Індексація
- TinaM30
- Мандрівник
- Регіон: Львовская Область
eMelya, Дякую. підкажіть, 1.Чи впливає премія на індексацію? (якщо премія в різні місяці року може бути різна за рахунок економії ФОП).
2.Якщо надбавку встановили (за високі досягн.) на Ікв. 25% а в подальшому до кінця року таку ж саму незмінну, чи це є підвищення доходу?
в мене з тою індексацією голова %)чим більше читаю, то вобше . Дякую
2.Якщо надбавку встановили (за високі досягн.) на Ікв. 25% а в подальшому до кінця року таку ж саму незмінну, чи це є підвищення доходу?
в мене з тою індексацією голова %)чим більше читаю, то вобше . Дякую
-
- Новачок
- Регіон: Днепропетровская Область
Доброго дня. Допоможіть розібратися в ситуації. Працівник працює на основній посаді вихователем. в листопаді завідуючим днз був написаний наказ Про встановлення доплати 0,125 посадового окладу до моменту виходу на роботу основного працівника. чи буде місяць встановлення доплати вважатися базовим?
- eMelya
- Коронована особа
- Регіон: Полтавская область
- Дякував (ла): 14 разів
- Подякували: 77 разів
- Контактна інформація:
Dasha3152, фиксированной суммы индексации по двум должностям однозначно быть не должно - только по основной. А вот относительно текущей индексации по двум должностям по 0.5 ставки (или меньше), то индексацию можно проводить по каждой должности отдельно. Об этом говорится в письмах "Щодо індексації грошових доходів працівника на двох посадах по 0,5 ставки" и Мінсоцполітики від 01.08.2014 р. N 8538/0/14-14/10. Я с ними согласен.
- eMelya
- Коронована особа
- Контактна інформація:
TinaM30 писав:підкажіть, 1.Чи впливає премія на індексацію? (якщо премія в різні місяці року може бути різна за рахунок економії ФОП).2.Якщо надбавку встановили (за високі досягн.) на Ікв. 25% а в подальшому до кінця року таку ж саму незмінну, чи це є підвищення доходу?
1. Премія є об'єктом індексації, тому впливає на базовий місяць і враховуємо при індексацію, якщо премія не має постійного характеру виплати - то не враховуємо.
2. Місяць, в якому встановлено надбавку, вважається базовим. Відновлення надбавки в тому самому розмірі не впливає на базовий місяць.
- eMelya
- Коронована особа
- Контактна інформація:
Постанова 1078 п.5 Місяць, в якому відбувається підвищення доходів у зв'язку із збільшення обсягу робіт не вважається базовим.Yanochka2762 писав:Доброго дня. Допоможіть розібратися в ситуації. Працівник працює на основній посаді вихователем. в листопаді завідуючим днз був написаний наказ Про встановлення доплати 0,125 посадового окладу до моменту виходу на роботу основного працівника. чи буде місяць встановлення доплати вважатися базовим?
-
- Квартирант
Спасибо Вам огромное!eMelya писав:Dasha3152, фиксированной суммы индексации по двум должностям однозначно быть не должно - только по основной. А вот относительно текущей индексации по двум должностям по 0.5 ставки (или меньше), то индексацию можно проводить по каждой должности отдельно. Об этом говорится в письмах "Щодо індексації грошових доходів працівника на двох посадах по 0,5 ставки" и Мінсоцполітики від 01.08.2014 р. N 8538/0/14-14/10. Я с ними согласен.
-
- Новачок
eMelya писав:Доброго дня. Допоможіть розібратися в ситуації. Працівник працює на основній посаді вихователем. в листопаді завідуючим днз був написаний наказ Про встановлення доплати 0,125 посадового окладу до моменту виходу на роботу основного працівника. чи буде місяць встановлення доплати вважатися базовим?Постанова 1078 п.5 Місяць, в якому відбувається підвищення доходів у зв'язку із збільшення обсягу робіт не вважається базовим. В наказі не прописано, що це збільшення об'єму робіт.
- eMelya
- Коронована особа
- Контактна інформація:
Yanochka2762, "встановлення доплати 0,125 посадового окладу до моменту виходу на роботу основного працівника" - це суміщення, чи не так?
-
- Новачок
- Регіон: Ивано-Франковская Область
У нас у фінвідділі взагалі сказали, що з 1 січня 2015 року індексація не запланована, тому індексації зарплати фінансувати в цьому році не будуть. Наскільки мені відомо, закону про індексацію не скасовували. Наскільки правомірно поступає фінвідділ. Чи появилася якась нормативна база для таких дій?
