Журнал "Бюджетна бухгалтерія" № 11 2015 р, В 2015 році амортизація на основні засоби нараховується щаквартально, шляхом ділення річної амортизації на 4, Нараховується амортизація на придбані засоби з слідуючого місяця після, введення, тобто враховується повний місяць експлуатації
Ксю, якщо строк корисного використання 50 років, то 315813/50=6316 (річна сума амортизації), прийнявши, що ліквідаційна вартість дорівнює нулю. 6316/4=1579-квартальна сума амортизації вашої будівлі при умові. що весь період вона експлуатувалась.
BartSimpson, извините, но всем управлением не можем найти данный журнал... деньги на подписку отсутствуют, а не можете как-то скинуть скан статьи, если нет мы не обижаемся- понимаем время сейчас горячее)))
Добавлено (31.03.2015, 10:41)
---------------------------------------------
EVGENIY, а вы не можете нам помочь, нужна статья с бюджетной бухгалтерии № 11 от 16 марта 2015 года про амортизацию, деньги на подписку отсутствуют, а не можете как-то скинуть скан статьи, если нет мы не обижаемся- понимаем время сейчас горячее)))
mila571, Для того, что бы узнать, что амортизация начисляется каждый квартал журнал вам ненужен, вам нужны методрекомендации таблицу из журнала я выложил в новостях на главной странице!
4.
Вартість об'єкта основних засобів розподіляється на систематичній основі
протягом строку його корисного використання (експлуатації) шляхом нарахування
амортизації на дату балансу щокварталу діленням річної суми амортизації на 4.
V. Облік амортизаціїосновних засобів
(Наказ|Методичні рекомендації, Мінфін, від 23.01.2015, № 11 "Про затвердження Методичнихрекомендацій з бухгалтерського обліку для суб'єктів державного сектору")
EVGENIY, да, видели , зашли на сайты, посмотрели, но дело в том, что в журнале всегда комментируют и дают разъяснение на нормальном языке, пинок что-ли)))) с практической стороны вопроса, а в наказах все написано бюракратическим языком, поэтому чтоб избежать многих ошибок хочется почитать статью )))
Ксю, мабуть, так. Фундаментальна різниця в тому, що замість одноразового нарахування зносу в останній день звітного року зараз нараховувати амортизацію потрібно в останній день кожного кварталу . Кількість роботи тільки по цій одній операції зросла вчетверо.
Добавлено (31.03.2015, 12:18)
В бухобліку раніш це документувалось проведеннями дт401-кт13, а зараз дт841-кт13 та одночасно дт401-кт841.
Добрий день , підкажіть будь-ласка будівлі 80 років, але вона використовується, як правильно нараховувати знос. якщо строк корисного використання 50 років
Yasha9316 писав:Добрий день , підкажіть будь-ласка будівлі 80 років, але вона використовується, як правильно нараховувати знос. якщо строк корисного використання 50 років
Скоріше за все знос на цю будівлю повністю нарахований, отже амортизацію нараховувати не потрібно.
Добавлено (03.04.2015, 15:55)
покажыть хто-небудь як тепер заповнювати 17 ордер, він же там йде на 2 колонки(рахунки), а у нас тепер подвійна проводка?
Допоможіть не можу й досі розібратись. Якщо у мене були Оз на суму 12368 грн. Знос на кінець 2014 року нарахували 4683,00 грн. Я в І кварталі повинна нарахувати знос, відповідно 2, 5%, чи амортизацію 12368/10/4, в результаті в мене буде одне й теж...309,20 але як рахувати правильно?
оксанка9124 писав:Допоможіть не можу й досі розібратись. Якщо у мене були Оз на суму 12368 грн. Знос на кінець 2014 року нарахували 4683,00 грн. Я в І кварталі повинна нарахувати знос, відповідно 2, 5%, чи амортизацію 12368/10/4, в результаті в мене буде одне й теж...309,20 але як рахувати правильно?
Вираховуєте амортизацію за місяць (12368 * %амортизації / 12 місяців) і сумуєте кожен місяць кварталу, в якому ОЗ використовувалося. Це буде амортизація за квартал, яку додаєте до вже нарахованого зносу 4683 грн.
теперь я запуталась, разве сейчас играет роль процент амортизации?
вроде ж как в разьяснении говорят про первичную стоимость, которую нужно разделить на срок полез. использования - это и есть амортизация за год
а за квартал соответственно - полученную сумму делим на 4, если объект используется полностью квартал...
fhbyf, если они меньше 2 мегабайт то проблем быть не должно, если больше то заархивируйте, если и в архиве больше 2 мегабайт то залейте на файлообменник к примеру на http://rghost.ru