Як правильно обліковувати?

iren-petren2008
Мандрівник
Мандрівник

Повідомлення iren-petren2008 »

Спасибо большое за консультацию.Буду исправлять( пока еще не поздно). Хочу воспользоваться случаем и попросить еще совет. Я не знаю как быть. Мы власники админздания. В нем 111 окон.Мне принесли документи ( акт выполненых работ) на установку 12 окон.И дали деньги по КЕКВ 2240.Вот такая ситуация.

Крот Юлія
Місцевий
Місцевий
Регіон: Харків
Дякував (ла): 28 разів
Подякували: 150 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Крот Юлія »

iren-petren2008 писав:Спасибо большое за консультацию.Буду исправлять( пока еще не поздно). Хочу воспользоваться случаем и попросить еще совет. Я  не знаю как быть. Мы власники админздания. В нем  111 окон.Мне принесли документи ( акт выполненых работ) на установку 12 окон.И дали деньги по КЕКВ 2240.Вот такая ситуация.
Запитання досить непросте. Адже після внесення змін (згідно з наказом Мінрегіонбуду від 26.11.2014 р.) до Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд, затвердженого наказом Держкомітету з питань ЖКГ від 10.08.2004 р. № 150, заміна окремих віконних блоків, а також заміна віконних коробок, може розглядатися і як поточний ремонт (п.п. 1.2.8.1, 1.2.8.5 Переліку № 150), і як капремонт (п.п. 2.8.1, 2.8.2 Переліку № 150). Причому, якщо до внесення згаданих змін (до 2015 року) у Переліку № 150 було чітко указано, що до поточного ремонту належать лише роботи із заміни окремих віконних коробок та підвіконь до 2 % загальної їх кількості, то на сьогодні таке обмеження відсутнє. Тож, як бачимо, це питання на разі до кінця не врегульоване чинним законодавством.

Та з огляду на те, що було проведено заміну 12 вікон із 111 (тобто понад 10 % їх загальної кількості), на мій погляд, такі роботи слід розглядати як капітальний ремонт будівлі. І відповідно витрати на його здійснення слід здійснювати за КЕКВ 3132 "Капітальний ремонт інших об'єктів".

Але в будь-якому разі вирішальне слово буде за керівником Вашої установи.

iren-petren2008
Мандрівник
Мандрівник

Спасибо большое за ответ!!! Спасибо, что не оставляете в трудную минуту наедине с проблемой. Теперь, я могу двигаться в правильном направлении, я не стоять, думать, переживать и т.п. Фінуправление заняло пассивную позицию, возложив ответственность на розпорядника.Только благодаря Вашему форуму , советам профессионалов - есть возможность урегулировать ситуацию.

Крот Юлія
Місцевий
Місцевий
Контактна інформація:

Повідомлення Крот Юлія »

iren-petren2008 писав:Спасибо большое за ответ!!! Спасибо, что не оставляете в трудную минуту наедине с проблемой. Теперь, я могу двигаться в правильном направлении, я не стоять, думать, переживать и т.п. Фінуправление заняло пассивную позицию, возложив ответственность на розпорядника.Только благодаря Вашему форуму , советам профессионалов - есть возможность урегулировать ситуацию.
Рада була допомогти, звертайтеся)

iren-petren2008
Мандрівник
Мандрівник

Добрий день! Опять обращаюсь за помощью. Делаем поточний ремонт в адмиздании КЕКВ 2240. В смете заложено изготовление решеток на окна, изготовление стеллажей.Со стеллажами я точно знаю, буду их вытягивать и покупать по 2210, а вот что касается решеток?Не могу найти разьяснения. Подскажите , можно ли оставить их в ремонте и списать на расходы или нужно делать покупку и потом ставить на учет.

Крот Юлія
Місцевий
Місцевий
Контактна інформація:

Повідомлення Крот Юлія »

iren-petren2008 писав:Добрий день! Опять обращаюсь за помощью. Делаем поточний ремонт в адмиздании КЕКВ 2240. В смете заложено изготовление решеток на окна, изготовление стеллажей.Со стеллажами я точно знаю, буду их вытягивать и покупать по 2210, а вот что касается решеток?Не могу найти разьяснения. Подскажите , можно ли оставить их в ремонте и списать на расходы или нужно делать покупку и потом ставить на учет.
В свое время Госказначейство в письме от 06.08.2007 г. № 3.4-08/1827 указывало на то, что решетки, закрепленные на окнах здания, могут учитываться в составе здания или как отдельный инвентарный объект. Письмо, конечно, не новое, но оно до сих пор действующее, а значит им можно смело пользоваться.
Кроме того, согласно п.п. 7 п.п. 2.2.1 Инструкции о применении экономической классификации расходов бюджета, утвержденной приказом Минфина от 12.03.2012 г. № 333, расходы на приобретение и изготовление мебели ( столов , стульев , шкафов , тумбочек и т.п.), жалюзи , роллет, металлических решеток, оконных и дверных блоков и т.д. следует осуществлять по КЭКР 2210 "Предметы, материалы, оборудование и инвентарь".
Таким образом, в Вашем случае лучше всего оформить все как приобретение решеток на окна отдельно (по КЭКР 2210) и оприходовать такие решетки на 113 субсчет (если их стоимость не превышает 2500 грн.).

iren-petren2008
Мандрівник
Мандрівник

Спасибо за ответ!

EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1400 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ 

ЛИСТ 

від 16.10.2008 р. N 15-04/2289-17555 

Державне казначейство України розглянуло лист <...> і повідомляє наступне. 

При закупівлі скретч-карток бюджетна установа одночасно придбаває певну кількість тарифних послуг зв'язку. 

Згідно з Планом рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, затвердженим наказом Державного казначейства України від 10.12.99 р. N 114 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20.12.99 р. за N 890/4183, скретч-карти для поповнення рахунка мобільного телефону обліковуються на субрахунку 331 "Грошові документи". 

Видача скретч-карток підзвітним особам у бухгалтерському обліку відображається за дебетом субрахунку 362 "Розрахунки з підзвітними особами" та кредитом субрахунку 331. 

Перший заступник голови 
О. Даневич

iren-petren2008
Мандрівник
Мандрівник

Не забывайте про 65 постанову, где придбання карток було заборонено.

Maritka
Мандрівник
Мандрівник
Регіон: Киев

Повідомлення Maritka »

подскажите пожалуйста, как поступить в такой ситуации : организация преобрела палатки с целью выдачи их как призы (подарки) во время проведения мероприятия. какими документами нужно оформить списание, если палатки выдаются не лично человеку, а на команду? я оформляю актом и ведомостью и подпись свою в ведомости ставит ответстенный за получение, ид.код не указываю, в 1ДФ не показываю.

Оксана_Середа
Новачок
Новачок
Регіон: Волынская область

Повідомлення Оксана_Середа »

Допоможіть будь ласка.

На який рахунок поставити на прихід Модуль пам"яті 16Гб .....по ціні 3 790 грн....?

Дякую.

EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Оксана_Середа писав:Допоможіть будь ласка.

На який рахунок поставити на прихід Модуль пам"яті 16Гб .....по ціні 3 790 грн....?

Дякую.
На субрахунку 238 "Запасні частини до транспортних засобів, машин і обладнання" обліковуються запасні частини, призначені для ремонту та заміни спрацьованих частин машин (медичних, електронно-обчислювальних тощо), обладнання, тракторів, комбайнів, транспортних засобів (мотори, автомобільні шини, включаючи покришки, камери й обідні стрічки тощо), незалежно від їх вартості.

AlisaAlaya
Квартирант
Квартирант
Дякував (ла): 9 разів
Подякували: 4 рази

Повідомлення AlisaAlaya »

Прошу підказки - електролічильник ми можемо купити? Цього вимагає обленерго. Для заміни. Якщо так, то кошти беремо з КЕКВ 2210 а на облік ставимо по 113 субрахунку? А встановлення такого лічильника (заміна старого лічильника) - це поточний ремонт? 2240?

EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

alisa писав:Прошу підказки - електролічильник ми можемо купити? Цього вимагає обленерго. Для заміни. Якщо так, то  кошти беремо з КЕКВ 2210 а на облік ставимо по 113 субрахунку? А встановлення такого лічильника (заміна старого лічильника) - це поточний ремонт? 2240?
Все залежить від того як ви все це оформите і з ким, можна ж в вартість лічильника включити і вартість установки, якщо все це буде робити одне підприємство!

Tomaury
Мандрівник
Мандрівник
Регіон: Николаевская область
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 2 рази

Повідомлення Tomaury »

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, не можу знайти. Під час створення інвентарної картки для обліку МНМА, там можна присвоїти номенклатурну группу. Чи є такі групи для МНМА? І в якому нормативному документі вони розписані, якщо такі існують?

Крот Юлія
Місцевий
Місцевий
Контактна інформація:

Повідомлення Крот Юлія »

Tomaury писав:Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, не можу знайти. Під час створення інвентарної картки для обліку МНМА, там можна присвоїти номенклатурну группу. Чи є такі групи для МНМА? І в якому нормативному документі вони розписані, якщо такі існують?
Так, згідно з абз. 3 п. 3 розд. ІІ Методрекомендацій з бухобліку ОЗ для білизни, постільних речей, одягу, взуття, бібліотечних фондів та малоцінних необоротних матеріальних активів встановлюються номенклатурні номери. Для присвоєння таких номерів  можна скористатися Порядком застосування Плану рахунків, де вказані підгрупи таких в межах субрахунка 113. Іншого нормативного документа, який би визначав порядок присвоєння номенклатурних та інвентарних номерів необоротним активам, не існує.

svetik3202
Мандрівник
Мандрівник
Регіон: Ивано-Франковская Область

Повідомлення svetik3202 »

Доброго дня! Допоможіть, хто стикався з наступною ситуацією: Орган місцевого самоврядування оплатив послуги по встановленюю світлофорного об"єкту (КЕКВ 3122). Світлофор встановили і дали акт виконаних робіт. Як обліковувати даний об"єкт???

yavoriv.kech
Мандрівник
Мандрівник
Регіон: Львовская область

Повідомлення yavoriv.kech »

Як правильно обліковувати витрати на капітальне будівництво (в якому документі) до введення об"єкта в експлуатацію????