- eMelya
- Коронована особа
- Контактна інформація:
khrystuk1032, поки що ні від Кабміну, ні від Мінсоцпраці жодного листа, чи нормативного акту. В любому випадку вимагайте від фінвідділу письмового наказу. А на словах зараз сказали - потім крайнього не знайти.
- veta3699
- Мешканець
- Регіон: Одесская Область
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 4 рази
Індексувати потрібно за основним містом роботи не фактично нараховану працівнику суму 800,00 грн., а заробітну плату в межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 1218,00 грн. * індекс, а виплачуєте пропорційно ставці працівника 0,5 ставки і пропорційно відпрацьованим робочим дням.Dasha3152 писав:У меня есть несколько вопросов на которые я так и не могу найти точный ответ...Если работая на одном предприятии на 0.5 ставки начисленна з/пл 800грн. я Эти 800грн умножаю на % и получаю индексацию по основному месту, и по совместительству на другом предприятии тогда (1218-800)*%=индексация по совместительству, или брать по основному месту 1218*%*0,5 ставки, и тогда по совместительству на другом предприяти индексации не будет???????Вобщем я окончательно запуталась....
Індексувати зарплату зовнішньому суміснику не потрібно. Таке правило діє з 21.06.2012 року, коли постанова КМУ № 526 від 13.06.2012 року внесла зміни до Порядку № 1078.
Додатково Мінпраці підтвердило свою позицію щодо індексації заробітної плати сумісників у листі № 232/10/137-13 від 18.11.2013 року. Зверніть увагу на його останній абзац.
Напевне, цей ресурс створено не для реклами, а задля спілкування на суто на бухгалтерські теми, отже, якщо потрібно на Вашу особисту електронну адресу надам посилання.Dasha3152 писав:подскажите пожалуйста как правильно с этой индексацией разобраться, есть где то примеры какие о по индексации именно внешних совместителей???????Спасибо!!
- eMelya
- Коронована особа
- Контактна інформація:
veta3699, перечитав всі нормативні документи, а де говориться про те, що є різниця між зовнішнім та внутрішнім сумісництвом при нарахуванні індексації?
-
- Мандрівник
- Регіон: Запорожская Область
Добрый день, подскажите если сотруднику с сентября 2014 г. доплачивается за сложность и напряженность базовый не меняется ( до этого был базовый декабрь 2013г.) или сентябрь 14г. стал базовым?Доплата начисляется каждый месяц, только процент меняется - был 30, а стал 20
- veta3699
- Мешканець
eMelya, дарма Ви шукали різницю між зовнішніми і внутрішніми сумісниками в плані індексації їх заробітної плати, нема ані різниці, ані індексації цій категорії працівників.
Але є можливість індексувати заробітну плату особі, яка працює в одній установі за двома посадами, які не вважаються сумісництвом ( наприклад, основна ІІ розряд, каштелян 0,5 ставки і інша І розряд, прибиральник 0,5 ставки) при неповному робочому часу на кожній посаді в межах 1,00 ставки, якщо виконується умова п.11 Переліку № 43, тобто оплата праці за основною та іншою роботою не перевищує повного окладу за основним місцем роботи,
611,50+ 609,00 = 1220,50 > 1223.00
З абсолютно прагматичної точки зору, я індексую заробітну плату всім своїм основним працівникам в межах прожиткового мінімуму, з урахуванням останніх трендів від Мінсоцполітики, навіть можу не знати, що мої основні десь вважаються зовнішними сумісниками.
Але, якщо мої зовнішні принесуть мені навіть десять довідок з основного місця роботи щодо своєї індексації там, я індексувати їх заробітну плату за сумісництвом не стану, адже за основним місцем роботи їм уже проіндексовано в межах 1218,00, навіть якщо виплачено пропорційно їх неповній ставці.
Але є можливість індексувати заробітну плату особі, яка працює в одній установі за двома посадами, які не вважаються сумісництвом ( наприклад, основна ІІ розряд, каштелян 0,5 ставки і інша І розряд, прибиральник 0,5 ставки) при неповному робочому часу на кожній посаді в межах 1,00 ставки, якщо виконується умова п.11 Переліку № 43, тобто оплата праці за основною та іншою роботою не перевищує повного окладу за основним місцем роботи,
611,50+ 609,00 = 1220,50 > 1223.00
З абсолютно прагматичної точки зору, я індексую заробітну плату всім своїм основним працівникам в межах прожиткового мінімуму, з урахуванням останніх трендів від Мінсоцполітики, навіть можу не знати, що мої основні десь вважаються зовнішними сумісниками.
