так, і викреслити цей автомобіль з рухомого майна.lroman писав:Добрий вечір, автомобіль продано за 30000грн., дану суму необхідно відобразити лише в розділі 11 декларації "Доходи..."?
транспортні засоби
-
- Місцевий
- Регіон: Луганська область
- Дякував (ла): 29 разів
- Подякували: 211 разів
-
- Новачок
- Регіон: Ивано-Франковская область
- Дякував (ла): 4 рази
Доброго дня! У 2018 році я отримала авто у спадок за законом (після смерті чотловіка). Вартість на час придбання у 2007 році становила 60 тис. грн. У 2018 р. машину не оцінювали. Що вказувати у пункті "Вартість на дату набуття у власність.."? Дякую.
-
- Місцевий
- "невідомо"КТВ писав:машину не оцінювали. Що вказувати у пункті "Вартість на дату набуття у власність.."?
- так само й у розділ доходів вносити нічого, лише у транспортні засоби
-
- Новачок
- Регіон: Ивано-Франковская область
Велике спасибі! Я десь так і думала :)Козиренко Віталій писав:- "невідомо"КТВ писав:машину не оцінювали. Що вказувати у пункті "Вартість на дату набуття у власність.."?
- так само й у розділ доходів вносити нічого, лише у транспортні засоби
-
- Новачок
- Регіон: Тернопольская область
- Дякував (ла): 1 раз
Доброго вечора! Допоможіть правильно внести дані: 1) чоловік суб'єкта декларування у січні 2018 переоформив транспортний засіб на іншу особу, чи потрібно у декларації за 2018 рік вносити цей транспортний засіб і дохід менший за 50 НПМ в розділ 11, як дохід члена сім'ї. І повідомлення про зміну майнового стану не потрібно було подавати, так?
2) у липні був куплений інший транспортний засіб, також членом сім'ї, а десь через місяць переданий по генеральній довіреності. Чи потрібно було подавати повідомлення про зміну майнового стану? видатки я так зрозуміла вносити також не потрібно. Якщо у 2019 буде переоформлено авто, то як декларанту потрібно буде діяти, і що де заповнювати?
2) у липні був куплений інший транспортний засіб, також членом сім'ї, а десь через місяць переданий по генеральній довіреності. Чи потрібно було подавати повідомлення про зміну майнового стану? видатки я так зрозуміла вносити також не потрібно. Якщо у 2019 буде переоформлено авто, то як декларанту потрібно буде діяти, і що де заповнювати?
-
- Місцевий
aureliya писав:дані:
1) чоловік суб'єкта декларування у січні 2018 переоформив транспортний засіб на іншу особу, чи потрібно у декларації за 2018 рік вносити цей транспортний засіб і дохід менший за 50 НПМ в розділ 11, як дохід члена сім'ї. І повідомлення про зміну майнового стану не потрібно було подавати, так?
- як дохід - так
- про істотні зміни - ні
- про істотні зміни - ні (бо не декларант і це не відчуження - власність залишається)
- у транспортних засобах вписувати, як власність = інше право користування на того, кому видана довіреність
- видатки і правочини - ні
- якщо буде продано авто - буде що написати в "доходах" та буде підстава викреслити з "транспортних засобів"
-
- Новачок
- Регіон: Тернопольская область
Дуже дякую за відповідь!Козиренко Віталій писав:aureliya писав:дані:
1) чоловік суб'єкта декларування у січні 2018 переоформив транспортний засіб на іншу особу, чи потрібно у декларації за 2018 рік вносити цей транспортний засіб і дохід менший за 50 НПМ в розділ 11, як дохід члена сім'ї. І повідомлення про зміну майнового стану не потрібно було подавати, так?
- як дохід - так
- про істотні зміни - ні
- про істотні зміни - ні (бо не декларант і це не відчуження - власність залишається)
- у транспортних засобах вписувати, як власність = інше право користування на того, кому видана довіреність
- видатки і правочини - ні
- якщо буде продано авто - буде що написати в "доходах" та буде підстава викреслити з "транспортних засобів"
-
- Новачок
- Регіон: Сумская область
- Дякував (ла): 2 рази
[font="Noto Sans", sans-serif]Чоловік суб'єкта декларування в квітні 2019 продав автрмобіль за 50 тис. грн (автомобіль був записаний на чоловіка), в декларації за 2018 вносити зміни в майновий стан не потрібно. Що саме потрібно зробити в даний час?[/font]
-
- Місцевий
Запам'ятати інформацію для внесення її в наступну декларацію.millena писав:[font="Noto Sans", sans-serif]Чоловік суб'єкта декларування в квітні 2019 продав автрмобіль за 50 тис. грн (автомобіль був записаний на чоловіка), в декларації за 2018 вносити зміни в майновий стан не потрібно. Що саме потрібно зробити в даний час?[/font]
Доброго дня! Підкажіть будь ласка відповідь на таке запитання. В 2018 році розмитнили авто на суму 57 тис. грн. чи потрібно цю суму вказувати в декларацію, якщо так, то в якому розділі?
