запаси, включаемые в себестоимость

Обговрюємо бухоблік запасів від оприбуткування до списання
Відповісти
Animone
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 704
З нами з: 30 червня 2012, 22:03
Регіон: Cortés
Звідки: Tegucigalpita
Подякували: 5 разів

Повідомлення Animone »

Lot писав:При предоставлении услуг мы берем на себя налоговые обязательства

Судя по этому заявлению вы являетесь плательщиком НДС.
Lot писав:Материалы, купленные за счет бюджетних средств оприходуются с НДС

На каком позвольте спросить основании? Согласно п.9 Положения № 947 по учету запасов в бюджетных учреждения

Суми податку на додану вартість, які сплачуються при отриманні (купівлі) запасів, відносяться на фактичні видатки установи за кодом економічної класифікації видатків бюджету, що призначений для придбання цих матеріальних цінностей, або відносяться до податкового кредиту (якщо це передбачено законодавством).

Даже если предположить, что вы не являетесь бюджетным предприятием, согласно п.9 П(С)БУ 9

9. Первоначальной стоимостью запасов, приобретенных за плату, является себестоимость запасов, состоящая из следующих фактических расходов:

сумм, уплачиваемых согласно договору поставщику (продавцу), за вычетом непрямых налогов;

НДС является косвенным налогом, а значит не является прямым.

Аватар користувача
Ягода
Новачок
Новачок
Повідомлень: 4
З нами з: 10 квітня 2014, 23:04
Регіон: Полтавская Область
Звідки: Карловка

Повідомлення Ягода »

Дайте, будьласка, відповідь на таке питання:  відділ освіти закуповує для шкіл томатну пасту, різні соки. Ціна включає плату за скляну тару, цю вартість включають у вартість харчування. Після перевірки на баланс школи оприбутковують скляну тару  в якій  були паста та соки, аргументуючи це тим, що діти банки не їдять. Чи правильно це? Як можна домогтися списання тари? Тут можна оприбуткувати і катронні коробки, в яких завозиться печиво, риба та ін. бо діти їх теж не їдять. В нас навіть немає розрахунку на шкаралупи картоплі, природну усушку овочів. (розрахунок йде по масі бруто).  Буду вдячна за кожну відповідь.

Animone
Місцевий
Місцевий
Повідомлень: 704
З нами з: 30 червня 2012, 22:03
Регіон: Cortés
Звідки: Tegucigalpita
Подякували: 5 разів

Повідомлення Animone »

Ягода писав:відділ освіти закуповує для шкіл томатну пасту, різні соки. Ціна включає плату за скляну тару, цю вартість включають у вартість харчування. Після перевірки на баланс школи оприбутковують скляну тару  в якій  були паста та соки, аргументуючи це тим, що діти банки не їдять. Чи правильно це?

Да, КРУшники абсолютно правы. В данной ситуации мало того, что вы завышаете стоимость питания за счет включения в него стоимость тары, вы еще расходуете бюджетные средства не по назначению, т.к. оплачиваете продукты питания и тары за счет средств предусмотренных КЭКР 2230, а расходы на приобретение тары должны проходить по КЭКР 2210. 

Дело в том, что учет сырья и тары отражается у производителя до того, как все это переводится в "товар". Каким образом используется этот "товар" у получателя - это дело самого получателя. Согласно ст.7 Закона о бух.учете

2. Питання організації бухгалтерського обліку на підприємстві належать до компетенції його власника (власників) або уповноваженого органу (посадової особи) відповідно до законодавства та установчих документів.

Что касается законодательства, то согласно Постанове № 611

На субрахунку 236 "Тара" обліковується поворотна тара, обмінна тара (бочки, бідони, ящики, банки скляні, пляшки тощо), як порожня, так і та, що вміщує матеріальні цінності.

Відповісти

Повернутись до “Облік запасів”