Списання запасів

Обговрюємо бухоблік запасів від оприбуткування до списання
Відповісти
Аннаmer.
Новачок
Новачок
Регіон: Одеська область

Повідомлення Аннаmer. »

Добрий день. Попередній бухгалтер списав в 2023 році бензин за нижчою ціною, в зв'язку з чим з'являється залишок вартості в обліку без кількості запасу, виявили це в цьому році під час проведення інвентаризації, чи вірно я зробила проводку Дт 8013 Кт 1514? І чи потрібно це в протоколі комісії описувати чи достатньо бух. довідки та звіряльної відомості. Допоможіть будь ласка

EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 153 рази
Подякували: 1411 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

А який метод оцінки у вас взагалі використовується при списанні запасів? Може вона все ж таки правильно зробила? Якщо, наприклад середньозваженої собівартості, тому що в обліку стоїть не ціна, а вартість, а це різні речі.

Вчора ви купили літр бензину з 50 грн, а сьогодні літр за 60 грн, завтра ви спишете 500 грамів, яку вартість ви поставите?
Раджу все ж таки перепровірити, головне, щоб кількісно все сходилось, а вартість може це ви не вірно визначили, а не попередній бухгалтер
Вибуття запасів оцінюється за такими методами:

ідентифікованої собівартості відповідної одиниці запасів;

середньозваженої собівартості;

собівартості перших за часом надходження запасів (ФІФО).

Аннаmer.
Новачок
Новачок
Регіон: Одеська область

Повідомлення Аннаmer. »

Добрий день. Євген, дякую за допомогу. Метод оцінки використовую ФІФО, та й проводячи аналіз роботи попереднього спеціаліста, вона також його використовувала. Відповідаючи на Ваше запитання то по середньозваженій собівартості (50+60):(1+1)= по 55 грн. У нашому випадку, якщо навіть було списано по середньозваженій собівартості, то у мене виходить так залишок плюс надходження на суму 8038, кількість залишок плюс надходження 169 од. (7078+960):(149+20) = 47,56, а списано по 40 грн. Може я невірно рахую...

Відповісти

Повернутись до “Облік запасів”