-
- Місцевий
ні, для 2018 року поріг 88100 грн.Korol21 писав:Доброго дня! Підкажіть будь ласка відповідь на таке запитання. В 2018 році розмитнили авто на суму 57 тис. грн. чи потрібно цю суму вказувати в декларацію, якщо так, то в якому розділі?
-
- Новачок
- Регіон: Сумская область
Добрий день. Чоловік суб'єкта декларування за кордоном купив автомобіль за 47 тис.грн та розмитнив за 62 тис.грн. Чи потрібно вносити повідомлення про зміну майнового стану і в які саме розділи вносити зміни в видатки та доходи?
-
- Місцевий
ні повідомлення про суттєві зміни, ні заповнювати розділ щодо правочинів у наступній декларації не треба через те, що обидві суми не перевищують 50 ПМ.millena писав:Добрий день. Чоловік суб'єкта декларування за кордоном купив автомобіль за 47 тис.грн та розмитнив за 62 тис.грн. Чи потрібно вносити повідомлення про зміну майнового стану і в які саме розділи вносити зміни в видатки та доходи?
-
- Новачок
- Регіон: Киевская область
Добрый вечер
Подскажите пожалуйста, как правильнее поступить ....
Муж купил авто
Авто зарегистрировали на меня (по Техпасп)
Муж не госслужащий.
А мне нужно подать повідомлення про суттєві зміни
Как лучше сделать? В повідомленні указать что муж сделал подарок (автомобиль) или просто что я набула власності, а в щорічній потом указать, що правочин вчинив чоловік??
Машина покупалась за общие средства .
Подскажите пожалуйста, как правильнее поступить ....
Муж купил авто
Авто зарегистрировали на меня (по Техпасп)
Муж не госслужащий.
А мне нужно подать повідомлення про суттєві зміни
Как лучше сделать? В повідомленні указать что муж сделал подарок (автомобиль) или просто что я набула власності, а в щорічній потом указать, що правочин вчинив чоловік??
Машина покупалась за общие средства .
-
- Місцевий
Про суттєві зміни треба повідомляти.
Щоб було стерильно, можна подати навіть два повідомлення: отримання подарунку від чоловіка - сума грошей, а вже у другому повідомленні задекларувати придбання авто.
Не зовсім розумію як об'єднати два посили: "авто зареєстрували на мене" та "правочин здійснив чоловік". Мені тактак здаєт, що підписи ставилися Ваші, тому й правочин - Ваш.
Отже, треба дивитись документи, на підписи в них й декларувати.
Щоб було стерильно, можна подати навіть два повідомлення: отримання подарунку від чоловіка - сума грошей, а вже у другому повідомленні задекларувати придбання авто.
Не зовсім розумію як об'єднати два посили: "авто зареєстрували на мене" та "правочин здійснив чоловік". Мені тактак здаєт, що підписи ставилися Ваші, тому й правочин - Ваш.
Отже, треба дивитись документи, на підписи в них й декларувати.
Доброго вечора. Авто є власністю батька. Я вписана в техпаспорт , що маю право керувати цим авто. Чи потрібно його вписувати і декларацію?
Маю свою сім'ю і до авто вже відношення не маю. Буду вдячна за відповідь
-
- Місцевий
Вписування у техпаспорт - давня відмінена норма. Отже, користувалися у звітному періоді - декларуєте, а на "ні" - ні.Юля123456 писав:Доброго вечора. Авто є власністю батька. Я вписана в техпаспорт , що маю право керувати цим авто. Чи потрібно його вписувати і декларацію?
-
- Новачок
- Регіон: Киевская область
Маю таку ситуацію. Автомобіль був у суб'єкта декларування спочатку на генрельному дорученні, а вже потім на праві безоплатного користування. Автомобіль було реалізовано іншому громадянину за участю власника. Договір купівлі-продажу автомобіля укладено між власником і новим власником. Як відобразити дохід у декларації ?
-
- Місцевий
якщо дружина - власник, то й показати дохід члена сім’ї від продажу авто.Rosti_lav писав:Маю таку ситуацію. Автомобіль був у суб'єкта декларування спочатку на генрельному дорученні, а вже потім на праві безоплатного користування. Автомобіль було реалізовано іншому громадянину за участю власника. Договір купівлі-продажу автомобіля укладено між власником і новим власником. Як відобразити дохід у декларації ?
питання задано дуже вже згорнуто
-
- Новачок
- Регіон: Одесская область
Доброго дня.Як скласти декларацію державного службовця та повідомлення про суттєві зміни.
У 2019 році було здійснено такі операції:
1) Продаж автомобіля А за 100000 грн.
2) Придбання автомобіля Б 300000 (з них 200000 аванс, а 100000 розсрочка на 2 роки. Власник авто -я).
Суми більші 50 прожиткових мінімумів.
В яких розділах декларації мені відобразити ці операції. та які розділи повідомлення про суттєві зміни заповнюються. Чи показувати автомобіль А в декларації за 2019 рік.