007natali
Новачок
Новачок
Регіон: Херсонская область
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 2 рази

Повідомлення 007natali »

підкажіть, будь ласка, на якому рахунку обліковуються металопластикові конструкції (двері) 1 шт вартістю 6400 грн і за яким КЕКВ проводити оплату?

EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

007natali писав:підкажіть, будь ласка, на якому рахунку обліковуються металопластикові конструкції (двері) 1 шт вартістю 6400 грн і за яким КЕКВ проводити оплату?
http://budget.factor.ua/viewtopic.php?f ... %96#p19300

Крот Юлія
Місцевий
Місцевий
Контактна інформація:

Повідомлення Крот Юлія »

007natali писав:підкажіть, будь ласка, на якому рахунку обліковуються металопластикові конструкції (двері) 1 шт вартістю 6400 грн і за яким КЕКВ проводити оплату?
Для обліку будівельних конструкцій і деталей (металеві, залізобетонні і дерев'яні конструкції, блоки і збірні частини будівель і споруд) призначений субрахунок 202 "Обладнання, конструкції і деталі до установки". Застосування КЕКВ залежить від того, який вид ремонту у Вас планується: поточний (2210) чи капітальний (3132). Обліковувати двері як окремий об’єкт не потрібно.

ОльгаК
Мандрівник
Мандрівник
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення ОльгаК »

Підскажіть будь ласка, субрахунок 202 "Обладнання, конструкції і деталі до установки" призначений тільки для матеріалів які купуються за рахунок коштів виділених на капітальне будівництво?Дякую!

Natalee21
Мандрівник
Мандрівник

Повідомлення Natalee21 »

Добрий день!
Підскажіть будь ласка. як оплатити: камери, регістратори, жосткий диск, блок живлення, блиц камери - вартість яких менше 6000,00грн,
як я розумію:
це активне мережеве обладнання, яке відповідно до інструкції 333 відноситься до КЕКВ3110, але вартість менше або як малоцінні премети по КЕКВ 2210.
Як нам провести в казні.
Дякую.

Крот Юлія
Місцевий
Місцевий
Контактна інформація:

Повідомлення Крот Юлія »

Natalee21 писав:Добрий день!
Підскажіть будь ласка. як оплатити:   камери, регістратори, жосткий диск, блок живлення, блиц камери - вартість яких менше  6000,00грн,
як я розумію:
це активне мережеве обладнання, яке   відповідно до  інструкції   333  відноситься до КЕКВ3110, але вартість менше або як малоцінні премети  по КЕКВ 2210.
Як нам провести в казні.
Дякую.
Доброго дня!
Уточніть, будь ласка, загальна вартість всього обладнання (відео-камери+регістратор+монітор+жорсткий диск+блок живлення) становить менше 6000 грн.?

Natalee21
Мандрівник
Мандрівник

Повідомлення Natalee21 »

93150,00 грн.

Крот Юлія
Місцевий
Місцевий
Контактна інформація:

Повідомлення Крот Юлія »

Natalee21 писав:93150,00 грн.
В такому разі систему відео-нагляду доцільно обліковувати як єдиний об'єкт на субрахунку 104 "Машини та обладнання". А видатки на його придбання необхідно планувати та здійснювати за КЕКВ 3110 "Придбання обладнання і предметів довгострокового користування".

Natalee21
Мандрівник
Мандрівник

Повідомлення Natalee21 »

Дякую!

Крот Юлія
Місцевий
Місцевий
Контактна інформація:

Повідомлення Крот Юлія »

Natalee21 писав:Дякую!
Будь ласка

Марина4517
Мандрівник
Мандрівник
Дякував (ла): 9 разів

Повідомлення Марина4517 »

Підкажіть, будь ласка, костюми для ансамблю вартістю до 6,0 тис. грн. за яким КЕКВ здійснювати придбання та на якому рахунку обліковувати?

EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина4517 писав:Підкажіть, будь ласка, костюми для ансамблю вартістю до 6,0 тис. грн. за яким КЕКВ здійснювати придбання та на якому рахунку обліковувати?
https://buhgalter.com.ua/news/zastosuva ... kostyumiv/
http://budget.factor.ua/viewtopic.php?f=158&t=5803

Відповісти

Повернутись до “Інші питання обліку активів (ТМЦ)”