 5111 для "дотягування"сальдо 5111 до первісної вартості? Бо коли я її зробила, то баланс не іде на "дотягнуту" суму.Дякую
-
- Новачок
EVGENIY, рядок балансу 1000 повинен відповідати рядку 1400, правильно? А в мене рядок 1400 більший від рядка 1000 на суму технічної проводки
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Контактна інформація:
Откуда инфа??Супрун Любов писав:EVGENIY, рядок балансу 1000 повинен відповідати рядку 1400, правильно? А в мене рядок 1400 більший від рядка 1000 на суму технічної проводки
Рядок 1400=1001+1011+1021
-
- Новачок
- EVGENIY
- Повелитель Галактики
- Контактна інформація:
І шо? В ній не так як я написав?Супрун Любов писав:EVGENIY, форма звіту скачана з цього сайту.
-
- Новачок
Допоможіть віднести на правильний рахунок. Ми придбали по КЕКВ 3110 по спец. фонду слідуючі товари:
1. Ігровий комплекс (1 шт. по 16083,33 без ПДВ) та ігровий будинок Хата ( 1 шт по 13750,00 грн) - рахунок 1016
2.Комплект меблів (1 шт по 21500,00 грн) - рахунок 1016
3. мультимедійне обладнання (2 шт по 36525,00 грн) - рахунок 1014.
Вірно чи ні?
1. Ігровий комплекс (1 шт. по 16083,33 без ПДВ) та ігровий будинок Хата ( 1 шт по 13750,00 грн) - рахунок 1016
2.Комплект меблів (1 шт по 21500,00 грн) - рахунок 1016
3. мультимедійне обладнання (2 шт по 36525,00 грн) - рахунок 1014.
Вірно чи ні?
-
- Новачок
- Регіон: Днепропетровская область
- Дякував (ла): 3 рази
Добрый день! Подскажите ,пожалуйста, был приобретен кондиционер за 5000,00 гривен по КЕКВ 2210, и отдельный договором установка 1495,00 грн по КЕКВ 2240. Применяется ли в данном случае счет 5411 для того,чтобы отобразить приход средств на счет или как обычно 7011 как для текущей операции по финансированию ?