дякую.
1) Продаж автомобіля А за 100000 грн.
2) Придбання автомобіля Б 300000 (з них 200000 аванс, а 100000 розсрочка на 2 роки. Власник авто -я).
В яких розділах декларації мені відобразити ці операції. та які розділи повідомлення про суттєві зміни заповнюються. Чи показувати автомобіль А в декларації за 2019 рік.
дякую.
-
- Місцевий
sag-77 писав:Доброго дня.Як скласти декларацію державного службовця та повідомлення про суттєві зміни.
1) Продаж автомобіля А за 100000 грн
- у 10денний термін не повідомляємо про дохід 100000 від відчуження т/з бо це менше 50 ПМ на 01.01.2019. Починаємо заповнювати чернетку щорічної декларації за 2019 рік з якої прибираємо т/з, який у ній був раніше, показуємо дохід 100000 від продажу, у розділі правочинів не робимо запис.
- у 10денний термін повідомлення про придбання Б за 300000. Продовжуємо працювати з чернеткою щорічної декларації. Читайте уважно про розсрочку. Скоріше за все вона оформлена як кредит або займ. Якщо так, то це дохід - кредит від ... (уважно читати документи) на 100000, що менше 50 ПМ. Також вписуємо Б. І доповнюємо новим пунктом у правочинах.
дякую.
- одне повідомлення про придбання Б, у декларації за 2019 записуються всі хода, А видаляється, Б вписується.
-
- Новачок
- Регіон: Одесская область
Дякую. Будь-ласка ще питання. Відповідно до частини другої статті 52 Закону України «Про запобігання корупції», у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 ПМ, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.
- з 1 січня 2019 року – 1921 гривня ( 50 ПМ – 96050 гривень), а в мене продаж авто А 100000, і розсрочка авто Б 100000 чи потрібно повідомляти про суттєві зміни в майновому стані. Правочини здійснені 10 липня 2019. Дякую
-
- Місцевий
згоден. писав з пам’яті.sag-77 писав:Дякую. Будь-ласка ще питання. Відповідно до частини другої статті 52 Закону України «Про запобігання корупції», у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 ПМ, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.
- з 1 січня 2019 року – 1921 гривня ( 50 ПМ – 96050 гривень), а в мене продаж авто А 100000, і розсрочка авто Б 100000 чи потрібно повідомляти про суттєві зміни в майновому стані. Правочини здійснені 10 липня 2019. Дякую
у такому разі до цього додаємо і повідомлення про дохід від продажу авто у 100000, і повідомлення про дохід - кредит (?) на 100 000.
у чернетці декларації за 2019 також описати ці два правочини також.
! це треба було зробити до 20 липня, тому скоріше за все треба думати про поважні причини щодо невчасності повідомлення. наприклад, підписано 10-го, а отримано 25-го, з відповідною розпискою. а можливо, було відрядження чи лікарняний?
-
- Новачок
- Регіон: Запорожская область
Добрый день. Подскажите если декларантом в течении года было куплено авто стоимостью 30000, и растаможено за 55000, и в этом же году продано за 70000грн. В декларации за год, нужно что либо указывать кроме полученного дохода от продажи авто. Ведь все суммы для декларирования меньше 50ПМ? И Нужно ли указывать это авто в графе транспортные средства? Заранее спасибо.
-
- Місцевий
Свiтлана85 писав:Добрый день. Подскажите если декларантом в течении года было куплено авто стоимостью 30000, и растаможено за 55000, и в этом же году продано за 70000грн. В декларации за год, нужно что либо указывать кроме полученного дохода от продажи авто. Ведь все суммы для декларирования меньше 50ПМ?
- нічого, крім доходу
И Нужно ли указывать это авто в графе транспортные средства? Заранее спасибо.
- ні, бо на 31 грудня вже не було
-
- Новачок
- Регіон: Харьковская область
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, чи треба для визначення необхідності декларування включати в суму вартості майна, придбаного на аукціоні, аукціонний збір та інші платежі, що прямо не є ціною товару? До прикладу - авто придбане на аукціоні за 3100 USD, однак до цієї суми аукціоном додано аукціонний збір та витрати на транспортування авто на аукціонну площадку, тому сумарно в інвойсі як в основному документі про купівлю авто, зазначена сума 4000USD. Тож яку саме суму слід мати на увазі при порівнянні її з 50 ПМ?
Дякую.
Дякую.
-
- Місцевий
ціну самого авто.
але якщо якась з додатвових витрат буде перевищувати 96 тис. грн, - інша історія
але якщо якась з додатвових витрат буде перевищувати 96 тис. грн, - інша історія
-
- Новачок
- Регіон: Харьковская область
А чим підтвердити ціну авто? В інвойсі зазначено все одним рядком - 4000 USD... Треба шукати якісь підтверджуючі відомості типу протоколу торгів?Козиренко Віталій писав:ціну самого авто.
І як щодо аукціонного збору?