Але, якщо мої зовнішні принесуть мені навіть десять довідок з основного місця роботи щодо своєї індексації там, я індексувати їх заробітну плату за сумісництвом не стану, адже за основним місцем роботи їм уже проіндексовано в межах 1218,00, навіть якщо виплачено пропорційно їх неповній ставці.
-
- Квартирант
Буду Вам очень благодарна dashenka_bda@ukr.netveta3699 писав:Напевне, цей ресурс створено не для реклами, а задля спілкування на суто на бухгалтерські теми, отже, якщо потрібно на Вашу особисту електронну адресу надам посилання.
- eMelya
- Коронована особа
- Контактна інформація:
veta3699 писав:Індексація заробітної плати за обома посадами, які не є сумісництвом (п.11 Перелік № 43), стосується лише внутрішніх сумісників.
Ось це прочитав і виникли запитання, чому це стосується лише внутрішніх сумісників, які не є сумісниками (каламбур, але висновок такий). В п.11 положення 43 не йдеться про внутрішніх-зовнішніх, а про визначення, що не є сумісництвом. Тому дві посади на неповні ставки, які в сумі не перевищують окладу за основним місцем роботи, можна індексувати і по першій і по другій посаді, незалежно, який це "сумісник" зовнішній чи внутрішній.
- eMelya
- Коронована особа
- Контактна інформація:
Месяц, когда была установлена доплата на постоянной основе будет базовый, т.е. сентябрь 2014 года. Понижение процента не влияет на базовый месяц, так же и возобновление до прежнего размера. Если поднимется выше 30% опять базовый месяц изменится.Nikita01 писав:Добрый день, подскажите если сотруднику с сентября 2014 г. доплачивается за сложность и напряженность базовый не меняется ( до этого был базовый декабрь 2013г.) или сентябрь 14г. стал базовым?Доплата начисляется каждый месяц, только процент меняется - был 30, а стал 20
- veta3699
- Мешканець
Цитую Ваш текст і згодна з кожним словом.eMelya писав:я не хочу тут встановлювати якісь правила, кожен має право робити, як вважає за правильне
Але на мою думку, індексувати заробітну плату особі, яка займає дві неповні ставки в різних установах (за одним містом роботи така особа - зовнішній сумісник) в межах 1,00 і підпадає під дію п.11 Переліку № 43 неможливо тому, що бухгалтеру за основним місцем роботи працівника потрібно проіндексувати його дохід виходячи з прожиткового мінімуму, сума якого розрахована на місяць.
Отже, компромісу тут бути не може, індексація, яка сплачена за основним місцем роботи працівника ( нехай навіть пропорційно його неповній ставці ) проіндексована в повному обсязі, у межах 1218,00 грн.
- eMelya
- Коронована особа
- Контактна інформація:
veta3699, тут на форумі, звичайно, кожен має право робити, як вважає за правильне. Ми тут ділимося досвідом та допомагаємо один одному у вирішенні проблем. Але є ще й основна робота, за яку ми отримуємо гроші. Тому я завжди повинен бути впевнений, що зрозумів правильно і буду робити правильно, і головне, іншим допомагати, посилаючих на якісь норми.
В питанні двох посад на неповну ставку для мене, поки що, аргументом є тільки листи Мінсоцполітики, викладені вище. На них і буду посилатися. Ваші коментарі допомогли приділити більше уваги питанням індексації і є дуже корисні, але конкретно в цьму питанні я залишуся при своєму розумінні порядку дій . Дякую за допомогу.
В питанні двох посад на неповну ставку для мене, поки що, аргументом є тільки листи Мінсоцполітики, викладені вище. На них і буду посилатися. Ваші коментарі допомогли приділити більше уваги питанням індексації і є дуже корисні, але конкретно в цьму питанні я залишуся при своєму розумінні порядку дій . Дякую за допомогу.
Пенсіонер в бюджетній установі працює на умовах цивільно-правової угоди, отримує заробітну плату в сумі 1500 грн. Чи підлягає індексації його дохід. яким нормативним документом керуватися
-
- Новачок
- Регіон: Кировоградская Область
Я не пенсіонер, але також працюю в ОМС по строковому контракту, за січень місяць отримав зп (мінімалка) без індексації, в той час як інші співробітники отримали проіндексовану зп. Коли почав з`ясовувати причини, почув дивне: "Ще не затвердили бюджет". Проте з лютого місяця пообіцяли виплачувати проідексовану зплату. Чи можу я вимагати виплату різниці за січень, адже розумію, що відповідь щодо "незатвердженого бюджету" "притягнута за вуха".masha3653 писав:Пенсіонер в бюджетній установі працює на умовах цивільно-правової угоди, отримує заробітну плату в сумі 1500 грн. Чи підлягає індексації його дохід. яким нормативним документом керуватися